HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12259
  • 12260
  • 12261
  • 12262
  • 12263
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#245201 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 08. 05. 10:26

Üzenet megtekintéseIdézet: A.J. Crowley - Dátum: 2015. 08. 05. 09:21

Giant 2015 biciklikről van valami tapasztalatotok? Jók? Egész jó áron lenne ez a példány, mégha a szín kicsit eklektikus is.

Szerintem vázold, hogy milyen felhasználói profilra kell. Városban csalinkázni? Vagy terepre? Mekkora távokra? Milyen gyakran? Mennyire gondolod komolyan a bringázást?

Én egy ideig egy 26"-os montival szoptam. Alig fértem el rajta, de legalább nem volt drága. Utána vettem egy hibrid bringát, amivel munkába járok leginkább, meg a gyereket viszem oviba. Erdőben murvás ösvényeken nem járok, csak aszfalton. Oda igen jó.

Ha megyek országúton tekerni, akkor viszont hamar kijön a gyengesége egy rendes országúti géphez képest. Próbáltam kábé 4x olyan drága országútit, az gyakorlatilag repül ha erőből teker az ember. A gördülési ellenállás minimális, a szarvkormányon lehet variálni a fogást, a légellenállás minimális, az áttétel elképesztő sebességet tesz lehetővé, alig van tömege.

Ha most is erdei csapásokon bringáznék, akkor viszont valami 29"-os montit vennék, azok elképesztően jól gurulnak egy 26"-oshoz képest.

Megnéztem az árfolyamot, ez kábé 3k SEK-es bringa. Tipikusan arra jó, hogy tekerd 1-2 szezont, aztán eldöntsd merre akarsz továbblépni.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#245202 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 05. 10:37

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2015. 08. 05. 11:26

Szerintem vázold, hogy milyen felhasználói profilra kell. Városban csalinkázni? Vagy terepre? Mekkora távokra? Milyen gyakran? Mennyire gondolod komolyan a bringázást?

Én egy ideig egy 26"-os montival szoptam. Alig fértem el rajta, de legalább nem volt drága. Utána vettem egy hibrid bringát, amivel munkába járok leginkább, meg a gyereket viszem oviba. Erdőben murvás ösvényeken nem járok, csak aszfalton. Oda igen jó.

Ha megyek országúton tekerni, akkor viszont hamar kijön a gyengesége egy rendes országúti géphez képest. Próbáltam kábé 4x olyan drága országútit, az gyakorlatilag repül ha erőből teker az ember. A gördülési ellenállás minimális, a szarvkormányon lehet variálni a fogást, a légellenállás minimális, az áttétel elképesztő sebességet tesz lehetővé, alig van tömege.

Ha most is erdei csapásokon bringáznék, akkor viszont valami 29"-os montit vennék, azok elképesztően jól gurulnak egy 26"-oshoz képest.

Megnéztem az árfolyamot, ez kábé 3k SEK-es bringa. Tipikusan arra jó, hogy tekerd 1-2 szezont, aztán eldöntsd merre akarsz továbblépni.

Nem akarok túl sokat költeni bringára, tipikusan az van, hogy 2 hete tervezünk egy kisebb kirándulást, és még nem jutottunk el, mindig van valami, ami miatt nem tudunk elmenni. Ha elindulunk, akkor városi fagyizás, erdei piknik, reptérre spottingolni, gyerekkel ide-oda. Eddig a legnagyobb táv 6+6 km volt. :) Most egy szakadt 26os Merida Kalahari van alattam, teleszkópja halott, váltója se túl acélos már, ingyen kaptam tavaly. Most meg jönnek az akciók, németeknél már 300 EUR alá mentek a hobbi MTB-k.
Feleségemnek egy 300 CHF-es trekking-je van, arra, hogy elmegyünk a környéken ide-oda, meg vásárol, tökéletes. Hasonlót keresek magamnak MTB-ben. :)

Szerkesztette: A.J. Crowley 2015. 08. 05. 10:38 -kor

"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#245203 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 05. 11:01

Üzenet megtekintéseIdézet: A.J. Crowley - Dátum: 2015. 08. 05. 11:37

Nem akarok túl sokat költeni bringára, tipikusan az van, hogy 2 hete tervezünk egy kisebb kirándulást, és még nem jutottunk el, mindig van valami, ami miatt nem tudunk elmenni. Ha elindulunk, akkor városi fagyizás, erdei piknik, reptérre spottingolni, gyerekkel ide-oda. Eddig a legnagyobb táv 6+6 km volt. :) Most egy szakadt 26os Merida Kalahari van alattam, teleszkópja halott, váltója se túl acélos már, ingyen kaptam tavaly. Most meg jönnek az akciók, németeknél már 300 EUR alá mentek a hobbi MTB-k.
Feleségemnek egy 300 CHF-es trekking-je van, arra, hogy elmegyünk a környéken ide-oda, meg vásárol, tökéletes. Hasonlót keresek magamnak MTB-ben. :)

Akkor igazából mindegy. Arra figyelj, hogy a saját méretedben vegyél és állítsd be jól.

