HWSW Informatikai Kerekasztal: Fallout: New Vegas - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fallout: New Vegas post-apocalyptic RPG az Obsidiantól

#181 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 17. 11:30

Már hoover damet kellene védenem, de elég idegesítőre sikeredett ez a hullámokban özönlős legionaire történet. Egyrészt nem tudod érvényesíteni a zárt helyen a sniperkedést :) Másrészt idegesítő az optional rész, hogy nyisd ki a túltöltő csapokat, vagy miket. Nincs 65-ös science skillem és a manuális nyitót nem találom... na de mind1.

Mr. House-t kinyírtam, nem tetszett a dumája és ki akarta nyírni a BoS-t, ami nem tetszett :)
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#182 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 17. 11:30

Idézet: Nevl - Dátum: 2010. 11. 17. 11:30

Már hoover damet kellene védenem, de elég idegesítőre sikeredett ez a hullámokban özönlős legionaire történet. Egyrészt nem tudod érvényesíteni a zárt helyen a sniperkedést :) Másrészt idegesítő az optional rész, hogy nyisd ki a túltöltő csapokat, vagy miket. Nincs 65-ös science skillem és a manuális nyitót nem találom... na de mind1.

Mr. House-t kinyírtam, nem tetszett a dumája és ki akarta iktatni velem a BoS-t, ami nem tetszett :)

#183 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 10:02

Hopp dupla post lett most nézem... :)

Tegnap megcsináltam az utolsó 15 percnyi gameplay-t... hát a vége kicsit csalódás volt. Ok, hogy a DLC-t el akarják adni valamivel, de basszus odaadnak egy nagyon gyenge főellenséget úgy, hogy a táborában van 3 db őr és 5 kutya, amit be lehet zárni a ketrecükbe... "Kaeszart" (ezen kibuktam :D ) meg majd megölheted X dlc után... hááát.

#184 Felhasználó inaktív   mgf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 10:25

Idézet: Nevl - Dátum: 2010. 11. 18. 10:02

Hopp dupla post lett most nézem... :)

Tegnap megcsináltam az utolsó 15 percnyi gameplay-t... hát a vége kicsit csalódás volt. Ok, hogy a DLC-t el akarják adni valamivel, de basszus odaadnak egy nagyon gyenge főellenséget úgy, hogy a táborában van 3 db őr és 5 kutya, amit be lehet zárni a ketrecükbe... "Kaeszart" (ezen kibuktam :D ) meg majd megölheted X dlc után... hááát.

Én még valamikor menet közben pillanatnyi felindulásból kinyírtam mindenkit a Casear Légiós bázison, köztük magával Caesar-ral és ezek után volt is olyan beszélgetésem (ha jól emlékszem Mr. House-szal) amiben ez meg is van említve - mármint, hogy Caesar halott - de megnyugtatnak, hogy attól még a Légió erős marad.

Szóval ebből kiindulva Caesar kinyírós DLC tuti nem lesz, már ha erre gondoltál. :)
mgf

#185 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 11:38

Ugyanakkor több olyan beszélgetés is van a gameben (pl. Marcus Jacobstown ill. ha jól emlékszem a BoS ill. NCR-osok is említik), hogy ha Caesar halott akkor a légió is hamar szétesik... amiben van is ráció, így a Mr. House-os beszélgetés kicsit erőltetett.

#186 Felhasználó inaktív   mgf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 13:17

Az engem is zavart, hogy kiírtottam mindenkit, aztán gondoltam, hogy biztos most valami érdekes dolog fog történni (új irányt vesz a történet), de pár nap múlva amikor visszamentem, már ismét tele volt katonákkal a tábor. Gondolom Caesar nem támadt fel persze, de azt hittem, hogy legalább egy kicsit "megroggyan" a Légió, de semmi. Mondjuk sok érdekes és drága cuccot össze lehetett azért szedni, szóval ha más nem is - az XP-t nem számolva - egy olyan 20-30 ezer körüli hasznot azért lehet csinálni az ügyből. (Barter skill-től függően)
mgf

#187 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 14:19

Hát a gamet asszem 70K körüli capsel fejeztem be, mivel szinte semmire sem kellett költenem... javítani sose kellett pénzért, mert 100-as volt a repair és megvolt az a perk, amivel szinte mindent mindennel lehetett berhelni. A lőszer nagyon olcsó és többet lehet találni mint vendortól venni (scrounger perk rlz.). A craft asztalokkal pedig szinte végtelen mennyiségben lehetett gyártani (kivéve az olyan lőszereket mint pl. a .308, amihez large riffle primer kell, ami csak ugyan ebből a töltényből vehető ki... ja nem a 40-45gov. vagy miből szintén, de abból lehet kb 2 db-ot venni/árus/3nap).

#188 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 14:31

Ezért kell hardcore módban menni. Mert akkor nem cipelhetsz 1000 lőszert mindenhez, és így a scrounger perk inkább nyűg mint haszon. Egyébként companionok nagyon jók málházni, szóval ha másért nem ezért érdemes őket magaddal vinni, de nekem harcban is segítettek elég sokat, amíg nem voltak táposabb fegyvereim.

#189 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 15:34

Hmm... HC-ben a lőszer is változik? Nem csak az van, hogy oda kell figyelni kajára, piára, alvásra, a végtagokat csak doctors baggel lehet visszaállítani, meg talán többet sebeznek az ellenfelek?

#190 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 16:08

Idézet: Nevl - Dátum: 2010. 11. 18. 15:34

Hmm... HC-ben a lőszer is változik? Nem csak az van, hogy oda kell figyelni kajára, piára, alvásra, a végtagokat csak doctors baggel lehet visszaállítani, meg talán többet sebeznek az ellenfelek?

És a lőszernek is van súlya.

#191 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 19. 17:06

Nekem így is rendben van a nehézség én nem vágyok a hardcore módra :)
AMD X2 7750, 3GB RAM, HD4850 512MB, Windows XP x64 és Windows 7 Pro

#192 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 19. 17:20

Idézet: Visormail - Dátum: 2010. 11. 19. 17:06

Nekem így is rendben van a nehézség én nem vágyok a hardcore módra :)

Nem a nehézség miatt jó a hardcore mód, hanem életszagúbb, földhözragadtabb. Az a poszt apokaliptikus világ, ahol nem kell gondoskodni élelemről, meg ivásról, az kissé komolytalannak hat. Az, hogy nem mászkálhatsz korlátlanul evés ivás alvás nélkül hangulatilag rengeteg pluszt ad a játéknak.

#193 Felhasználó inaktív   N360 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 19. 17:25

Nem olvastam végig a topicot, de mesterlövész puskát hol lehet találni / venni? ( Köszi! )

#194 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 09:52

Ha szimpla guns kategóriába sorolt mesterlövész pityura vágysz, akkor ajánlom Snipers Nestet (falloutwikia-n nézd meg hol van, asszem egyébként az NCR egyik keleti bázisa mellett). Itt van egy unique fegyó, 6-os str. kell hozzá, ill. elég magas lockpick hogy kinyisd a ládát.
Ha str-re raktál szépen (8, vagy 6+weapon handling perk), van egy anti-material rifle vagy mi, amit a BOS quartermaster (hidden valley) árul. Viszont ehhez 50mg lőszer kell, amit ha jól láttam csak ott árulnak és kevés van belőle.

Energy-ből pedig szintén BOS-hoz mehetsz gauss rifle-ért, de ehhez végig kell csinálnod az ottani küldetés sort, ill. ha ezt ki akarod hagyni észak-nyugaton az egyik farmtól keletre találhatsz egy unique gauss fegyvert egy mercenary-nál. (valami Y30 a neve, szintén falloutwikia-n tudod megnézni, hogy hol van).

Szerkesztette: Nevl 2010. 11. 22. 09:54 -kor

#195 Felhasználó inaktív   mgf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 10:08

Anti-materiel és Sniper, én ezzel a kettővel mentem, az utóbbin volt hangtompító is.

http://fallout.wikia...-Materiel_rifle
http://fallout.wikia...t:_New_Vegas%29

A két linken az is le van írva, hogy hol találhatóak, vagy vásárolhatóak meg. (angolul persze)
Anti-materiel-t én a Gun Runners-től vettem egyébként, Snipert azt ha jól emlékszem akkor találtam.

Link a hangtompítóhoz: http://fallout.wikia...ifle_Suppressor

Amúgy is érdemes (és érdekes is) böngészni a http://fallout.wikia...lout:_New_Vegas oldalt, mert rengeteg hasznos dolog van ott.
mgf

#196 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 11:18

Idézet: Nevl - Dátum: 2010. 11. 15. 11:07

Na BoS-hoz 2-3 mód van bejutni. Az első hogy elmész black mountainbe, REPCONN HQ-ba, vagy Boomer bázisra (nellis air force base) és megkeresed a BoS katonák hulláit. Black mountainen van egyből jó kis küldetés is, azt is végig tudod csinálni. Van az épületek mögött egy nagy kráter pár centurionnel, vagy mi az a lassan mozgó köpködő izomköteg, és iszonyat sugárzással. Na ott van 2 halott paladin, nellisnél a szétbombázott házak között találod őket, repconn (vagy talán HELIOS One-nál nem tudom) pedig a felső szinten van a két hulla. Mingyeik paladin tetemen találsz 1-1 holotapet azon egy jelszó, amivel ha a legnyugatibb bunkerbe mész be hidden valley-ben és beröfögöd az intercomban beengednek. Elég egyet megtalálni ezek közül akkor már beengednek.

Másik opció, hogy 100-as lockpickel kinyitod az ajtót a megfelelő bunkerben :) (itt van egy infinite xp bug, minden alkalommal, amikor be és kimész a bunkerből mielőtt hivatalosan is beengednének újra bezáródik az ajtó és kinyithatod)

Érdemes végigcsinálni egyébként a BoS küldivonalakat, jó helyekre visz el és nagyon jó felszerelést vehetsz.

Ezek az achievementek viccesek lettek, PC-n is vannak? :) Meglett a 150 felfedezett hely is :)

Ill. végre találtam egy igazán hatásos shotgunt, hunting shoti a neve és nagyon szépen lehet vele pusztítani közelről, cazadorok és társaik csak leshetnek. Gauss riffle (ill. ennek a speciális változatát használom, amit egy csapat mercenary-tól tudsz megszerezni északon 33%-al nagyobb sebzés és 4 MF cell/lövés 5 helyett) jó dolog, de VATS-ban kevesebbet sebez, mintha magad lőnél és még 10-es agility+action boy perkel is csak 1 lövést tudok leadni vats-ból egyszerre. Ezért gyakrabban alkalmazom a Gobi Campaign Sniper Rifle-t (snipers nest nevű helyen találjátok meg).

mfg: nincs baj, ha kicsit szeretnéd újraosztani a statokat menj el vegas clinicre (gun runnerstől nincs messze) ott az endurance értékednek megfelelő mennyiségű implantot vehetsz (mindegyik statodat 1-el növelheted, ill van egy regenes implant, nameg a + 5 damage thresholdos).

A fraction páncélos kérdéshez: az őr NPC-k átlátnak a páncélon és azonnal támadnak. A szimpla karaktereket viszont átvered vele. Ezért nem bug, hanem feature, hogy ha pl. bemész egy fraction bázisra a megfelelő armorban elengedhetetlen, hogy van 1-2 őr, aki észreveszi a turpisságot.
De pl. abba a börtönbe, amit emlegettetek én simán besasszéztam vilified státuszban leather armorban és nem támadtak meg. Ez azért van mert a fractionok főbb bázisainál tök mind1 milyen repud van beengednek páncél nélkül is, csak sok-sok küldetést kell csinálnod, mire kedvelt leszel és ezzel elengedhetetlenül elásod magad az adott nép főbb ellenségénél :)

Meglett lvl 26 is, mostmár inkább halhatatlan státuszban érzem magam szal asszem felrakom a nehézséget 1 fokkal, mert így nem poén... :) Meg is untam picit a random császkálást és belekezdtem a főszálba, most kellett találkoznom Mr. House-al, ill. meg kéne keresnem a srácot, aki fejbelőtt.
Jó dolog egyébként szerintem, hogy lvl 30 a max, mert így minden skilled 100 lenne, minden perket kirakhatnál és kb. semmi kihívás nem maradna a játékban...

Valaki indított már melee karit? Ha ezt választod pl. mit kezdesz egy deathclaw-al?

