HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1602
  • 1603
  • 1604
  • 1605
  • 1606
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#32061 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 18. 10:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2010. 03. 18. 10:13

Ennek gyárilag ilyen sötétek a búrái?

Nem, sőt, meg is van tudtommal picit ültetve. De törve sosem volt, végig hordta a srác márkaszervizbe, imádta, pátyolgatta, csak kiköltözött Londonba, így hónapok óta áll a kocsi, semmi szükség rá.

250 alatt még megnézném a Samarákat is, nem voltak azok rossz autók.

#32062 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 10:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2010. 03. 18. 10:13

Ennek gyárilag ilyen sötétek a búrái?
-----
Ha már vásárlás, sógornak barátnője mindennel együtt max. 250 ezerért akar venni munkábajárós autót.

Egyelőre erre szűkült le a kép, meg ismerjük is a típust (ez 219, de hátha 200-ért odaadnák, akkor 50-be benne lenne az átírás, meg egy kis szerviz):
http://www.hasznalta..._219000-3684137

Egyéb? Kép

50-be az átírás se fér bele, nemhogy egy kis szerviz...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#32063 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 11:35

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2010. 03. 18. 10:46

23 ezer az illeték, 12 a forgalmi és a törzskönyv. Eredetvizsgát megcsinálja a mostani tulaj, megegyezés kérdése, de ha nem, akkor 17 ezer Ft. = 52 ezer, anélkül 35 ezer. Kötelező biztosítás pár ezer Ft, amit be kell fizetni előre. Szóval az átírás belefér 50-be. Egyébként azt írtam, hogy 50 átírás, meg egy kis szerviz :)

Olajcsere és légszűrő 6 ezer Ft-ból megvan. Akkor legyen 60 ezer, azt a 10-es nem számít, főleg hogy gondolom meg is kell tankolni, és tuti nem Zala megyei az autó :D

Szerkesztette: Kory 2010. 03. 18. 11:38 -kor

#32064 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 11:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 03. 18. 10:20

Nem, sőt, meg is van tudtommal picit ültetve. De törve sosem volt, végig hordta a srác márkaszervizbe, imádta, pátyolgatta, csak kiköltözött Londonba, így hónapok óta áll a kocsi, semmi szükség rá.

250 alatt még megnézném a Samarákat is, nem voltak azok rossz autók.

Sógornál kétféle autó jön számításba (egyébként is): Audi. Suzuki.

Ebből lehet választani. :) Azért a Samara szerintem többet is eszik.

#32065 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 11:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2010. 03. 18. 11:35

23 ezer az illeték, 12 a forgalmi és a törzskönyv. Eredetvizsgát megcsinálja a mostani tulaj, megegyezés kérdése, de ha nem, akkor 17 ezer Ft. = 52 ezer, anélkül 35 ezer. Kötelező biztosítás pár ezer Ft, amit be kell fizetni előre. Szóval az átírás belefér 50-be. Egyébként azt írtam, hogy 50 átírás, meg egy kis szerviz Kép

Olajcsere és légszűrő 6 ezer Ft-ból megvan. Akkor legyen 60 ezer, azt a 10-es nem számít, főleg hogy gondolom meg is kell tankolni, és tuti nem Zala megyei az autó Kép

Hm, nekem a Punto átírása valami 60k közelében volt, de nem emlékszem, hogy ebbe az eredetvizsgát is beleszámoltam-e...Kép
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#32066 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 11:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2010. 03. 18. 11:41

Azért a Samara szerintem többet is eszik.

Meg mára szét is rohadt mind.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#32067 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 12:01

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2010. 03. 18. 11:41

Hm, nekem a Punto átírása valami 60k közelében volt, de nem emlékszem, hogy ebbe az eredetvizsgát is beleszámoltam-e...Kép

Ha valakivel megcsinátattad, lehet az is pénzt kért, meg ugye köbcenti függő is. Illetve ha a biztosítás nagyon béna, vagy drága, akkor akár az önmagában lehet egy 10-es. 60-at lehet számolni mindennel együtt, úgy hogy a ház előtt álljon a kocsi és ne alsófehérvárfelsőn, ahol hirdetik, átíratva, az igaz.

Szerkesztette: Kory 2010. 03. 18. 12:02 -kor

#32068 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 12:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2010. 03. 18. 12:01

Ha valakivel megcsinátattad, lehet az is pénzt kért, meg ugye köbcenti függő is. Illetve ha a biztosítás nagyon béna, vagy drága, akkor akár az önmagában lehet egy 10-es. 60-at lehet számolni mindennel együtt, úgy hogy a ház előtt álljon a kocsi és ne alsófehérvárfelsőn, ahol hirdetik, átíratva, az igaz.

Mindent én csináltam, 1100 ccm, 55 le, viszont A0 a biztosítás, lehet, hogy az dobta meg tényleg.

#32069 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 14:11

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2010. 03. 18. 10:46

Én anno 37ben irattam át az enyémet eredettel együtt. Amugy, ennyi pénzért nem szabad csodát várni,és kurvára meg kell nézni rohad e, mert ha igen, a lakatosmunka tragikus tud lenni árban. Küszöböket végikopácsolni, elöl motortérben a doblemezeket, tornyokat megnézni, nem rohad e, ha igen, felejtő. Ezek a régebbi, 96 előttiek még tisztességesebben össze vannak rakva, mint az újabbak, de csodák nincsenek: 16 éves talicska, és kizárt hogy a kaszonyilacibácsi temlplombajárósa lenne.

Amugy az alkatrész, kisszerviz nem vészes, fékbetét, féktárcsa, ékszij, vezérműszij, légszűrő, gyertya mind filléres bele, az olaj, olajszűrő doszt. Vezérműszij ha elszakad, akkor sincs tragédia, nem tud összeérni még fordulaton se a szelepsor a dugóval. De 50ben aligha áll meg átirással. Lehet faragni persze, de olajat, légszűrőt le kell dobni azonnal, azon nem szabad szarozni.

Más. Bekerült a ketrec a szekérbe véglegesre, holnap kap kétkomponensű fémgyurmát a talpak alá, mert olyan kretén helyen támasztanak le, hogy a fél talp a levegőben lóg, pont alatta van a kimélyitése a padlólemeznek. Visszaraktam minden kárpitot, kurvaanyját, valszeg szedhetem majd ki egy részét, mert a C oszlophoz olyan közel megy a cső, hogy nem lehet visszarakni a hátsó öv tartóját, emiatt a 3 pontos se tudom visszarakni, kell majd süllyesztett fejű csavar, a hátsó öveket meg máshova kell majd spárgázni, de amugy teljesen fasza, a diagonálcső nélkül hibátlanul lehet beülni-kiszállni hátra, senki nem veri a fejét sehova, szóval, megérte a dolog.

#32070 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 14:31

Üzenet megtekintéseIdézet: 2-More - Dátum: 2010. 03. 18. 14:11

Én anno 37ben irattam át az enyémet eredettel együtt.

Na ja, 37-ben még olcsó volt az átiratás, de már 2010-et írunk, azóta az infláció, ami megy itt a térségben... :D

Btw te sem válaszolsz a felnis kérdésemre? Ha jól emlékszem volt pár köröd ilyen témában.

#32071 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 14:55

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2010. 03. 18. 14:31

Na ja, 37-ben még olcsó volt az átiratás, de már 2010-et írunk, azóta az infláció, ami megy itt a térségben... :D

Btw te sem válaszolsz a felnis kérdésemre? Ha jól emlékszem volt pár köröd ilyen témában.

Lapát kaszát, azt :D Mi a bánatod felnikérdésben, daloljad hamar?

#32072 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 15:07

Üzenet megtekintéseIdézet: 2-More - Dátum: 2010. 03. 18. 14:55

Lapát kaszát, azt Kép Mi a bánatod felnikérdésben, daloljad hamar?

Annyi volt, hogy hol érdemes a.) görgőztetni, b.) görgőztetni+homokfúvatni+fényeztetni (vagy szinter?) Elsőre Automaxot találtam, de csak Gugli, ilyen irányú tapasztalatom nincs. Jah, és lehetőleg ne egy új garnitúra felni áráért :)

#32073 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 15:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2010. 03. 18. 11:41

Audi. Suzuki.

Ebből lehet választani. :)

munkábajárós :Đ

250e limitnél csak Suzuki, pláne ha a fogyi is számít
Ciciman is on borda

#32074 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 15:36

Vittek egy kört egy Evo VIII-assal. Besza-behu.

#32075 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 15:47

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2010. 03. 18. 15:07

Annyi volt, hogy hol érdemes a.) görgőztetni, b.) görgőztetni+homokfúvatni+fényeztetni (vagy szinter?) Elsőre Automaxot találtam, de csak Gugli, ilyen irányú tapasztalatom nincs. Jah, és lehetőleg ne egy új garnitúra felni áráért :)

Nekem nem kellett görgőzni, de hogy lecsekkolják, ide vitte egy ismerősöm:

http://www.aluhegesz...ortal/index.php

Homok plusz szinter szumma 24k volt, a gond ott van a szinterrel, hogy ha megütöd, lepattog, és szar javitani. Nekem is már meg van húzva az egyik felnim, nemtom' én voltam e, vagy az asszony, vagy a hugomék, vagy csak simán felpattant valami útközben, mindenesetre megpattant rendesen. Fényezni egyszerübb, már ha magad fújod le homokolás után, és könyebben javitható. Szinter meg megvan pikkpakk relative olcsón, de kevés az a szin amivel dolgozni tudnak, ha rendesen fényezőhöz viszed, az többen van.

A személyesen véleményem, ha nem rajolni kell, akkor homokolás és szintelen lakk, azt' csá.

#32076 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 16:17

Üzenet megtekintéseIdézet: fram - Dátum: 2010. 03. 18. 15:20

munkábajárós :Đ

250e limitnél csak Suzuki, pláne ha a fogyi is számít

Ezt ismerem, nagybátyámnak volt, de szerintem az 1.8S az 90 paci :think: és 4 sebességes, legalábbis az övé olyan volt. Ez volt a fő hibája. Egyszer volt valami automata szívató baja, de eléggé vakarta a fejét a szerelő, de végül jó lett.

Miután ideiglenesen kivonatta a forgalomból 5 éve, majd 1,5 évet "rohadt" a ház mellett és eladta (nem rohadt amúgy), most fél éve megint látom a városban, eredeti rendszámával, CAA-xxx-s. :glare:

Szerkesztette: Kory 2010. 03. 18. 16:18 -kor

#32077 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 17:16

Üzenet megtekintéseIdézet: fram - Dátum: 2010. 03. 18. 15:20

Anno majdnem egy ilyen 1.8-as ódit vettem. :)

Szerk: Az újszász uccában van egy faja homokfúvós-szinterezős. Szépen dolgozik.

Szerkesztette: leslie 2010. 03. 18. 17:18 -kor

Az nevet utoljára, aki először üt.

#32078 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 17:18

Na, megvolt a kipuff javítás...

Azért volt olyan mokány a hangja, mert a hátsó dobhoz rögzítő bilincs elrohadt és elengedte a bemenő csövet, ami így lógott és a hang nem lett csillapítva. Reggel elvittem a szomszédba, a 4 Tölgyesihez (köszönöm a tippeket, azért jöttem ide, mert nem akartam sok időt bukni a furikázással, most nagyon összecsúszott a munka), akik délutánra meg is csinálták. Még reggel lementünk az aknába, ahol láttam, hogy "kicsit" gázos a rendszer... :(
Az említett bilincs el volt rohadva, viszont a középső dob is rohadt volt, alul már fújt is ki, illetve a katalizátor előtt picit kifújt a cső. Azt mondta a muki, hogy a kifújás az nem rohadás, hanem a katalizátort cserélhették és hegesztési hiba miatt fújt ki. Szóval ott pöttyintettek CO-val, meg kicserélték a középső dobot (34k volt a dob, azt mondta a muki, hogy sajnos csak a gyári beszállítótól tud ajánlani, mert az utángyártott is 32k), illetve valamennyi csövet is, mert ahogy alánéztem a kocsinak, elég szép fényes cső ment a hátsó dobhoz. Természetesen a bilincset is cserélték. Ha már ott voltunk, akkor kicserélték az ablakmosó motort is, mert nem jött a nyál a szélvédőre, az is volt egy tízes, így szummában 53k-t fizettem. Poén, hogy kártyával nem lehet, és 53.550 Ft volt nálam, mikor hívtak, hogy mehetek.

Szóval most megint kellemesen halkan duruzsol a gép, lehajolva a végéhez hallani, hogy halkan dörmög, de már állva is csak duruzsolásnak hallatszik! :cool:

#32079 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 17:23

Nah megvolt a Peug. Partner 20k-s szervize. Olaj, olajszűrő, pollenszűrő, levegőszűrő cseréje, nyári gumi felrakása, meg az ilyenkor szokásos "ellenőrzés szemrevételezéssel" mókák, 56 ezer Ft. Javasolták még a gázolajszűrő cseréjét is opcionálisan, de akkor 75ezer lett volna a vége, így azt kihagytuk. Ennyit arról, hogy olcsó francia.... olaj árát kivéve, ugyan annyiba kerül, mint egy hasonló VWs szerviz...

#32080 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 17:23

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2010. 03. 18. 17:16

Anno majdnem egy ilyen 1.8-as ódit vettem. :)

Szerk: Az újszász uccában van egy faja homokfúvós-szinterezős. Szépen dolgozik.

Anélkül, hogy bárkinek is a lelkébe gázolnék: mire jó ez a homokfújás/szinterezés?

Nekem most van négy új felnim, szépek, de két fékezés után már fékporosak, ha 1 csepp eső esik, akkor már sárfoltosak, illetve 3 nap állás után porosak. De ha lemosom őket, akkor szépek... ;)

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1602
  • 1603
  • 1604
  • 1605
  • 1606
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.