HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4347
  • 4348
  • 4349
  • 4350
  • 4351
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#86961 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 26. 21:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 26. 22:27

de minek nagyobb? ez a 15-ös teljesen jól mutat rajta
ezt az ostoba felninagyobbítási divatot nem értem ami mostanság megy a gyáraknál

Már leírtam, hogy miért kell nagyobb. Ami most van gumi rajta az túl peres, leér a kartervédő sokszor. Most a téligumival megvilágosodtam, kb egyszer sem ért le, pedig párszor lelki füleimmel hallottam a megszokott csattanást, de nem. Szóval ami a téligumi átmérője, az fasza lenne, azt veszem most etalon méretnek. Namost ahhoz, hogy normálisan kinéző gumi legyen rajta és nem ilyen ballonos jellegű kerék mint ezen a régi képen, ahhoz egyel nagyobb méret kell. Ennyi az egész.
Jelenleg 195/50 van rajta, amit EV6-tól boltoltam. Szépek is, jók is, de túl alacsony az oldalfaluk. Önmagában jól néz ki, csak nagyon alacsony. Legutóbb kiszámoltuk, hogy sugárirányban kb 1centivel kisebb, annyival ejti le, pont ennyi kell ahhoz, hogy leérjen állandóan a nyárival.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#86962 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 26. 21:40

de ezt a nagyobb felni nem hinném hogy megoldaná...
nekem is 195/50 van amúgy, 15-ös, csak én nem ültettem le hogy ne szakadjon le az alja somogyban :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#86963 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 26. 21:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 26. 22:40

de ezt a nagyobb felni nem hinném hogy megoldaná...
nekem is 195/50 van amúgy, 15-ös, csak én nem ültettem le hogy ne szakadjon le az alja somogyban :)

De megoldja, mert a 195/50r16 az nagyobb átmérőben mint a 195/50r15 ;) Viszont az oldalfala az megfelelő. Összeségében pont akkora lesz mint most a 14-es téligumi :)
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#86964 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 26. 21:56

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 02. 26. 21:46

De megoldja, mert a 195/50r16 az nagyobb átmérőben mint a 195/50r15 ;) Viszont az oldalfala az megfelelő. Összeségében pont akkora lesz mint most a 14-es téligumi :)

az a pár centi segíteni fog? te tudod, te értesz hozzá, de nekem kicsit hihetetlen

#86965 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 26. 21:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 26. 21:56

az a pár centi segíteni fog? te tudod, te értesz hozzá, de nekem kicsit hihetetlen

kerdezd csak meg a felesegedet segit-e 1-2 centi :lol: :pokeas:
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#86966 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 26. 22:03

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2012. 02. 26. 21:59

marha :D

#86967 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 26. 22:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 26. 22:56

Igen, ugyanis a télivel nem ér le szinte sehol és ezt most télen derült ki. És a téli mérete az pont ennyivel nagyobb mint a nyári, az hiába r15.
BMWパワー
Kép

#86968 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 26. 22:16

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2012. 02. 26. 22:59

:up: :Đ
BMWパワー
Kép

#86969 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 26. 23:09

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 02. 26. 21:36

Már leírtam, hogy miért kell nagyobb. Ami most van gumi rajta az túl peres, leér a kartervédő sokszor. Most a téligumival megvilágosodtam, kb egyszer sem ért le, pedig párszor lelki füleimmel hallottam a megszokott csattanást, de nem. Szóval ami a téligumi átmérője, az fasza lenne, azt veszem most etalon méretnek. Namost ahhoz, hogy normálisan kinéző gumi legyen rajta és nem ilyen ballonos jellegű kerék mint ezen a régi képen, ahhoz egyel nagyobb méret kell. Ennyi az egész.
Jelenleg 195/50 van rajta, amit EV6-tól boltoltam. Szépek is, jók is, de túl alacsony az oldalfaluk. Önmagában jól néz ki, csak nagyon alacsony. Legutóbb kiszámoltuk, hogy sugárirányban kb 1centivel kisebb, annyival ejti le, pont ennyi kell ahhoz, hogy leérjen állandóan a nyárival.

2 dolgot nem értek: miért vettél meg és tettél fel olyan gumit, ami nem váltómérete az autódnak, ami nem az autódra való. Másrészt ha már nem találsz megfelelő 16-os felnit, akkor miért nem megfelelő méretű gumit keresel a mostani felnidre? Gumit nem az alapján kellene venni, hogy mivel néz ki jobban az autó, hanem hogy mi való rá.

Ha mindenképpen 16-ost akarsz, az zsebbenyúlós. Felni is, gumi is drágább nagyobb méretben.

