HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4355
  • 4356
  • 4357
  • 4358
  • 4359
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#87121 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 28. 10:01

Üzenet megtekintéseIdézet: G-e-r-i - Dátum: 2012. 02. 27. 21:13

Kresz szerint tényleg így van. De ez nem életszerű. Többiek?

szerintem nem számít hogy életszerű-e.
szabály az szabály. ők meg tudnak valamiért büntetni, akkor büntetni is fognak.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#87122 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 10:02

Üzenet megtekintéseIdézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2012. 02. 27. 13:12

Tudnál abban segíteni, hogy mi ez pontosan? Emellett maradna a gyári is? Nekem olyan megoldás kéne, hogy megmaradjon a gyári cucc és mellé bedobni valamit.. A gyári helyére, hogy méretben passzoljon is vajmi kevés esélyem van, ráadásul nem szeretnék kókányolni. Vettem egy transzmittert vagy mi a szart, de akkora kula...
Ebben a témában nagyon nulla vagyok.

Annyi az egész cucc, hogy van a főegység, amit rá kell kötni egy kábellel a hifid cd váltó bemenetére, illetve az ipod csatlakozást (sima lengőkábel) pedig behúzod a kesztyűtartóba pl. A fejegységen átállítod a bemenetet, ipod elindít és kész. Ugyanúgy tudod kormányról vezérelni, illetve értelemszerűen a forrásról is. Ja és természetesen az eredeti fejegység megmarad, csak már nem használod. :)
Sógor meg Kínából rendelt valami noname dobozt, az is hasonló módon működik, csak azt tud SD kártyát, meg pendrive-ot is. Csak míg ennél fontos a könyvtár struktúra, addig a Dension-nél itunes-ban megcsinálod a playlisteket és kész.

J
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#87123 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 10:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 28. 08:53

Hát az a helyzet, hogy ha nekem olyan munkám lenne, ahol muszáj, hogy mindig menjen a kocsi, akkor be kellene szerveznem back-up megoldásokat is...
Saját példa: nekünk most két autónk van, ha minden nap _tutira_ kellene tudnia menni a kocsinak, akkor biztos, hogy nem adnánk el a másodikat. Ha nem lenne, akkor vennénk egyet. Ha nagyon nem lenne ez járható út, akkor kialakítanék más módszert. Nálunk pl. járható út lenne pár napra (míg az igásló szervizben van) kölcsönkérni apám kocsiját. Neked ez lehet, nem megy. De akkor össze kellene haverkodnod valami olyan emberrel, aki tud autót biztosítani. Pl. közeli autónepper, kereskedő. Akiktől zsebbe, olcsón tudnál pár napra kocsit bérelni...

Mert ha legközelebb japánt veszel, az is megállhat egy hétre (ok, kisebb az esélye, de nem nulla!)...

Szerk.: egyébként meg lehet, hogy a kölcsönzési díjnál olcsóbban furikázott volna blueboj a piroskával! Igaz, akkor tuti nem mentek ki az olajkútig, csak ha aszfaltos út vezet oda! :D

Az a gond, hogy csak azt az autót lehet elszámolni ami a nevén van, tehát béreltet, kölcsönkértet nem. Nem áll le a világ ha nincs autó, mert vannak céges kocsik most is, el lehet kérni a közép vezetők kocsiját, de azon nincs haszon, és haza se lehet menni velük, illetve koccnál zsebbenyúlós a móka.
A 2.-ik autó addig kellett, amíg elköltöztünk, nem vagyok annyira perverz, hogy egy 1 csillagos töréstesztű légzsák ABS, stb. nélküli kocsival vigyem az 1 éves gyerekemet.

#87124 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 10:28

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 28. 08:53

na erre kivancsi leszek! :)

Maganszemely es nepper biztosan nem ir ala olyasmit, hogy barmilyen fogfajasodra vetelar vissza.
Max ha duplan kifizeted az autot...

Marad a markaszerviz - de az meg nem fog a te altalad kivant arszinten (megvesszuk es egy ev mulva eladjuk ugyanannyiert) autot arulni...

Nem basztatas, de szerintem ez kb alomvilag.\
Jah, vannak ilyen AAAuto meg hasonlo cegesitett nepperek akik garival aruljak az autokat. Jokat meg nem irtak roluk.

Ha nagyon akarnám most is vissza tudtam volna kérni a kocsi árát, de akkor minimum a 82000-es átírást bukom. A fél év szavatosság a fő alkatrészekre magától értetődik, nem kell leírni, tv van rá.

#87125 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 10:30

Üzenet megtekintéseIdézet: H.Niki - Dátum: 2012. 02. 28. 09:53

Mi is ilyen backupként hagytuk meg a C5-öst.
(Japánra: saját tulajdonba nem veszek többet olyan autót, ahol az alkatrészek feléből csak 1 gyártó terméke van, ez miatt a hasonló kategóriájú autók alkatrészárának a háromszorosába kerül.Nyilván cégesnél leszarod, hogy mennyibe kerül, de saját autóként az ilyen 90 ezres ABS jeladónál és 260 ezres féltengelynél erősen húzom a fogam.)

Mindenből van bontott, vagy hasonló. Egy jeladóért nem adnék még 9000-et sem, nemhogy 90-et. Általában a kábel törik meg, az forrasztható. Esetleg minta lapján biztosan lesz bele másik.

#87126 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 10:54

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2012. 02. 28. 10:26

Az a gond, hogy csak azt az autót lehet elszámolni ami a nevén van, tehát béreltet, kölcsönkértet nem. Nem áll le a világ ha nincs autó, mert vannak céges kocsik most is, el lehet kérni a közép vezetők kocsiját, de azon nincs haszon, és haza se lehet menni velük, illetve koccnál zsebbenyúlós a móka.
A 2.-ik autó addig kellett, amíg elköltöztünk, nem vagyok annyira perverz, hogy egy 1 csillagos töréstesztű légzsák ABS, stb. nélküli kocsival vigyem az 1 éves gyerekemet.

én szégyenlem is magam, hogy nincs légzsák meg abs, tömeggyilkos vagyok :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#87127 Felhasználó inaktív   Tessadar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 11:01

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2012. 02. 28. 11:30

Mindenből van bontott, vagy hasonló. Egy jeladóért nem adnék még 9000-et sem, nemhogy 90-et. Általában a kábel törik meg, az forrasztható. Esetleg minta lapján biztosan lesz bele másik.

Bontóból vettem, egyébként a tekercs törött meg.
Ettől függetlenül nehéz hozzá alkatrészt találni, én túl sok rációt nem látok a japán autókban.

#87128 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 11:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 28. 11:54

Persze az utasoknak ez már sudden-death-mode. :Đ
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#87129 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 11:17

Üzenet megtekintéseIdézet: H.Niki - Dátum: 2012. 02. 28. 11:01

Bontóból vettem, egyébként a tekercs törött meg.
Ettől függetlenül nehéz hozzá alkatrészt találni, én túl sok rációt nem látok a japán autókban.

egyetértek, a drága alkatrészek miatt nem vettem toyotát annó, pedig pl egy corolla fasza lett volna
maradtam az astránál, ahhoz fillérekért van minden, bontóban is, tömegével

#87130 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 11:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 28. 11:54

Nem, családon belül tartod a mészárlást :)
De tény ami tény, némileg több túlméretezett 2.5 tonnás magasépítésű tank rohangál sebességhatárok fölött vezetési képességeiben valahol az alkalmasság minimális határai környékén ingadozó sofőrökkel, mint abban a korban, amikor megszoktuk hogy hátsó ülésen nem kötelező a biztonsági öv. Szóval azért kell a sok légzsák, és egyéb móka, nem a saját figyelem/képességek miatt.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#87131 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 11:22

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2012. 02. 28. 11:20

Nem, családon belül tartod a mészárlást :)
De tény ami tény, némileg több túlméretezett 2.5 tonnás magasépítésű tank rohangál sebességhatárok fölött vezetési képességeiben valahol az alkalmasság minimális határai környékén ingadozó sofőrökkel, mint abban a korban, amikor megszoktuk hogy hátsó ülésen nem kötelező a biztonsági öv. Szóval azért kell a sok légzsák, és egyéb móka, nem a saját figyelem/képességek miatt.

persze, de nem fogom szégyellni magam azért mert nincs

#87132 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 11:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 28. 10:54

Nincs is még gyereked! Lehet, akkor Te is máshogy fogod gondolni ezeket a dolgokat...

#87133 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 11:34

Van fejlemény Mégane ügyben!

