HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 10. 10:16

Idézet: debaj - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 11:14

Felvenni nem, csak befizetni.

csak azért kérdezem, mert van egy olyan funkció az usagc.org oldalon, hogy call back. Tehát visszahívnak, ha megadod a számod. Arra gondoltam, mi lenne ha felhivatnám magam, elmondanám a korábbi problémám és azt, hogy tévedés volt az egész, töröljenek az adatbázisbol és utalják vissza a pénzt.

Immár le van tiltva a kártyám, nem tudnak levenni rola, ellenben ahhoz hogy visszautalják a pénzt (ha megteszik) tudniuk kellene a számlaszámom.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#302 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 10:24

Add meg nekik, visszaélni nem lehet vele.

#303 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 11:38

Esetleg átutalnak rá 10 millió dollárt, aztán magyarázhatod az Apehnak  :Đ

Szerkesztette: Rocketjump 2009. 06. 10. 11:39 -kor

#304 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 12:41

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 11:16

csak azért kérdezem, mert van egy olyan funkció az usagc.org oldalon, hogy call back. Tehát visszahívnak, ha megadod a számod. Arra gondoltam, mi lenne ha felhivatnám magam, elmondanám a korábbi problémám és azt, hogy tévedés volt az egész, töröljenek az adatbázisbol és utalják vissza a pénzt.

Immár le van tiltva a kártyám, nem tudnak levenni rola, ellenben ahhoz hogy visszautalják a pénzt (ha megteszik) tudniuk kellene a számlaszámom.

De ha jól emlékszem, akkor anyukád nem az usagc.org-ra regisztrált be, így meg hiába regisztrálsz ide és hívatod fel magadat, semmi közük a másikhoz. A pénzedet már soha nem látod viszont.

És eddig csak én is olvastam, de azt kell mondjam 27(?) évesen még nagyonnaiv vagy. Bár ismerek olyan embert aki 35 éves és ugyan ilyen naiv (és általában én tartom vissza a hülyeségektől).
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#305 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 12:43

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 13:41

De ha jól emlékszem, akkor anyukád nem az usagc.org-ra regisztrált be, így meg hiába regisztrálsz ide és hívatod fel magadat, semmi közük a másikhoz. A pénzedet már soha nem látod viszont.

És eddig csak én is olvastam, de azt kell mondjam 27(?) évesen még nagyonnaiv vagy. Bár ismerek olyan embert aki 35 éves és ugyan ilyen naiv (és általában én tartom vissza a hülyeségektől).

Az OTP-ben lekérdeztem a számlaforgalmat és a 74 ezer forintor forgalomhoz ez volt irva:

Kártyás vásárlás - www.usagc.org

Ezek szerint nem is a green card lotterynél voltam beregisztrálva, hanem itt. A greencard lottery egyébként irt nekem a problémámra:

Idézet

Dear Gabor,

We are a service company assisting people in the preparation of green card
lottery applications online.

We are not aware of the call you received. We were not able to find any
information with your name and email id. Please check if you have registered
and made your payment on our website. If yes, please write us back the email id
you used to make your payment. We will be glad to help you.

Thanks,

Linda,

Customer Care

Szerkesztette: Dextrose 2009. 06. 10. 12:44 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#306 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 10. 12:49

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 11:13

Közben kérdezek mást: ha bárki tudja a számlaszámom, akkor onnan tud felvenni pénzt? Csak a bankszámlaszámom.

Hogyan tudná? Eleve a cégek csak utalással fizetnek, azt meg tudni kell, hogy hova küldjék a pénzt. Sőt, a bankszámlaszámok nyilvánosak is, cégtárból ingyen bárki lekérdezheti, ezzel csúnya is lenne, ha vissza tudnának élni.

Én mondtam, ha még az elején vitatkozol a bankkal, akkor visszakapod a lóvéd. Legrosszabb esetben mikor papíron meg jön a havi zárás, akkor kell bemenni vele. Bár külföldi tranzakció, idehaza bonyolítunk kártyás vásárlásokat, oszt biza van trükkje a pénz visszaszerzésének, de nem merem itt megírni.
Make love not Wor.

