HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4317
  • 4318
  • 4319
  • 4320
  • 4321
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#86361 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 16. 12:17

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 02. 16. 12:15

Vagyis inkább a vezérlő elektronikájában, az akku halott volt.

Lehet szet is boritom ma este es rameregetek a cellakra...
Hatha kisul belole valami. Lenovo nem szokott trukkozni az elettartammal (mint a HP nyomi partonok), de ettol meg lehet az elektronika a ludas.

#86362 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 12:27

múltkori témánk meg a kém :

http://totalcar.hu/m...eny_minuszban/#
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#86363 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 12:35

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 16. 12:17

Hatha kisul belole valami. Lenovo nem szokott trukkozni az elettartammal (mint a HP nyomi partonok), de ettol meg lehet az elektronika a ludas.

Ha már ennyire félrement a topic, egy gyors off kérdés:
mennyire reális, hogy egy 2.5 éves Lenovo akku a gyári 65Wh kapacitásból már csak 14-et tud?
Gyakorlatilag 20 percet bir, mindent minimálisra levéve talán 40-45-öt. Eredetileg megvolt a 3 óra is simán.

80%-ban töltőn van.
Fogadjam el, hogy ezek ennyit tudnak?
Egy kedves ismerősöm bioboltja: Panakeia

#86364 Felhasználó inaktív   Tessadar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 12:41

Üzenet megtekintéseIdézet: graffin - Dátum: 2012. 02. 16. 13:35

mennyire reális, hogy egy 2.5 éves Lenovo akku a gyári 65Wh kapacitásból már csak 14-et tud?
Gyakorlatilag 20 percet bir, mindent minimálisra levéve talán 40-45-öt. Eredetileg megvolt a 3 óra is simán.

80%-ban töltőn van.

Szerintem igen, reális.

#86365 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 12:46

Üzenet megtekintéseIdézet: H.Niki - Dátum: 2012. 02. 16. 12:41

Szerintem igen, reális.

akkor a másik gépem, egy asus tette túl magasra a mércét. :)
Egy kedves ismerősöm bioboltja: Panakeia

#86366 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 12:47

Üzenet megtekintéseIdézet: graffin - Dátum: 2012. 02. 16. 12:35

80%-ban töltőn van.

A lenovo gepeken van egy progi amiben lehet allitani az akku kezelesenek modjat.
Nekem a 3 eves akku kibir kb 1 orat. Ezt ugy ertem el, hogy az akkut csak 80% alatti toltottseg eseten kezdi el tolteni.
Azaz egy hazavitel vagy ejszakai sleep nem szivja le annyira hogy 80%-ig lemenjen es nem kezdi el azonnal tolteni amikor halozatra dugom.

Ha a gyari programok fel vannak telepitve, akkor a BAttery Maintenance a zold akku ikonra kattintva az advanced battery alatt van valahol. Ott lehet, hogy kellene nyomni egy ujrakalibralast ami toltore dugva tobbszor feltolti es lemeriti az akkut es lehet hogy javul a vegeredmeny.

#86367 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 13:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 16. 12:14

Asszem az én nemrég leadott notim a rekorder...
Több óra töltőn lét után annyit nem bírt ki, hogy a töltőt átdugjam egy másik, kb. 3 méterre lévő konnektorba.
Igaz, ez 2011-ben volt, a gép pedig 2000-ből származik, még a gyári akksi volt benne...

A notim kb 1 éves. Asszem 3x volt töltve, nem használom, külön van, csak akkor dugom bele, amikor muszáj.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#86368 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 13:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2012. 02. 16. 05:57

Alltalanossagban mondtam. Ha fogy az olaj jo allapotu viszonylag uj autonal nekem a szerelom azt mondta, hogy az a csereperiodus veget jelzi, es tojjam le mennyi kilometer van de ne toltogessek ujra hanem csere. Nem azert mondta, mert keres az olajon, magam viszem.

Háde' neked japán autód van, neki pedig német :laugh:
Értelmetlen az utántöltés. Meg kell csinálni, hogy ne egye, vagy ne folyjon el, aztán 10,000-ként cserélni.
Volt olyan sportmotorom ami gyárilag megevett 100 km rendeltetés szerű használat mellet (7-11,000rpm) 1 liter olajat. Nem volt baja, de eladtam, vettem más márkát.

