HWSW Informatikai Kerekasztal: Genius hangfal hiba - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

  • (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Genius hangfal hiba 5.1-es rendszer behalt Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   joshua7 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 7.353
  • Csatlakozott: 2002. okt. 06.

Elküldve: 2010. 09. 10. 18:29

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 09. 10. 06:58

Az fasza, mennyiért javították?


Sok vagy kevés, azt nem tudom, de 7.5k. Van 3 hó gar is.
Semper Fi

#22 Felhasználó inaktív   djculture 

  • offline
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 8.809
  • Csatlakozott: 2006. jan. 16.

Elküldve: 2010. 09. 10. 21:13

Ja ebbe a típusba a trafó szokott zárlatos lenni a SW-HF 5.1 5005 be meg a kondik.Egyik jobb mint a másik...
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#23 Felhasználó inaktív   didyman 

  • Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag
  • Hozzászólások: 24.238
  • Csatlakozott: 2003. okt. 22.

Elküldve: 2010. 09. 11. 08:08

Nem annyira vészes, bár egy ilyen egyszerűbb trafót lehet olcsón tekertetni, de ahhoz képest, hogy szerviz csinálta, egész elviselhető ár.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#24 Felhasználó inaktív   joshua7 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 7.353
  • Csatlakozott: 2002. okt. 06.

Elküldve: 2010. 09. 11. 09:09

Akkor megnyugodtam. :)
Semper Fi

#25 Felhasználó inaktív   rulla 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 1.364
  • Csatlakozott: 2002. szept. 25.

Elküldve: 2012. 10. 17. 09:30

Sziasztok!

Nekem egy kb. 5 éves Genius SW 5.1-es hangrendszer van, ami költözés után teljesen meghülyült. Költözéskor nem szedtem szét teljesen, csak a hangfalakból a zsinórokat, ezeket a mélynyomó köré tekertem.
Az új helyen kb. 1 hetet állt kikapcsolva, majd összerakás után, bekötve minden kábel a megfelelő helyekre, a teszt alkalmazással össze-vissza szól, vagy nem szólnak egyes hangfalak.
- A bal hátsó (rear vagy side) például a center helyén szólal meg a tesztben, illetve akkor szólal meg a neki megfelelő hangfal-ikonra kattintva, ha fizikailag a center helyére kötöm!
- A mélynyomó a jobb hátsó ikonjára kattintva szólal meg
- A center a bal hátsó ikonján tesztelhető, vagy pedig akkor passzol a tesztprogramban, ha a bal hátsó helyére kötöm a kábelét az erősítőn
- A jobb első meg se szólal, de lehet, hogy valamelyik helyére bekötve az erősítőn, megszólalna
- Ha sztereóra állítom a kimenetet, csak a bal első szól

A költözés előtt/közben nem változott semmi, maradt a Windows 7 úgy ahogy volt, mindössze a drivert (és vele együtt a teszt GUI-t) telepítettem most újra, de semmi változás.

Az erősítőbe mindent a megfelelő helyre bekötve, a következőket tapasztalom:

- A jobb front és surround egyáltalán nem szól
- A bal surround és front, mélynyomó és center szól, de
- A center alig szól, csak fülhöz tartva lehet érzékelni
- A bal surround kb 2-3x erősebben szól, mint a bal front

Úgy tapasztaltam, hogy mindegyik hagfal működik, viszont a kimeneteknél lehet a gond... lehetséges-e, hogy nem megfelelő vezeték csupaszolás miatt, a kimenet tövében esetleg bentmaradt drótszálak okoznak ilyet?
Mi romolhatott el? :-s
The blood of martyrs is the seed of the Imperium.

#26 Felhasználó inaktív   didyman 

  • Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag
  • Hozzászólások: 24.238
  • Csatlakozott: 2003. okt. 22.

Elküldve: 2012. 10. 17. 10:18

Üzenet megtekintéseIdézet: rulla - Dátum: 2012. 10. 17. 10:30

Sziasztok!

Nekem egy kb. 5 éves Genius SW 5.1-es hangrendszer van, ami költözés után teljesen meghülyült. Költözéskor nem szedtem szét teljesen, csak a hangfalakból a zsinórokat, ezeket a mélynyomó köré tekertem.
Az új helyen kb. 1 hetet állt kikapcsolva, majd összerakás után, bekötve minden kábel a megfelelő helyekre, a teszt alkalmazással össze-vissza szól, vagy nem szólnak egyes hangfalak.
- A bal hátsó (rear vagy side) például a center helyén szólal meg a tesztben, illetve akkor szólal meg a neki megfelelő hangfal-ikonra kattintva, ha fizikailag a center helyére kötöm!
- A mélynyomó a jobb hátsó ikonjára kattintva szólal meg
- A center a bal hátsó ikonján tesztelhető, vagy pedig akkor passzol a tesztprogramban, ha a bal hátsó helyére kötöm a kábelét az erősítőn
- A jobb első meg se szólal, de lehet, hogy valamelyik helyére bekötve az erősítőn, megszólalna
- Ha sztereóra állítom a kimenetet, csak a bal első szól

A költözés előtt/közben nem változott semmi, maradt a Windows 7 úgy ahogy volt, mindössze a drivert (és vele együtt a teszt GUI-t) telepítettem most újra, de semmi változás.

Az erősítőbe mindent a megfelelő helyre bekötve, a következőket tapasztalom:

- A jobb front és surround egyáltalán nem szól
- A bal surround és front, mélynyomó és center szól, de
- A center alig szól, csak fülhöz tartva lehet érzékelni
- A bal surround kb 2-3x erősebben szól, mint a bal front

Úgy tapasztaltam, hogy mindegyik hagfal működik, viszont a kimeneteknél lehet a gond... lehetséges-e, hogy nem megfelelő vezeték csupaszolás miatt, a kimenet tövében esetleg bentmaradt drótszálak okoznak ilyet?
Mi romolhatott el? :-s

Egy céláramkör a hangerő/hangszínben. Őskínai gyártmányú IC, a típusa talán itt is volt már említve, esetleg kapható is.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#27 Felhasználó inaktív   rulla 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 1.364
  • Csatlakozott: 2002. szept. 25.

Elküldve: 2012. 10. 17. 10:49

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 10. 17. 11:18

Egy céláramkör a hangerő/hangszínben. Őskínai gyártmányú IC, a típusa talán itt is volt már említve, esetleg kapható is.


Köszi a választ! :)
Ez hangerő/hangszín szabályozó hiba okozhatja azt is, hogy nemcsak hogy halkabb valamelyik, hanem egyáltalán nem szól? Meg ezt a keveredést nem értem... pl. hogy a mélynyomót a GUI-ban a jobb hátsón teszteli... lehet, hogy meg van zavarodva ettől a driver/szoftver?

Másik kérdésem még: mindenképpen szervizes a dolog (nem vagyok elektroműszerész)? Hol tudnék ilyet javíttatni úgy, hogy nem valami gagyi cuccot építenek bele, ami kb. 2 hónapig él? Lehet privátban is, ha esetleg reklámnak minősülne...
Előre is nagyon köszönöm!
The blood of martyrs is the seed of the Imperium.

#28 Felhasználó inaktív   didyman 

  • Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag
  • Hozzászólások: 24.238
  • Csatlakozott: 2003. okt. 22.

Elküldve: 2012. 10. 19. 15:19

Üzenet megtekintéseIdézet: rulla - Dátum: 2012. 10. 17. 11:49

Köszi a választ! :)
Ez hangerő/hangszín szabályozó hiba okozhatja azt is, hogy nemcsak hogy halkabb valamelyik, hanem egyáltalán nem szól? Meg ezt a keveredést nem értem... pl. hogy a mélynyomót a GUI-ban a jobb hátsón teszteli... lehet, hogy meg van zavarodva ettől a driver/szoftver?

Másik kérdésem még: mindenképpen szervizes a dolog (nem vagyok elektroműszerész)? Hol tudnék ilyet javíttatni úgy, hogy nem valami gagyi cuccot építenek bele, ami kb. 2 hónapig él? Lehet privátban is, ha esetleg reklámnak minősülne...
Előre is nagyon köszönöm!

Két IC van benne, egy bemenetválasztó és egy hangszín. Mindkettőnek lehet ilyen baja. Az egyik beszerezhető. A javítása 5-6k, nem tudom, mennyire éri meg, végülis elég nagyhangú készülék, de ezen kívül még van sorozathibája, pár kerámiakondi és egy rakás forrasztás. Ezeket is rendbe érdemes rakni TMK jelleggel.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#29 Felhasználó inaktív   frici1234 

  • Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag
  • Hozzászólások: 1
  • Csatlakozott: 2017. jan. 24.

Elküldve: 2017. 01. 24. 18:47

Hali.Nekem is van egy Genius 5.1 5005 hangfalrendszerem viszont valami kozponti baja lehet. Mi lehet a baja ,mert amikor bekapcsolom akkor csak dobolasszeru hangot ad ki es egyeb semmi masat. vki ismeri az okat es mi a hibas alkatresz neve.

#30 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

  • Borsodi Bivaly
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 67.501
  • Csatlakozott: 2001. okt. 09.

Elküldve: 2017. 02. 21. 15:43

műszaki hibára gyanakszom
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#31 Felhasználó inaktív   Raynes 

  • Klayman
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 14.626
  • Csatlakozott: 2004. máj. 26.

Elküldve: 2017. 02. 22. 18:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2017. 02. 21. 14:43

műszaki hibára gyanakszom

Csak az a baj, hogy nem kellően erősen.
„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988 @ Proharder Fórum

Téma megosztása:


  • (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó