Idézet: arn - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 16:39
ennyit... de mondom mihez kepest nagy? az rv770hez vagy a gt200hoz, vagy az rv870hez kepest? a nagy-kicsi fogalom viszonylagos. ha tudsz vmi biztosat oszd meg velunk :Đ
mint itt is kiderult, halvany lila fingunk nem volt arrol, hogy milyen lesz az rv870.
Az RV770, mint "irányhoz" képest.
Lehet lightsaber is erre célzott előbb, de én mindenképp azt írtam, hogy az RV870 már nem ugyanazon az kicsi és olcsó irányelv mentén készült egészen mint az RV770. Nem a lehető legnagyobb, de nem is az RV770 elvei alapján. Ergó valahol a kettő között van, ahova az AMD a "sweet spot"-ot várja.
Ha kicsinek tervezte volna (RV770 szerűen), akkor lenne kb 1.8 mrd tranyó és 1200 shader pl. De ez kevés lenne a várható konkurencia ellen, DX11 ide vagy oda. Ezért írtam azt hogy kicsit kénytelenek voltak feljebb menni, mert az nV nem követte őket a kicsi és olcsó irányba, ergó nem lesz annyira alacsonyan a "sweet spot" (van erre jó magyar kifejezés?

).
Nyilván a GT300 nem lesz arányaiban annyival nagyobb a RV870-nél, mint a GT200 az RV770-nél. Pont a fentiek miatt.
De nagyobb lesz, és várhatóan "brutális" bizonyos dolgokban.
Remélem érted mire gondolok.
Szerkesztette: ThomasS31 2009. 09. 11. 15:58 -kor