#86970 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 26. 23:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2012. 02. 27. 00:09

2 dolgot nem értek: miért vettél meg és tettél fel olyan gumit, ami nem váltómérete az autódnak, ami nem az autódra való. Másrészt ha már nem találsz megfelelő 16-os felnit, akkor miért nem megfelelő méretű gumit keresel a mostani felnidre? Gumit nem az alapján kellene venni, hogy mivel néz ki jobban az autó, hanem hogy mi való rá.

Ha mindenképpen 16-ost akarsz, az zsebbenyúlós. Felni is, gumi is drágább nagyobb méretben.

Egyrészt hátul nagyobb gumesz van, ez amit a képen is láthattál. Még azzal is csal az óra felfelé, fogalmam sincs, hogy milyet kéne rá tenni. Gyárilag is többféle méret van amik csak hozzávetőlegesen váltóméretei egymásnak. Ez a váltóméret dolog ez teljesen lényegtelen, ez akkor számítana, hogyha fúdepontos lenne az órám és nem akarnék eltérni. Előre már nagyon kellett másik gumi, mert ezek a falkenek nagyon csúsztak. Hátul nem gáz, ha sikamlósabb :)

És ha közel megfelelő méretben maradok akkor azon belül miért ne játszhatnék a felnivel, hogy melyik mutat jobban? Nem feltétlenül zsebbenyúlós az r16, gumiban meg főleg. Úgyse vennék új gumikat sztem. Felni meg 5*120ba van olcsón, 4*100ba meg ritka mint a fehér holló.

Most pl a Borbet T felniket gumistul adnák 100pénzért... Csak azt nemtom, hogy tetszene-e.
BMWパワー
Kép

#86971 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 02. 27. 00:01

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2012. 02. 26. 21:59

Megtriplázás? Hogy ne segítene :-D
Make love not Wor.

#86972 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 00:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 27. 00:01

Megtriplázás? Hogy ne segítene :-D

Valami ilyenen agyaltam én is, csak nem tudtam ilyen frappánsan megfogalmazni :nevet2:
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#86973 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 00:08

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 02. 26. 23:39

Egyrészt hátul nagyobb gumesz van, ez amit a képen is láthattál. Még azzal is csal az óra felfelé, fogalmam sincs, hogy milyet kéne rá tenni. Gyárilag is többféle méret van amik csak hozzávetőlegesen váltóméretei egymásnak. Ez a váltóméret dolog ez teljesen lényegtelen, ez akkor számítana, hogyha fúdepontos lenne az órám és nem akarnék eltérni. Előre már nagyon kellett másik gumi, mert ezek a falkenek nagyon csúsztak. Hátul nem gáz, ha sikamlósabb :)

És ha közel megfelelő méretben maradok akkor azon belül miért ne játszhatnék a felnivel, hogy melyik mutat jobban? Nem feltétlenül zsebbenyúlós az r16, gumiban meg főleg. Úgyse vennék új gumikat sztem. Felni meg 5*120ba van olcsón, 4*100ba meg ritka mint a fehér holló.

Most pl a Borbet T felniket gumistul adnák 100pénzért... Csak azt nemtom, hogy tetszene-e.

Amúgy miért nem jó neked egy sima acélfelni? Abból gondolom van olcsón amennyit akarsz. Meg veszel rá a teszkóban egy valamilyen dísztárcsát és kész :cool:
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#86974 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 00:28

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 02. 27. 00:08

Amúgy miért nem jó neked egy sima acélfelni? Abból gondolom van olcsón amennyit akarsz. Meg veszel rá a teszkóban egy valamilyen dísztárcsát és kész :cool:

vagy vehetne spinner-t is akár :laugh:

-C0pp3rM!n3-

#86975 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 08:06

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 02. 27. 01:08

Hogy én erre nem gondoltam :omg: Hátha van akciós polírperemes dísztárcsa. :Đ

Vagy ja, spinneres. :Đ
BMWパワー
Kép

#86976 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 08:35

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 02. 25. 15:13

Egyelőre nem aktuális, ki lett próbálva, működik.

Inkább azt nézze már meg nekem valaki, hogy Bárdinál mennyi egy vezérműtengely. Most vettük észre, hogy az egyik bütyök el van repedve, és így nem akarjuk összerakni. 1999-es Laguna 1.6 16V motor. Unixnál ilyen 105000Ft-ot ír, azt valahogy kurvára sokallom érte :reklamacio:

Azért kell, hogy valaki megnézze, mert külföldi IP-ről baszikse bejönni a webshopjuk, mindig visszadob a kezdőoldalra, működő proxit meg nem találtam...

