HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5174
  • 5175
  • 5176
  • 5177
  • 5178
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#103501 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2018. 04. 25. 15:46

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2018. 04. 25. 16:14

Nincs rajta jelzálog. Tehermentes, pont ez a gond. Ez sima hitelkártya igénylés volt 2010-ben s hiába fizette eddig, a tartozás még mindig ugyanannyi.
Addig kell más nevére írni, amíg lehet időt húzni.

Akkor meg lehet próbálni kapkodni, mert ha van közjegyző előtti adósságelismerés, akkor lendületből végrehajtják, és ráteszuk az elidegenítési tilalmat. Amúgy hitelkártya nagyon nem való olyannak akinek gyakorlatilag zéró jövedelme van, a legnagyobb kamatú hizel, talán mqx a provinak vannak még annál is szopatósabb feltételei.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#103502 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 25. 16:32

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2018. 04. 25. 16:46

Akkor meg lehet próbálni kapkodni, mert ha van közjegyző előtti adósságelismerés, akkor lendületből végrehajtják, és ráteszuk az elidegenítési tilalmat. Amúgy hitelkártya nagyon nem való olyannak akinek gyakorlatilag zéró jövedelme van, a legnagyobb kamatú hizel, talán mqx a provinak vannak még annál is szopatósabb feltételei.

2010, akkor sem volt nagy jövedelme, gondolom telefonon többször is keresték, hogy vegye fel.
Elhitetés, stb. Lás Questor, az nem lehet buta ember, akinek van 1 milliárd megtakarítása vagy Pénztáros Lőrinc, még is kipergették tőle.

Mondom nem tartok kapcsolatot a családommal gyerekkorom óta.
De gyanítom, hogy az a néhány telefonhívás csábító lehetett olyan embernek, aki soha nem látott egyben 1 millió Forintot.
Szerintem fogalma sem volt róla, hogy mit írt alá, csak örült a hitelkeretnek, hogy nem olyan szűkös már a keret. Esetleg futja 2 farhátra is, stb.
Fogalmam sincs mi történt akkoriban, nem jártam haza soha, s telefon talán 1 évben egyszer.
Idén Februárban lettem meghatalmazott minden ezzel kapcsolatos ügyben, egyszer jártam bent az ügyfélszolgálaton személyesen, teljesen feleslegesen, mert a biztonsági őr szeme már villant és fel is állt, ahogy előadtam a helyzetet, s nőci meg odaültetett egy telefon mellé, hogy valaki fel fog hívni.
Totális káosz van ott. Ha felhívom őket 20-30 perc beazonosítás, majd kapcsol valaki és 20-30 perc beazonosítás, végül közli, hogy Ő nem kompetens, majd valaki visszahív engem és várjak. Nem hív vissza senki, majd ugyanez ismétlődik. Nem tud felvilágosítást adni senki, ha személyesen bemegyek, leültetnek egy telefon mellé, mondván speciális ügy.

Veszélyes banda, ha anyámat kirakják mindenki mossa kezeit.
Gyanítom, hogy a rendszerükben anyám neve mellett van valami jelzés, mert a legegyszerűbb kérdés után is várnom kell, 5 perc szünet, s végül közli, hogy nem tud felvilágosítást adni. További kérdésekre kirak a központba és kezdődik minden előről. Ez nem bank, egy legális rablóbanda.

#103503 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2018. 04. 25. 16:33

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2018. 04. 25. 17:32

2010, akkor sem volt nagy jövedelme, gondolom telefonon többször is keresték, hogy vegye fel.

Cetelem szerintem nem az az üldözős fajta. Boltban áruhitelnél szokták eladni.
Make love not Wor.

#103504 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 25. 16:38

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2018. 04. 25. 17:32

Elhitetés, stb. Lás Questor, az nem lehet buta ember, akinek van 1 milliárd megtakarítása vagy Pénztáros Lőrinc, még is kipergették tőle.

