HWSW Informatikai Kerekasztal: CD/DVD Iró Szoftver tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CD/DVD Iró Szoftver tapasztalatok Kinek Milyen cd/dvd iró szoftver vált be

#1 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 28. 10:35

A CDBurnerXp egy pocsék program:
1-NetFramework kell hozzá ezért irás közben semmi mást
nem lehet csinálni hiszen 100%-ban fogja a procit, nagyon
rosszul van optimalizálva!
2-Én például Pioneer irókat használok,
(Rajta vannak a program támogatottak listáján)
de akár milyen irási sebességet állitok be mindig 16X-an
ir és majd szétesnek az iróim úgy pörgeti a lemezeket.
Emiatt a végeredmény a legtöbb asztali dvd-n lejátszhatatlan!
3-Ha egy többször irható lemezt gyorstörléssel töröltetek vele
és jelzi, sikeresen le van törölve a lemez mikor utasitom, hogy
irjonrá akkor jelzi, hogy a lemez nem üres vegyem ki és tegyek be
egy üres lemezt.
Az Infrarecorder annyival jobb, hogy szinte alig fogja a procit
lehet irás közben is dolgozni a gépen.
De itt is az irási sebességekkel van a gondom.
Egyszer irható lemeznél csak 1X, vagy 16X-os lehetőséget
ajáln fel, a vicc, hogy mivel az irók firmwarja minimum 4x-en
enged irni az 1X-es opció 4x-es irásnak felel meg.
Nem tud újra irható lemezt törőlni!
Elkezdi ugyan a törlést de a végén hibaüzenettel fogad, hogy
a kiválasztott módszerrel nem sikerűlt a lemezt letörőlni.
de hogy milyen módszer lenne a megfelelő(gondolom a teljes törlés)
azt már nem közli. De az a legzavaróbb, hogy nem ismeri fel
az irási sebességeket pedig a firmware verziókat szépen felismeri.
Kizárólag 1x és maximális sebességet ajáln fel!
A Free Ashampo-t is kipróbáltam de nekem többször lefagyott,
vagy nem megfelelő mediára hivatkozva nem akarta elkezdeni
az irást! amikor sikerűlt vele kiirnom egy iso-t és le akartam
játszani a lemezt úgy leblokkolta az irómat, hogy csak a teljes
rendszer újra inditás után tudtam kinyitni az iró tálcáját!
DVD-Rw-s lemezt csak fullosan akart törölni,
A DVD+Rw-t pedig elvileg letörölte, de irni már nem tudott rá,
arra hivatkozot,hogy a lemez nem üres...
Az egyetlen Free iró szoftver ami alapos, és jó minőségben tud irni
valamint rendesen letörli az Rw-s lemezeket, és a procit egyáltalán
nem terheli irás közben az a StarBurn free!
Érdekesség,hogy január elején a Giveaway of the day keretén belül
a fullos verzió egy napig letölthető volt.
Szemfüles internetezők letöltötték és folyamatosan elérhetővé tették
innen letölthető : StarBurn 11 Full Download
De létezik egy Portable változata is ami ingyenesen letölthető a fejlesztő oldaláról :
Starburn Download
Ez annyival tud kevesebbet, hogy nem telepit fel dvd emulátort.
Bővebb leirás a Progiról :StarBurn Ismertetése
Kinek mik a tapasztalatai az iró szoftverekkel kapcsolatban irjátok meg!
Sziasztok!

#2 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 11:17

Idézet

A CDBurnerXp egy pocsék program:
1-NetFramework kell hozzá ezért irás közben semmi mást
nem lehet csinálni hiszen 100%-ban fogja a procit, nagyon
rosszul van optimalizálva!

:lol:  :omg:  :omg:
A többihez szintén NC.

Szerkesztette: M@Xtreme 2009. 01. 28. 11:18 -kor

#3 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 11:22

Olcsó húsnak híg a leve. :D
Nem kéne ilyen full ingyenes szutykokat használni. :)

Szerkesztette: Breakbeat 2009. 01. 28. 11:23 -kor

#4 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 12:39

Az egyik legjobb íróprogram az ImgBurn. Valamiért kimaradt a próbálgatásból  :confused:

#5 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 13:03

Én most Ulead Burn Now-t használok, ezt adták az alaplaphoz. Teljesen meg vagyok elégedve vele. Eddig Ashampoo Burning Studiot használtam, az se volt rossz, cwsak nagyon elmentek a Nero irányába és már minden szart tud az a progi is, nekem meg csak egy 1.0-ás DVD író szoftverre van szükségem.

#6 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:50

Idézet: multibit - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 12:39

Az egyik legjobb íróprogram az ImgBurn. Valamiért kimaradt a próbálgatásból  :confused:

Az ImgBurn-t is kipróbáltam de az elsősorban kép image kiiró, és alapvetően arra is fejlesztették ki,
én már az elődjét a DvdDecryptert is évekig használtam, a régi iróimhoz jó is volt!
Az ImgBurn eksősorban dvd-9 hez és iso kiiráshoz jó, de nekem sokat hibázott verbatim lemezekkel,
ezért már leszoktam róla, meg hát amióta "extra funkciókkal is el van látva"azóta inkább mellőzöm.
Más fórumokban panaszkodtak a legújabb verziójára, hogy telepitéskor sok mindenbe belenyúl a windosban
és módositgat ezt, azt úgyhogy inkább mást használok!
Az összes Free iró szoftvert ami elérhető kipróbáltam, és úgy jutottam el a (több tesztoldal véleménye szerint) legjobb Free alkalmazáshoz a StarBurn-hoz.
Ami igaz, hogy még profi iró szoftvereknél sem láttam azt a funkciót amit ez a kis szoftver alapból kinál,
vagyis, hogy minden egyes irás elött a beállitott média és irási sebességnek megfelelően
kalibrálja az iró lézer energiaintenzitását, ennek köszönhetően maximálisan tud alkalmazkodni
minden firmwarhoz,irási stratégiához és különböző minőségü lemezekhez.
Még olyan lemezt is hibátlanul irt meg amit az eddig kipróbált (beleértve a Nero-kat is)szoftverek
hibásan irattak meg az iróval vagyis asztali lejátszóba téve szaggattak!
Tehát most ezt használom és a Nero-6-ost!

#7 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 19:20

megcsekkolom ezt a  StarBurn-t. mert én is már vagy 20 dvd író progit kipróbáltam (ingyenest) de, még mindig nem tudtam leváltani a nero6-ost..
lenne olyan ami funckióban okés, meg minden, csak pocsék az UI-ja... vagyis nekem nem tetszik.
ehh... :D

Szerkesztette: des 2009. 01. 28. 19:21 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#8 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 21:21

Úgy látom itt user error esete áll fenn... Én baromi régóta használom az ImgBurn programot, gyakorlatilag csak Verbatim CD-t és DVD-t veszek (amióta megszűnt, majd brutál drágán újra kezdte a Kodak). Sosem rontott a program egy korongot se, csak amikor beszart 2x a laptop gyári hibás írója. Kicserélték és az óta ismét hibátlan. Az pedig badarság, hogy csak képfájl írására való a program, mivel gond nélkül tudsz vele fájlokat is írni.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#9 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 02:08

Én kipróbáltam most az img burnt jónak tűnik, bár én amúgy sem írok sokat.

Fanatik, légyszíves hanyagold az entert kicsit. Elég bekezdésenként egyszer leütni, nem kell minden sor végén, nem verset írsz.  ;)  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#10 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 11:13

Idézet: LightBringer - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 21:21

Úgy látom itt user error esete áll fenn... Én baromi régóta használom az ImgBurn programot, gyakorlatilag csak Verbatim CD-t és DVD-t veszek (amióta megszűnt, majd brutál drágán újra kezdte a Kodak). Sosem rontott a program egy korongot se, csak amikor beszart 2x a laptop gyári hibás írója. Kicserélték és az óta ismét hibátlan. Az pedig badarság, hogy csak képfájl írására való a program, mivel gond nélkül tudsz vele fájlokat is írni.

Nem azt irtam, hogy az ImgBurn csak iso irására jó,olvass figyelmesebben hanem, hogy
mivel a DvdDecrypter-ből nőtte ki magát (ami képfájlokra lett fejlesztve) képfájl irásában jó!
Nézd a DvdDecrypter alias imgBurn a régi iróimmal jól ir, hibátlanul csak az új irókkal párositva voltak hibák!
Hidd el végig zongoráztam az összes lehetséges megoldást hardveresen és szoftveresen is, az új Nec, és
Pioneer iróimmal eddig hibátlanul csak ez kis Free StarBurn tudott irni bármilyen lemezzel!
Hibátlannak nálam az számit ha a megirt lemezt egy tiz éves asztali Panasonic (ami akkor készűlt amikor még nem voltak irható dvd lemezek) is hibátlanul akadás mentesen játszik le.
Az ImgBurn ezt nem tudja produkálni, de a Nero sem!
Az asztali gép hibátlan állapotban van mielött elkezded boncolni, hogy biztos az a hibás.
Ezzel a módszerrel elértem, hogy tök mindegy kinek milyen asztali lejátszója van igy megirva senki soha nem panaszkodott még, hogy nem tudja vagy csak hibásan lejátszani!
Az ImgBurn-el, DvdDecrypter-rel, Nero-val stb, megirva ilyen régi lejátszókon lejátszva sokszor szaggatott hibás volt a lejátszás, viszont a mostani szinte csak az irott lemezek lejátszására gyártott asztali lejátszókon hibátlan volt. Szerintem, ha egy olyan lejátszó is hibátlanul játszik le egy házilag irott dvd-t aminek a leirásában a kompatibilis mediák között kizárólag a gyári eredeti dvd-ket emlitik az elég jól minősiti az irást!

#11 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 11:15

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 2:08

Én kipróbáltam most az img burnt jónak tűnik, bár én amúgy sem írok sokat.

Fanatik, légyszíves hanyagold az entert kicsit. Elég bekezdésenként egyszer leütni, nem kell minden sor végén, nem verset írsz.  ;)  :Đ

Oké igazad van! No enter!

#12 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 01. 29. 14:52

Idézet: fanatik - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 11:13

Nem azt irtam, hogy az ImgBurn csak iso irására jó,olvass figyelmesebben hanem, hogy
mivel a DvdDecrypter-ből nőtte ki magát (ami képfájlokra lett fejlesztve) képfájl irásában jó!
Nézd a DvdDecrypter alias imgBurn a régi iróimmal jól ir, hibátlanul csak az új irókkal párositva voltak hibák!
Hidd el végig zongoráztam az összes lehetséges megoldást hardveresen és szoftveresen is, az új Nec, és
Pioneer iróimmal eddig hibátlanul csak ez kis Free StarBurn tudott irni bármilyen lemezzel!
Hibátlannak nálam az számit ha a megirt lemezt egy tiz éves asztali Panasonic (ami akkor készűlt amikor még nem voltak irható dvd lemezek) is hibátlanul akadás mentesen játszik le.
Az ImgBurn ezt nem tudja produkálni, de a Nero sem!
Az asztali gép hibátlan állapotban van mielött elkezded boncolni, hogy biztos az a hibás.
Ezzel a módszerrel elértem, hogy tök mindegy kinek milyen asztali lejátszója van igy megirva senki soha nem panaszkodott még, hogy nem tudja vagy csak hibásan lejátszani!
Az ImgBurn-el, DvdDecrypter-rel, Nero-val stb, megirva ilyen régi lejátszókon lejátszva sokszor szaggatott hibás volt a lejátszás, viszont a mostani szinte csak az irott lemezek lejátszására gyártott asztali lejátszókon hibátlan volt. Szerintem, ha egy olyan lejátszó is hibátlanul játszik le egy házilag irott dvd-t aminek a leirásában a kompatibilis mediák között kizárólag a gyári eredeti dvd-ket emlitik az elég jól minősiti az irást!

Akkor úgy látszik a Föld mágneses tere okoz eltéréseket, mert nálam az ImgBurn hibátlanul teljesít és nem egy ismerősnek, nem egy asztalihoz készítettem már DVD-t, illetve a CD-ket is és szépen hiba nélkül olvassa a kocsi lejátszója is. PS2-höz is tudtam vele lemezt készíteni, még olyat is, ami másnál RSoD lett, nálam ment gond nélkül, pedig DL lemezre írtam. Kizárólag Verbatim korongokat használtam, abból is ha lehet TY-est. (Ismerős hozott Philipsére írtam még, meg pár TDK-ra, azok is jók lettek.)

Szerintem sokat számít a háttér is, milyen gépen, milyen rendszeren van a program. Jobb magyarázatom nincs. :)
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó