HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13214
  • 13215
  • 13216
  • 13217
  • 13218
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#264301 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 11. 21. 11:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 11. 21. 11:18

Elindítja. Előtte 2 nappal :-)

Het kozben meg rendben is van - hetvegi ket napban sokszor nem az ember a korlatozo tenyezo.

#264302 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 21. 11:28

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2015. 11. 21. 11:03

Van, ahol a helyi biztonsági szabályzatba nem fér bele a telefon.

Nyilvan nem portot nyittatunk telefonon, de hogy kell egy uj laptop az siman. Es persze csak a papirmunka utan kapjuk meg.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#264303 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 21. 11:38

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2015. 11. 21. 09:55

Nekem az is fura, hogy rendszeresen ennyi új ember jöjjön egy céghez. Vagy én nem tudok valamiről?

Nálunk elég sok ember mozog, fejlesztők azok cserélődnek. Most is pl kezd 8 új ember. Aztán hetente elmegy 1-2. Itthoni létszám kb 400ember, ezek közül ha havonta 1% mozog, az is havi 4 ember, hetente egyvalaki.

Viszont mi is bevezettük azt - már volt róla szó - hogy ne adhoc jelleggel kérjenek új accountot.

Egyet tudok mondani a hr mellett, hogy onnantól kezdve, hogy megszületik a döntés, hogy gipsz jakab kezd mondjuk dec 1-én, akkor utána Jakabkának be kell hozni a papírjait, adatokat közölnie, fényképet szolgáltatnia, bejönni aláírni a papírokat, ilyesmi. Amíg ez nincs meg, addig nem hivatalos a felvétele, amíg nem hivatalos, addig nem adják le nekünk az igényt, mert elküldjük őket a vérbe, hogy ne ugráltassanak. És bizony általában a delikvens már csak akkor tudja behozni a papírjait, amikor az aktuális helyén már nem dolgozik, viszont az jellemzően közeli időpont a kezdéshez. Szóval szerintem nem arról van szó, hogy nem tudnak róla, de ha szólnak, hogy figyu, majd 1hónap múlva jön valaki, akinek max a nevét tudjuk, akkor sztem bármilyen IT-s azt fogja mondani, hogy ilyen szóbeszédre nem mozdul meg. Eleve nálunk is ki kell tölteni pár adatot a ticketbe új account igényléshez, Beosztás, főnöke neve, kell-e notebook neki miazmás.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#264304 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 21. 11:49

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 11. 21. 11:38

Nálunk elég sok ember mozog, fejlesztők azok cserélődnek. Most is pl kezd 8 új ember. Aztán hetente elmegy 1-2. Itthoni létszám kb 400ember, ezek közül ha havonta 1% mozog, az is havi 4 ember, hetente egyvalaki.

Viszont mi is bevezettük azt - már volt róla szó - hogy ne adhoc jelleggel kérjenek új accountot.

Egyet tudok mondani a hr mellett, hogy onnantól kezdve, hogy megszületik a döntés, hogy gipsz jakab kezd mondjuk dec 1-én, akkor utána Jakabkának be kell hozni a papírjait, adatokat közölnie, fényképet szolgáltatnia, bejönni aláírni a papírokat, ilyesmi. Amíg ez nincs meg, addig nem hivatalos a felvétele, amíg nem hivatalos, addig nem adják le nekünk az igényt, mert elküldjük őket a vérbe, hogy ne ugráltassanak. És bizony általában a delikvens már csak akkor tudja behozni a papírjait, amikor az aktuális helyén már nem dolgozik, viszont az jellemzően közeli időpont a kezdéshez. Szóval szerintem nem arról van szó, hogy nem tudnak róla, de ha szólnak, hogy figyu, majd 1hónap múlva jön valaki, akinek max a nevét tudjuk, akkor sztem bármilyen IT-s azt fogja mondani, hogy ilyen szóbeszédre nem mozdul meg. Eleve nálunk is ki kell tölteni pár adatot a ticketbe új account igényléshez, Beosztás, főnöke neve, kell-e notebook neki miazmás.

Érdekes, itt a parfümösöknél elég volt bemenni első nap, és kezembe nyomták a laptopot, kész accounttal, vpn-nel, mindennel.
Előtte papírokat írni nem kellett :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#264305 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 21. 11:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 11. 21. 11:49

Érdekes, itt a parfümösöknél elég volt bemenni első nap, és kezembe nyomták a laptopot, kész accounttal, vpn-nel, mindennel.

Neked. :-) Az en embereim is kesz gepekhez ulnek le az elso nap... az en dolgom, hogy tudjanak dolgozni.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#264306 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 21. 12:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2015. 11. 21. 11:53

Neked. :-) Az en embereim is kesz gepekhez ulnek le az elso nap... az en dolgom, hogy tudjanak dolgozni.

Samott

Igen :)

#264307 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 21. 15:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 11. 21. 11:49

Nálunk főnököm előre dolgozott, kábé egy héttel előbb meg kellett kérnie az IT-től a bejelentkezést, a kártyát és a telefont. A telefont egy héttel a kezdés után kaptam meg, de az alapvető loginok mentek is első nap. Gépet nem kaptam, csak átvettem egy éppen szabad kis DELL asztali gépet, meg hozzá egy CAD-állomáshoz a logint. Tehát gép nem kellett, csak login.

Amikor laptopra váltották a levelezős gépet, akkor is eltartott pár hétig a dolog. Szó sem volt másnapról vagy péntekről hétfőre. Minden le van dokumentálva rendesen, nem csak úgy durr-bele-bumm.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#264308 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 11. 21. 15:43

figyu, majd 1hónap múlva jön valaki, akinek max a nevét tudjuk, akkor sztem bármilyen IT-s azt fogja mondani, hogy ilyen szóbeszédre nem mozdul meg. Eleve nálunk is ki kell tölteni pár adatot a ticketbe új account igényléshez, Beosztás, főnöke neve, kell-e notebook neki miazmás.

Itt nagy csoda nem lehet, nyitott pozíciók vannak és nekem még tán az lenne a legjobb, hogy ha van 1 hónap és kirakhatom a cuccait. Eléréseket távolról is össze lehet kalapálni, nem is kell találkozni a júzerrel. Amikor fél szint üres volt, minden asztalra tettünk VDI-t, telefont. Akkor jó ötletnek tűnt.

Papírokat meg sokan az első munkanapjukon írogatják alá, de ha már sokadik körben van és elfogadta az ajánlatot, akkor már lehetne mozgolódni.
Make love not Wor.

#264309 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 21. 15:51

Tessék brainstorming-olni: adott három telephelyen oktatóterem, legyen mondjuk 25 gépes mindegyik. 60 Mbites bérelt vonallal vannak összekötve, de a vonalak amúgy is terheltek más forgalommal.
Fejlesztők fogják használni a gépeket (van ahol egészen combos: 16 GB RAM-al pl.), oktatástól függően különböző szoftverkörnyezetet kérnek, amit lehetőleg gyorsan kell elkészíteni nekik.
Milyen megoldást javasolnál?

Szerkesztette: Tassadar 2015. 11. 21. 15:52 -kor

Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam.
Vannak gyümölcsbor receptek normál (bóti sör (candida albicans)) élesztővel.

#264310 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 21. 16:03

Itthoni létszám kb 400ember, ezek közül ha havonta 1% mozog, az is havi 4 ember, hetente egyvalaki.

Itt havonta 40 körül.
Make love not Wor.

#264311 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 21. 16:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2015. 11. 21. 15:51

Tessék brainstorming-olni: adott három telephelyen oktatóterem, legyen mondjuk 25 gépes mindegyik. 60 Mbites bérelt vonallal vannak összekötve, de a vonalak amúgy is terheltek más forgalommal.
Fejlesztők fogják használni a gépeket (van ahol egészen combos: 16 GB RAM-al pl.), oktatástól függően különböző szoftverkörnyezetet kérnek, amit lehetőleg gyorsan kell elkészíteni nekik.
Milyen megoldást javasolnál?