#307 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 13:06

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 13:43

Az OTP-ben lekérdeztem a számlaforgalmat és a 74 ezer forintor forgalomhoz ez volt irva:

Kártyás vásárlás - www.usagc.org

Ezek szerint nem is a green card lotterynél voltam beregisztrálva, hanem itt. A greencard lottery egyébként irt nekem a problémámra:

szerintem az usagc-n azt fogják mondani, hogy már beregisztráltak a (nemlétező) rendszerbe, tehát ők teljesítettek.
(a 2010-es már tavaly lezárult, a 2011-es még el sem indult.)
komolyan nem olvastad a követség honlapját?  :(

Szerkesztette: perzecutor 2009. 06. 10. 13:06 -kor

Business as usual. We fucked up everything.

#308 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 13:07

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 22:59

Majd egy töltőállomásra szervezett topictalin bemutatom  :D

:offtopic: Nálunk is csinálják: megemelik a kocsi oldalát, csak tudni kell, melyiket, merre. Több fér bele. Bár a cégben azért csinálják, mert a fogyasztási norma, amit a cég megad, bőven "jobb" a kocsi gyári (!) normájától, s ezt csak így lehet elérni... :) Magyarán szólva: a cég megad 12 liter normának, a gyári pedig pl. 15. Ha a fogyasztás 13 liter, ami már így is norma "feletti", akkor is jelentést kell írni, hogy miért több 1 literrel a megadottnál... :)

Szerkesztette: Warrior 2009. 06. 10. 13:16 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#309 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 13:13

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 13:02

Van egy Miskolcon élő férfi, aki gyerektáborokba küld magyar személyzetet, ezzel foglalkozik. Már folyamatban van az ügyintézés, június végén ugy néz ki, hogy megyünk 2 hónapra. már tavaly is, azelőtt is mentek ki, tehát nem kamu. Mi hárman mennénk, meg még az országból mások. A napokban találkoztam még valakivel itt a környéken, ő is megy ki. Tehát elég sokan lennénk erre a munkára.

A fizetést hetente adnák, kézbe.

Volt egyetemi csoporttarsaim is voltak kinnt ilyenen, lehet ugyanebben a szervezesben. Nekik tetszett, a nyelvet tanultak, utana kinnt utazgattak meg egy honapot amikor valami tavoli rokonnal tudtak aludni, igy kb 500-1000 dollar minusszal zartak a nyarat, viszont bevasaroltak ebbol egy tonna ruhat, es egy honapig buliztak meg utazgattak ossze vissza. szoval nekik tetszett, talan ez sem kamu. De penzkeresesnek annyira nem jo, mert ugyis elkoltod, mielott hazajossz.:)
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#310 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 10. 15:47

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 23:30

Gondolom informálódnak mindenkiről aki oda megy.

Aha, majd nézel egyet amikor bekopog hozzátok a Moszád.  :Đ

#311 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 23:34

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 18:57

Na kezd körvonalazódni a dolog. Legalább is már egy nagyon kicsivel többet tudok mint eddig.

Na mizu?
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#312 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 13. 01:53

Még semmi, pénteken nem ért rá a szervező, majd hétfőn. Miskolcon fogunk találkozni ismét. De áhogy mondta, az IBUSZ-ban tartották neki a 150 ezeres repülőjegy árat. Szóval hétfőn találkozunk, átadja a papírokat, mi odaadjuk neki az 50 ezret, megvesszük a repjegyet, és megy élesbe a dolog.

Beszéltem időközben a munkahelyem igazgatójával, elmondtam mi a elyzet. Mondta hogy jo rendben, menjek, most ugyis meg van szorulva a TV. Mire visszajövök, hátha lesz egy kis plusz pályázati támogatás (mivel a TV ebből él szinte), és fel tud venni dolgozni egy kicsit több pénzzel. Ha meg nem, legfeljebb folytatom tovább a munkát ott ahol abbahagytam. Csak még találnom kell valami belsős munkatársat, aki majd átveszi a munkkám.

Voltam az önkormányzatnál is, mivel elsőrorban nekik szerkesztem a város honlapját a TV keretein belül, ők is rábólintottak az elutazásomra. Eddig tehát sínen van a dolog, de lekopogom.

