HWSW Informatikai Kerekasztal: GPGPU - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

GPGPU OpenCL/DirectX CS/nVidia CUDA/ATi Stream Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 15. 18:28

Egy 720p-s 81 sec hosszú samplevel próbálkoztam.
Mindkét esetben high profile, bitrate based 3000kbps volt a beállítás, formátum h264.
(Q6600@3GHz, 8800GT 600/900, 4giga ram)
x264-el: 55s 27 mb
cudaval: 26s 30,5mb
lett a végeredmény.
forrás:
Kép
x264
Kép
cuda
Kép

Szerkesztette: Pietrosz 2009. 06. 15. 18:33 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#262 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 20:04

A TMPGEnc Xpress  is csak bizonyos szűrők beállítása mellett használja a Cuda-t. Egyszerű átkódolásnál nem mozdul a Cuda használata 0%-ról... :reklamacio:  :rolleyes:

Szerkesztette: Bl@tty 2009. 06. 15. 20:27 -kor

#263 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 05:52

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2009. jún. 15., hétfő - 21:04

A TMPGEnc Xpress  is csak bizonyos szűrők beállítása mellett használja a Cuda-t. Egyszerű átkódolásnál nem mozdul a Cuda használata 0%-ról... :reklamacio:  :rolleyes:

Pár hozzászólással feljebb írtam, hogy lehet egyszerűen használni a CUDA-t benne.
Filter --> Picture resize  ;)
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#264 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 06:19

Azért a képeket is megnéztétek? :D
Képminőség a béka segge alatt sajna.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#265 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 06:53

Most néztem a TMPGEnc Xpress-t, crop vagy resize nem használ cudát nálam. Viszont a contour filterrel 60%-ot értem el, más kérdés, hogy ez tök felesleges filter általában, nameg nem is gyorsít a kódoláson.(Illetve gondolom kikapcsolt cudával lassabb lenne a dolog, de ez nem hat meg.) Sokat kell még fejleszteni ezen sajnos :(
- Where are we going?
- Let's go find out.

#266 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 17. 12:37

AMD ATI Stream Encoder plugin for Adobe Premier Pro CS4
http://www.guru3d.com/news/amd-ati-stream-...-adobe-premier/
Ugyanez a hír magyarul is:
http://www.hoc.hu/in...s&cid=7&y=18628 thx Skipper
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#267 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 17. 15:16

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. jún. 17., szerda - 12:37

AMD ATI Stream Encoder plugin for Adobe Premier Pro CS4
http://www.guru3d.com/news/amd-ati-stream-...-adobe-premier/
Ugyanez a hír magyarul is:
http://www.hoc.hu/in...s&cid=7&y=18628 thx Skipper

valaki tesztelte már?

#268 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 17. 23:09

Idézet: krisz123 - Dátum: 2009. jún. 17., szerda - 15:16

valaki tesztelte már?

Na én nem tudom tesztelni, mert intel procis gépen nem lehet telepíteni.
Ekkora sznobságot az amd-től.
Csak egy reális okot mondjanak, hogy miért nem tud a grafikus hardvert megmozgató plugin kódja intel procin futni.
Már csak azért sem veszek soha az életben AMD-t

#269 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 07:01

Idézet: krisz123 - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 0:09

Csak egy reális okot mondjanak, hogy miért nem tud a grafikus hardvert megmozgató plugin kódja intel procin futni.

Gondolom csak letöltötted hirtelenjében és nem néztél utána annak hogy mit is töltesz le. :)

Idézet

AMD Encoder Plug-in for Adobe Premiere Pro CS4 Release Notes
Beta 2 Release v2.1.24 : 06/11/2009
...
- The AMD Encoder Plug-in for Adobe Premiere Pro CS4 has not been tested on every possible hardware combination available in the market today. Beta release testing was performed using AMD Phenom tm processors, AMD 6xx and 7xx chipsets, and ATI Radeon tm 4800 Series GPU family products.
...

http://forums.amd.com/amdlive/messageview....7&enterthread=y

Idézet: krisz123 - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 0:09

Már csak azért sem veszek soha az életben AMD-t

Adobe Premier Pro CS4-t se vegyél. Béta tesztben se vegyél részt.

#270 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 07:52

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 7:01

Gondolom csak letöltötted hirtelenjében és nem néztél utána annak hogy mit is töltesz le. :)

http://forums.amd.com/amdlive/messageview....7&enterthread=y

Adobe Premier Pro CS4-t se vegyél. Béta tesztben se vegyél részt.

nem értesz.
Annyi a bajom, hogy ez nekem teljesen egyértelmü kiszúrásnak tünik az intelesekkel, pedig pont a beta teszt lényege, hogy mindenki teszteljen minden hardveren, meg különben is a két tábor processzorai kompatibilisek egymással.

#271 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 12:09

Idézet: krisz123 - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 8:52

mindenki teszteljen minden hardveren

:omg:

Te nem érted miről van szó. Talán fogd fel ezt úgy hogy zárt bétateszt. Gondolom el sem olvastad amit a relase notesből direkt beidéztem és aláhúztam. Azt írják, hogy a béta verzio nem lett tesztelve minden hardver konfiguráción ami a piacon kapható. Talán ha már nem RC2 állapotú lesz akkor majd müködni fog más hardverekkel is. Most az se vegyen többet AMD-t akinek Athlon procija, 48xx-től eltérő videokártyája és 6xx/7xx-től eltérő chipset-e van ? Mert nem csak a Phenom proci a követelmény. :rolleyes:

#272 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 16:01

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 12:09

:omg:

Te nem érted miről van szó. Talán fogd fel ezt úgy hogy zárt bétateszt. Gondolom el sem olvastad amit a relase notesből direkt beidéztem és aláhúztam. Azt írják, hogy a béta verzio nem lett tesztelve minden hardver konfiguráción ami a piacon kapható. Talán ha már nem RC2 állapotú lesz akkor majd müködni fog más hardverekkel is. Most az se vegyen többet AMD-t akinek Athlon procija, 48xx-től eltérő videokártyája és 6xx/7xx-től eltérő chipset-e van ? Mert nem csak a Phenom proci a követelmény. :rolleyes:

Az, hogy nem lett tesztelve x hardveren, illetve fel sem engedi telepíteni magát emiatt, az két külön dolog.

Jól van , látom igen okos vagy.
Mutass még ezen kívül ilyet, ami csak xy procin megy, mert még béta.
:-) Még jó hogy a win7 rc,és béták mindenen elindulnak.

Ezenkívül a világ szinte összes netes oldala lehozta nagy hírt, hogy már megy a stream az adobe premiere-ben. Ja, és sem nekem, se az ismerösi körben, aki drága pénzért megvette az adobe szoftvereket szerkesztésre, senki sem amd-vel vette, nem is tudom miért :-) Talán mert egy core2duo-hoz képest is gyengék. :-)))

Persze igazad van, az apróbetüt, és a release notes-t full ki kell olvasni, hiszen nem mind arany, ami fénylik.

Volt itt hír még tavaly a streamról, hogy a cyberlink és az ati demózta 5db hd film átkódolását egyidöben realtime-ban egy 4850-en. Ezt rajtuk kívül azóta senki sem tudta reprodukálni :-)

Hazugsághegyek.

Itt a komplett guru3d cikk:
AMD ATI Stream Encoder plugin for Adobe Premier
By Hilbert Hagedoorn, June 17, 2009 - 7:21 PM

AMD has published a test version of the ATI Stream Encoder Plugin for Adobe Premier Pro CS4, you can download it over here. The plug-in is a result of collaboration between AMD and Adobe, all in the goal of utilizing Stream technology to level the load between the CPU and the GPU.

AMD's plug-in will accelerate all ATI Stream capable cards, e.g. Radeon 2000 series onwards. Seeing both consumer and commercial products accelerating a professional application is really beneficiary for the companies in the video business, given that for the price of single professional card you can usually get three to four regular ones. In case of Quadro CX, you can get around five GeForce GTX 285 graphics cards.

Itt sem nagyon beszélnek az only amd-röl.
Legalább tájékoztassák objektíven az embereket.

Szerkesztette: krisz123 2009. 06. 18. 16:10 -kor

#273 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 18:49

Idézet: krisz123 - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 17:01

Az, hogy nem lett tesztelve x hardveren, illetve fel sem engedi telepíteni magát emiatt, az két külön dolog.

Mutass még ezen kívül ilyet, ami csak xy procin megy, mert még béta.
:-) Még jó hogy a win7 rc,és béták mindenen elindulnak.

Ezenkívül a világ szinte összes netes oldala lehozta nagy hírt, hogy már megy a stream az adobe premiere-ben.

Legalább tájékoztassák objektíven az embereket.

Most komolyan. Téged miért zavar hogy az AMD a saját RC2 béta állapotú fejlesztését egyenlőre a saját hardverén engedi (?) tesztelni. Ha majd már nem lesz béta a plugin akkor biztos elérhető lesz Intel CPU-kra is. Vagy nem bírod kivárni ? Ha már megvettétek a Premiere CS4-et akkor igazán vehettetek volna mellé egy Quadro CX kártyát és akkor nem kellene szívnod a processzorokkal hogy lassú. Nem nagy érvágás lett volna mert a CS4 sem olcsó (800 dolcsi).