Igen én indítottam. Simán agyonvered kábé már 8-10-es szinten a nagyokat. Egyesével persze, a gond ott kezdődik, amikor kettő-három egyszerre rádjön. Én combat knife-power fist kombóval aprítom őket (kedv függöen). Miután felvetted a Super Slam perket, bárkit és bármit agyonversz 1-1-ben. Kicsit talán túl erős is lett.

#197 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 11:43

Idézet: Nyulpapa - Dátum: 2010. 11. 22. 11:18

Igen én indítottam. Simán agyonvered kábé már 8-10-es szinten a nagyokat. Egyesével persze, a gond ott kezdődik, amikor kettő-három egyszerre rádjön. Én combat knife-power fist kombóval aprítom őket (kedv függöen). Miután felvetted a Super Slam perket, bárkit és bármit agyonversz 1-1-ben. Kicsit talán túl erős is lett.

Kb ugyan ez van puskákkal is, ha megvan a better criticals és a +5 luck perk kombinációja... :)

Na majd ha valamikor unatkozom lehet nekiállok én is egy ilyennek, de szerintem csak akkor, ha kijött az összes DLC.
Gondolom heavy armorban szaladgálsz már az elejétől max str és endurance, melee weapons max a többi pedig nem lényeg?

#198 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 12:38

Idézet: Nevl - Dátum: 2010. 11. 22. 11:43

Kb ugyan ez van puskákkal is, ha megvan a better criticals és a +5 luck perk kombinációja... :)

Na majd ha valamikor unatkozom lehet nekiállok én is egy ilyennek, de szerintem csak akkor, ha kijött az összes DLC.
Gondolom heavy armorban szaladgálsz már az elejétől max str és endurance, melee weapons max a többi pedig nem lényeg?

9: STR,END,AGI,INT (kell ráhagyás az implantoknak), 5: LCK, 1: PER,CHA. Armor az most éppen Combat MK2, de később T-51B lesz mert az nem vesz le az AGI-ból. Traitnek a small frame (+1 AGI) és a Kamikaze (+10 AP, -3 DT) lett felvéve. Ha már megvan a Super Slam célszerű kis AP igényű gyors, durva unarmed cuccokkal nyomni. Példa: Mantis Gauntlet (3x crit, 22 AP) = 5 LCK + 5 Finesse + 5 1st Recon Beret = 45% total critical (VATS-on kívül!!!!). Kvázi ötből három ütésed kritikus, nem beszélve a Super Slam-ről. Én nem igazán szeretem a VATS-ot, ha megtanulsz rendesen védekezni real-time harcban, akkor soha nem lesz szükséged rá (kis túlzással). Annyi tanács, hogy meele karakternek nem kell Sneak (én feltoltam százra, feleslegesen, mert itt nincs stealth field-es pánceél, mint a háromban), mindig észrevesznek úgyis. Egyszerűbb rárohanni a delikvensre és pépesre verni az arcát. A Sneak-et meg meghagyni a csúszómászó sznájpereknek... :)

#199 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 12:51

Thx a tippeket, jó kis kari lehet, gránátok stb. nem játszik?

#200 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 13:09

Idézet: Nevl - Dátum: 2010. 11. 22. 12:51

Thx a tippeket, jó kis kari lehet, gránátok stb. nem játszik?

Minden játszik, amihez kedvem van, csak a képzettség hiányában keveset sebeznek. Néha lövöldözök mindenfélével mindenkire (addig Veronica gyepálja a népet :) ), de hamar megunom. Iszonyat "fíling" pl. amikor egy Nightkin feléd rohanva unstealth-elődik és akkorát csapsz az arcába, hogy berepül 5-8 métert visszafele (ilyenekre jó a VATS). Azért mondjuk jó a 100-as Sneak, mert könnyen vissza tudod lopni a javítások árát pl. Mojave Outpost-ban Major Knight-tól. Mellesleg egy meele-s kari mindig kőgazdag, mert minden fegyvert/lőszert el tudsz adni mindig, sose fogysz ki vagy vásárolsz ilyesmit. BTW, most kipróbálom majd ezt a Rad Child perk-et, kíváncsi vagyok mit tud a valóságban.

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.