HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8990
  • 8991
  • 8992
  • 8993
  • 8994
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#179821 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 05. 28. 11:10

Szerintem teljesen normális ár egy vidéki városban lévő lakásért. Nézd meg a stockholmi árakat, lesz csuklás rendesen.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#179822 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 11:11

Dudu, te honnan rendelted az akkukat a notidba?

#179823 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 11:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2014. 05. 28. 10:46

Jó, de nálunk bent van egy bladecenter 5 darab pengével, meg pár storage polc, pár fizikai gép, plusz a hálózati eszközök. Ezt klíma nélkül nehézkes volna elvinni.

Mi ugyanennek a dupláját (najó csak egy baldecenter) tartjuk a GTS-nél, ott ahol Tigáék parkolnak :)
A telephelyeken is igyekszünk klímás szerverszobában tartani a rackszekrényeket és a sallangot. Van ahol 3nm-es szerverszobában van 2db klíma, mert az egyik nem szokta bírni és szétcsöpög mindene, kettő pedig ügyesen eldolgozik együtt :)
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#179824 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 05. 28. 12:04

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2014. 05. 28. 12:53

Mi ugyanennek a dupláját (najó csak egy baldecenter) tartjuk a GTS-nél, ott ahol Tigáék parkolnak :)
A telephelyeken is igyekszünk klímás szerverszobában tartani a rackszekrényeket és a sallangot. Van ahol 3nm-es szerverszobában van 2db klíma, mert az egyik nem szokta bírni és szétcsöpög mindene, kettő pedig ügyesen eldolgozik együtt :)

Ezeknek meg az a mániája, hogy ne adatközpontban legyen, hanem itt az irodában és vegyük a szélesebbnél is szélesebb vonalakat. Fél Európa innen ketyeg és nem értem. Igaz a többit sem, van pár szerver aminek az elérése megkerüli a világot, majd egy MPLS vonalon keresztül kanyarodva itt köt ki mellettünk :-D

GTS viszont érdekes lesz, jó 1 éve már kicsit épült lefelé, most meg benyelte a T, az nem egyszerű.
Make love not Wor.

#179825 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 12:17

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2014. 05. 28. 12:53

Az ügyfeles gépeket kiszolgáló rendszer nekünk is a GTS-nél és a T-nél van (az utóbbi nem is Budapesten).

#179826 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2014. 05. 28. 13:17

Az ügyfeles gépeket kiszolgáló rendszer nekünk is a GTS-nél és a T-nél van (az utóbbi nem is Budapesten).

Azok nálunk sem az irodában vannak. Durva is lenne. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#179827 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 12:22

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2014. 05. 28. 11:24

Kép

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

a második a jahnoé :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#179828 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 14:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 05. 27. 21:07

Picit nem néz oda egyből ül a vas, sperrdifi, chiptuning mi?

kicsit nem nézek oda és már hátul kapar :-D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#179829 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 15:20

[OFF]

Urak, belefutottam egy érdekes domain problémába. Kicsit kusza lesz, de hátha van valakinek ötlete a megoldásra.

Ismerős megkért, hogy nézzek neki -illetve a weboldalának- új hosting szolgáltatót, mert a régi igen drága. Ki is néztem egy céget, segítettem kitölteni a papírokat stb, de aztán visszaszóltak a kinézett cégtől, hogy valami nem stimmel és emiatt nem fogják tudni átvenni a domaint.

Helyzet a következő, fiktív nevekkel:
Az ismerős, Kovács Béla autóvill. műszrész. magánvállakozó (nem cég!). A vállalkozást úgy futtatja, hogy "Kovács autóvillamosság".

2007-ben valahogy sikerült úgy beregisztrálni a "kovacsautovill.hu" domainjét, hogy _nem_ őt -mint magánszemély- írták be tulajdonosnak, hanem azt, hogy "Kovács autóvillamosság", tehát mintha egy cég lenne, csakhogy neki sosem volt cége. (Ez már önmagában kurva érdekes, mert cégjegyzékszám, céges adószám meg egyebek nélkül hogy a fenébe regisztrálhatták a domaint cégnévre?)

Szóval a NIC.hu szerint a domain jelen tulajdonosa nem "Kovács Béla", hanem a "Kovács Autóvillamosság" (így, bármiféle cégtípus, Bt, Kft, Rt megjelölés nélkül). Ezért most, hogy a domaint át tudjuk vinni máshova, ezért előbb kéne a nem létező "Kovács autóvillamosság" cégtől egy lemondó nyilatkozat (cégkivonattal, adószámmal, céges-pecsétes aláírással), amivel átengedi a domain tulajdonjogát "Kovács Béla" magánszemélynek. Mivel ő nem cég, azért nem tud magának ilyen lemondó nyilatkozatot írni, így viszont nem kerülhet a saját domainje -amit amúgy ő fizet természetesen- a saját tulajdonába.

Találkozott már valaki ilyennel? Egyáltalán kinél lehetne ezt a csorbát kiköszörülni? Az eredeti regisztrátornál, aki 2007-ben ezt ilyen frankón elintézte? A NIC.hu-nál? Vagy marad a Hülye ügyek minisztériuma?

[/OFF]
-ZsOlTi-

#179830 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 15:26

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2014. 05. 28. 16:20

[OFF]

Urak, belefutottam egy érdekes domain problémába. Kicsit kusza lesz, de hátha van valakinek ötlete a megoldásra.

Ismerős megkért, hogy nézzek neki -illetve a weboldalának- új hosting szolgáltatót, mert a régi igen drága. Ki is néztem egy céget, segítettem kitölteni a papírokat stb, de aztán visszaszóltak a kinézett cégtől, hogy valami nem stimmel és emiatt nem fogják tudni átvenni a domaint.

Az ismerős, Kovács Béla autóvill. műszrész. magánvállakozó (nem cég!). A vállalkozást úgy futtatja, hogy "Kovács autóvillamosság".

2007-ben valahogy sikerült úgy beregisztrálni a "kovacsautovill.hu" domainjét, hogy _nem_ őt -mint magánszemély- írták be tulajdonosnak, hanem azt, hogy "Kovács autóvillamosság", tehát mintha egy cég lenne, csakhogy neki sosem volt cége. (Ez már önmagában kurva érdekes, mert cégjegyzékszám, céges adószám meg egyebek nélkül hogy a fenébe regisztrálhatták a domaint cégnévre?)

Szóval a NIC.hu szerint a domain jelen tulajdonosa nem "Kovács Béla", hanem a "Kovács Autóvillamosság" (így, bármiféle cégtípus, Bt, Kft, Rt megjelölés nélkül). Ezért most, hogy a domaint át tudjuk vinni máshova, ezért előbb kéne a nem létező "Kovács autóvillamosság" cégtől egy lemondó nyilatkozat (cégkivonattal, adószámmal, céges-pecsétes aláírással), amivel átengedi a domain tulajdonjogát "Kovács Béla" magánszemélynek. Mivel ő nem cég, azért nem tud magának ilyen lemondó nyilatkozatot írni, így viszont nem kerülhet a saját domainje -amit amúgy ő fizet természetesen- a saját tulajdonába.

Találkozott már valaki ilyennel? Egyáltalán kinél lehetne ezt a csorbát kiköszörülni? Az eredeti regisztrátornál, aki 2007-ben ezt ilyen frankón elintézte? A NIC.hu-nál? Vagy marad a Hülye ügyek minisztériuma?

[/OFF]

domain.hu szerint okés pedig:

Idézet

domain: kovacsautovill.hu
domain-használó: Private person
domain-használó: Kovács Miklós

#179831 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 15:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2014. 05. 28. 16:26

Nem, mert Kovács Miklóst ír, valójában meg Kovács Béla :omg: :-D
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#179832 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 15:31

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2014. 05. 28. 16:20

Ha a domain ios fiktív, akkor így nehéz lesz :-) Amúgy tudni kellene mi az a "drága", mert lehet fizet a DNS-ért, azt occsón fenntartják, máshol meg vesz hozzá tárhelyet és akkor nem szopoltok.
Make love not Wor.

#179833 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 15:34

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2014. 05. 28. 16:29

Nem, mert Kovács Miklóst ír, valójában meg Kovács Béla :omg: :-D

Át-update-eljem Bélára? :D
Egyébként meg (ha megvan még), akkor a 2007-es regisztrátorral kellene beszélni, hogy keressék elő a domain igénylő lapot és jelezzék az ISZT felé, hogy ezt anno elcseszték, javítsák ki.
Bónusz, hogy ha azóta nem változott az igazolványszáma sem, mert akkor egyértelműen be tudják azonosítani, hogy tényleg elírás történt.

#179834 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 15:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2014. 05. 28. 16:34

Bónusz, hogy ha azóta nem változott az igazolványszáma sem, mert akkor egyértelműen be tudják azonosítani, hogy tényleg elírás történt.

Ezzel én most mekkorát fogok szopolni. Mindenkinek változott, aki hozzáférne. Erre most el kell hozni egyet. Bevinni lehetett, már csak fizetnem kellene érte :-D
Make love not Wor.

#179835 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 15:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2014. 05. 28. 16:26

Direkt írtam, hogy fiktív neveket és domaint írok, mert nem akartam az igazi nevét beírni.
Franc gondolta, hogy a fiktív is létezik és még valaki le is ellenőrzi :Đ

Mindegy, itt a valós, erről van szó:

domain: palfi-auto.hu
domain-használó: Pálfi Autóvillamosság <-- (csak így, se bt, se kft, semmi)
domain-használó: Pálfi Autóvillamosság
...

(meg még ezen kívül van 2 másik domainje ugyanígy)
-ZsOlTi-

#179836 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 15:39

Készbazmeg, mondom embernek tartozik, ezzelmegezzel. Jajj, küldjek másolatot, majd utalja. Eljátszotta párszor, most megint írtam, hogy khmmmm, jó lenne, számlák másolata a levélben, ha nem lenne meg. Mert ugye mindenkinek az a mániája, hogy küldjem el, így alapban mellékelem, ráadásul mostanában megosztással és nézem, hogy megnyomta-e a linket. Jobb, mint a tértivevény, csak kicsit nyűgös :-D Szóval paraszt megkapja a számlákat levélben, erre ezt írja vissza "Kérlek, küld el a bankszámlaszámot, és a végösszeget amivel tartozunk, azonnal utalni fogjuk."

Hajam elhagyom.
Make love not Wor.

#179837 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 15:40

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2014. 05. 28. 16:37

Direkt írtam, hogy fiktív neveket és domaint írok, mert nem akartam az igazi nevét beírni.
Franc gondolta, hogy a fiktív is létezik és még valaki le is ellenőrzi :Đ

domain-használó: Pálfi Autóvillamosság <-- (csak így, se bt, se kft, semmi)
...

(meg még ezen kívül van 2 másik domainje ugyanígy)

:D :D :D
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#179838 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 15:43

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2014. 05. 28. 16:37

Szerencséd, hogy nem Balatonfüred és környéke... EV lehet ilyen regisztrátor, mittomén Gipsz Jakabnak van vállakozása, aminek nevet adott, vagy EV neve volt nálam Gipsz Jakab, akinek "Kék Lótusz ingatlan iroda" néven futott a kis üzlete a fő téren.
Make love not Wor.

#179839 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 15:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 05. 28. 16:31

Ha a domain ios fiktív, akkor így nehéz lesz :-) Amúgy tudni kellene mi az a "drága", mert lehet fizet a DNS-ért, azt occsón fenntartják, máshol meg vesz hozzá tárhelyet és akkor nem szopoltok.

Benned bíztam pedig, hogy rácsapsz a témára, mint tyúk a takonyra :Đ

Akkor mégegyszer: feljebb fiktív domaint és fiktív nevet írtam, de ha ez segít, akkor itt a valós (3 domain, mind a 3 rossz):

domain-használó: Pálfi Autóvillamosság <-- csak így, nem létező cég

domain: palfiauto.hu

domain: akkuszakuzlet.hu

Mindegiyk domain Pálfi L. tulajdona, nem cég, magánszemély, mégis így -mint cég- van a domain nyilvántartásban. Ezt kéne kibogozni valahogy, hogy végül a saját nevén legyen. De nem tudom merre induljak.

Hogy mi a drága? Van 1db statikus honlapjuk, ami összvissz kb 1MB tárhelyet igényel. Ennek bérelnek negyedévente(!) 11000 Ft-ért tárhelyet, tehát éves szinten ~45e Ft. Plusz a 3 domain fenntartása, ami mondjuk nem drága, asszem 4e Ft darabja 2 évre. De a tárhely bazi drága nekik és szükségtelen, 100 megás tárhelyet néztem nekik valami évi 4500 Ft-ért. Ha a domain fenntartás valamivel drágább, akkor is sokkal beljebb lesznek.

Szerkesztette: zZsOlTi 2014. 05. 28. 15:50 -kor

-ZsOlTi-

#179840 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 15:59

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2014. 05. 28. 16:49

Benned bíztam pedig, hogy rácsapsz a témára, mint tyúk a takonyra :Đ

Akkor mégegyszer: feljebb fiktív domaint és fiktív nevet írtam, de ha ez segít, akkor itt a valós (3 domain, mind a 3 rossz):

domain-használó: Pálfi Autóvillamosság <-- csak így, nem létező cég

domain: palfiauto.hu

domain: akkuszakuzlet.hu

Mindegiyk domain Pálfi L. tulajdona, nem cég, magánszemély, mégis így -mint cég- van a domain nyilvántartásban. Ezt kéne kibogozni valahogy, hogy végül a saját nevén legyen. De nem tudom merre induljak.

Hogy mi a drága? Van 1db statikus honlapjuk, ami összvissz kb 1MB tárhelyet igényel. Ennek bérelnek negyedévente(!) 11000 Ft-ért tárhelyet, tehát éves szinten ~45e Ft. Plusz a 3 domain fenntartása, ami mondjuk nem drága, asszem 4e Ft darabja 2 évre. De a tárhely bazi drága nekik és szükségtelen, 100 megás tárhelyet néztem nekik valami évi 4500 Ft-ért. Ha a domain fenntartás valamivel drágább, akkor is sokkal beljebb lesznek.

Keressétek meg az eredeti regisztrátort, hogy korrigálják az ISZT-nél az elírást.
Tárhelyhez nézd meg a zuriel.net -et vagy a dotroll-t (ott a domain mellé ingyenes 50 megás statikus tárhely jár).

Szerkesztette: Sipi- 2014. 05. 28. 15:59 -kor

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8990
  • 8991
  • 8992
  • 8993
  • 8994
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.