Win7 bétát nem értem miért hozod összefüggésbe egy béta pluginnel. Talán mert a béta benne van a nevében ? De ha már mindenképpen erőlteted a témát, látom nem emlékszel arra amikor anno még csak béta (:)) verzio volt a 64bit-es xp-ből. Abból is volt olyan ami csak athlon 64bit-en indult el.

Meg különben is ott van a relase notesban hogy milyen op.rendszeren fut a plugin.

Idézet

Operating Systems Supported:
The following Operating Systems have been tested to work with the AMD Encoder Plug-in for Adobe Premiere Pro CS4:

- Windows Vista® Ultimate (32-bit) and (64-bit) With Catalyst 8.56 or later.

The following Operating Systems have not been tested but are believed to work with the AMD Encoder Plug-in for Adobe Premiere Pro CS4:
- Windows Vista® Home Basic
- Windows Vista® Business
- Windows Vista® Enterprise
- (Both 32 and 64 bit).

The following Operating Systems are not supported with the AMD Encoder Plug-in for  Adobe Premiere Pro CS4:
- Microsoft® Windows® XP (any version)
- Microsoft® Windows® Home Server
- Microsoft® Windows Server® 2003 (any version)
- Linux®

Márcsak ezért se vegyél soha többet az életben windows-t mert az AMD béta pluginje nem támogatja mindegyiket. Bár a Quadro CX-el sem jártál volna jobban mert az csak "Supported only on Windows XP" http://www.nvidia.co...adro_cx_us.html Nvidiát se vegyél ezentúl.

Az hogy a híroldalak nem írtak teljeskörű tájékoztatást arról nem én tehetek. Bár szerintem is jobb lett volna. Az Adobe-tól miért nem kértél hivatalos support infót a pluginnel kapcsolatban mint Premiere CS4 felhasználó ? Ha ez az egész téged ennyire kikészít pereld be őket.

#274 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 20:49

Nem készít ki, csak idegesít ez az állandó ködösítés, hazudozás, öntömjénezés, ami az ati-nál van mostanság.
Pont a GPGPU miatt cseréltem le a 8800 gts-t 4870-re,aztán jól megszívtam...

#275 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 23:26

Nem tudom, hogy pontosan erre gondoltak-e, de azt mondták nekem az egyik AMD-s előadáson, hogy az Ati Stream támogatás platformszintű lesz. Ez majd azt is fogja jelenteni, hogy egyes GPGPU programokat csak akkor engednek majd futtatni, ha AMD CPU és GPU van a gépben. Ezzel próbálják a vállalatokat teljesen AMD-s gép vásárlására kényszeríteni. Nyilván az Intel ez ellen még nem tud semmit tenni.

Szerkesztette: Abu85 2009. 06. 18. 23:27 -kor

Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#276 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 00:57

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 0:26

Nem tudom, hogy pontosan erre gondoltak-e, de azt mondták nekem az egyik AMD-s előadáson, hogy az Ati Stream támogatás platformszintű lesz. Ez majd azt is fogja jelenteni, hogy egyes GPGPU programokat csak akkor engednek majd futtatni, ha AMD CPU és GPU van a gépben. Ezzel próbálják a vállalatokat teljesen AMD-s gép vásárlására kényszeríteni. Nyilván az Intel ez ellen még nem tud semmit tenni.

Csak ott sántít az egész, hogy eleve NV kártyát érdemes venni GPGPU-ra. Vagyis így még az Intel- és Radeon-párti usereket is elveszíthetik...
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#277 Felhasználó inaktív   CooK1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 19. 00:58

Sziasztok!

Kipróbálgattam nagyjából az összes itt belinkelt/beírt progit ami videó (át)kódolásra van, és HD4xxx ati kártyán(is) megy. Sajna azt tapasztaltam, hogy gyakorlatilag használhatatlan mind. Vagy nem használja ki a GPU-t rendesen, mondjuk legalább 15-20%-nál jobban(és ez még mindig borzasztó kevés, de már valamennyire érezhető a gyorsulás), vagy nem lehet beállítani semmit(talán csak a felbontást, illetve hogy milyen formátum legyen a kimenet), csinálja a hogy ő akarja. Sőt tulajdonképp mind két probléma egyszerre fenn áll, és emiatt a végeredmény botrányosan rossz, és még lassú is. Lehet, hogy nekem magasak az igényeim, de én valami MeGUI+x264 szintű, GPU gyorsított dologra várok/vágyok.  :) Ez nagyon lassú(itt kéne a GPGPU), de a végeredmény tökéletes. A premieres dolgot még nem próbáltam, talán az jobb lesz mint az eddigiek, a vas is oké hozzá(AMD CPU/GPU), már csak egy Adobe Premier CS4 kéne az üdvösséghez.  :D
Ha sikerül letesztelnem, mindenképp megosztom a tapasztaltakat.