Szerkesztette: Dextrose 2009. 06. 13. 01:53 -kor

paranormal.hu

#313 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 13. 08:06

"nem vak ez a ló, csak bátor" :omg:
dextrose, te tényleg azt gondolod, hogy egy nagy összeesküvés elmélet kellős közepén vagy, és itt a fórumon mindenki arra játszik, hogy rábeszéljen, hogy kihagyd életed nagy lehetőségét? én is hajlamos vagyok beleélni magam hirtelen jónak tűnő ötletekbe, de ha kérdezősködök, és már akár csak ketten is az enyémtől homlokegyenest eltérő véleménnyel vannak, akkor azért elgondolkodom, és mérlegelek. ez a képesség szemmel láthatóan belőled teljesen hiányzik.
már arra is gondoltam, hogy te csak írni tudsz, olvasni nem. fogalmam sincs miért kérsz minden topicban segítséget, ha még soha nem fogadtál meg egyet sem :think:
nem ez az egyetlen módja annak, hogy külföldre menj dolgozni. számos iroda foglalkozik evvel nem plázákban interjúztatva, minden referencia bemutatása nélkül. amit te csinálsz, az már tényleg a hülyeség magasiskolája :rolleyes:
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

#314 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 13. 09:39

Idézet: anyaanya - Dátum: 2009. jún. 13., szombat - 9:06

"nem vak ez a ló, csak bátor" :omg:
dextrose, te tényleg azt gondolod, hogy egy nagy összeesküvés elmélet kellős közepén vagy, és itt a fórumon mindenki arra játszik, hogy rábeszéljen, hogy kihagyd életed nagy lehetőségét? én is hajlamos vagyok beleélni magam hirtelen jónak tűnő ötletekbe, de ha kérdezősködök, és már akár csak ketten is az enyémtől homlokegyenest eltérő véleménnyel vannak, akkor azért elgondolkodom, és mérlegelek. ez a képesség szemmel láthatóan belőled teljesen hiányzik.
már arra is gondoltam, hogy te csak írni tudsz, olvasni nem. fogalmam sincs miért kérsz minden topicban segítséget, ha még soha nem fogadtál meg egyet sem :think:
nem ez az egyetlen módja annak, hogy külföldre menj dolgozni. számos iroda foglalkozik evvel nem plázákban interjúztatva, minden referencia bemutatása nélkül. amit te csinálsz, az már tényleg a hülyeség magasiskolája :rolleyes:

Távolról elhiszem, hoghy annak tűnik, de én ugy látom, nem kamu ez az egész. Én nem akarok irodáról irodára járni, cégeknél kopogtatni, e-mailezgetni heteken át mígnem hajlandó lesz egy cég felkínálni egy ilyen lehetőséget.

Meg nem akarok interjúkra járni, ahol felmérik az angoltudásom, a szakmaiságom, aztán fizessek nekik is nem tudom hány ezret és a sok 100 közül hátha kiválasztanak. Ez egy gyorsan jött lehetőség, amit ugy gondoltam meg kéne probálni mert lehet nem adódik több az életben. És nem egyszer, hanem többször is elolvastam a hozzászólásokat, mindezeket figyelembe vettem.

A topikok tanácsait, pedig senki nem fogadja el 100%-osan, én sok esetben ugy cselekedtem, hogy figyelembe vettem azokat.

Szerkesztette: Dextrose 2009. 06. 13. 09:42 -kor

paranormal.hu

#315 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 13. 11:07

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 13., szombat - 10:39

Távolról elhiszem, hoghy annak tűnik, de én ugy látom, nem kamu ez az egész.

Viszont már többször láthattuk, hogy néha a hited és a valóság két külön dolog.

Idézet

Én nem akarok irodáról irodára járni, cégeknél kopogtatni, e-mailezgetni heteken át mígnem hajlandó lesz egy cég felkínálni egy ilyen lehetőséget.

Tízezreknek sikerült már, de neked nem kell a járható út, hanem beleszaladsz a legelképesztőbb baromságba is, csak nehogy dolgozni kelljen. Ha meglesz az állás, akkor is ilyen lesz a hozzáállásod? Hogy megcsinálsz te bármit, csak emelni ne kelljen, csak gépelni ne kelljen, csak dolgozni ne kelljen? Fel kéne már fogni, hogy itthon nincs munkaerőhiány, senki sem fog utánad szaladgálni, hogy hé, dolgozzál már nálunk.

Idézet

Meg nem akarok interjúkra járni, ahol felmérik az angoltudásom, a szakmaiságom, aztán fizessek nekik is nem tudom hány ezret és a sok 100 közül hátha kiválasztanak.

Nem kell nem is tudom hány ezret fizetni nekik. A felmérések sem azért vannak, hogy direkt szopassanak, hanem azért, hogy felmérjék, alkalmas vagy-e a munkára.