Mondom nem tartok kapcsolatot a családommal gyerekkorom óta.
De gyanítom, hogy az a néhány telefonhívás csábító lehetett olyan embernek, aki soha nem látott egyben 1 millió Forintot.
Szerintem fogalma sem volt róla, hogy mit írt alá, csak örült a hitelkeretnek, hogy nem olyan szűkös már a keret. Esetleg futja 2 farhátra is, stb.
Fogalmam sincs mi történt akkoriban, nem jártam haza soha, s telefon talán 1 évben egyszer.
Idén Februárban lettem meghatalmazott minden ezzel kapcsolatos ügyben, egyszer jártam bent az ügyfélszolgálaton személyesen, teljesen feleslegesen, mert a biztonsági őr szeme már villant és fel is állt, ahogy előadtam a helyzetet, s nőci meg odaültetett egy telefon mellé, hogy valaki fel fog hívni.
Totális káosz van ott. Ha felhívom őket 20-30 perc beazonosítás, majd kapcsol valaki és 20-30 perc beazonosítás, végül közli, hogy Ő nem kompetens, majd valaki visszahív engem és várjak. Nem hív vissza senki, majd ugyanez ismétlődik. Nem tud felvilágosítást adni senki, ha személyesen bemegyek, leültetnek egy telefon mellé, mondván speciális ügy.

Veszélyes banda, ha anyámat kirakják mindenki mossa kezeit.
Gyanítom, hogy a rendszerükben anyám neve mellett van valami jelzés, mert a legegyszerűbb kérdés után is várnom kell, 5 perc szünet, s végül közli, hogy nem tud felvilágosítást adni. További kérdésekre kirak a központba és kezdődik minden előről. Ez nem bank, egy legális rablóbanda.

Szar lehetett, amikor pisztolyt tartottak a fejéhez, hogy el sem olvashatja, csak írja alá.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#103505 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 25. 16:47

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2018. 04. 25. 17:38

Szar lehetett, amikor pisztolyt tartottak a fejéhez, hogy el sem olvashatja, csak írja alá.

Nem egyedüli eset. Paraszt asszony, világ életében földet művelt, csirkét nevelt.

Facebookos link jön:

https://www.facebook...T8Go1VehxQUV6K0

#103506 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 25. 16:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2018. 04. 25. 17:33

Cetelem szerintem nem az az üldözős fajta. Boltban áruhitelnél szokták eladni.

Lepasszolják behajtós cégnek, az meg már üldözős fajta.

#103507 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 25. 16:56

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2018. 04. 25. 17:48

Lepasszolják behajtós cégnek, az meg már üldözős fajta.

Én a hitelkártya kiváltására írtam.
Make love not Wor.

#103508 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 25. 16:57

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2018. 04. 25. 17:47

Nem egyedüli eset. Paraszt asszony, világ életében földet művelt, csirkét nevelt.

Facebookos link jön:

https://www.facebook...T8Go1VehxQUV6K0

És nem volt annyi józan paraszti esze, hogy nincs ingyenpénz?

Idézet

#103509 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 25. 16:57

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2018. 04. 25. 17:47

Mennyivel értelmesebb a tesóm, hogy van kitől kérdezni és inkább én veszek Neki neten is.
Make love not Wor.

#103510 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 25. 17:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2018. 04. 25. 17:56

Én a hitelkártya kiváltására írtam.

Hja, üldözős fajta, évekkel ezelőtt engem is nagyon sokszor hívtak, gondolom még pályakezdő cég volt.
Ma már biztos, hogy nem az.

#103511 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 25. 17:42

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2018. 04. 25. 17:57

És nem volt annyi józan paraszti esze, hogy nincs ingyenpénz?

Aki egész életében nélkülözött és kecsegtetik 1 millás ajánlattal? A hal is horogra akad.
Minden ember életében van olyan pillanat, amikor szeretne egy kicsivel bővebb nadrágszíjat, s anyám esetében nem is a luxusról volt szó, csak a folyamatos nélkülözés végét látta benne. De pontosan nem tudom, hogy mi miatt ment bele.
Csak idén februárban vettem át az ügyének a kezelését, mert ahogy 2010-ben fogalma sem volt róla, hogy mibe vág bele, úgy most meg azt nem érti, hogy miért akarják kilakoltatni? Ez még nem 100% de pengeélen táncol.

