HWSW Informatikai Kerekasztal: Számítogép szerelő, összeszerelő. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Számítogép szerelő, összeszerelő. Állás

#41 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 28. 10:01

Nekem van Számítógép és adatbázis kezelő operátor valamint Mechanikai műszerész végzetségem de gondolom ezzel nem csinálhatom .
A tanfolyamot ahol szofver üzemeltetőket, pc szervízeseket karbantartókat képeznek elvégezném  de arra nincs pénzem mert munkanélküli vagyok, a havi rezsikiadás az meg már 60000 Ft ettől a hónap tól s van egy nyugdíjas anyám meg egy úgy szintén munkanélküli nővérem.
De eddig ahányszor munkanélküli voltam az úgy 2-3 évenként volt mindíg beadtam a munkanélküli hvatal hoz a támogatási kérelmet hol 60 hol 90 %-os támogatást kértem de elutasítottak nekem önerődöl nincs rá 300 ezer forintom hogy elvégezzem pedig nekem csak a pír kéne hogy hátha jobban eltudok helyezkedni mert a gyakorlatom az megvan hozzá . 
Én elkezdtem tanulni még 1990 ben a Szakmunkásképző ben a mechanikai műszerész mellet 2 évig tanultam is de nem tudtam elvégezni mert akkor volt a nagy megszüntetem,le építem,eladom, privatizálom korszak pedig már csak a gyakorlati vizsgák voltak hátra.
Két és fél évig kerestem az a helyet hogy hol tudnám ezt megtenni de sehol sem lehetett.
Már meg nem tudnám mondani hogy akkoriban ezt a  képzést hogy hívták, aztán meg elkezdtem dolgozni mert kellet a pénz a rezsire lakásra és már nem volt se anyagi se másmien lehetőségem hogy el végezzem.
(Nekem van egykét újító elképzelésem a számítástechnikában ami elég sok mindent meg változtatna a pc-k világában csak az egyik forum beli fiaskó után nem hozom nyilvánosságra sem a leírását sem a hozzá fűződő specifikátciokat de apránként ki szivárgtatom a megfelelő helyeken és névtelenül.)

Szerkesztette: adax01 2009. 01. 28. 10:41 -kor

A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#42 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 10:32

Állami helyeken már a takaritönőnek is takaritói szakma kell ez ilyen ott nincs olyan hogy egy állásra segédmunkás,a portást is biztonságiőr végzettséggel veszik fel meg ilyenek.Egyébbként meg ha lenne is semmit nem keresnél pénzbe max a minimált segédmunkásként.Itt volt haver samsungnál elektroműszerész erre bejelentették segédmunkásnak és berakták ugyanugy javitósnak 71500 ért mellette meg dolgoztak 120 ért a csókák műszerésznek bejelentve ugyanazon munkakörbe.Kinek hiányzik ez?Ezért:
"emelkedett az országosan kötelező minimálbér, illetve a szakképesítést igénylő munkakörökben fizetendő bérminimum 2009 január elsejétől.

A minimálbér 69.000 forintról 71 500 forintra emelkedett 2009 január 1-től.

A garantált bérmnimum a jelenlegi 86.300 helyett legkevesebb 87 000 forint , a legalább középfokú iskolai végzettséget és/vagy szakképzettséget igénylő munkakörökben."

Szerkesztette: djculture 2009. 01. 28. 10:40 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#43 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 13:39

Idézet: adax01 - Dátum: 2009. jan. 27., kedd - 20:58

...

Azert neha a helyesirassal is foglalkozhatnal, ket gep szerelese kozott.

#44 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 15:59

Idézet: adax01 - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 9:01

(Nekem van egykét újító elképzelésem a számítástechnikában ami elég sok mindent meg változtatna a pc-k világában csak az egyik forum beli fiaskó után nem hozom nyilvánosságra sem a leírását sem a hozzá fűződő specifikátciokat de apránként ki szivárgtatom a megfelelő helyeken és névtelenül.)

Csak nem az intelligens gombot fedezted fel újra?  :think:
A helyesíráson tényleg dolgozz és kitartást!! ...

#45 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 28. 16:12

Idézet: Capri - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 15:59

Csak nem az intelligens gombot fedezted fel újra?  :think:
A helyesíráson tényleg dolgozz és kitartást!! ...

Nem azt de felejtsük is el a zárójeles részt mert az nem erre a topicra s forumra tartozik, mert amennyiben valaki még egyszer fel hozza akkor ezt a topic-ot zároltatom s törőltetem.