És ebből mi még a követelmény? 60 megabiten a világ átmászik, de gondolom felét nem távolról csinálod, még USB vinyóról, vagy helyi lanról is. A "különböző" szoftverkörnyezet a vicces, notepad++ nyilván alap, de netbeans, csiribirik, el lehet vele szórakozni. Volt akinél 1.5 napig csak az admin jelszót írogattam folyamatosan.
Make love not Wor.

#264312 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 21. 16:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2015. 11. 21. 09:59

Egyébként baromi egyszerű, csak egy folyamat kell rá

Nemmondod?
Make love not Wor.

#264313 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 21. 16:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 11. 21. 16:03

Itt havonta 40 körül.

És símán rámondják hogy természetes cserélődés, gondolom :)

#264314 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 21. 16:09

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2015. 11. 21. 11:02

Most startup, nem?

Még annak hívják, rajt maradt a neve, de ahogy néztem haragszanak erre a kifejezésre.
Make love not Wor.

#264315 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 21. 16:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 11. 21. 16:06

És símán rámondják hogy természetes cserélődés, gondolom :)

Valakinek most aláírtam, mondja, hogy éppen most jár lesz a szerződése és így legalább nem kell letölteni a felmondási időt, úgyhogy 5 kollégája majd 30 nap múlva érkezik, mert "változtak a dolgok". Ezt nem tudja jól elpolitizálni a felsővezetés, mert aki felmondani jön azt néha megkérdezem, hogy mi, merre, van-e terv, satöbbi. Akinek a főnöke hozz a cucca felét, az nyilván nem önként ment el...
Make love not Wor.

#264316 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 21. 16:19

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 11. 21. 09:02

azaz tulorazni kell ami koltsegesebb. Ilyen esetben egyertelmuen meghatarozhato a felelos. Persze azt nem tudjuk naluk 24/7-e az IT es ha igen akkor az csak support vagy benne van az ilyesmi is....

Nincs túlóra. Na jó, néha akad egy kevés és tegnap is 8+ óra volt, az még nem vészes. Amúgy szerdán vagy csütörökön megkapják a cuccokat és kész, ezt jó fél éve bevezettük. Majd ha tudják mit akarnak. Csak ugye ilyenkor megy a rinya a főnöknek. Eleve olyat sem ártana szabályozni, hogy egy nap mondjuk X darab laptop/egyéb átvételénél több ne lehessen. Aztán persze előre írogathatnak anaptárba, vagy kérdezhetik, hogy "csütörtök 14:30kor jó lesz az időpont?" Baszki, azt sem tudjuk holnap mi lesz, bemegyünk, csináljuk. Ezeknél persze szügletesek bírnak lenni és mondják, hogy "írjuk be a naptárba". Írjuk, csak akkor ha ütközés vala, jó lenne ha a két főnök lebokszolná felettem. Itt is szóltak már, hogy óvodás vagyok, mi a fenének kellene mindent emailban leírni :-D Szóval érezte, hogy még majd valamikor visszakapja. Nincs 24/7 az IT, értelme sem lenne, bár 1-2 éjszakai műszak alatt elég jól rendbe lehetne szedni a céget.
Make love not Wor.

#264317 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 21. 16:20

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2015. 11. 21. 06:19

Nem hozzájuk törtek be vmikor, így az egész mit sem ér? :)

De az nem a rendszer volt, hanem teljesen más. Amúgy éppen azért kellett a tesztkörnyezetet reszelnem, mert csúnyán megkerülődött a loginja, szóval mégis volt benne egy kis buktató :-)
Make love not Wor.

#264318 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 21. 17:00

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2015. 11. 21. 15:06

Amikor laptopra váltották a levelezős gépet, akkor is eltartott pár hétig a dolog. Szó sem volt másnapról vagy péntekről hétfőre. Minden le van dokumentálva rendesen, nem csak úgy durr-bele-bumm.

Itt legmeredekebb az volt, hogy egyik munkakör igényelné a gépet, másik nem és amíg "ideieglenes" emberhiány van, addig egyik kiscsaj délelőtt itt dolgozna, délután ott és cserélgessük a cuccait meg költöztesgessük ide-oda. Én akkor csendben maradtam, mert akinek hasonlók megszületnek az elméjében, azt úgysem lehet észérvekkel jobb belátásra bírni. Haversrác ugrált pár napig, hogy ne hülyéskedjünk már :-D

Ebben az előttem lévő vonalnál is lenne mit megfejteni, virtuálisnál ha kicsit matekozik a gép, akkor szívbaj nélkül kiresetelik alóla, aztán persze a belépés lassabb lesz, mert kirakja a profilt, visszamásolja a profilt, lefutnak a szabályok, satöbbi, de "lassú szar az egész" és akkor szidja a rendszert, vagy letörli a gépet... Júzer profilja meg valahol ide-oda a vasak közt, de várni azt nem bírnak. Mindez általában olyankor, mikor az Outlook új gépre 50-150 gigányi levelet szedni le és az is szar, biztos ami tuti kirúgják alóla a gépet és az OST-t is.

Vagy ilyennél júzer felhívja, hümmög, hogy nemmegyanemmegy, benyögi, hogy asztali gép előtt ül. ezek megijednek, szétbarmolják a profilt, nekilátnak összerakni, természetesen fele nem sikerül, szólnak, aztán mondom he, ez mióta asztali vasas? Jaaaa, izéééé, úgy 2 perce mert megtetszett az ablak melletti hely, gép is volt, odaült míg kolléga szabadságon van :-D Napasztmek...

Szóval ilyen szinten is keresztbeszopatjuk egymást, aminek nagy része az, hogy nem ártana kicsit képzettebb embereket odatolni, vagy csak azt csinálja, amit értene is, vagy ha négyszer beszopja ugyanazt, akkor ha nem is 2. alkalommal, de tanulja már meg a módszertant.

Az már nem is lenne lényeges, hogy ha valaki kér valamit, akkor senkinek nem tiszta mi a különbség a telepítés, hozzáférés, egyéb jogosultságok közt, legfeljebb az lehet az anyázásom tárgya, hogy mellettem lévő ugyanennyiért melózónak sincs róla halványlila gőze és csak mantrázza, hogy "telepítsünk Xnek WinSCP-t". Ami minden gépen alapban fent van, ahogy a többi apróbb util is. Amúgy sem kell telepíteni, egy szem .exe. Úgy a 200. izénél teljesen unalmas ugyanannak ugyanaz6t elmesélni, hogy nem kell telepíteni, ott van, mi a kérdés?

Ezek innentől már a céggel járnak, egyik azért áll hozzá szarul, mert "szar az egész", másik szerint meg szar az egész mert ilyen a hozzáállás. Van aki szerint a főnökökön kellene kalapálni, nekem meg pont elég lenne, ha lennének szabályok és betarthatnánk. És be is tartanák. Ez sem mellékes. HR osztály a kiskirály, azon változtatni nem nagyon lehet, de ha már végigkúszok az asztalok alatt, kibogozom a kábeleket, rendet teszek, akkor ne basszák szét. Ne kúrják szét a tárgyalókat se. Tavaly nyáron megpróbáltunk eszköznyilvántartást csinálni, most megint előhozták. Lebasztam csávó elé nyomtatva a céget és közöltem, hogy csinálhatod, mi ezt végignyaltuk, csak a húzer nincs rákényszerítve a rendes viselkedésre, nincs szoftver rá, ne bohóckodjunk. Én megcsinálhatom, megint, de nem lesz jó, 2 nap múlva nem érvényes éa akkor anyázik, hogy ez miért tartott ennyi ideig.
Make love not Wor.

