HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD lejátszás 720p komponens kimeneten nem megy! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD lejátszás 720p komponens kimeneten nem megy!

#1 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 12. 12:16

Sziasztok, remélem tud valaki segíteni nekem.
A köv. konfigurációm van : C2Q Q6600, 4gb ddr2, ati hd 4870 vga, catalyst 9.1, cyberlink powerdvd 8, Vista 64 bit, hdmi-n keresztül hd ready lcd-tv 720p-s felbontásra állítva, valamint clone módban komponens kimeneten 720p-s felbontáson egy projektor.
Minden mkv-t,avi-t,saját készítésü dvd le tudok játszani, de amikor megpróbálok egy gyári dvd-t lejátszani, a film elötti reklámokat lejátsza, de a filmnél a powerdvd hibát ír ki, a windows media player pedig azt írja ki, hogy valami másolásvédelmi hiba van a meghajtó, dekóder, videókártya, megjelenítö között, próbáljam frissíteni a drivert.
Úgy tudtam, hogy a vistában csak a hd tartalmak vannak blokkolva (butítva kis felbontásra), ha nem dvi ill. hdmi (hdcp) kimeneten próbálom lejátszani, de azt is lejátsza kisebb felbontáson, viszont azt nem értem miért nem képes egy mezei dvd-t lejátszani...
Ha a dvd-böl csinálok egy másolásvédelem nélküli iso-t azt daemon toolsal lejátssza, ha a felbontást 720*576-ra állítom, akkor lejátsza az eredeti dvd-t is,de azért az elég nagy hülyeség, hogy mindig ha filmet akarok nézni, akkor le kell butítani a felbontást....

Ha valaki tud erre vmi megoldást, nagyon megköszönném... 

#2 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 21:51

Idézet: krisz123 - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 12:16

Sziasztok, remélem tud valaki segíteni nekem.
A köv. konfigurációm van : C2Q Q6600, 4gb ddr2, ati hd 4870 vga, catalyst 9.1, cyberlink powerdvd 8, Vista 64 bit, hdmi-n keresztül hd ready lcd-tv 720p-s felbontásra állítva, valamint clone módban komponens kimeneten 720p-s felbontáson egy projektor.
Minden mkv-t,avi-t,saját készítésü dvd le tudok játszani, de amikor megpróbálok egy gyári dvd-t lejátszani, a film elötti reklámokat lejátsza, de a filmnél a powerdvd hibát ír ki, a windows media player pedig azt írja ki, hogy valami másolásvédelmi hiba van a meghajtó, dekóder, videókártya, megjelenítö között, próbáljam frissíteni a drivert.
Úgy tudtam, hogy a vistában csak a hd tartalmak vannak blokkolva (butítva kis felbontásra), ha nem dvi ill. hdmi (hdcp) kimeneten próbálom lejátszani, de azt is lejátsza kisebb felbontáson, viszont azt nem értem miért nem képes egy mezei dvd-t lejátszani...
Ha a dvd-böl csinálok egy másolásvédelem nélküli iso-t azt daemon toolsal lejátssza, ha a felbontást 720*576-ra állítom, akkor lejátsza az eredeti dvd-t is,de azért az elég nagy hülyeség, hogy mindig ha filmet akarok nézni, akkor le kell butítani a felbontást....

Ha valaki tud erre vmi megoldást, nagyon megköszönném... 

Ez a válasz jött az atitól :
"Macrovision copy protection mechanisms will limit component output video from DVD's to 480i and 480p."
Ez európában 576i és 576p-re értendö.
Van erre vmi driver hack?
Egyáltalán mi értelme van ennek????
Nem mindegy, hogy egy sd anyagot 576i vagy 720p felületen nézek?
Miért kényszerítik az embert a becsületes dvd vásárlás, és filmezés helyett az ügyeskedésre??
És csodálkoznak, hogy inkább leszedik a népek a dvd-r vagy a 720p torrenteket, és jéééé... azt lejátsza bármilyen kimeneten bármilyen felbontásba.
Bezzeg a legális blu-ray-t komponenes kimeneten csak lebutítva lehet nézni, a hagyományos dvd-t pedig felbontást levéve vicc a köbön

#3 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 02. 13. 07:10

én amúgy is azt szoktam csinálni, h szétkapom mkv-ba a dvd-t (demux mondjuk rejiggel, utána mkv toolnix, ha védelem van rajta, akkor meg pl. anydvd pluszban), aztán lejáccáskor egy ffdshow-val adok neki upscale-t meg némi filtereket. elég sokat lehet javítani vele a képminőségen. nem is bonyolult, egy mai jobb gépen, főleg ha 2 vinyó van bent, pillanatok alatt megvan, de igazából csak pár kattintás időben.
akkor van érdekesebb helyzet, ha feliratos és nincs a feliratok.hu-n subrip, vagy ha totálisan elbaszták az mpg streamet a dvd-n. monnyuk ez főleg a keleti régió gyári dvd-ire igaz.

Szerkesztette: avman 2009. 02. 13. 07:12 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#4 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 13. 12:16

Idézet: avman - Dátum: 2009. febr. 13., péntek - 7:10

én amúgy is azt szoktam csinálni, h szétkapom mkv-ba a dvd-t (demux mondjuk rejiggel, utána mkv toolnix, ha védelem van rajta, akkor meg pl. anydvd pluszban), aztán lejáccáskor egy ffdshow-val adok neki upscale-t meg némi filtereket. elég sokat lehet javítani vele a képminőségen. nem is bonyolult, egy mai jobb gépen, főleg ha 2 vinyó van bent, pillanatok alatt megvan, de igazából csak pár kattintás időben.
akkor van érdekesebb helyzet, ha feliratos és nincs a feliratok.hu-n subrip, vagy ha totálisan elbaszták az mpg streamet a dvd-n. monnyuk ez főleg a keleti régió gyári dvd-ire igaz.

anydvd sem viszi nekem, hiába van minden belöve.
Lehet vista 64bit a gond?
Az egyetlen ami lejátsza a dvd-t 720p-n, az a nero showtime, de annak kicsit mosott a képe, meg a deinterlacing se olyan szép, mint a powerdvd-nek.
Mondjuk 2 kattintással le is lehet torrentezni minden filmet 720p mkv-ben sokkal jobb minöségben.
Lehet hagyom a becsületességet a fenébe, mert mindig az ártatlan emberek életét nehezítik meg.
Azért vicc, hogy egy sza.os dvd-t nem lehet lejátszani egy 40000ft-os oprendszerrel, és egy 20000ft-os dvd játszó programmal.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó