HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5904
  • 5905
  • 5906
  • 5907
  • 5908
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#118101 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 12. 02. 11:24

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2012. 12. 02. 11:23

Kép

ez is vajon oroszorszagi tortenet lehet?

A link alul orosz, de az még nem garancia rá. Hogy tudták meggyújtani? Mert magától nem annyira kap lángra szerintem.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#118102 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2012. 12. 02. 12:20

ő toltotte fel is, nem tunt fel? :blush:

Úgyértem a holnapi hangyászhétfőben, meg nemcsak ő töltötte fel hanem ő videozott ;)
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#118103 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2012. 12. 02. 12:23

Kép

ez is vajon oroszorszagi tortenet lehet?

Pirosan ég a lámpa. :lol:
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#118104 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 02. 11:25

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 12. 02. 11:10

ÁÁÁÁÁÁÁÁgecccccc, na erre mit fog írni Karotta

http://www.youtube.c...d&v=nElKwLPNLXQ

Szerintem a végén az a nevetés épp elég kommentnek! :-D

#118105 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 02. 11:28

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 12. 02. 11:23

Ilyen is van, ahogy olyan is, ami német családból származik és nem feltétlen neppertől. Ott is hírdetnek magánszemélyek.

Igen, de a magánszemély sem egy irgalmas samaritánus. Hiába német. Lehet azért adja el, mert van valami rejtett hibája és nem tud felülkerekedni rajta. Aztán jön a kendács, az sem segít és végül eladja. Egy balkánról szalajtott lelkes idióta pedig még boldogan is szalad a fossal, mert hát milyen szépen csillog.

Csikós is megvette a saját fosát Észak-Svédországból. Előtte milyen lelkesen emlegette a svédeket, mint a becsületesség mintaoszlopait. Azóta annyira nem ez a lemez fut, elég komoly pofon volt neki amikor kiderült, hogy egy totál roncsot vett arany árban. Gyakorlatilag fel lehetett építeni újra a kocsit. Ott az egész család az ő fosaira keres kábé. Szent őrület.

Te még kerdegeted a saját illúzióidat. Nem akarom elrontani az álmodozásodat, de a valóság sokkal kevesebb pozitívummal kecsegtet.

#118106 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 02. 11:30

Leslie, egy Yaris gyorsulás és háromfeles fogyasztás. Következő cégautó?

http://youtu.be/Let8r3o7zBA

http://youtu.be/arib7JUuKUU

#118107 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 02. 11:32

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 02. 12:28

Igen, de a magánszemély sem egy irgalmas samaritánus. Hiába német. Lehet azért adja el, mert van valami rejtett hibája és nem tud felülkerekedni rajta. Aztán jön a kendács, az sem segít és végül eladja. Egy balkánról szalajtott lelkes idióta pedig még boldogan is szalad a fossal, mert hát milyen szépen csillog.

Csikós is megvette a saját fosát Észak-Svédországból. Előtte milyen lelkesen emlegette a svédeket, mint a becsületesség mintaoszlopait. Azóta annyira nem ez a lemez fut, elég komoly pofon volt neki amikor kiderült, hogy egy totál roncsot vett arany árban. Gyakorlatilag fel lehetett építeni újra a kocsit. Ott az egész család az ő fosaira keres kábé. Szent őrület.

Te még kerdegeted a saját illúzióidat. Nem akarom elrontani az álmodozásodat, de a valóság sokkal kevesebb pozitívummal kecsegtet.

Figyi, nem azt mondom, hogy nincs átbaszás arrafelé, de jóval több a jó biznisz mint felénk. Ott a tehetős németek nem szerelgetik otthon a vasat, hanem mint itt sokan a fórumról inkább kifizetik a szerelőt oszt jóvan. Szart is lehet venni drágán ez tény, nem is állítom az ellenkezőjét. De a környezetemben egy csomó olyan autó van, amit az utóbbi 1-1.5 évben vettek gyakorlatilag az itthoni lepusztultak piaci árának a feléért és hibátlan autók, csak egyszerűen lecserélik, mert odakinn ciki a 10éves autó, vagy útban ésatöbbi.
BMWパワー
Kép

#118108 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 02. 11:36

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 02. 12:30

Leslie, egy Yaris gyorsulás és háromfeles fogyasztás. Következő cégautó?

http://youtu.be/Let8r3o7zBA

http://youtu.be/arib7JUuKUU

50-60ig egész jó, utána igencsak elkókad.
BMWパワー
Kép

#118109 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 02. 11:38

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 12. 01. 17:28

N/A, ma anyázós nap volt. Egyik vízcső eresztett, persze olyan fincsi darab, hogy egyik vége 10-es, másik vége 16-os :omg: Na ilyet nem találtam, úgyhogy esztergáltam egy adaptert, így két csőből megoldottam vala.

Kép

Aztán gondoltam berakom az olajnyomásmérőt, az adapter amit rendeltem hozzá az kettétört, mikor tekertem bele a cuccot, úgyhogy majd olyat is kell esztergálnom :omg: Ha ezt előre tudom, akkor meg sem rendelem.

Jah és lőttem vaterán egy orosz katonai ejtőernyőt.
3-at találhattok mire kell majd! Csájéassszony mán meg is varrta, de még a kanócot bele kell húzni.

Kép

Össze fogja karcolni a kocsit, és még jobban is fog rohadni. Ha szólsz ingyen adtam volna rávalót...

#118110 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 02. 11:39

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 12. 02. 11:12

Mert pl németbe tellik is az embereknek fenntartani ilyen autót, nem csak a szomszédok miatt van.

A németek, akiknek tellne rá, nem tartanak fenn egy tíz-húsz éves autót, hanem levetik öt évesen, mint a büdös zoknit, és ülnek bele az újba. Aki meg autóbuzi, és rendesen karban tartja, meg is kére érti vastagon a pénzt, amikor megválik tőle.

#118111 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 02. 11:39

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2012. 12. 02. 12:38

Össze fogja karcolni a kocsit, és még jobban is fog rohadni. Ha szólsz ingyen adtam volna rávalót...

Mitől karcolná össze? Fogtál te már a kezedben ejtőernyőt?
BMWパワー
Kép

#118112 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 02. 11:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Csücsök - Dátum: 2012. 12. 01. 17:43

Nofene, ezt fejtsd már ki bővebben, mert mindenhol azt olvasom, hogy 88-94%-os a hatásfokuk. Ezt azért elég űberolni egy 40 éves panelban. Központit eleve nem lehet, vagy lehetne, de akkor csövezés+kémény, padlófűtést sem lehet, vagy akkor a 2,7-es belvilágból maradna kb. 2,5m, oszt hajolgathatok, ha átmegyek egyik helységből a másikba. Cserépkályhának meg nincs hely 36 nézzetméteren. Valamit kihagytam?

Gondoltam arra a "kombi" konvektorra is, de mikor fog az megtérülni? Novemberben elhasználtam <90 köbméter gázt (fürdéssel), a szobában négyesen, konyhában háromfelesen ment, mikor elmentem otthonról leteker 3-ra mind. Ez kb. 13500 huf. Nyáron el fogok használni kb. 30-at, az meg 4500. Ha 6 hónapot fűtök, 6-ot nem, akkor az átalány 9e huf.
De hogy visszakanyarodjak a kérdésemhez, csak az érdekelt volna, hogy érdemes-e lecserélni a lemezest öntvényre! De ha megéri, ha nem, le fogom cserélni, mert kb. majdnem minden éjjel felkelek arra, hogy kattog ez a franckarika.

Mi 50 négyzetméterre építettük a kandallót. Kb. havi 10-12,000Ft vele fűtés.

Elég nehéz engedélyeztetni panel-ba a központi fűtést, de láttam már rá példát.

#118113 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 02. 11:41

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 12. 02. 12:39

A németek, akiknek tellne rá, nem tartanak fenn egy tíz-húsz éves autót, hanem levetik öt évesen, mint a büdös zoknit, és ülnek bele az újba. Aki meg autóbuzi, és rendesen karban tartja, meg is kére érti vastagon a pénzt, amikor megválik tőle.

