Na BoS-hoz 2-3 mód van bejutni. Az első hogy elmész black mountainbe, REPCONN HQ-ba, vagy Boomer bázisra (nellis air force base) és megkeresed a BoS katonák hulláit. Black mountainen van egyből jó kis küldetés is, azt is végig tudod csinálni. Van az épületek mögött egy nagy kráter pár centurionnel, vagy mi az a lassan mozgó köpködő izomköteg, és iszonyat sugárzással. Na ott van 2 halott paladin, nellisnél a szétbombázott házak között találod őket, repconn (vagy talán HELIOS One-nál nem tudom) pedig a felső szinten van a két hulla. Mingyeik paladin tetemen találsz 1-1 holotapet azon egy jelszó, amivel ha a legnyugatibb bunkerbe mész be hidden valley-ben és beröfögöd az intercomban beengednek. Elég egyet megtalálni ezek közül akkor már beengednek.
Másik opció, hogy 100-as lockpickel kinyitod az ajtót a megfelelő bunkerben

(itt van egy infinite xp bug, minden alkalommal, amikor be és kimész a bunkerből mielőtt hivatalosan is beengednének újra bezáródik az ajtó és kinyithatod)
Érdemes végigcsinálni egyébként a BoS küldivonalakat, jó helyekre visz el és nagyon jó felszerelést vehetsz.
Ezek az achievementek viccesek lettek, PC-n is vannak?

Meglett a 150 felfedezett hely is
Ill. végre találtam egy igazán hatásos shotgunt, hunting shoti a neve és nagyon szépen lehet vele pusztítani közelről, cazadorok és társaik csak leshetnek. Gauss riffle (ill. ennek a speciális változatát használom, amit egy csapat mercenary-tól tudsz megszerezni északon 33%-al nagyobb sebzés és 4 MF cell/lövés 5 helyett) jó dolog, de VATS-ban kevesebbet sebez, mintha magad lőnél és még 10-es agility+action boy perkel is csak 1 lövést tudok leadni vats-ból egyszerre. Ezért gyakrabban alkalmazom a Gobi Campaign Sniper Rifle-t (snipers nest nevű helyen találjátok meg).
mfg: nincs baj, ha kicsit szeretnéd újraosztani a statokat menj el
vegas clinicre (gun runnerstől nincs messze) ott az endurance értékednek megfelelő mennyiségű implantot vehetsz (mindegyik statodat 1-el növelheted, ill van egy regenes implant, nameg a + 5 damage thresholdos).
A fraction páncélos kérdéshez: az őr NPC-k átlátnak a páncélon és azonnal támadnak. A szimpla karaktereket viszont átvered vele. Ezért nem bug, hanem feature, hogy ha pl. bemész egy fraction bázisra a megfelelő armorban elengedhetetlen, hogy van 1-2 őr, aki észreveszi a turpisságot.
De pl. abba a börtönbe, amit emlegettetek én simán besasszéztam vilified státuszban leather armorban és nem támadtak meg. Ez azért van mert a fractionok főbb bázisainál tök mind1 milyen repud van beengednek páncél nélkül is, csak sok-sok küldetést kell csinálnod, mire kedvelt leszel és ezzel elengedhetetlenül elásod magad az adott nép főbb ellenségénél
Meglett lvl 26 is, mostmár inkább halhatatlan státuszban érzem magam szal asszem felrakom a nehézséget 1 fokkal, mert így nem poén...

Meg is untam picit a random császkálást és belekezdtem a főszálba, most kellett találkoznom Mr. House-al, ill. meg kéne keresnem a srácot, aki fejbelőtt.
Jó dolog egyébként szerintem, hogy lvl 30 a max, mert így minden skilled 100 lenne, minden perket kirakhatnál és kb. semmi kihívás nem maradna a játékban...
Valaki indított már melee karit? Ha ezt választod pl. mit kezdesz egy deathclaw-al?