HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1563
  • 1564
  • 1565
  • 1566
  • 1567
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#31281 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 04. 07:52

Idézet: Rudi - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 17:12

Nem tudok róla, szerintem még mindig qrva rövid a váltója.

3 autómárkából talán össze lehetne legózni egy olyan kocsit, ami minden igénynek megfelel: relatíve olcsó, jó, megbízható, keveset egyen, ha kell menjen és tetszen kívül-belül a kedves vevőnek :) Mindegyikkel van valami gebasz :)

Akkor marad(na) a Megáne RS vagy a Laguna kupé, természetesen 2.0T szívvel.  :D
RDaneel_hu

#31282 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 07:56

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 11:44

Viszont a hétvégén történt egy sajnálatos dolog: hátulról "megcsókolták" a Golfot. :mad: Körforgalom előtt megálltam (gyalogos átkelő előtt, mert épp át akart haladni vki + a körforgalomban is voltak), a hülye barom meg elbambulhatott mögöttem és belém jött. :reklamacio: Az esetet nem ismerte el, csak tudnám miért, mikor nem tartott kellő követési távolságot. Bár szerinte én túl gyorsan mentem és beleálltam a fékbe. Így rendőrt hívtunk, vallomásokat felvette, szabálysértési eljárás indult.
Lökhárító kuka, látszólag a mögötte lévő merevítő is sérült picit. Aztán majd a lökhárító levételénél kiderül, hogy lett-e még valami komolyabb baj, de remélem nem.

Szívtok ezzel az autóval basszus...  :mad:
RDaneel_hu

#31283 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 08:32

Idézet: hobizoli - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 8:08

En ezt akkor sem ertem miert neked kell kifizetni es miert nem a szolgaltato generalja ki zsebbol a koltseget, hogy szolgaltatast nyujthasson az ugyfelnek.

Na meg mi az hogy csak egy ceget fogadja el? Ez a forma eleve az EU-ban nem megengedett.

hobizoli

Sajnos ez úgy megy, hogy akarsz oda vizet? Oldd meg!

A gázt és a villanyt úgy oldja meg az E-on, hogy telkenként 50 méter villanykábelre beruház. 120 méter hosszú az utca, négy telek tulajdonossal aláírtuk, hogy kérjük, erre csinálják. De a vízszolgáltatónál megállt az élet valahol 1980 körül. :(

#31284 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 08:36

Idézet: Tigger - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 8:17

Mikor ilyeneket olvasok, mindig előttem van a kép, ahogy a rönyó illetékesei verik az asztalt a foschnál, hogy "de igenis sz@rt akarunk! nem érdekel, hogy ezzel lejáratjátok a cégeteket, amit nekünk szállítotok, az mennyen tönkre!" :Đ

Pedig nem is írt hülyeséget. Dolgoztam elektronikát gyártó cégnél. Aki sokat fizet, annak a cuccát jobban kitesztelik, aki meg nem, az kap pár alap tesztet, oszt ha valami nem 100-as, az nem derül ki. Plö nyomtatott lapot is lehet úgy venni, h darabra, és pistabácsi megnézi, meg úgy is, h az összes szart átnézik rajta. És ez csak a kezdet.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#31285 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 08:40

Idézet: Rudi - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 20:09

Enyém 6 éves múlt, lassan 100e km lesz benne (ha nem baxtak át anno és nem tekerték vissza), de belül 1-2 nagyon apró dolgon kívül mintha új lenne. Nem mállik, nem zörög a műszerfal, nem penészedik sehol, nem fakult ki semmi, de lehet csak nekem van szerencsém :)

Nem tudom számít-e a felszereltségi szint és ez járhat-e minőségbeli különbséggel (enyém privilege, bátyádé alacsonyabb lehet, ha szövet az ajtókárpit benne) vagy hogy a limuzint törökök rakják össze, amit nyugat európában nem is forgamaznak, keleti piacra tervezték, ezt passzolom. Én ezeket nem tapasztalom a saját autómban, ami 95%-ban ugyanaz, mint bátyádé.

10 éve valóban duma volt. Clio III-tól jött autók (2006) viszont valóban jobbak, jobban összerakottak, problémamentesebbek (új laguna, új megane, twingo, stb.). Gyakorlatilag teljesen megújult a modellpalettája a rönónak 2006 óta. De a választ valóban az idő fogja megadni és nem a szlogenek.

Apámnak és a sógoromnak is MII limója van, Au+-os mindkettő, digitklíma, PE csomag, stb. Mindkettő öt éves múlt, egyetlen esztétikai hibájuk van, az ajtóbehúzókról elkezdett hámlani a puha réteg, de még nem vészes. Minden egyéb makulátlan állapotban van, mert vigyáznak rá. Bizton mondom, hogy akármelyiket be lehetne tolni a szalonba bemutatóautónak.  :D

Az MII-nél a ráncfelvarrás (2007) óta nincs ilyen hámlási probléma, tudniillik azóta nem használják a gumirozott borítást. Csak a kályhaezüstöt dögivel.  :omg:

Szerkesztette: Indy 2010. 03. 04. 08:52 -kor

"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#31286 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 08:42

Idézet: leslie - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 8:36

Pedig nem is írt hülyeséget. Dolgoztam elektronikát gyártó cégnél. Aki sokat fizet, annak a cuccát jobban kitesztelik, aki meg nem, az kap pár alap tesztet, oszt ha valami nem 100-as, az nem derül ki. Plö nyomtatott lapot is lehet úgy venni, h darabra, és pistabácsi megnézi, meg úgy is, h az összes szart átnézik rajta. És ez csak a kezdet.

Akkor már értem miért olcsó a Fiat...  :Đ
RDaneel_hu

#31287 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 08:46

Idézet: Indy - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 8:40

Apámnak és a sógoromnak is MII limója van, Au+-os mindkettő, digitklíma, PE csomag, stb. Mindkettő öt éves múlt, egyetlen esztétikai hibájuk van, az ajtóbehúzókról elkezdett hámlani a puha réteg, de még nem vészes. Minden egyén makulátlan éllapotban van, mert vigyáznak rá. Bizton mondom, hogy akármelyiket be lehetne tolni a szalonba bemutatóautónak.  :D

Az MII-nél a ráncfelvarrás (2007) óta nincs ilyen hámlási probléma, tudniillik azóta nem használják a gumirozott borítást. Csak a kályhaezüstöt dögivel.  :omg:

Nekem sincsen ilyen gondom, csak az ajtóbehúzó hámlás. Illetve most a sok várostól a váltó tetején lévő festék egy kicsit már megtöredezett, de ez csak közel hajolva látszik. Mondjuk én inkább  karral váltok és nem a tetejét fogva.

Szerintem Carmaged bátyjának kb. 2 évvel ezelőtt vett kocsija lehet céges volt, mindig kint tárolták vagy megtekerték.  :think:

Egyébként ettől függetlenül ez a fekete szövet hajlamos kissé fakulni, főleg nap hatására. Én így vettem észre.
---------
Egy ismerősöm múlt héten vett egy kacsaseggű 1.6 2004-eset 117 ezer km-el, de 3 nap múlva kiderült hogy tavaly nyáron 184 ezerrel volt szervizben... Mikor szóvátette (magánszemély eladó!), két legénnyel visszaszerzett tőlük 100 ezer Ft-ot. De végülis az autó jó.

#31288 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 08:52

Idézet: Kory - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 8:46

Nekem sincsen ilyen gondom, csak az ajtóbehúzó hámlás. Illetve most a sok várostól a váltó tetején lévő festék egy kicsit már megtöredezett, de ez csak közel hajolva látszik. Mondjuk én inkább  karral váltok és nem a tetejét fogva.

Szerintem Carmaged bátyjának kb. 2 évvel ezelőtt vett kocsija lehet céges volt, mindig kint tárolták vagy megtekerték.  :think:

Egyébként ettől függetlenül ez a fekete szövet hajlamos kissé fakulni, főleg nap hatására. Én így vettem észre.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a haverom 2007-es 60k-t futott fullos MII kombijában a bőr sebváltó kopott és a kormány bal felső percén is csúnya kopás van, az előző tulaj valószínűleg gyűrűs kézzel foghatta sokáig ott a kormányt. Egyéb dolgok rendben vannak, átnéztem neki egy hete.

Vezettem is. Tetű.  :Đ Na jó, 3000 felett elkezd virgonckodni. :)

#31289 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 08:53

Idézet: Kory - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 8:46

Egy ismerősöm múlt héten vett egy kacsaseggű 1.6 2004-eset 117 ezer km-el, de 3 nap múlva kiderült hogy tavaly nyáron 184 ezerrel volt szervizben... Mikor szóvátette (magánszemély eladó!), két legénnyel visszaszerzett tőlük 100 ezer Ft-ot. De végülis az autó jó.

Akkor nem ezt láttam tegnap az Üllőin.  :D (kacsaseggű volt és vontatták)
RDaneel_hu

#31290 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 08:58

Idézet: Tigger - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 7:17

Mikor ilyeneket olvasok, mindig előttem van a kép, ahogy a rönyó illetékesei verik az asztalt a foschnál, hogy "de igenis sz@rt akarunk! nem érdekel, hogy ezzel lejáratjátok a cégeteket, amit nekünk szállítotok, az mennyen tönkre!" :Đ

:D

a gáz az, h nem sz@rt akarnak, hanem occsot

boscéhá meg aszongya, tudok occsot is, de akkor ...

autógyár bizniszmennyei meg rábólintanak  :rolleyes:

Szerkesztette: fram 2010. 03. 04. 09:07 -kor

Ciciman is on borda

#31291 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 09:01

Idézet: Kory - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 7:43

Nejem évekig autóipari beszállításban dolgozott. Amit itt írsz, az kb. 90%-ban masszív baromság.

barátom 10+ éve a boscéhánál dolgozik, úgyhogy masszívan bebuktad  :)

Szerkesztette: fram 2010. 03. 04. 09:05 -kor

Ciciman is on borda

#31292 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 09:03

Idézet: Cellular - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 14:21

Megmondom miert lett C5-bol Golf.
Mert sokkal dragabb. 2009-es nincs, 2010-es pedig 1.15m rubel, nem 755k mint a Golf. 400k az pedig nagyjabol kemeny 2 es fel millio forint (10k euro). Ha lett volna meg a 2009-esbol az csak 950k lett volna, azt az extra 200k rubelt pedig meg kibirtuk volna ha meghuzzuk a derekszijat.

Na ja, lehet Renault olcsobb, akarcsak a Pegu 308 is az, de azert nezd meg azt, hogy mennyire ertektarto, es mennyi gikszer lesz vele 5-10 ev alatt. Valoszinu mindket esetben alulmaradna a 308. Itt a Golf, VW, minosegi autonak van tekintve, ezert joval tobbert lehet eladni mint egy hasonszoru autot. Azonos Mazda3 kb fel millaval olcsobb a hasznaltauto piacon, es azert hol van a Mazda is egy 308-hoz kepest?

Najo, csak ennyi erovel ez ugyan az, mint ha ugy vettem volna anno autot, hogy neztem a vmax sl mercit, merthogy 612 loero, meg kabrio, meg jol felszerelt, aztan megis a c4-et vettem, mert ugyanugy jol felszerelt, csak kevesebbet fogyaszt, nomeg azert 50 millaval megis olcsobb. Magyarul a c5 rol (meg sok mindenrol) almodoztal, aztan valasztottal egy olyat, amit meg tudsz venni. nem kell ezt szepiteni, sajna ilyen durva dolog a valosag.
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#31293 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 09:17

Idézet: fram - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 8:58

:D

a gáz az, h nem sz@rt akarnak, hanem occsot

boscéhá meg aszongya, tudok occsot is, de akkor ...

autógyár bizniszmennyei meg rábólintanak  :rolleyes:

Ez sajnos így van.

Toyotánál is.  :Đ

#31294 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 09:59

Idézet: Satriani - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 17:16

OFF

1 bitumen lap 550x250mm, egy csomag 6db lap, ez kb. 8 rongy, ebből vettem kettőt. Másfél csomag elég volt a két első ajtóra. Munkadíjra nem költöttem, cimborával csináltuk, amúgy simán fel lehet házilag rakni... Ha érdekel a metódus, írok róla. Új zörgés nincs, csúnya lenne, ha lenne... :)
/OFF

ON: pina.

Kösz. :) Valamiért az élt a fejemben, hogy jobban szétborítottátok az autót (padlóhoz, tűzfalhoz kell).

#31295 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 10:00

Urak, lenne egy kérdésem.

Valamelyik jóképességű előző tulaj felragasztott a Peugeot-ra két darab Ferrari matricát (biztos keveri a lovat az oroszlánnal :omg:). Ezt el kellene távolítani, de nem tudom, hogyan, nem szeretném károsítani a fényezést. Az egyiket a téli hideg "összetörte" (ez nem sima matrica, hanem ilyen "plecsni", azaz pár mm vastag műanyag korong van felragasztva), így az "sajnos" ott maradt Murau-ban, de ragasztó pár folton ottmaradt, le kellene tisztítani. Alapvetően olyan helyen van, ahol nincs semmilyen más anyag, mint a fényezett lemez, tehát használhatok olyan tisztítószert, ami pl. bántaná a gumit...

Mivel tudom lepucolni a ragasztó nyomait, illetve mi az a tisztítószer, ami tutira nem marja meg a fényezést?

Arra gondoltam, hogy első körben hajszárító (meleg) segíségével megpróbálom levenni a másik matricát, de tuti annak a ragasztója is fog hagyni nyomot...

#31296 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 10:01

Idézet: Indy - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 9:17

Ez sajnos így van.

Toyotánál is.  :Đ

pontosan ebbe az ócsításba buktak bele most ők is gázpedálügyileg
Ciciman is on borda

#31297 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 10:02

Idézet: fram - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 9:01

barátom 10+ éve a boscéhánál dolgozik, úgyhogy masszívan bebuktad  :)

Akkor is az én apukám a legerősebb  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#31298 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 10:03

Idézet: fram - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 10:01

pontosan ebbe az ócsításba buktak bele most ők is gázpedálügyileg

És valszeg több a bukó, mint amennyit nyertek.  :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#31299 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 10:05

Idézet: Bujdy - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 10:00

Mivel tudom lepucolni a ragasztó nyomait, illetve mi az a tisztítószer, ami tutira nem marja meg a fényezést?

Lakkbenzin. Utána pedig egy kis viasz rá és nyoma sem lesz.

#31300 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 10:10

Idézet: Rudi - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 19:59

Listár 4.8 valóban, akciós kp-s 4.5, ha veszel fel minimum 1.8M hitelt (tavaly még elég volt 400k), akkor még mínusz 400k és 5év vagy 100e km gari jár mellé. Mindenféle különösebb alku nélkül 4.1-ért elhozhatod. Vw-nél mekkora az az összeg, aminél elkezdhetsz alkudozni? Listaár, ami 5.7 comfortline-nál? És van 1db, amit 4.8-ért akcióznak, az összes többi akciósan 5.2-5.3? :) Nem tűnik nagy dealnek nekem.

Rönónál is van akciós, készleten lévő autó, ahhoz kellene mérni ezt az 1db-ot, amit valamiért 4.8-ért hírdetnek. Annyiért, amennyiért Megane-t adnak listaáron :)

Én nem kábultam el ettől a német über alles hozzáállástól és közhiedelemtől, meghagyom ezt azoknak, akik hisznek ebben :)

Ez a "bemegyek és már fél millióval kevesebb az ár" a Fordnál is működik, nem kell a Renault-tól ajánlani.

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1563
  • 1564
  • 1565
  • 1566
  • 1567
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.