Lehet, hogy te még elhiszed, hogy munka meg küzdelem nélkül is hirtelen gazdag és sikeres lehetsz, csak sajnos ez nem így van.

#316 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 13. 12:01

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 13., szombat - 10:39

Meg nem akarok interjúkra járni, ahol felmérik az angoltudásom, a szakmaiságom,

miért is? :think:  attókl félsz nem felelsz meg?  az egy építő jellegű kritika, legalább tudod majd, hol kell többet tenned azért, hogy elérd a célod.
és az a gondolat csöppet sem flusztrál, hogy kimész amerikába egy gyerektáborba, és pont egy kukkot nem fogsz érteni? :think:

#317 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 13. 12:03

Idézet: debaj - Dátum: 2009. jún. 13., szombat - 12:07

Lehet, hogy te még elhiszed, hogy munka meg küzdelem nélkül is hirtelen gazdag és sikeres lehetsz, csak sajnos ez nem így van.

esetleg a bankrablás szférában :Đ

de evvel a munkával leginkább egyik sem. nem is értem mi motivál valakit, hogy ennyi pénzért ekkora kockázatot vállaljon. :rolleyes:

#318 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 13. 12:21

Idézet: anyaanya - Dátum: 2009. jún. 13., szombat - 13:03

esetleg a bankrablás szférában :Đ

avagy hogyan lesznek a vicces bankrablós történetek :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#319 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 13. 13:19

Idézet: Tigger - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 13:59

Saját autónál, kis tanknál hogyne tudnám megmondani? :think:

Amikor legdurvábban nyomom neki, akkor szokott az átlagfogyi 7,3 liter körül lenni, efölé nem megy. Ennél a tankolásnál 7,8 lett. Vajon mitől?

Sok oka lehet ...
Ha rosszalkodik a gyújtásod (pl. egyik gyertya már nem OK 100%-ig, vagy egy repedt szigetelésű gyújtókábelen áthúz, esetleg gyújtáselosztó rosszalkodik, stb.), nő a fogyasztás.
Ha a szükségesnél kevesebb a nyomás a kerekek gumiabroncsaiban, akkor nő a fogyasztás.
Ha valahol rosszabb minőségű benzint tankoltál, akkor nő a fogyasztás.
Ha érdesebb az útburkolat, amerre jártál, akkor nő a fogyasztás.
Ha hidegebb az időjárás, akkor több a fogyasztás. (Ez inkább télre jellemző, most nem az van)
Ha beraktál valami plusz tömeget a kocsidba, akár csomagtartóba, akár plusz személy, akkor több a fogyasztás, főképp, ha emelkedőn is jársz.
Ha elektronikus vezérlésű autód van, öregurasan vezetsz, és valakinek odaadtad pár napra, aki sportosan vezet, akkor a vezérlés ezt megjegyzi, és kell egy kis idő, amíg visszaszokik a Te stílusodra.
Plusz még millió dologtól függ a fogyasztás.

Idézet: Tigger - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 13:59

Egyébként nagyon pici a tank ugyebár, elég pontosan lehet tudni a visszajelzőből, hogy hol tart, főleg, hogy kb mindig ugyanúgy tankolok. (29-31 liter között, ekkor van a Swift visszajelzője épp a csíkon, persze sík terepen)

A visszajelzőkről meg annyit, hogy sokszor  még csak nem is lineáris a skálájuk, azaz, amikor fél tankot mutatnak, akkor nem is félig van a tankod.
Plusz: előfordulhat, hogy az úszó elakad a tankban, és többet mutat, mint a valós üzemanyagszint. Ez főképp akkor gáz, ha valaki olyankor szokott tankolni, amikor már kifogyna, és ezért ki is fogy, pedig a jelző szerint még van benne.

Próbáld ki, hogy csak 2 litert töltesz bele, és nézd meg, hogy látod-e a szintjelzőn. Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a mutató minden esetben láthatóan megmozdulna.

#320 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 13. 14:10

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 13., szombat - 1:53

De áhogy mondta, az IBUSZ-ban tartották neki a 150 ezeres repülőjegy árat.

Többször vettem már repülőjegyet, interkontinentálist is, olyan nincs, hogy valakinek csak úgy tartsák a jegyet! Befoglalod -vagy befoglalja Neked az utazási iroda- és onnantól van 24-72 órád kifizetni, társaságtól és jegytől függően.
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18