Én picit bánom, hogy nem volt a méretemben egy Wilier Asolo, amikor vettem volna még 2013-ban. A Wiggle boltban volt egy nagyon durván leárazott M-méretű 2010-es vagy 2011-es Asolo, amin 105-ös váltó volt. Ilyesmi.

Kép

Nekem a méret problémás, mivel a lábaim hosszabbak az átlagnál, a felsőtestem pedig rövidebb. Picit fura a felosztásom.

Valami 4k SEK körül jött volna ki, nagyon jó áron volt. A probléma, hogy nekem XL vagy XXL méret kell. Így aztán egy Nishiki PRO SLD lett szintén mélyen leárazva. Az volt picivel 6k SEK alatt sárhányóstul.

Ezzel lehet akár pici körökre is menni vagy munkába járni. Nekem most kábé 5 km egy irányba a melós menet, de tavasztól ez felmegy majd kábé 10 km-re egy irányban.
Biztos számít, hogy rendszeresen tekerek, de a Nishikivel jóval magasabb tempót tudok tartani, mint a 26"-os montival. Más élmény egy jobb bringával tekerni, több mozgás lesz ugyanannyi tekerésből. Ha majd egyszer burzsuj leszek és lesz rá időm is, akkor beruházok egy országútiba is, azzal majd lehet komolyabban edzeni. De előbb fel kell fejlődni. Annál is előbb viszont túl kell legyünk a második gyereken.

#245204 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 05. 11:11

Itt meg zuhog az eső
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#245205 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 05. 11:13

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2015. 08. 05. 11:23

Igen, de amikor egymás mellé teszel egy alivio, meg egy ultegra cuccot, és kicsit is műszaki ember vagy, akkor eléggé értékelni tudod a diffit a kettő között. :)

Én értem, de minek, ha fagyizni tekerek el vele? Mobilt sem veszek 200 ezerért mert arra, hogy telefonáljak meg az email-jeimet megnézzem, jó a 25 ezres is!

Te is ragaszkodsz a 20 éves Astrádhoz, nem veszel helyette jobbat, újabbat, szebbet mert a garázsban leponyvázva az is jó arra..
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#245206 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 05. 11:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 08. 05. 12:11

Itt meg zuhog az eső

Itt most elképesztő napsütés van.

Még egy bringa ötlet :)

Kép

#245207 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 05. 11:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 08. 05. 10:53

Jó lesz ez, most kussolok és nem lesz véleményem. Este még kérdeztem, hogy mit csinálnak, mi történik, de semmi válasz. Reggel írták, hogy faszt aggódok, ne keltsem a pánikot. Jogos, de júzerek keltik a pánikot meg a legendát, elvégre feltűnő volt, hogy minden gépen végigrohantam és ilyenek után általában az van, hogy napokig szopunk és nem tudnak dolgozni :-D

Meg akkor is milyen ez a fajta megoldás, hogy elkezdenek valamit és nekem semmit nem mondanak, semmit nem tudunk, csak dülöngélünk összevissza a valamerre és majd valami lesz.

Csak ha szar lesz, akkor én szopolok vele, mert rendbe kell tenni, simogatni a júzer fejét és mindenki megtalál, ugrál a hátamon, hogy jajjmivanjajjmivan.

Eleinte én is harcoltam a hülye ötletek ellen, meg a hülye időbeosztás ellen. De csak felbasztam magam rajta. Mostanság csak rávágom, hogy ok, megcsinálom. És megcsinálom, használhatatlan vagy macerás, meg enm is használják. Szóval leszarom.

#245208 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 05. 11:19

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2015. 08. 05. 12:13

https://www.canyon.c...ea46131c4f0.jpg

Ez tetszik. Nekem most van a valaha volt legdrágább bringám. Igaz alig használom, de valami 40K-ért vettem kb 7-8 éve. Gepida mundo 300. Gyilkolni tökéletes, vagy ha ide-oda el kell tekerni.

#245209 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 05. 11:33

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2015. 08. 05. 12:13

Kép

Határozottan pofás.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#245210 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 08. 05. 11:43

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2015. 08. 05. 11:23

Igen, de amikor egymás mellé teszel egy alivio, meg egy ultegra cuccot, és kicsit is műszaki ember vagy, akkor eléggé értékelni tudod a diffit a kettő között. :)

Csak nem a vitrinben fogja nézegetni nyálat csorgatva a műszaki beállítottságú haverjaival, hanem időnként 5 kilométerre bemennek az erdőbe fagyizni.
Make love not Wor.

#245211 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 05. 11:46

Üzenet megtekintéseIdézet: e-lias - Dátum: 2015. 08. 05. 12:18

Eleinte én is harcoltam a hülye ötletek ellen, meg a hülye időbeosztás ellen. De csak felbasztam magam rajta. Mostanság csak rávágom, hogy ok, megcsinálom. És megcsinálom, használhatatlan vagy macerás, meg enm is használják. Szóval leszarom.

Jaja, csak majd akkor jönnek a "nincsenek önálló ötleteid" meg nem vagy elég kreatív, nem látni a fejlődést, nincs hozáállás, csak csendben ülsz a sarokban, esetleg a megajoker, hogy nem veszel részt a dolgokban ezért "nem vagy csapatjátékos" meg ilyen behányós dumák.
Make love not Wor.

#245212 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 05. 11:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 08. 05. 12:11

Itt meg zuhog az eső

Én meg behoztam a kaját és megzabálom itt, ha 1.5 órát zabálok, kávézok, fórumozok, akkor az munkaidőnek szuámít, míg ha kint vagyok 8 percet cigiszüneten, akkor morognak érte. Most ez lesz, mellettem ülővel fel is veszek kamu mítingeket, addig sem tudnak a naptárba írni semmit. Ez már máshol bevált, csak ott azért írtam be, hogy hagyjanak dolgozni :-D
Make love not Wor.

#245213 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 05. 11:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 08. 05. 12:46

Jaja, csak majd akkor jönnek a "nincsenek önálló ötleteid" meg nem vagy elég kreatív, nem látni a fejlődést, nincs hozáállás, csak csendben ülsz a sarokban, esetleg a megajoker, hogy nem veszel részt a dolgokban ezért "nem vagy csapatjátékos" meg ilyen behányós dumák.

Nekem egyszer azt magyarázták, hogy nincs meg bennem a tűz és, hogy nem látják rajtam, hogy szabadidőmben a műszaki problémák megoldásán agyalnék, hogy hétfőn újult erővel tudjak dolgozni. Miután csak szecskavágó melókat kaptam kihelyezett kontraktorként (másfél óra BKV-val) és nem engedték, hogy az irodába járjak be fél óra alatt gondolkodós melókat csinálni. Hát, ja....

#245214 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 05. 11:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 08. 05. 11:49

Most ez lesz, mellettem ülővel fel is veszek kamu mítingeket, addig sem tudnak a naptárba írni semmit. Ez már máshol bevált, csak ott azért írtam be, hogy hagyjanak dolgozni :-D

:nevet:
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#245215 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 05. 11:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 08. 05. 12:46

Ezt mondjuk megelőzöm annyival, hogy időnként szólok, hogy nincs időm semmire, Újdonságot fényévente tudok belevinni bármibe is, mert arra sincs idő. Esetleg, hogy a tizenx projektem időbeosztása nem épp egyszerű. Ha meg nem jó amit csinálok, akkor rávágom, hogy Te kérted :D

#245216 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 05. 12:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 08. 05. 12:43

Csak nem a vitrinben fogja nézegetni nyálat csorgatva a műszaki beállítottságú haverjaival, hanem időnként 5 kilométerre bemennek az erdőbe fagyizni.

Amit egy komolyabb országutival is meg lehet csinálni nyugodtan. Csak plö.

Szerkesztette: leslie 2015. 08. 05. 12:08 -kor

Az nevet utoljára, aki először üt.

#245217 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 05. 12:03

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2015. 08. 05. 12:50

Nekem egyszer azt magyarázták, hogy nincs meg bennem a tűz és, hogy nem látják rajtam, hogy szabadidőmben a műszaki problémák megoldásán agyalnék, hogy hétfőn újult erővel tudjak dolgozni. Miután csak szecskavágó melókat kaptam kihelyezett kontraktorként (másfél óra BKV-val) és nem engedték, hogy az irodába járjak be fél óra alatt gondolkodós melókat csinálni. Hát, ja....

Velem még az szokott bajuk lenni, hogy jönnek a problémával. Én elkezdek azonnal agyalni, nekik az jön le, hogy szarok bele :D Csak mikor megoldom, akkor meg semmi ováció meg örülés (pedig van olyan, hogy sokáig reszelek, kutakodok megoldások után, és kb 5-8 leírásból tudok megcsinálni valamit úgy, hogy az nekünk megfeleljen. Pl.: 1080P-s kép mentése webcamból.), hanem ok, jöhet a következő.

#245218 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 05. 12:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 08. 05. 07:19

Igen,utolsó előtti android is nagyon elfut egy 7-8 éves telefonon.

a fő problémám az, hogy nem kaptam értelmes hibaüzenetet a hivatalos frissítésre, csak besírt, hogy nem jó. azt elfogadtam, hogy nincs frissebb, még ha nem is örülök neki.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#245219 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 05. 12:25

Üzenet megtekintéseIdézet: e-lias - Dátum: 2015. 08. 05. 12:59

Újdonságot fényévente tudok belevinni bármibe is

Ezzel a kijelentéseddel túl messzire mentél...
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#245220 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 05. 12:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2015. 08. 05. 13:25

Ezzel a kijelentéseddel túl messzire mentél...

Miért? Az benne a móka, ha újragondolt, odabaszós dolgokat is lehet bepakolni. Csak ugye az nem 2 óra teszem azt, hanem 8.

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12259
  • 12260
  • 12261
  • 12262
  • 12263
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.