Idézet: Lufinyul - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 19:07
Persze hogy hülyék ha felveszik, de különben nem tudnának semmit mozdulni, szal vhol rá vannak kényszerülve. Persze felelőtlenül van olyan család aki 3-4 hitelt is felvesz. Szal mindkét fél hibás szerintem, nem csak az emberek.
Induljunk ki az én példámból 400 ezer ft hitelem van jelenleg. Már rég kifizettem a kamatokat a törzstőkét törlesztem már csak. De ha egy összegben ki akarnám csengetni akkor 145 ezer ft-ot rátesznek ilyen-olyan címeken. Hát elmehetnek a jó fenébe....
Az, hogy hitel felvételére kényszerülnek az emberek, az nem a bank hibája. Az, hogy a saját lakásukra felvett hitel szerződését nem képesek/hajlandóak elolvasni, értelmezni, szintén nem a bank hibája. Az, hogy mindenki a CHF alapú hiteleket választotta, mert két és félezerrel olcsóbb volt hitelfelvételkor havonta, szintén nem a bank hibája.
A saját hiteleddel kapcsolatban szerintem tévedsz, nagyon kis összegű áruhitelektől eltekintve nemigen van olyan hitelkonstrukció, hogy előre kifizeted a kamatokat/költségeket. Az, hogy milyen költségeket számolnak ilyenkor el (gondolom egy kevéske időszaki kamat, egy nagyobbacska szerződésmódosítási díj, és sok-sok árfolyamkülönbözet), az le van írva a szerződésedben, az ÁSZF-ben, és az Üzletszabályzatukban. Ezeket szerződéskötéskor meg kellett ismerned, és az aláírásoddal el is fogadtad.