#264319 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 21. 17:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 11. 21. 17:00

Itt legmeredekebb az volt, hogy egyik munkakör igényelné a gépet, másik nem és amíg "ideieglenes" emberhiány van, addig egyik kiscsaj délelőtt itt dolgozna, délután ott és cserélgessük a cuccait meg költöztesgessük ide-oda. Én akkor csendben maradtam, mert akinek hasonlók megszületnek az elméjében, azt úgysem lehet észérvekkel jobb belátásra bírni. Haversrác ugrált pár napig, hogy ne hülyéskedjünk már :-D

Ebben az előttem lévő vonalnál is lenne mit megfejteni, virtuálisnál ha kicsit matekozik a gép, akkor szívbaj nélkül kiresetelik alóla, aztán persze a belépés lassabb lesz, mert kirakja a profilt, visszamásolja a profilt, lefutnak a szabályok, satöbbi, de "lassú szar az egész" és akkor szidja a rendszert, vagy letörli a gépet... Júzer profilja meg valahol ide-oda a vasak közt, de várni azt nem bírnak. Mindez általában olyankor, mikor az Outlook új gépre 50-150 gigányi levelet szedni le és az is szar, biztos ami tuti kirúgják alóla a gépet és az OST-t is.

Vagy ilyennél júzer felhívja, hümmög, hogy nemmegyanemmegy, benyögi, hogy asztali gép előtt ül. ezek megijednek, szétbarmolják a profilt, nekilátnak összerakni, természetesen fele nem sikerül, szólnak, aztán mondom he, ez mióta asztali vasas? Jaaaa, izéééé, úgy 2 perce mert megtetszett az ablak melletti hely, gép is volt, odaült míg kolléga szabadságon van :-D Napasztmek...

Szóval ilyen szinten is keresztbeszopatjuk egymást, aminek nagy része az, hogy nem ártana kicsit képzettebb embereket odatolni, vagy csak azt csinálja, amit értene is, vagy ha négyszer beszopja ugyanazt, akkor ha nem is 2. alkalommal, de tanulja már meg a módszertant.

Az már nem is lenne lényeges, hogy ha valaki kér valamit, akkor senkinek nem tiszta mi a különbség a telepítés, hozzáférés, egyéb jogosultságok közt, legfeljebb az lehet az anyázásom tárgya, hogy mellettem lévő ugyanennyiért melózónak sincs róla halványlila gőze és csak mantrázza, hogy "telepítsünk Xnek WinSCP-t". Ami minden gépen alapban fent van, ahogy a többi apróbb util is. Amúgy sem kell telepíteni, egy szem .exe. Úgy a 200. izénél teljesen unalmas ugyanannak ugyanaz6t elmesélni, hogy nem kell telepíteni, ott van, mi a kérdés?

Ezek innentől már a céggel járnak, egyik azért áll hozzá szarul, mert "szar az egész", másik szerint meg szar az egész mert ilyen a hozzáállás. Van aki szerint a főnökökön kellene kalapálni, nekem meg pont elég lenne, ha lennének szabályok és betarthatnánk. És be is tartanák. Ez sem mellékes. HR osztály a kiskirály, azon változtatni nem nagyon lehet, de ha már végigkúszok az asztalok alatt, kibogozom a kábeleket, rendet teszek, akkor ne basszák szét. Ne kúrják szét a tárgyalókat se. Tavaly nyáron megpróbáltunk eszköznyilvántartást csinálni, most megint előhozták. Lebasztam csávó elé nyomtatva a céget és közöltem, hogy csinálhatod, mi ezt végignyaltuk, csak a húzer nincs rákényszerítve a rendes viselkedésre, nincs szoftver rá, ne bohóckodjunk. Én megcsinálhatom, megint, de nem lesz jó, 2 nap múlva nem érvényes éa akkor anyázik, hogy ez miért tartott ennyi ideig.

Nalunk ilyen Symbol is olvasos vonalkodos cimke van minden helyiseg ajtokereten aztan minden eszkozon az ellendarabja.
Igy a szoftver tudja melyik helyisegben mi van epp, lehet kovetni az eszkozok mozgasat.
Ha valamit leirunk, akkor a cimke sorszama kell es azzal veszik ki a leltarbol. Utana kidobhato.

#264320 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 21. 17:46

Enperanak soxeretettel:
http://m.youtube.com...e&v=yN-7T95EOKk

Szerkesztette: FőDudu 2015. 11. 21. 17:48 -kor

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első