Sikerült a vevőnek átolvasni a papírokat, meg kicsit üvölteni az okmányirodában, így már az is elég, ha a régi adásvételinek a másolatát odaadom nekik. Mert azt már az ügyészség leírta, hogy a gazember->új vevő birtokba kerülés legális, már csak az én->gazember adásvételi kellene. Persze valamelyik dobozban van, költözéskor eltettük... :(

#87134 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 11:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 28. 11:32

Nincs is még gyereked! Lehet, akkor Te is máshogy fogod gondolni ezeket a dolgokat...

ezt mondjuk sürgősen hagyd abba, mert erre ugrom

amúgy nem biztos hogy a te légzsákod ér valamit a tizenéves pugodban, elárulom, semmit, 10 év felett kidobható

#87135 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 11:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 28. 11:35

amúgy nem biztos hogy a te légzsákod ér valamit a tizenéves pugodban, elárulom, semmit, 10 év felett kidobható

érhet valamit, csak garancia nincs rá.
(azért ha valami ilyenre 10 év garanciát vállalnak, az valószínűleg tovább működik, hisz itt elég nagy perek lennének ha 9 év 360 napnál nem durranna megfelelően a légzsák, és ezért sérülne valaki komolyabban.)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#87136 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 11:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 28. 12:35

Na igen, jó magyar kókányolás, ha a légzsákvezérlő hibakódot dob, de el kéne adni az autót, akkor kinyírják, máris nem dob hibakódot. Az eladónak nem fáj a javítás, a vevő boldog tudatlanságában bízik a gépben, kis szerencsével soha nem lesz rá szükség.
Renault fórumokon a másik véglet fájt nagyon, márkaszerviz adott 70k-s árat a vezérlőre, ott meg lelkesen ajánlgatják az 5k-s utángyártottat, vagy más típusból bontottat, ami ugyan típus nem egyezés miatt nem nyit meg vezérel semmit, de működőnek jelzi magát az autó felé. Mert így 50-60 pénzeket megspórolnak a javításon.
...

#87137 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 11:55

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2012. 02. 28. 11:53

Na igen, jó magyar kókányolás, ha a légzsákvezérlő hibakódot dob, de el kéne adni az autót, akkor kinyírják, máris nem dob hibakódot. Az eladónak nem fáj a javítás, a vevő boldog tudatlanságában bízik a gépben, kis szerencsével soha nem lesz rá szükség.
Renault fórumokon a másik véglet fájt nagyon, márkaszerviz adott 70k-s árat a vezérlőre, ott meg lelkesen ajánlgatják az 5k-s utángyártottat, vagy más típusból bontottat, ami ugyan típus nem egyezés miatt nem nyit meg vezérel semmit, de működőnek jelzi magát az autó felé. Mert így 50-60 pénzeket megspórolnak a javításon.

Azért az is milyen hülye vezérlő lehet, hogy működőnek jelzi magát, de közben meg mégsem működik :omg:

Amúgy tudsz valami értelmes Renault fórumot? Valami olyasmi, mint az opelfórum?

Szerkesztette: potyo 2012. 02. 28. 11:56 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#87138 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 11:58

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 02. 28. 12:55

Azért az is milyen hülye vezérlő lehet, hogy működőnek jelzi magát, de közben meg mégsem működik :omg:

Amúgy tudsz valami értelmes Renault fórumot? Valami olyasmi, mint az opelfórum?

Végülis a vezérlő jó, azért nincs hibakód, csak egyetlen vele kompatibilis dolog sincs rákötve, amit meg nem ismer, nem nyitja :) Inkább márkaszervizben újíttattam fel csillagászati áron, de működjön.
Hazai franciagyűlölet miatt értelmes fórum kb esélytelen.
...

#87139 Felhasználó inaktív   Tessadar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 12:04

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2012. 02. 28. 12:53

Szerintem gabibácsi arra gondolt, hogy a mechanika (passz, hogy mi durrantja el) dobja el magát.
Elektronikát könnyebb letesztelni.

Szerkesztette: H.Niki 2012. 02. 28. 12:05 -kor

#87140 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 12:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 28. 11:22

persze, de nem fogom szégyellni magam azért mert nincs

Aki elütött a zebrán 4 hónap fogházat kapott, most zárult le a tárgyalás. Nem volt abs-e, és garantálom, hogy nem kapott volna 5 csillagot a 15 éves autója a gyalogos védelemre.
Biztosító még mindig nem fizetett, pedig megállapították a maradandó egészség károsodást is.
Asztal borogatás lesz hamarosan!!!

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4355
  • 4356
  • 4357
  • 4358
  • 4359
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.