Üdv, CooK

#278 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 07:16

Idézet: krisz123 - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 21:49

Nem készít ki, csak idegesít ez az állandó ködösítés, hazudozás, öntömjénezés, ami az ati-nál van mostanság.
Pont a GPGPU miatt cseréltem le a 8800 gts-t 4870-re,aztán jól megszívtam...

Melyik gpgpu alkalmazás miatt cserélted le a 8800gts-t ?

Idézet: Yany - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 1:57

Csak ott sántít az egész, hogy eleve NV kártyát érdemes venni GPGPU-ra. Vagyis így még az Intel- és Radeon-párti usereket is elveszíthetik...

Eleve NVIDIA kártyával milyen gpgpu-s alkalmazásban vagy elöbbre mint egy ATI-val ? Ittmost nem a kártyák számítási teljesítményre gondolok, hanem a szoftverek tudására.
Nekem eddig NV oldalról mint gpgpu progi a Vreveal tetszik, mert ötletesnek tartom. Egyszerű a video zajszűrés. de mint már volt róla szó pár oldallal előrébb van ingyenes alternatívája is aminek nem kell cuda.

#279 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 08:32

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 0:26

De a stream támogatás nemcsak vállalati szintű. Ott amúgy tényleg van értelme platformokra optimalizálni a szoftvereket, de home user szinten marhaság. Főleg hogyha ezt a plugint nézzük. Mezei 48xx kártya kell neki, ennyi erővel megírhatták volna FireGL vagy FirePro-ra a plugin követelményét hasonlóan az NV CUDA / Quadro CX-hez. Gondolom ott se tartana sokból a desktop gpu-kra fordítani, főleg hogy a CUDA kód ugyanúgy le tudna futni azokon is. Bár az Intel a Larrabee-val is optimalizálni fog home user szinten. Nem véletlenül nyomatják a HyperThreading-es többszálú fejlesztő környezetet.
Így már ne csodálkozzunk.

Nfoce-os IGP-s SLI lap egy ATI és egy Larrabee kártyával gpgpu szinten bármivel elboldogul. :idea: Ekkor piacot robban a VIA és mindenki beszopik.  :Đ  Amúgy nem értem ők mérnem nyomulnak, hiszen az  S3fotopro gpgpu szoftverük szintén ötletes dolog. A "konkurenciának" ilyesmi nincs.

Szerkesztette: Chabi 2009. 06. 19. 08:41 -kor

#280 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 17:58

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 7:16

Melyik gpgpu alkalmazás miatt cserélted le a 8800gts-t ?

Eleve NVIDIA kártyával milyen gpgpu-s alkalmazásban vagy elöbbre mint egy ATI-val ? Ittmost nem a kártyák számítási teljesítményre gondolok, hanem a szoftverek tudására.
Nekem eddig NV oldalról mint gpgpu progi a Vreveal tetszik, mert ötletesnek tartom. Egyszerű a video zajszűrés. de mint már volt róla szó pár oldallal előrébb van ingyenes alternatívája is aminek nem kell cuda.

Nem alkalmazás miatt lett lecserélve a 8800gts, hanem az ígeretek miatt, amik tavaly ösz óta is ígéretek maradtak
pl:
"Accelerated Video Transcoding (AVT) - AVT allows you to convert videos to H.264 and MPEG-2 formats up to 19x faster than when using a just CPU"
"Hardware DivX and MPEG-1 video decode acceleration "
"Accelerated video transcoding & encoding for H.264 and MPEG-2 formats "
"ATI PowerPlay™ Technology 5
Advanced power management technology for optimal performance and power savings
Performance-on-Demand
Clock and memory speed throttling
Voltage switching
Dynamic clock gating
"

Ez a http://www.amd.com/us/products/desktop/gra...ifications.aspx és a http://www.amd.com/uk/products/desktop/gra...0-overview.aspx
gyári ati oldalakon lett leírva még kb. 8 hónapja, de nem igazán akar teljesülni.
A powerplay is csak a 4850-en müködik normálisan, a 4870-em minden bekapcsolás után kb. 5 perccel, mikor már senki sem számít rá felpörgeti a ventilátort 100%-ra, hadd ébredjen fel mindenki, csak a gpu órajelet veszi vissza, a feszültséget, memóriát nem, stb. stb.
Szvsz selejt.
Tartogatok már 3 éve 15 óra hdv videót, hogy normális sebességgel megszerkesszem, és a minöség maximális megtartásával gyorsan (19*-es sebesség a cpu-hoz képest hahaha :-) ) átkódoljam váltottsoros h.264-be 1440*1080-as felbontással.
De úgy néz várhatok még egy kicsit vele...

Szerkesztette: krisz123 2009. 06. 19. 18:00 -kor

Téma megosztása:

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.