Szerkesztette: adax01 2009. 01. 28. 16:13 -kor

Ami máshonnan kimaradt
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#46 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:07

Idézet: adax01 - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 11:01

Nekem van Mechanikai műszerész végzetségem

Szerintem azzal lehet. Én ezt nem azért mondtam, hogy bárkit is elbátortalanítsak ettől, csinálja mindenki, a kutya se nézi, csakhát jó tudni, hogy ehhez ez kell. Már ha hihetünk az információknak.

A nő annyit mondott, hogy informatikával kapcsolatos közép vagy felsőfoku szakképesítés kell.

Ha bemegy az ember a boltba és látja hogy gépet szerelsz, senki nem fogja megkérdezni, hogy neked van-e képesítésed arról, hogy szerelhetsz szamitogépet. Maximum a munkaügyiseket érdekelheti de olyanrol még nem hallottam hogy valakit / a boltot megbüntették volna azért mert nincs képesítés.

Szerkesztette: Dextrose 2009. 01. 28. 17:08 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#47 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 28. 20:02

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:07

Szerintem azzal lehet. Én ezt nem azért mondtam, hogy bárkit is elbátortalanítsak ettől, csinálja mindenki, a kutya se nézi, csakhát jó tudni, hogy ehhez ez kell. Már ha hihetünk az információknak.

A nő annyit mondott, hogy informatikával kapcsolatos közép vagy felsőfoku szakképesítés kell.

Ha bemegy az ember a boltba és látja hogy gépet szerelsz, senki nem fogja megkérdezni, hogy neked van-e képesítésed arról, hogy szerelhetsz szamitogépet. Maximum a munkaügyiseket érdekelheti de olyanrol még nem hallottam hogy valakit / a boltot megbüntették volna azért mert nincs képesítés.

Topic on
Én azért keresek ilyen állást mert ehez meg az elektronikához van inkább  gyakorlatom a Mechanikai műszerész hez meg jó ha van 2 vagy 3 év gyakorlatom.  

Szerkesztette: adax01 2009. 01. 28. 20:04 -kor

Ami máshonnan kimaradt

#48 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 22:33

Idézet: adax01 - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 21:02

Topic on
Én azért keresek ilyen állást mert ehez meg az elektronikához van inkább  gyakorlatom a Mechanikai műszerész hez meg jó ha van 2 vagy 3 év gyakorlatom. 

Irjál minél több boltnak, nagykernek e-mailt, hátha...
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#49 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 28. 22:52

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 22:33

Irjál minél több boltnak, nagykernek e-mailt, hátha...

Tudod már egy csomó helyre szét dobáltam az önéletrajzomat  meg írtam de semmi segítsetek ti is.
Én már kifogytam az ötletek ből, nem akarok gyárba menni vagy vissza menni oda ahol voltam.
Az email cím az elején a topic-nak le van írva vagy ott a pm is oda is várom az üzeneteket.
Na én most mene aludni mert már sok volt a win 7 ből, meg a corel ből meg a munkanélküli központból is ott meg ma le Maci Laci-zott az egyik munkanélküli sorstársam.  :think: :(  :respect:

Szerkesztette: adax01 2009. 01. 28. 23:03 -kor

Ami máshonnan kimaradt

#50 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 00:34

Szamitogeposszerakashoz, telepiteshez, etc.., semmilyen szakkepesites nem szuksegeltetik.
Nagy allami cegeknel talan, de ez sem jellemzo, sima betanitott munka, mint itt mar tobben is irtak.
Szoftvertelepitesnel, hibaelharitasnal mar kerhetnek papirokat, szakmai gyakorlatot, es foleg par probanapot.
Ez abban merul ki altalaban, hogy behivnak valahova, es mindenfele hibajelenseggel szembesitenek, osszedobatnak par gepet, helyrehozatnak par, direkt elcseszett halozatot, es meg lehetne sorolni.
Altalaban azzal szokott vegzodni a dolog, hogy megkoszonik az addigi munkadat, es ingyen dolgoztal par napot.
Olyan munkat, amilyet keresel, nem fogsz talalni, ezt boritekolom.
Mar az oneletrajznal el fogsz akadni, mert ha valaki elolvassa, max jokat derul a stilisztikai, formai, es egyeb hibakon.
Nem all szandekomban megbantani, de elmondasod szerint, minimum 11 evig jartal iskolaba.
A helyesiras, also tagozatos tantargy.
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#51 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 02:14

Gabynak igaza van abban, hogy mindenhol az az alap, hogy amit írásban adsz be annak hibátlannak kell lennie, mert az az első benyomás. Ha az nem jó, akkor az egészbe belébútt a gyász. Erre figyelj majd oda  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#52 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 29. 10:07