Vennék egy komplett blokkot, vagy valami törött autót 100,000-ből.
Kiszedném az értéket, a méhbe adnak érte 50,000-et.
http://www.hasznalta...2.0_rxe-5538047

#86977 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 08:40

Üzenet megtekintéseIdézet: B_Csaba - Dátum: 2012. 02. 25. 18:28

Milyen autót érdemes venni? Egyértelmű hogy Passat 1.9 d :p :)

Még javítják, nem ajánlom :laugh:

Tegnapi autó bérlés: nissan almera 1,6B. 8-9 literes fogyasztás 120-szal, könnyű futóval. És nem ment semmit, abs szar volt, ülés kényelmetlen. 200k km volt benne. Váltó igazi franciás.

Ahová mentem 2,0 pdtdi passat 200,000 km alatt 2 garn porlasztócsúcs csere. Az egyik saját zsebből. Szinte csak autópályán használták, mindig kútnál tankolva.

#86978 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 08:44

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2012. 02. 27. 09:40

Még javítják, nem ajánlom :laugh:

Tegnapi autó bérlés: nissan almera 1,6B. 8-9 literes fogyasztás 120-szal, könnyű futóval. És nem ment semmit, abs szar volt, ülés kényelmetlen. 200k km volt benne. Váltó igazi franciás.

Ahová mentem 2,0 pdtdi passat 200,000 km alatt 2 garn porlasztócsúcs csere. Az egyik saját zsebből. Szinte csak autópályán használták, mindig kútnál tankolva.

Te mindig kifogsz ilyen ipari hulladékokat. Vegyél egyetlenegy autót, azt hozzad rendbe oszt akkor jó lesz, nem kell cserélgetni havonta. Erre nem gondoltál még, mi? :Đ
BMWパワー
Kép

#86979 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 09:03

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 02. 27. 08:44

Te mindig kifogsz ilyen ipari hulladékokat. Vegyél egyetlenegy autót, azt hozzad rendbe oszt akkor jó lesz, nem kell cserélgetni havonta. Erre nem gondoltál még, mi? :Đ

Változnak az igények. Eddig sokat mentünk: havi 5-6000km, most ez lement 1000-1500-ra. Cégesben jobb volt a benzin magánban jobb a gázolaj. A gázos buszt el kellett takarítani, mert az asszony nem szerette. Olyan olcsó volt, hogy a nepper 100-zal többért bevette.
Néztünk most egy gázos mitsu coltot. Olyan szar volt hogy 3 óra javítás után tudott eljönni hozzánk, és úgy lerohadt, hogy a ház előtt aludt. :laugh:

Igazábol most vonóhorgos autó kellett, ami nem eszik sokat, később eladható. Most az egyszer árában vettem a kocsit, be is szoptam. Ha olcsó lett volna akkor megértem, hogy szar, és könnyebben lenyelem a békát. Ezért nem értem, hogy miért veszik az emberek a drágább kocsikat.
A többi kocsit vagy azért adtuk el, mert sokat kellett volna rákölteni, vagy csak nem szerettük.
Auris is elment volna még 2-3 évet hibátlanul, de adtak érte többet, mint amennyiért vettük, úgyhogy nem sajnáltuk. Majdnem 1,8-cal olcsóbb volt a passat, az megy a ház alapba. Még megtoldjuk egy kicsivel, és veszünk egy albit, abból bejön havi 50,000Ft.
Lesz majd rendes motor is, tegnap eladtam a versenygépet, de ez off.

#86980 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 09:14

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2012. 02. 27. 10:03

Változnak az igények. Eddig sokat mentünk: havi 5-6000km, most ez lement 1000-1500-ra. Cégesben jobb volt a benzin magánban jobb a gázolaj. A gázos buszt el kellett takarítani, mert az asszony nem szerette. Olyan olcsó volt, hogy a nepper 100-zal többért bevette.
Néztünk most egy gázos mitsu coltot. Olyan szar volt hogy 3 óra javítás után tudott eljönni hozzánk, és úgy lerohadt, hogy a ház előtt aludt. :laugh:

Igazábol most vonóhorgos autó kellett, ami nem eszik sokat, később eladható. Most az egyszer árában vettem a kocsit, be is szoptam. Ha olcsó lett volna akkor megértem, hogy szar, és könnyebben lenyelem a békát. Ezért nem értem, hogy miért veszik az emberek a drágább kocsikat.
A többi kocsit vagy azért adtuk el, mert sokat kellett volna rákölteni, vagy csak nem szerettük.
Auris is elment volna még 2-3 évet hibátlanul, de adtak érte többet, mint amennyiért vettük, úgyhogy nem sajnáltuk. Majdnem 1,8-cal olcsóbb volt a passat, az megy a ház alapba. Még megtoldjuk egy kicsivel, és veszünk egy albit, abból bejön havi 50,000Ft.
Lesz majd rendes motor is, tegnap eladtam a versenygépet, de ez off.

Világos. Céges benzines az mitől jobb? Saját cégként vagy alkalmazottként érted a cégest?
BMWパワー
Kép

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4347
  • 4348
  • 4349
  • 4350
  • 4351
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.