#103512 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 25. 17:51

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2018. 04. 25. 18:42

Aki egész életében nélkülözött és kecsegtetik 1 millás ajánlattal? A hal is horogra akad.
Minden ember életében van olyan pillanat, amikor szeretne egy kicsivel bővebb nadrágszíjat, s anyám esetében nem is a luxusról volt szó, csak a folyamatos nélkülözés végét látta benne. De pontosan nem tudom, hogy mi miatt ment bele.
Csak idén februárban vettem át az ügyének a kezelését, mert ahogy 2010-ben fogalma sem volt róla, hogy mibe vág bele, úgy most meg azt nem érti, hogy miért akarják kilakoltatni? Ez még nem 100% de pengeélen táncol.

Azt mondták neki, hogy ajándék? Szerintem furán gondolkodsz eléggé.

Idézet

#103513 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 25. 18:03

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2018. 04. 25. 18:51

Azt mondták neki, hogy ajándék? Szerintem furán gondolkodsz eléggé.

Nem az én gondolkodásom a legfőbb probléma jelen helyzetben, hanem maga a helyzet, és ez az adok-kapok itt a fórumon nem más, mint az elme csillogtatása. Amiben nem veszek részt, ha hiszed, ha nem, itt tényleg egy ember élete a tét. Lehet, hogy hibázott, sőt, nem vagyok elfogult, mert kiraktak az utcára 17 évesen, apám tavaly meghalt, az sem volt egyszerű menet.

Szóval kiszállok az értelmetlen kommunikációból.

#103514 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 25. 18:26

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2018. 04. 25. 19:03

Nem az én gondolkodásom a legfőbb probléma jelen helyzetben, hanem maga a helyzet, és ez az adok-kapok itt a fórumon nem más, mint az elme csillogtatása. Amiben nem veszek részt, ha hiszed, ha nem, itt tényleg egy ember élete a tét. Lehet, hogy hibázott, sőt, nem vagyok elfogult, mert kiraktak az utcára 17 évesen, apám tavaly meghalt, az sem volt egyszerű menet.

Szóval kiszállok az értelmetlen kommunikációból.

Te teszes értelmetlenné a kommunikációt a nyilvánvalóan védhetetlen pozíció felelősségének a másra tolásával. Nincs az a helyzet, hogy elme csillogásról lehetne beszélni, ahhoz valami olyan téma kellené. Egyszerűen arról van szó, hogy az édesanyád áldozatként való beállítása nem elegendő érv a bankok ellen.

Idézet

#103515 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 25. 18:32

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2018. 04. 25. 19:26

Te teszes értelmetlenné a kommunikációt a nyilvánvalóan védhetetlen pozíció felelősségének a másra tolásával. Nincs az a helyzet, hogy elme csillogásról lehetne beszélni, ahhoz valami olyan téma kellené. Egyszerűen arról van szó, hogy az édesanyád áldozatként való beállítása nem elegendő érv a bankok ellen.

Fentebb leírtam, hogy van a törvény, hogy a jövedelem 33% vagy max. 50% de nekik ez nem elég, abba az irányba terelik az ügyet, hogy ne tudja fizetni a hitelt. Ragaszkodnak az 50 ezres törlesztőhöz. 56 ezres jövedelem mellett. Hol van ebben az, amit te kifogásolsz? 90 nap nem fizetés után felmondják a szerződését és átadják a behajtóknak.

Azt értem, hogy ehhez neked semmi közös és csak okoskodsz, de itt van egy törvény szándékos kikerülése és egy irányultság, mohóság, semmibevétel, úgy hogy 7 éve próbálja visszavizetni az elkövetett hibáját. Már többszörösen visszafizette, de a tartozása nem csökkent. Érted, hogyan találták ki? S érted, hogy kivel vetették fel, milyen gondolkodású emberre sózták rá? Olyanra, akinek van ingatlanja és nem tud az egészről semmit.