Idézet: g@by - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 0:34

Szamitogeposszerakashoz, telepiteshez, etc.., semmilyen szakkepesites nem szuksegeltetik.
Nagy allami cegeknel talan, de ez sem jellemzo, sima betanitott munka, mint itt mar tobben is irtak.
Szoftvertelepitesnel, hibaelharitasnal mar kerhetnek papirokat, szakmai gyakorlatot, es foleg par probanapot.
Ez abban merul ki altalaban, hogy behivnak valahova, es mindenfele hibajelenseggel szembesitenek, osszedobatnak par gepet, helyrehozatnak par, direkt elcseszett halozatot, es meg lehetne sorolni.
Altalaban azzal szokott vegzodni a dolog, hogy megkoszonik az addigi munkadat, es ingyen dolgoztal par napot.
Olyan munkat, amilyet keresel, nem fogsz talalni, ezt boritekolom.
Mar az oneletrajznal el fogsz akadni, mert ha valaki elolvassa, max jokat derul a stilisztikai, formai, es egyeb hibakon.
Nem all szandekomban megbantani, de elmondasod szerint, minimum 11 evig jartal iskolaba.
A helyesiras, also tagozatos tantargy.

A firefox helyesírás értelmezője után szoktam menni sokszor a win 7 alatt.
Íme az önéletrajzom aztán derülhettek rajta egy jót.

Önéletrajz.
Szücs Roland vagyok Budapesten születtem 1974.10.hó 24.én
Nőtlen és antialkoholista vagyok vagyok.
Az anyám neve :Hajas Anna .
Van két nővérem jelenleg egy háztartásban élek a legidősebb nővéremmel, és az édesanyámmal.
Munkahelyeim:
Ganz közlekedési műszergyár : itt mechanikai műszerész ként dolgoztam 1993-1995 ig.
Szent Rókus kórház : segédmunkás 1996.03.07-2001.07.27 ig.
Malév/Abc kft/B+N kft : Fedélzeti karbantartó 2001.09.01 – 2004.09.25 ig
Solectron Electronics Hungary kft: 2004.09.27 – 2005.03.21 .ig(Ahonnan létszámleépítés miatt küldtek el.)
Orion elektronikai Kft :2005.07.06 – 2009.01.23.ig (Gazdasági helyzet miatti létszámleépítés miat)
kellet elmennem.
Itt operátor és Smt , Smd gépkezelő ill 2008.09.01 től Számitógép rendszer összeszerelőként dolgoztam a leépítésemig, elbocsájtásomig.

Végzetségeim :
8 általános : 1981.junius 15- 1990.junius 11.
Mechanikai műszerész 1990-1992 junius 18 .Száma: 110-9-03.
Számítógép és adatbázis-kezelő operátor . Száma: n83/1993.
Hobbiaim : Számítás technika,Elektronika,Űrkutatás,Csillagászat,Természet tudományok,Media.
Szeretem a jó zenét is,barkácsolás, kirándulás természet járás.
Amit még csinálok itthon hardvereket, szoftvereket (operácios rendszerek pl win7 vagy limux.) tesztelek ithon ha meg kérnek rá,áramköröket, tápokat készítek.
Szeretem a kihívást igénylő dolgokat.
Email:adax01@gmail.com, adax01@msn.com.
Aztán derüljetek rajta.
A címet s nevet direkt nem írtam ide.

Szerkesztette: adax01 2009. 01. 29. 10:11 -kor

Ami máshonnan kimaradt

#53 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 10:39

Tanács!A antialkoholista vagyok dumát szedd ki.Nem pszihiátriai lapot kell irni szakmai önéletrajzot.
Szintén delete duplán irtad elég az elején a nőtlen:"Van két nővérem jelenleg egy háztartásban élek a legidősebb nővéremmel, és az édesanyámmal."Szintén zenész:Szeretem a jó zenét is,barkácsolás, kirándulás természet járás. Az utána lévő maradhat.

A végére inkább egy motivácios részt irj hogy miért jelentkeztél az adott helyre adott állásra.Ne sablonszöveget mindhez mindegyikhez külön motivácios rész az ma kötelező.Én utálom de ugy vettem észre elvárják sőt van ahol külön önéletrajzot kell beadni és külön motivácios levelet.
Ui:Egyébbként nemtudom miért irtad ez a röhögés dolgot ha nem látnád probálunk segíteni.Elhiszem hogy bajba vagy de ezt előadod egy felvételi meghallgatáson esélyed se lesz.Nelégy full pesszimista.

Szerkesztette: djculture 2009. 01. 29. 10:46 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#54 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 29. 12:40

Tudod én már minden téren pesszimista vagyok ez az igazság, motivácios levelet még nem írtam életem ben.