Jah mert vagy valaki 5évesen cseréli az autókat vagy örökké fenntartja, köztes állapot nincs. :) Mondom egy rakat olyan autót láttam ismerősi körben amire azt mondtam volna hogy 800ezer-1milla, közben meg olcsóbban vették mint én az e30-at :omg:
BMWパワー
Kép

#118114 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 02. 11:48

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 12. 02. 11:32

Figyi, nem azt mondom, hogy nincs átbaszás arrafelé, de jóval több a jó biznisz mint felénk. Ott a tehetős németek nem szerelgetik otthon a vasat, hanem mint itt sokan a fórumról inkább kifizetik a szerelőt oszt jóvan. Szart is lehet venni drágán ez tény, nem is állítom az ellenkezőjét. De a környezetemben egy csomó olyan autó van, amit az utóbbi 1-1.5 évben vettek gyakorlatilag az itthoni lepusztultak piaci árának a feléért és hibátlan autók, csak egyszerűen lecserélik, mert odakinn ciki a 10éves autó, vagy útban ésatöbbi.

Nem értek egyet sajnos. Egy autó normálisan ott is végigfut a különböző tulajdonosokon, aztán végül megsemmisül. Vagy balesetben vagy elrohad vagy elbontják beszámítás után.
Vannak autók, amiket nepperek vagy vállalkozó kedvvel gazdagon megáldott magánszemélyek exportálnak Németországból és különféle balkáni országokba (vagy akár Svédországba is akár) importálják. Ha van olyan típus, amiből az adott országban sok a lepusztult, vágyik rá valaki és Németországban úgy hiszik, hogy jobbak vannak, akkor már indul is az üzlet. Van esély rá, hogy bejön a bolt. De nem garantált a siker.

De nem feltétlenül azért történik ez, mert ciki lenne a régi autó vagy "mindenki" lecseréli a 10 éves autót. Egyszerűen csúsznak lejjebb és lejjebb az autók a ranglétrán, egyre csóróbb tulajok veszik őket, ahogy öregszik a gép. Így jut el egy öltönyös tulajtól az S-klasse is egy zsíros kancigányig az élete végő szakaszában. Utána már rohamosan közeleg a roncstelep.

Nagyon sok régi autót látok gazdagabb részeken is. Ameddig működik addig hajtják. A céges lízing persze új lesz, mivel 0-2 vagy 0-3 éves koráig él a szerződés. De itt sem lízingel mindenki.

Főnököm már elég jól keres, de cégautónak egy V50 D3 van neki. Egy V50 D2-t cserélt le. A felesége fogorvos, egy Pug 206-os van neki. Benzines, pici motorral. A pénzt inkább elutazzák, nem kocsira verik el. A főnököm főnöke egy első generációs XC90-est hajt. Működik, megy, megfelelő. Az egy épített motorba önti a pénzt inkább. Ezek pedig nem ruppótlan emberek, iszonyatos pénzeket keresnek.

#118115 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 02. 11:48

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 12. 02. 11:36

50-60ig egész jó, utána igencsak elkókad.

Ott megy az elektromos oldal is, utána már inkább csak benzines. 1.5-ös motorkája van. Gyakorlatilag az első-második generációs Prius hajtáslánca van benne.

#118116 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 02. 11:49

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 12. 02. 11:39

A por és homok az ernyő és a fényezés között. Az ernyő lesz a csiszolókorong, ha úgy tetszik.

#118117 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 02. 11:50

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 12. 02. 11:39

Kolléga 2 éve ilyen alatt tartja a vasát, mert a céges mélygarázs nyitott, és csak fentről van fedve. Gönyörűen látszódik, hogy meg van kopva.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#118118 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 02. 11:58

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 02. 12:49

A por és homok az ernyő és a fényezés között. Az ernyő lesz a csiszolókorong, ha úgy tetszik.

Én csak akkor rakom fel amikor esik a hó, nem állandó jelleggel.
BMWパワー
Kép

#118119 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 02. 11:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2012. 12. 02. 12:50

Kolléga 2 éve ilyen alatt tartja a vasát, mert a céges mélygarázs nyitott, és csak fentről van fedve. Gönyörűen látszódik, hogy meg van kopva.

Mert gondolom megfogja az egyik végén és magafeléhúzzá át az egész autón :)
És valszeg neki keményebb anyagból van. Ha fentről lenne bármiféle fedél is, akkor nem gondolkodnék ponyván mert felesleges.
BMWパワー
Kép

#118120 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 02. 12:01

Kép
BMWパワー
Kép

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5904
  • 5905
  • 5906
  • 5907
  • 5908
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.