#86369 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 13:26

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 16. 12:17

Lenovo nem szokott trukkozni az elettartammal (mint a HP nyomi partonok), de ettol meg lehet az elektronika a ludas.

Nincs itt trükközés, egyszerűen arról van szó, hogy a notesz nem ismeri az akkumulátor valós állapotát, hanem csak azt, amit a vezérlés visszaad. Ha a vezérlés megbolydult (ami akkuhiba esetén simán előfordulhat), és hibás adatokat küld, akkor a notesz is a hibás adatokat fogja kiírni.

#86370 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 13:29

Üzenet megtekintéseIdézet: graffin - Dátum: 2012. 02. 16. 12:35

80%-ban töltőn van.

Ha a 2.5 év 80 százalékában töltőről lógott a gép, akkor igen. A lítiumakksi nem nagyon szereti egyik végletet se, a legtovább akkor bírja, ha a töltés után merülni is tud.

#86371 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 13:34

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 02. 16. 13:29

Ha a 2.5 év 80 százalékában töltőről lógott a gép, akkor igen. A lítiumakksi nem nagyon szereti egyik végletet se, a legtovább akkor bírja, ha a töltés után merülni is tud.

Akkor lehet, hogy ezért bírják a telefonjaimban az akkuk jól a strapát. Szinte mindig annyira merülnek le, hogy már jelezzenek, hogy nemsokára itt a vége, és olyankor meg általában rajta vannak a töltőn pár órát, így fel is birnak rendesen töltődni. Viszont akkor ez rossz hír a laptopomnak, ami meg szinte mindig hálózaton van. Az elmúlt egy év alatt talán ha ötször volt lemerítve teljesen. Valami olyan progi nekem is jó lenne, ami néha csinálna pár töltés-merítés ciklust, Acer Aspirehez tud ilyet valaki?
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#86372 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 13:41

faternak van egy 10 év körüli compaq notebookja. csak hálózatról használta, kb heti 2x 5 órát (orvosi rendelőben, rendelési idő alatt).
az akku még mindig kb annyit tud mint új korában - kb 1.5-2 óra. nem akartam elhinni, amikor múltkor csináltam rajta vmit, és kipróbáltam mit tud az akku.

anyámnak van valami 4 éves lenovo vacka, az mindig bedugva (asztali gépként használta), rendszeresen használva 1 év alatt eljutott oda hogy 2 percet bírt akkuról. gondoltam majd 1x veszek bele új akkut ha kell.
pár hónapja vmit kellett csinálnom rajta, és 2 órát bírt az akku :blink:

Szerkesztette: WiZARD 2012. 02. 16. 13:43 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#86373 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 13:42

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 02. 16. 13:34

Valami olyan progi nekem is jó lenne, ami néha csinálna pár töltés-merítés ciklust, Acer Aspirehez tud ilyet valaki?

Minek ehhez progi? Nem kell túlmisztifikálni, nem arról van szó, hogy feltöltődés után azonnal cibálni kell, meg utána teljesen szárazra meríteni, csak ne az legyen, hogy a lítium elkezd kiválni valamelyik elektródára, mert folyamatosan közel 100%, vagy közel 0% körül van.

Ha épp eszedbe jut, és tele van az akksi, akkor húzd ki, ha meg már csak fél óra van hátra, de még egy órán keresztül használnád a gépet, akkor dugd vissza. A szükséges időközönként meg végezd el a kalibrációs szertartást, aminek a pontos menete le lesz írva a kézikönyvben.

#86374 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 14:13

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 02. 16. 13:42

Minek ehhez progi? Nem kell túlmisztifikálni, nem arról van szó, hogy feltöltődés után azonnal cibálni kell, meg utána teljesen szárazra meríteni, csak ne az legyen, hogy a lítium elkezd kiválni valamelyik elektródára, mert folyamatosan közel 100%, vagy közel 0% körül van.

Ha épp eszedbe jut, és tele van az akksi, akkor húzd ki, ha meg már csak fél óra van hátra, de még egy órán keresztül használnád a gépet, akkor dugd vissza. A szükséges időközönként meg végezd el a kalibrációs szertartást, aminek a pontos menete le lesz írva a kézikönyvben.

Apamnak van egy maig hasznalt Ericsson T28-as telefonja. Meg birja a gyari akku - bar mar vettem neki tartalekot. Kb 2000-ben vettem a telefont.
Azota mar vettem neki egy komplett tartalekot, ha megpusztulna a telefon.

Jo volt az a Lithium-Polimer akku. Gondolom a gyartok elestek volna az akkuk cserejebol leeso beveteltol ezert nem forsziroztak az elterjedeset.

Szerkesztette: FőDudu 2012. 02. 16. 14:14 -kor

#86375 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 14:58

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 16. 14:13

Jo volt az a Lithium-Polimer akku. Gondolom a gyartok elestek volna az akkuk cserejebol leeso beveteltol ezert nem forsziroztak az elterjedeset.

Nem hiszem, ma már egyre több helyen találsz lítium-polimert lítiumion helyett. Inkább valami olyasmi lehet a háttérben, hogy a lítiumiont gyártani olcsóbb, úgyhogy azt favorizálták, a lítiumpolimert meg lehet hajtogatni, kis helyen elfér, biztonságosabb, környezetbarátabb, tovább bírja satöbbi. Ma meg már a kicsi, vékony, egy töltéssel két hetet bíró, iszonyúan környezetbarát gép a divat, úgyhogy a kisebb méret meg a sok marketingszöveg miatt még drágábban lehet adni a gépet, mint amennyivel az akku többe kerül.

#86376 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 15:33

blueboi

Valamikor a nem túl távoli jövőben tervezel Bárdiba menni? Kuplung munkahengerem 2 hete végképp megadta magát, meg kellene Puttoba 2 lengéscsillapító, ilyenek. Elkísérnélek. :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#86377 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 15:46

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2012. 02. 16. 15:33

blueboi

Valamikor a nem túl távoli jövőben tervezel Bárdiba menni? Kuplung munkahengerem 2 hete végképp megadta magát, meg kellene Puttoba 2 lengéscsillapító, ilyenek. Elkísérnélek. :)

Próbáltál már rákérdezni, hogy neked adnak-e kedvezményt? Én tényleg az utcáról beesve kaptam a 30% a Váci úton. Vagy blubi még többet tud? :think:

#86378 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 16:00

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 02. 16. 13:41

faternak van egy 10 év körüli compaq notebookja. csak hálózatról használta, kb heti 2x 5 órát (orvosi rendelőben, rendelési idő alatt).
az akku még mindig kb annyit tud mint új korában - kb 1.5-2 óra. nem akartam elhinni, amikor múltkor csináltam rajta vmit, és kipróbáltam mit tud az akku.

anyámnak van valami 4 éves lenovo vacka, az mindig bedugva (asztali gépként használta), rendszeresen használva 1 év alatt eljutott oda hogy 2 percet bírt akkuról. gondoltam majd 1x veszek bele új akkut ha kell.
pár hónapja vmit kellett csinálnom rajta, és 2 órát bírt az akku :blink:

Azokban még jó akksi volt. Meg kisebb is, nem fogyasztott annyit a gép sem talán.
Volt 15 éves P1-es Toshiba laptopom, abban még most is 1-1.5 órát bír az akksi. Mondjuk lassan is tölti, van vagy 3-4 óra, mire feltöltődik.

#86379 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 16:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 16. 15:46

Próbáltál már rákérdezni, hogy neked adnak-e kedvezményt? Én tényleg az utcáról beesve kaptam a 30% a Váci úton. Vagy blubi még többet tud? :think:

Van olyan, aki nem tud alkudni. Rólam szerintem látják, hogy én azon az áron is megveszem, aztán hiába próbálkozok, akkor sem adják olcsóbban. Amikor arc nélkül, ilyen vatera típusú oldalon benyögtem a kiírtnál 20%-al alacsonyabb árat, akkor meg simán ideadta az illető...
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#86380 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 16:06

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 16. 14:13

A Li-Po érzékenyebb túltöltésre/merítésre, hamarabb megy tönkre, és még könnyebben is robban...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4317
  • 4318
  • 4319
  • 4320
  • 4321
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.