HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 28. 10:20

Idézet: Samott - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 11:17

Soha nem fizetunk kutnal keszpenzel. Kartya. Ha 8875 ft a tankolas, akkor nem zavarjuk ossze a kutast, a visszajaro kiszamitasaval. Es ha en tankoltam akkor 8875 forintot fizetek es nem 8900-at vagy 9000-et...

Samott

Ha kártyás fizetés lehetséges.... akkor ott a pénztárgép azt is kiírja, mennyi a készpénzfizetés esetén a visszajáró.  :think:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1542 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 10:20

Idézet: 7of9 - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 10:02

- és a kisördög: mi van, ha azt mondom, bocs, de 10 ezressel fizettem?

Bizonyára emlékezett, hogy 5e-est adtál, és akkor nem adott volna vissza ilyen könnyen.

Nálunk van egy bolt, ahol az egyik pénztárosnő ezt rendszeresen megjátsza.
A blokkon a megfelelő árakat üti be (különben nem tudná a pluszt kivenni a kasszából), de a visszajárót rosszul adja vissza. Persze többet még sose adott vissza, csak mínuszba téved. Oda kell figyelni.

#1543 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 10:23

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 11:20

Ha kártyás fizetés lehetséges.... akkor ott a pénztárgép azt is kiírja, mennyi a készpénzfizetés esetén a visszajáró.  :think:

Ironianak szantam azt a felmondatot... :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1544 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 10:27

Idézet: Samott - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 11:23

Ironianak szantam azt a felmondatot... :)

Samott

Én is... :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1545 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 10:34

Idézet: Samott - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 10:17

Soha nem fizetunk kutnal keszpenzel. Kartya. Ha 8875 ft a tankolas, akkor nem zavarjuk ossze a kutast, a visszajaro kiszamitasaval. Es ha en tankoltam akkor 8875 forintot fizetek es nem 8900-at vagy 9000-et...

Samott

Miért, fejben nem tudod kiszámolni, hogy mennyi jár vissza?

#1546 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 10:37

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 11:34

Gyanítom, hogy ki tudja fizetni, csak a kutasok szeretnek kerekíteni (persze szigorúan csak felfelé).

#1547 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 10:38

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 11:34

Azért szerintem nem mindig. Én ha nagybevásárolok, akkor is kb. olyan 100-as nagyságrendig képben vagyok, de simán volt már, hogy ezreseket néztem el.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1548 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 10:57

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 11:37

Gyanítom, hogy ki tudja fizetni, csak a kutasok szeretnek kerekíteni (persze szigorúan csak felfelé).

Pontosan, miert adjak borravalot, ha amugy semmit nem tett ertem?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1549 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 10:57

Tegnap, vagy tegnap előtt néztem egy betelefonálós műsort, amiben volt egy matematikai feladvány, ami a szokásos átbaszós volt, ugyanis a felirat az volt hozzá, hogy adja össze a képernyőn látható számokat. De ami számokat ott bemondtak, basszus hihetetlen ostobák az emberek. Mondjuk már maga a betelefonálás ténye is feltételez mondjuk egy bizonyos szellemi szegénységet.  :smoker:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1550 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 11:39

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 11:18

Máskor vigyél magaddal háromezerötszázast...

Vagy egy háromezer-ötszázast. Még jobb lett volna egy háromezer-négyszázkilencvenes.

7of9: lehet rádgerjedt és az elfojtott vágyak miatt nem tudott figyelni  :D

JonesC: drága a számológép...

Szerkesztette: N0zer0 2009. 08. 28. 11:40 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1551 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 11:43

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 12:39

Még jobb lett volna egy háromezer-négyszázkilencvenes.

Vagy egy hámhúsz. :Đ

#1552 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 11:46

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 12:39

Vagy egy háromezer-ötszázast. Még jobb lett volna egy háromezer-négyszázkilencvenes.

7of9: lehet rádgerjedt és az elfojtott vágyak miatt nem tudott figyelni  :D

JonesC: drága a számológép...

Na de asszák már meg, hogy 8, max kétjegyű számmal nem tudnak elvégezni alapműveleteket fejben.

Szerkesztette: JonesC 2009. 08. 28. 11:46 -kor

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1553 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 12:00

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 12:46

Na de asszák már meg, hogy 8, max kétjegyű számmal nem tudnak elvégezni alapműveleteket fejben.

Itt az iroda mellett van egy közért, a pénztáros/lótifuti pozíciót egész nyáron diákmunkásokkal töltötték be. Elég nagy volt a rotáció, mire az egyik kiscsajnak sikerült megtanítanom (igen, nekem, az egyszeri vásárlónak), hogy hogyan kell kezelni a bankkártyás terminált, már jött is a következő, akit lehetett tanítani újra, mert megvan az a rossz szokásom, hogy mindent kártyával fizetek, ami drágább egy kis marék aprónál. Na, ott volt egy kiscsaj, aki a szokottnál is hamarabb kopott ki, ő valami matematikai antitálentum volt. Előfordult, hogy vettem egy doboz cigit (550 Ft), kivettem a pénztárcámból három kétszázast, és vártam az ötven forintomat. Ő számológéppel(!) kiszámolta, hogy 30 forint visszajár(!!), majd a kezembe nyomott egy százast és még némi aprót (!!!). Amikor ez után kérdően néztem rá, majdnem sírva fakadt, és kezdte elölről, de megsajnáltam, és mondtam neki, hogy egy ötvenes jó lesz.

