Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2015. 08. 05. 09:21
Szerintem vázold, hogy milyen felhasználói profilra kell. Városban csalinkázni? Vagy terepre? Mekkora távokra? Milyen gyakran? Mennyire gondolod komolyan a bringázást?
Én egy ideig egy 26"-os montival szoptam. Alig fértem el rajta, de legalább nem volt drága. Utána vettem egy hibrid bringát, amivel munkába járok leginkább, meg a gyereket viszem oviba. Erdőben murvás ösvényeken nem járok, csak aszfalton. Oda igen jó.
Ha megyek országúton tekerni, akkor viszont hamar kijön a gyengesége egy rendes országúti géphez képest. Próbáltam kábé 4x olyan drága országútit, az gyakorlatilag repül ha erőből teker az ember. A gördülési ellenállás minimális, a szarvkormányon lehet variálni a fogást, a légellenállás minimális, az áttétel elképesztő sebességet tesz lehetővé, alig van tömege.
Ha most is erdei csapásokon bringáznék, akkor viszont valami 29"-os montit vennék, azok elképesztően jól gurulnak egy 26"-oshoz képest.
Megnéztem az árfolyamot, ez kábé 3k SEK-es bringa. Tipikusan arra jó, hogy tekerd 1-2 szezont, aztán eldöntsd merre akarsz továbblépni.