Idézet: enpera - Dátum: 2015. 11. 21. 15:06
Amikor laptopra váltották a levelezős gépet, akkor is eltartott pár hétig a dolog. Szó sem volt másnapról vagy péntekről hétfőre. Minden le van dokumentálva rendesen, nem csak úgy durr-bele-bumm.
Itt legmeredekebb az volt, hogy egyik munkakör igényelné a gépet, másik nem és amíg "ideieglenes" emberhiány van, addig egyik kiscsaj délelőtt itt dolgozna, délután ott és cserélgessük a cuccait meg költöztesgessük ide-oda. Én akkor csendben maradtam, mert akinek hasonlók megszületnek az elméjében, azt úgysem lehet észérvekkel jobb belátásra bírni. Haversrác ugrált pár napig, hogy ne hülyéskedjünk már
Ebben az előttem lévő vonalnál is lenne mit megfejteni, virtuálisnál ha kicsit matekozik a gép, akkor szívbaj nélkül kiresetelik alóla, aztán persze a belépés lassabb lesz, mert kirakja a profilt, visszamásolja a profilt, lefutnak a szabályok, satöbbi, de "lassú szar az egész" és akkor szidja a rendszert, vagy letörli a gépet... Júzer profilja meg valahol ide-oda a vasak közt, de várni azt nem bírnak. Mindez általában olyankor, mikor az Outlook új gépre 50-150 gigányi levelet szedni le és az is szar, biztos ami tuti kirúgják alóla a gépet és az OST-t is.
Vagy ilyennél júzer felhívja, hümmög, hogy nemmegyanemmegy, benyögi, hogy asztali gép előtt ül. ezek megijednek, szétbarmolják a profilt, nekilátnak összerakni, természetesen fele nem sikerül, szólnak, aztán mondom he, ez mióta asztali vasas? Jaaaa, izéééé, úgy 2 perce mert megtetszett az ablak melletti hely, gép is volt, odaült míg kolléga szabadságon van

Napasztmek...
Szóval ilyen szinten is keresztbeszopatjuk egymást, aminek nagy része az, hogy nem ártana kicsit képzettebb embereket odatolni, vagy csak azt csinálja, amit értene is, vagy ha négyszer beszopja ugyanazt, akkor ha nem is 2. alkalommal, de tanulja már meg a módszertant.
Az már nem is lenne lényeges, hogy ha valaki kér valamit, akkor senkinek nem tiszta mi a különbség a telepítés, hozzáférés, egyéb jogosultságok közt, legfeljebb az lehet az anyázásom tárgya, hogy mellettem lévő ugyanennyiért melózónak sincs róla halványlila gőze és csak mantrázza, hogy "telepítsünk Xnek WinSCP-t". Ami minden gépen alapban fent van, ahogy a többi apróbb util is. Amúgy sem kell telepíteni, egy szem .exe. Úgy a 200. izénél teljesen unalmas ugyanannak ugyanaz6t elmesélni, hogy nem kell telepíteni, ott van, mi a kérdés?
Ezek innentől már a céggel járnak, egyik azért áll hozzá szarul, mert "szar az egész", másik szerint meg szar az egész mert ilyen a hozzáállás. Van aki szerint a főnökökön kellene kalapálni, nekem meg pont elég lenne, ha lennének szabályok és betarthatnánk. És be is tartanák. Ez sem mellékes. HR osztály a kiskirály, azon változtatni nem nagyon lehet, de ha már végigkúszok az asztalok alatt, kibogozom a kábeleket, rendet teszek, akkor ne basszák szét. Ne kúrják szét a tárgyalókat se. Tavaly nyáron megpróbáltunk eszköznyilvántartást csinálni, most megint előhozták. Lebasztam csávó elé nyomtatva a céget és közöltem, hogy csinálhatod, mi ezt végignyaltuk, csak a húzer nincs rákényszerítve a rendes viselkedésre, nincs szoftver rá, ne bohóckodjunk. Én megcsinálhatom, megint, de nem lesz jó, 2 nap múlva nem érvényes éa akkor anyázik, hogy ez miért tartott ennyi ideig.
Make love not Wor.