HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12305
  • 12306
  • 12307
  • 12308
  • 12309
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#246121 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 08. 12. 12:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 08. 12. 13:56

Vászontetős?

Természetesen :)
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#246122 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 12. 13:02

Mennyire agysebészet otthon LAN-t szerelni? :think:
Venni 1-2 kábeldobot, meg csatlakozót, meg fogót, tesztert és kész?
Vagy van, amire figyelni kell?

Miben különbözik egy RJ45-ös csati, ha CAT5, vagy ha CAT6? :think:

#246123 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 12. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 08. 12. 13:58

Neked.

Meg az összes többinek, aki a buszon utazik. Az emberek mindenben ilyenek: nekem jó, a többi le van szarva.
Igazából nem érdekelt soha, egy ötvenest/százast visszapöccintett a sofőr a szász/kétszáz forintból, most kezdjek magyarázni, hogy de vegye el a maradékot is és adjon nekem jegyet? :think:
Vagy te mit csinálnál?

#246124 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 12. 13:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2015. 08. 12. 12:21

Hidd el en se ertem, de allitolag ebbe kotott bele az adohatosag mielott panikszeruen felszamoltak nalunk ezt a rendszert. Adoelkerules vagy mi.

Samott

Bújtatott foglalkoztatásnak hívták és van pár ismérve, amire ugrott a NAV: egy ügyfél (alvállalkozó csak fővállalkozónak dolgozik), használja a fővállalkozó infrastruktúráját (praktikusan céges laptop/telefon a fővállalkozótól), kifejezetten a fővállalkozó embereként tűnik fel (pl. teve kft az alvállalkozó cége, de a fővállalkozó (legyen pamír kft) felé már mint pamír kft embere tűnik fel), rendszeresen egy helyre jár (van saját asztala, stb.), alvállalkozónak nincsen más gazdasági tevékenysége (pl. Gipsz Jakabnak csak egy cége van).

Ezeket ügyesen ki lehet védeni, de a legtöbb igazi vállalkozó esetében nincsen erre szükség, mert fentiek közül valamelyek (saját laptop, egynél több ügyfél) alapból nem teljesülnek...

#246125 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 12. 13:09

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 08. 12. 12:29

Alakilag nem csinálhatod azt a munkát amit beosztottként is csinálhatnál. Ha minden nap nyolc órát bent vagy, cég eszközeivel dolgozol, stb akkor adott esetben visszamenőleg is átalakítják sima munka szerződéssé a vállalkozási szerződést is.

Fentiek gyanúsak, de nem elégségesek. Mert ha pl. éjjel dolgozik máshova is, ugyanazon cégen keresztül, akkor máris nem egyértelmű a helyzet. De ha már ilyet csinál valaki, legyen annyi esze, hogy saját eszközei vannak...

#246126 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 12. 13:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2015. 08. 12. 14:02

Talán az 5E csatlakozónál egy síkban mentek be a drótok, a 6-nál meg kicsit cikkcakkos, aztán ennyi. Ha tudsz falkábelt szerezni, azt lényegesen könnyebben tuszkolod le a csövön, ha szorul, vagy ha többet akarsz egymás mellett vinni. Ha nekem sikerült előképzés nélkül némi google támogatással, akkor nem hiszem, hogy reménytelen :)
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#246127 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 12. 13:10

Nem egy nagy agysebészet,de sztem egy ilyen szerelés miatt felesleges tesztert venni.
1kábeldob 300 méter azért az elég szokott lenni jóideig :)
Kell hozzá krimpelőfogó mindenképp.

RJ45 csati az ugyanaz, mindegy, hogy a kábel cat5e vagy cat6. Sztem a cat6-nak sincs akkora jelentősége, elvégre a cat5e is tud gigabitet kiszolgálni.

Figyelni a színre kell, nagyon, meg arra,hogy amikor bedugod az rj45 csatiba akkor abban a pillanatban ne cserélődjenek meg :)

Tesztert, fogót hétvégére tudok kölcsönadni ha kell vagy Jahnónak biztos van egy raklappal :) Meg is tudom mutatni hogy kell pimpelni. Vagy krimpelni vagy akármi.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#246128 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 12. 13:12

Vezeték, csatlakozók, fogó, kész.
Leblankolod a külső szigetelést a fogóval, szétsodrod és sorba teszed az érpárokat, bedugod szépen végig, fogóval összenyomod, kész. Ha figyelmesen csinálod, és jól bedugod a vezetékek végeit, akkor nem lehet elrontani. Nem sokat csináltam, egy időben talán ilyen 100 kábelt 1-2 év alatt. Tesztert nem használtam, néha elindítottam egy file másolást két gép között, és megnéztem, mennyi az annyi, amikor kíváncsi voltam rá.

CAT5 meg CAT6 abban különbözik, hogy előbbi 100Mbites, utóbbi Gbites. Egymás helyére bedughatóak.
De nem is hiszem, hogy van külön CAT5 meg CAT6 dugó, csak a vezetékben van különbség :think:
Meg más a bekötése, CAT5 csak 4 eret használ a 8-ból, CAT6 mind a 8-at, de ez igazából csak a fordított vezetéknél számít, CAT5-nél csak két érpárt fordítanak meg általában.

#246129 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 12. 13:13

Szerintem egyszerű, anno egy egész számtechtermet kábeleztem be. A legnagyobb gondom a színtévesztésem volt, ezért csináltam egy mintát, az volt a zsebemben :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#246130 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 12. 13:14

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 08. 12. 14:10

Nem egy nagy agysebészet,de sztem egy ilyen szerelés miatt felesleges tesztert venni.
1kábeldob 300 méter azért az elég szokott lenni jóideig :)
Kell hozzá krimpelőfogó mindenképp.

RJ45 csati az ugyanaz, mindegy, hogy a kábel cat5e vagy cat6. Sztem a cat6-nak sincs akkora jelentősége, elvégre a cat5e is tud gigabitet kiszolgálni.

Figyelni a színre kell, nagyon, meg arra,hogy amikor bedugod az rj45 csatiba akkor abban a pillanatban ne cserélődjenek meg :)

Tesztert, fogót hétvégére tudok kölcsönadni ha kell vagy Jahnónak biztos van egy raklappal :) Meg is tudom mutatni hogy kell pimpelni. Vagy krimpelni vagy akármi.

Teszter az vagy 1290 Ft, ennyiért nem hozod el még az M7 kivezetőhöz sem, hogy kölcsönadd. ;)

Szerelni meg éjjelente lenne időm, szóval kell a saját infrastruktúra. Gondot csak az fog okozni, hogy kellene egy luk a nagy falba, amin átmegy 3-4 kábel.
Csak éppen a luknak át kell menni a 30-as téglán, meg a 2x20 centi polisztirolon, azaz 70 centis "fúrószár" kellene hozzá...

#246131 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 12. 13:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 08. 12. 14:05

Meg az összes többinek, aki a buszon utazik. Az emberek mindenben ilyenek: nekem jó, a többi le van szarva.
Igazából nem érdekelt soha, egy ötvenest/százast visszapöccintett a sofőr a szász/kétszáz forintból, most kezdjek magyarázni, hogy de vegye el a maradékot is és adjon nekem jegyet? :think:
Vagy te mit csinálnál?

Nálunk ilyen nem volt. Amúgy kultúrált országban felfogják az emberek hogy ez a köznek nem jó.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#246132 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 08. 12. 13:16

Meg kis gyakorlat :-D

Meg attól függ mit akarsz. CAT6ot illik, elvielg a CAT5E is teljesíti a szabványt, de azért jobb a CAT6. Legrandhoz meg pld. nem kell fogó, de másik oldalához betűző kell... Fogó a dugózáshoz kell, olyat én sem szeretek csinálni és amúgy is jobb a készregyártott, nyakban rendesen egybeöntött törésgátlóval. Főleg mert a patchkábel marha drága :-D

Szóval mit akarsz? Bekötése az aljzatra is rá van rajzolva, olcsó kábelt ne végy, mert szar és nem is rézből van, no meg hajlítási ívet tartsuk be, ne húzzuk erőből, ne blankolhjuk meg túl hosszan (ISO 11801).
Make love not Wor.

#246133 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 12. 13:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2015. 08. 12. 14:14

Teszter az vagy 1290 Ft, ennyiért nem hozod el még az M7 kivezetőhöz sem, hogy kölcsönadd. ;)

Ettől a fajtától mondjuk hidegrázást kapok, csipogós jobban bejön. Bár többiek hamar rászoktattak a normálisabbra kisebb melóknál is. Azzal kell végigmenni, ha elvileg kész, aztán jónapot.
Make love not Wor.

#246134 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 12. 13:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 08. 12. 14:12

De nem is hiszem, hogy van külön CAT5 meg CAT6 dugó, csak a vezetékben van különbség :think:

Rosszul hiszed, főleg mert az erek vastagságában is van kis eltérés, bár szőrözésnek tűnik, de jahh. Amúgy otthonra tuti nem patcheznék, az majd lóg kia falból? 20 méteresig meg lehet venni készregyártva, ha az kevés, akkor csináljuk falikábellel (az olcsóbb) és legrosszabb esetben tegyünk valami Panduit betéteket a végére. Azt hamar meg lehet tanulni használni és legalább jó lesz.

Aztán folytathatjuk, hogy egy rendes fogó marha drága, pár dugóért nem érdemes megvenni, valamint a rendes dugó is drága.
Make love not Wor.

#246135 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 12. 13:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 08. 12. 14:13

Szerintem egyszerű, anno egy egész számtechtermet kábeleztem be. A legnagyobb gondom a színtévesztésem volt, ezért csináltam egy mintát, az volt a zsebemben :)

Olyat én is csináltam. De estére már fájt az ujjbegyem :D

#246136 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 12. 13:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 08. 12. 14:15

Nálunk ilyen nem volt. Amúgy kultúrált országban felfogják az emberek hogy ez a köznek nem jó.

Ott lehet. De itt biztos nem. Ha nem így volna, nem kellene apek, mindenki adózna rendesen, mindenki melózna a legjobb tudása és képessége szerint és Gyula kánaánja köszöntene be.
Meg legtöbben úgy vagyunk vele, hogy inkább nekem legyen jó, mint a köznek.

Egyébként hülyeség, aprópénz az egész, nem ér ennyit, amit itt reszeljük a szart róla.
Te kezdenél vitatkozni, hogy többet fizetek, de adj jegyet? :think:

#246137 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 12. 13:25

Üzenet megtekintéseIdézet: e-lias - Dátum: 2015. 08. 12. 14:21

Olyat én is csináltam. De estére már fájt az ujjbegyem :D

Még most is szoktunk olyat csinálni, hogy júzer kap kébeldobot, behúzkodja ráhagyással és a végét bekötjük, összerakjuk. Az elég hamar kész. Régi szép idők, mikor még kompletten összerántottunk egy 20-48 végpontos irodát 1 nap alatt kompletten. Most nem is érdemes felméregetésekkel, húzkodással elpöcsölni az egészet, ez mindig a legszarabb része és nehezen forintosítható. Legfeljebb akkor szívás, ha "majd" folytatni lehet, kábelben, szerelvényben meg ott áll a pénzed és senki nem tudja merre az előre.

Villanyszerelővel kell csináltatni, akkor legalább tuti szar lesz :-D Kivéve Lacivillt a szomszéd fórumról.
Make love not Wor.

#246138 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 12. 13:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 08. 12. 14:21

ha az kevés, akkor csináljuk falikábellel (az olcsóbb) és legrosszabb esetben tegyünk valami Panduit betéteket a végére. Azt hamar meg lehet tanulni használni és legalább jó lesz.

Pont így van, és jó lett.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#246139 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 12. 13:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 08. 12. 14:21

Rosszul hiszed, főleg mert az erek vastagságában is van kis eltérés, bár szőrözésnek tűnik, de jahh. Amúgy otthonra tuti nem patcheznék, az majd lóg kia falból? 20 méteresig meg lehet venni készregyártva, ha az kevés, akkor csináljuk falikábellel (az olcsóbb) és legrosszabb esetben tegyünk valami Panduit betéteket a végére. Azt hamar meg lehet tanulni használni és legalább jó lesz.

Aztán folytathatjuk, hogy egy rendes fogó marha drága, pár dugóért nem érdemes megvenni, valamint a rendes dugó is drága.

Jó, akkor lehet kicsit más a dugó is.

Persze, peccset otthonra én se csináltam. Megmértem, mekkora kanóc kellett, hogy elmenjen bútor mögött, vagy akárhol, aztán ott egyben elment.
Meg azért olyankor jó, ha kell 1-2 méteres darab, akkor levágom, megcsinálom, kész. Nem kell szaladgálni a boltba érte.
Dugóra már nem emlékszem, de filléres volt. De már 10 éve biztos megvan, hogy utoljára ilyennel foglalkoztam, most már egyszerűbb wifit használni otthon is mindenhol, mint vezetékezni.

#246140 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 12. 13:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 08. 12. 14:15

De ez nem kultúrált ország, mert akkor azt is felfognák, hogy az utóbbi néhány kormány a köznek nem volt jó, oszt mégsem hajtották el őket.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12305
  • 12306
  • 12307
  • 12308
  • 12309
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.