Idézet: LightBringer - Dátum: 2015. 11. 22. 14:37
Lehet nem lett az összes rendesen szinkronizálva. A szenzorokat egyszer hozzá kell állítani a kocsihoz és ha ezt nem teszik meg rendesen, akkor jelez.
A probléma az, hogy vélhetően a nagyker simán elfelejtette a szenzorokat berakni. A nyári garnitúrán látszik a szenzor. A szelep nyaka körül van egy kis kilógó merev csövecske. Nem tudod ujjal nyomogatni a szelepet ide-oda. A diagnosztikai műszerrel valamilyen vezetéknélküli protokollal (gondolom NFC) kapásból ki tudta olvasni a srác a szenzort. Csak beállította a gyártót és a típust és azonnal ment.
A téli garnitúrán nem volt ilyen kilógó csövecske a szelep nyaka körül, lehetett ujjal nyomkodni a szelep nyakát ide-oda, mivel az elég rugalmas. Amikor megpróbálták kiolvasni műszerrel nem is jelzett semmit. Egy kereket szétszedtek próba gyanánt és sehol nem volt benne látható szenzor. Aztán megnézték a csomagot is persze, ott sem volt szenzor. Csak az extra csavarok és zárható anyák. Tehát el sem jutottunk odáig, hogy össze legyen szinkronizálni, nem volt mit sajnos.
Amikor felhívták a nagykert akkor azok elkezdtek vetíteni széles vásznon, hogy valami másik szenzor van a gumiban (!), ami kábe 20 forintos méretű. Sehol nem láttak a srácok semmit.
Akkor meg is állt az ügyintézés, a műhely saját felelősségre nem tudott szenzort beépíteni, mivel a nagyker szerint volt benne. Ezért meg kellett várni, hogy dob-e hibát vagy működik. Aznap még nem dobott hibát a kocsi, de másnap már igen. Azóta ott világít a sárga kis szimbólum a műszerfalon, de legalább nem csipog.
Egyébként nem csak mókából rendeltem bele a TPMS-t a téli garnitúrába. A 2014 ősze óta eladott új autókban benne kell legyen, máskülönben nem kaphat típusengedélyt. Ha nincs benne, akkor a műszakin is fennakad a kocsi. Számomra nulla előnye van a TPMS-nek, mivel szoktam nézni a nyomást. De most már törvényi szabályozás van róla az EU-n belül, így sok más választásom nincs. Szerintem idiótizmus egy kis elemes (!) szenzorkát belerakni a kerékbe, gyakorlatilag csak hibalehetőség van benne. De mivel kötelező, ezért kell bele.
Tegnap küldtem levelet a nagykernek, aztán most letárgyaljuk.