Szerkesztette: adax01 2009. 01. 29. 12:46 -kor

Ami máshonnan kimaradt

#55 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 14:39

Nem megbántani akarunk vagy ilyesmi. De ha ennyire nem megy a helyesírás akkor kérd meg nővéredet, hogy segítsen. Tapasztalat alapján modnom, hogy ha van egy rakat önéletrajz akkor a nem érhetőket rögtön dobják ki a kukába...

#56 Felhasználó inaktív   kocsmy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 29. 15:12

szerintem az anyja neve is olyan info ami senkit nem fog erdekelni.

egy helyesiras ellenorzest meg konyorgom, tolj ra, vagy kerj meg valakit, nagyon elkaszalja az egeszet.

életem ben.
kellet
operátor . Száma
Nőtlen és antialkoholista vagyok vagyok.
Önéletrajz. (ide minek raksz pontot?)
meg kérnek rá,áramköröket
legyen valami egyseg benne, vesszo utan egy szokoz legyen, ne 0 vagy 2, ugyanigy mondatvegi irasjelnel.

Ha valaki elolvassa ezt, azthiszi hogy valami altalanos iskolas irta, vagy nagyon kapkodott, vagy egyszeruen buta. Ezek azok a dolgok amiket eleg ha szemelyesen tud meg rolunk a HR-es, nem kell hogy mar az oneletrajzzal elkapaljanak. Szerinem ha valaki igy adja be, azt egyszeruen nem tudom elkepzelni hogy valahonnan egyaltalan visszahivjak :)

#57 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 15:21

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 1:47

Emlegettelek is, éppen telefonközpontot nézegetek:

hda: task_in_intr: status=0x51 { DriveReady SeekComplete Error }
hda: task_in_intr: error=0x04 { DriveStatusError }

Tippre 2.4es kernel, es baja van a dmaval, vagy valami ilyesmivel :D hdparmot bujni :D

Egyebkent, csak hogy kapcsolodjak az offtopichoz a kell e hozza papir mellett, azt mindig annyira szeretem, mikor kozlik velem egy szamtechboltban, hogy hat ok most matricaznak, meg anyamkinja, es en nem nyulhatok hozza csak garivesztes terhe mellett, mert abba nem nyulhat bele csak ugy akarki. :omg: Koszi vazz, de ezen nehez ugy lovagolni, tekintve, hogy valoszinuleg nekem a temaban komolyabb papirom van, mint a hatul ugykodo sracnak (mar csak korabol adodoan is).

Ettol persze meg erthet hozza jobban, a rutinja nyilvan tobb, mert o epp most eli azon buherator korszakat, amit en tiz evvel ezelott :D De ettol a dumatol mindig annyira sirok, hogy mert csak szakember, ja....

elnezest az off miatt.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#58 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 16:55

Na, srác, én is segítek: (aztán ne vedd sértésnek)

Szakmai CV-t írj, ne ilyen regényt, el sem olvassák.
pl:

név
születési év
családi állapot
cím
telszám
email

Végzettségek:
- ez és ez, ebben az iskolában, dátum
- ez és ez, ebben az iskolában, dátum
- ilyen tanfolyam, ekkor
- olyan tanfolyam, akkor

Eddigi munkahelyek
- munkakör, itt , ettől eddig
(ne írd hogy miért, meg mekkora melle volt a titkárnőnek, kutyát nem érdekli)

Tapasztalatok:
pl windows, sql, hálózatépítés anyámkínja

Előnyeim:
mittudomén gyors tanulás, csapatmunka stb

Nyelvismeret:
angol, felsőfok C

Jogosítvány:
B

Hobbi :
rejszolás, autóvezetés

ENNYI ! nem kell regény nem olvassák el!
nem írtál nyelvismeretet , ha van valami angol akkor ugyanezt angolul is. Ha megírtad így, segítek, másold be ide vagy küldjed el mittudomén. Ha a stílus és helyesírás miatt el sem olvassák a CV-det, az életben nem találsz munkát.

Sőt, ha angolul is írsz egyet, kijavítom, csak te is tegyél valamit, és hallass másokra.

Szerkesztette: Gabibácsi 2009. 01. 29. 16:55 -kor

--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#59 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 19:54

Idézet: adax01 - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 12:40

Bocs hogy ha én rosszul írom a dolgokat, én már csak ilyen vagyok.

Na mától szaporítom a munkanélküliek számát egy fővel az az jó magammal .!.

Akkor most, hogy rengeteg időd lett, próbálj rágyúrni a helyesírásra.
Szar duma, hogy "én már csak ilyen vagyok".

azaz jómagammal

Ez mi? -> .!.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#60 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 20:08

Idézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 19:54

Ez mi? -> .!.

Komolyan kérded?  :D
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó