hangprobléma
Elküldve: 2009. 02. 14. 23:03
Lenne nekem egy olyan problémám hogy 1 napon bekapcsoltam a gépet és kiírta valamire hogy FAIL
én gondoltam hogy itt lesz valami probléma de nemgondoltam volna hogy a gép hangjával
ekkor még linuxot használtam és ott még úgy mutatta aznap hogy kicsi hangjel nem volt áthúzva azaz elvileg működnie kellett csak már ekkor se szólt belőle (hangszóró) semmi először hanszóró problémára gondoltam
de aztán utánna (másnap) kiderült hogy valami más mert a kis hangjel is átvolt húzva és nem is szólt (hangszóro)
ekkor gondoltam én szúrtam el valamit és újraraktam a gépet csak sajnos az xp folyamatosan újraindul mikor a drivert rárarakom a vista ma felrakta a drivert de hang továbra sincs szóval bármilyen oprendszert rakok rá nem működik a hang és nem tudom miért C Media Ac97 -es driverrel próbálkoztam
mert mikor vettem ezt kaptam hozzá
előre is köszönöm annak aki tud valami megoldást
Elküldve: 2009. 02. 15. 00:57
2; Lehet érintkezési probléma a hangkari és az alaplap között (PCI) > Vedd ki, tisztítsd meg, tedd vissza!
3; Egy áramszünet esetén kapott valami rúgást, és elszállt rajta egy-két dolog... > Végy másikat!
4; Hibás driver. Sajnos a magyarított XP-vel ez előfordul. > Használj angol eredeti opsys-t!
5; Hibás driver. Nem biztos, hogy a chip gyártója által készített software elviszi helyesen a cuccot. > Tölts le a hangkari gyártójától!
6; Meghibásodott a hangkari. Olcsóbb kategóriában (Genius és társai) előfordulhat spontán meghibásodás. > Végy másikat.
Az ismert adatok birtokában ennyit tudok mondani. Próbáld másik slotba, aztán másik gépbe áttenni. Ha ott sem megy végy másikat!
Elküldve: 2009. 02. 15. 15:40
megnéztem sajnos integrálthangkártya van benne így ezt nem tudom kivenni amúgy a driver lehet hogy rossz mert már kiírta hogyha telepítem azzal windows biztonságát megingathatom de ezt csak visatánál
szóval azt mondod hogy hangkártya csere kelenne vagy egy új hangkártya
köszönöm hogy írtál sokat segítettél a probléma megoldásába
Elküldve: 2009. 02. 15. 21:50
Próbáld meg először a letöltött driverrel. Ha nem műxik, végy egy olcsóbb cuccot (Logitech, SB Augagyi izé Audigy), a BIOS-ban tiltsd le az alaplapit, aztán tedd bele, install, és hajrá!
Az XP egyébként egy elég érdekes csinálmány. Pl az én hangcuccom (E-MU 1212m) drivere kizárólag csak az eredeti, angol nyelvű XP-re megy fel...
Elküldve: 2009. 02. 16. 17:57
amúgy driver eddig bármikor újrarakás után felment csak mostanában amíóta a problémám van azóta valahogy nem
Elküldve: 2009. 02. 16. 18:44
Idézet: zoltan920 - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 17:57
amúgy driver eddig bármikor újrarakás után felment csak mostanában amíóta a problémám van azóta valahogy nem
Elég a hangkártya, az alaplapit meg tiltsd le a BIOSban, oszt jóidő.
May God have mercy on our dirty little hearts
Elküldve: 2009. 02. 23. 19:03
ugyan is találtam egy okosságot a
vezérlőpult/teljesítmény és karbantartás/felügyeleti eszközök/számítógép kezelés
(amúgy itt lehet a RAW-os pendrivetot is )
itt írta hogy a gépből hiányzik a multimédiás audió vezérlő
ekkor mondtam neki hogy rakja fel a drivert de hiányol egy CMUDA SYS nevű fájl-t
na milyen vagyok és mindezt magamtól
na most az lenne egy ? -em hogy ezt a filet holtudnám beszerezni
illetve kiírta azt hogy hogy e file pótlásához kellene egy cd a
C MEDIA WDM AUDIO DRIVER (CD)
vagy esetleg ezt honnan tudnám beszerzni
-------------------------------------------------------------------------
és nem kell hangkártyát cserélni
remélem
Elküldve: 2009. 02. 26. 19:09
Idézet: zoltan920 - Dátum: 2009. febr. 23., hétfő - 19:03
ugyan is találtam egy okosságot a
vezérlőpult/teljesítmény és karbantartás/felügyeleti eszközök/számítógép kezelés
(amúgy itt lehet a RAW-os pendrivetot is )
itt írta hogy a gépből hiányzik a multimédiás audió vezérlő
ekkor mondtam neki hogy rakja fel a drivert de hiányol egy CMUDA SYS nevű fájl-t
na milyen vagyok és mindezt magamtól
na most az lenne egy ? -em hogy ezt a filet holtudnám beszerezni
illetve kiírta azt hogy hogy e file pótlásához kellene egy cd a
C MEDIA WDM AUDIO DRIVER (CD)
vagy esetleg ezt honnan tudnám beszerzni
és nem kell hangkártyát cserélni
remélem
Általános bölcsesség következik: a gyártó oldalát keresd fel elsőnek. Link van elrejtve a szürke szövegben.
Az első oszlop a termék kódja, erre érdemes figyelni. És az oprendszerre is.
Hajrá, drukkolunk!
Üdv!
.
.
Elküldve: 2009. 03. 14. 22:19
Elküldve: 2009. 03. 30. 20:42
nekem is lenne egy kis gondom...
Bad Direct Sound hibaüzenet jelenik meg,és nem tudok vele mit kezdeni. Rendszerhangok vannak,csak zenék,filmhangok és netem sincs hang(szóval rendszerhang csak). Már újraraktam a drivert,update-tem is a hangkártyát.....semmi nem használt,ujraraktam a gépet, és néhány nap után ujra előjött ez a hibája.
nem tudok vele mit kezdeni!!!
Elküldve: 2009. 03. 30. 20:44
Elküldve: 2009. 04. 12. 21:47
Próbáld meg letölteni a DirectX 9.0c-t, lehet, hogy megoldja a problémát.
Szerkesztette: Big Jimmy 2009. 04. 12. 21:47 -kor

Súgó
A téma zárva.