progi vonali feltöltés eléréséhez
Elküldve: 2009. 01. 19. 16:06
olyan progim van ami a vonali letöltési sebességet kisajtolja az ADSL csomagból, tehát gyorsabb töltök vele mint a normális letöltési sebesség
na ilyen kéne nekem csak feltöltés sebesség növeléssel (leginkább ftp tárhelyre való feltöltéshez)
Elküldve: 2009. 01. 19. 17:03
Amit most kértél, elég badarság, hogy diplomatikus legyek.
Mitől lenne nagyobb a letöltési sebesség?
Ha T-Online-os vagy, akkor ott keresd a sebességproblémákat, vagy pedig a vonaladnál.
Egy 8Mbit vonalisebességű ADSL ritkán tölt 7Mbits feletti sebességgel.
Nem azért, mert szolgáltató korlátozza (bár, T-birodalomnál betáp gyengeségek véget nem kapod a full sebességet), hanem, mert enyit bír a vonal.
Itt egy D-Link 360R-el készült mérés:KATT
Ha 8M-ra szinkronizál a modem, akkor 7-7,2Mbit az elérhető maximális lesáv, mivel a többi hibajavításra és átvitelvezérlésre megy el. Azaz, 830-850kB/s-el fog tölteni.
Elküldve: 2009. 01. 19. 17:51
Internet Download Manager nevű programmal: 510 KB/s
az IDM gyakorlatilag a vonalival húzta, de sajna fel irányban még nem találkoztam ilyen progival
Elküldve: 2009. 01. 19. 17:54
Idézet: Birkuc - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 17:51
az IDM gyakorlatilag a vonalival húzta, de sajna fel irányban még nem találkoztam ilyen progival
Továbbra sem értem, hogy tudsz valóban vonali sebességgel tölteni :Đ
Ha valóban bit pontosan szinkronizálási sebességgel töltesz, akkor tudsz valamit, mert az a helyzet, hogy a DSL technika elég nagy szintű hibajavítást alkalmaz, amit enkapszulációhoz elég nagy sávot emészt fel.
Ha ismernéd a TCP és vagy DSL technika működését, akkor már meg is válaszoltad volna magadnak a kérdést.
Talán a QoS-t érdemes kikapcsolni az M$ rendszerekben, hogy ne tartson fel feleslegesen sávot a VOIP-nak.
Szerkesztette: stol 2009. 01. 19. 17:56 -kor
Elküldve: 2009. 01. 19. 18:42
Idézet: Birkuc - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 17:51
Bármely többszálú letöltésvezérlő kitolja neked a sávszélességet maximumra, mivel ilyenkor elég aggreszíven mennek rá a hálózatra. Könnyen lehet, hogy ilyenkor az egy DSLAM-on levők kárára növeled a sávodat.
Olyan letöltésvezérlő, ami fel irányba is tud többszálon tölteni, pl. a GetRight Pro.
Ami hordozható, az nem megbízható!
Elküldve: 2009. 01. 19. 18:45
Idézet: stol - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 17:54
QoS csak prioritást kezel, azaz ha a példád szerint éppen nem megy VoIP, akkor nem fog vissza semmit.
Ami hordozható, az nem megbízható!
Elküldve: 2009. 01. 19. 21:45
Sajnos az FTP nagyon pazarló. A fűrészfog effektusa miatt a sávszélesség legfeljebb 3/4 -ét tudja kihasználni, azaz egy jobb protokol vagy többszálas feltöltés akár 33%-os gyorsulást is eredményezne.