Ez tömeges.

#103516 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 25. 18:55

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2018. 04. 25. 19:32

Fentebb leírtam, hogy van a törvény, hogy a jövedelem 33% vagy max. 50% de nekik ez nem elég, abba az irányba terelik az ügyet, hogy ne tudja fizetni a hitelt. Ragaszkodnak az 50 ezres törlesztőhöz. 56 ezres jövedelem mellett. Hol van ebben az, amit te kifogásolsz? 90 nap nem fizetés után felmondják a szerződését és átadják a behajtóknak.

Azt értem, hogy ehhez neked semmi közös és csak okoskodsz, de itt van egy törvény szándékos kikerülése és egy irányultság, mohóság, semmibevétel, úgy hogy 7 éve próbálja visszavizetni az elkövetett hibáját. Már többszörösen visszafizette, de a tartozása nem csökkent. Érted, hogyan találták ki? S érted, hogy kivel vetették fel, milyen gondolkodású emberre sózták rá? Olyanra, akinek van ingatlanja és nem tud az egészről semmit.

Ez tömeges.

Az valóban tómeges, hogy valamelyes vagyonnal, és vagy jövedelemmel rendelkező emberek kapnak hitelt. Szeretnének biztosítékot arra, hogy visszakerül a pénz.
Törvény nincs előttem, de százalékok azok nem a követelésre vonatkoznak, hanem a jövedelemből történő letiltásra. Ennyiből amit mondtál szerintem ide nem vonatkozik semmi. Letiltás a végrehajtáskor történhet, bírósági, vagy közjegyzői móka után, de ha van tehermentes ingatlan, akkor senki nem fog letiltással szarakodni. Meg kellene próbálni valami méltányosság alapú megegyezést letárgyalni.
Mellette a házra haszonélvezetet tenni mondjuk a kisebbik gyerek részére, akkor mehetnek esélytelenül boxolni a gyámhivatallal, ha veletek nem tudnak megállapodni.

Idézet

#103517 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 25. 21:04

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2018. 04. 25. 18:42

Hátőőőő, az én előéletemmel vannak 800ezer/1-2 milliós ajánlataim, szóval ott nyugdíjasnál nem tudom, de valahol 300ezer körül vagy alatt kezdődhetett, vagy meg kellene nézni mit ír alá. Nálam látják, hogy jön-megy a lóvé, fix is akad, néha kamatot is fizetek így Amex az kussol, OTP néha küld valami sallangot, Citi kifejezetten üldöz, de ott az 1milliós hitelkeretért is többet kellett letennem az asztalra, mint egy helyi kisnyögdíjas.
Make love not Wor.

#103518 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 25. 21:42

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2018. 04. 25. 16:21

de, van

ráadásul tök bájosan csinálják
kiscsaládoddal bérelsz egy lakást, aláírod a szerződést, kaució, bejelentkeztek a lakásba, miazmás

- ha csak ketten vagytok, senki nem foglalkozik veletek

- ha van gyerek, akkor neki plusz egy szoba
- ha két gyerek van, de egyneműek, akkor is elég az a plusz szoba
- ha a két gyerek külön nemű, akkor az plusz két szoba a szülőkén kívül

...

és akkor megjelenik a családsegítő szolgálat, és ha nem teljesülnek a fenti feltételek, el kell hagynod a lakást, mert nem alkalmas egy ekkora családnak
persze buktad a kauciót is
oszt mehetsz az utcára, ha nem találsz nagyobb lakást, több pénzekért, nagyon hirtelen
ahol ugyancsak kell kauciót fizetni

megtörtént eset, kétgyerekes egyedülálló magyar anyuka került így igen kellemetlen helyzetbe
összedobtuk nekik a hazaútra valót, meg jutott nekik pár napra szállás is
mert a magyarok már csak ilyenek, megpróbálják lehúzni a többi magyart külföldön

Szerkesztette: Iguana 2018. 04. 25. 22:06 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#103519 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 25. 21:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2018. 04. 25. 22:04

Hátőőőő, az én előéletemmel vannak 800ezer/1-2 milliós ajánlataim, szóval ott nyugdíjasnál nem tudom, de valahol 300ezer körül vagy alatt kezdődhetett, vagy meg kellene nézni mit ír alá. Nálam látják, hogy jön-megy a lóvé, fix is akad, néha kamatot is fizetek így Amex az kussol, OTP néha küld valami sallangot, Citi kifejezetten üldöz, de ott az 1milliós hitelkeretért is többet kellett letennem az asztalra, mint egy helyi kisnyögdíjas.

Jó 10 évvel ezelőtt emelte fel az OTP az AMEX GOLD hitelkártyám keretét 2.5millióra. És nem ám te mondod meg, mennyi legyen, jövedelem alapon kalkulál egy számot a rendszer, oszt annyi lesz, csókolom. Elég hirtelen sétáltam be a bankba, és szüntettem meg - fene se akar 2.5millás kártyával rohangálni, ami még PIN kódot se kér. Jó, volt napi limit beállítva, de akkor is nem. Amúgy tök barátságos konstrukció volt, ha ésszel kezeli ez ember, és időben visszarakja rá az elhasznált pénzeket. Utasbiztosítás, minimális éves kártyadíj (mondjuk ahhoz kellett használni vastagon), csak éppen otthon alig volt néhány elfogadóhely, mert akkora sarc volt rajta, hogy nem érte meg elfogadni. Hifis boltban amikor megvillantottam a GOLD kártyát, a pénztáros kislány nem alélt a karjaimba (mint az amerikás filmekben, hogy hűha), hanem hívta a főnökét, akivel egyezkedni kellett, végül feleztük az üzlet költségét. Nekem még így is megérte, közel 10%-ot fogtam az áron más bolttal szemben.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#103520 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 26. 04:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2018. 04. 24. 17:00

Én nem mindig tudom, hogy mi igaz a sztoriból és mi nem, de gyereknek vannak némi diszkós cuccai is és nem olyan egyszerű marketingelni vagy megélni belőle. Guga hozzáértését ne firtassuk, műszaki vitában is megmondta már a frankót nikor ahivatalnak akarta megvenni a legolcsóbb URH-s fos mikrofont, ami már akkor működésképtelen, mikor kicsomagolod, de mantrázta, hogy occsó. Qnadamra nem hallgatott videózásilag, tanulni nem akar, minőségibb szolgáltatást nem akar, úgy meg max. faluban a porban lehet fetrengeni és nem hangosítani.

Én a keresletet sem mindig látom, vagy a bevétel/szopószorzó oldalát, saját vállalkozásba meg erősen fektetni kellene és úgyis mindig olyan igény akad, amit nehéz megoldani. 1-1 kisebb buli/esküvő okés, aztán jöhet haza bedrogozva bebaszva, mert ha külföldön lehet, akkor biztos itt is.

Gyereket írta, suli vége előtt beintett oszt abbahagyta az egészet, közben legalább paírja lett volna róla. Ha nem a vizsgázástól ijedt be és év közben is csak a lazázás ment, pedig lehetősége volt, az ország 3 legjobb embere tanította és egyre kevesebben lesznek a jó fejek, akiktől gyakorlati tudást is fel tudna szedni, viszont követelnek, értenek hozzá.

1-2 kisebb zenekarhoz valakinek vagy sikerül elszegődnie, vagy nem, esetleg fix helyre is vagy igen, vagy nem. Bár amit guga művel annál minden jobb, itt az eperszezon, haver mondja, hogy szedéssel egy jobb napon 15-20ezrest meg lehet keresni.

Azt nem tudom mennyire ért hozzá. Abból indulok ki, hogy a jelenlegi melóban is azt csinálták, ha oda megfelelt, akkor lehet pénzt tudnának belőle csinálni családi szinten. Ha nem is Bt. megint, vagy EV, de mondjuk adószámmal vállalni ilyen megbízásokat. Gondolom felszerelés van hozzá, ha a gyerek csinálja már egy ideje.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5174
  • 5175
  • 5176
  • 5177
  • 5178
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.