Ez nem volt egyedi eset, pár másik munkatársam is mondta, hogy be kellett segíteni neki a négy alapművelet gyakorlásában, mert még számológéppel sem nagyon ment neki a dolog, visszaadni meg pláne nem ment, majdnem mindig tévedett valamennyit, random irányban. Hogy ez amiatt volt-e, hogy előtte még sohasem állt a pult rosszabbik oldalán és tele volt parával, vagy tényleg ennyire össze volt húzva belül a függöny, már sohasem fog kiderülni. Négy-öt napig volt ott, azt nehéz lenne megmondani, hogy kinek lett előbb elege, neki, vagy az üzletnek.

#1554 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 12:04

Gyász. :smoker:

Idézet

#1555 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 28. 12:27

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 9:27

Egyetlen gyerekkel történt beszélgetésből nem lehet levonni semmit.
Idehaza is van olyan gyerek, aki akkora sületlenségeket állít, hogy csak les az ember.

Meg a felnőttek is. Aztán ott vannak még a szektások is :-D
Make love not Wor.

#1556 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 13:12

Na, leírom hogyan sikerült többé-kevésbé akaratomon kívül meglopnom egy pénztárost... :)

Prágába indultunk haverral egy kicsit bulizni, Mosonmagyaróvárnál megálltunk tankolni, pályamatricát venni, stb. Bemegyek a matricaárus konténerbe, mondom, hogy kérek szlovák és cseh matricát. A kettő együtt valami 5xx0 Ft. Odaadok egy tízezrest, a nő pedig minden bizonytalankodás nélkül visszaad 20-ból. Amikor nyúltam a visszajáró felé és megláttam, hogy 10-es+2 ezresek vannak benne, egy tizedmásodpercre lelassult a kezem, eszembe jutott, miket tanított az anyám :) végül elvettem, majd lassan, hogy legyen ideje akár utánamszólni, kisétáltam a konténerből. Utána még ott kávéztunk vagy negyed órát, vártam, hátha kijön a nő és szól, de semmi.

Mardos a lelkiismeret azóta is... :rolleyes:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1557 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 13:15

Majd levonjak az amugy is keves fizujabol...
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1558 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 13:17

Idézet: EV6 - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 14:12

Mardos a lelkiismeret azóta is... :rolleyes:

Mardoshat is, ő figyelmetlen volt, te meg...

#1559 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 13:20

Idézet: debaj - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 13:00

Itt az iroda mellett van egy közért

Most már szinte minden pénztárgép kiírja a visszajárót. Kiscsajok nagyon pengék matekból. Csak más számrendszerben számolnak, akkor is csak az irreguláris számok halmazán végeznek el egy szimpla Fourier-sorra bontást  :sandor:

Ha pedig bundának, külföldi utazásnak, 60 évvel idősebb férj utáni örökségnek kell utánaszámolni, akkor igenis kib. gyorsan konvertálnak. A magad fajta pedagógus meg tiszta olyan, mint az érettségi: jól összezavarja őket, mert egyrészt nem a neten kiszivárgott feladatsor van előttük, másrészt nem lehet megoldani a bonyolult és félreértelmezhető feladatait, harmadrészt hiányoztak az óráról, mikor ezt tanulták, negyedrészt ezt egyébként sem tanították. Jó szektás módjára rákényszeríted szegényekre a dogmáidat.

Nem hogy örültél volna, hogy 550 Ft zárjegyes cigit kapsz 500 alatt. Ilyen akció nincs mindenhol és nem illik felfelé alkudni. A bolt nem piac. Annyi a visszajáró, amennyit a kasszánál adnak.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 08. 28. 13:27 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1560 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 13:27

Idézet: debaj - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 14:17

Mardoshat is, ő figyelmetlen volt, te meg...

Egyébként tényleg, útközben órákat rágódtam a dolgon, de aztán folyamatosan a tábla lebegett a szemem előtt: "Pénztártól való távozás után..."

Meg az, hogy benzinkúton hányszor kellett szólnom, mert át akartak vágni ugyanígy, csak épp fordítva... Van néhány ilyen hely, ahol nem érzem szükségét, hogy jófej legyek, mert többnyire velem sem azok.

Viszont pl. közértben, fornettisnél, stb. többször szóltam, ha többet adott vissza, de olyan is volt nemegyszer, hogy visszaadták a 2 db összeragadt tízesből az egyiket.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.