HWSW Informatikai Kerekasztal: Wlan "hátán" Wlan - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Wlan "hátán" Wlan Routerek a routeren

#1 Felhasználó inaktív   DjMcMaster 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 06. 18:26

Sziasztok !

Kicsikét elakadtam a saját hülységemben...
Megpróbálom érthetően leírni mire is gondoltam:

Van ugyebár egy ADSL modem (ez is külön sztori, de ez már megoldódott) amire csatlakozik egy EDIMAX ezer éves, de szuperúl működő vezetékes router. Eddig semmi gond ! Erre csatlakozik egy PC (Jelen esetben az enyém) majd a másik portjára egy TP-LINK WLAN (108 Mbps) router az egyes portjával, nem a WAN porton. Erre (WLAN-on) csatlakozik egy másik gép ! Látjuk egymást, az internet mindkettőn működik. Szintén semmi gond ! Azonos címtartományban szerepel minden ! 192.168.2.X De most jön a fekete leves. Minden további vezetékezés KILŐVE és sajnos máshogyan sem tudom elrendezni a dolgokat úgy, hogy kilövöm a vezetékes routert, annyira messze van a WLAN-os gép !Adott még egy SAMSUNG hálózatos nyomtató, ami itthon csak vezetékes kivitelben kapható, WiFi-set itthon még senki sem látott, bár létezik ! Mind1, ez van !  :mad:

Gondoltam Én  :think: , hogy erre is kötök egy WLAN routert és majd jól összelövöm a két WLAN routert. Namármost mondanom sem kell, hogy egyik sem látja a másikat. Van valami 5letetek ? Ami nehezíti a helyzetet, hogy a 108Mbps-os routeren WAP van beállítva, de ha nyíltra teszem, akkor sem történik semmi. Mondanom sem kell, hogy a cél az lenne, hogy bármelyik gépről tudjunk úgy nyomtatni, hogy a másik nincs bekapcsolva.

Okosok jelentkezését várom !  :D

Üdv,
DjMcMaster
DjMcMaster

#2 Felhasználó inaktív   DjMcMaster 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 06. 20:35

Nem találtam a szerkesztés opciót...

Sikerűlt megoldanom, igaz a titkosításról le kellett mondanom ! Viszont ami MAC-et nem adok hozzá, az nem is műkszik róla.  :cool:

Hasonló gondokkal kűzdők keressék a BRIDGE funkciót a WIRELESS fül alatt.
Az egyik WLAN cuccnak a másik MAC-jét kell megadni, majd fordítva !

Üdv !
DjMcMaster

#3 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 06. 22:06

Továbbiakban hálózatépítős, vagy vezetéknélkülilanostopic...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó