HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4356
  • 4357
  • 4358
  • 4359
  • 4360
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#87141 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 28. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 02. 28. 11:55

Azért az is milyen hülye vezérlő lehet, hogy működőnek jelzi magát, de közben meg mégsem működik :omg:

Amúgy tudsz valami értelmes Renault fórumot? Valami olyasmi, mint az opelfórum?

Én ezt olvastam, amikor R19-em volt: renault club
Nem pörög annyira, de azért vannak hozzáértőek.

Laguna 2-höz szerencsére kialakult egy nagyon jó közösség. :)
Egy kedves ismerősöm bioboltja: Panakeia

#87142 Felhasználó inaktív   Tessadar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 12:27

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2012. 02. 28. 13:14

Aki elütött a zebrán 4 hónap fogházat kapott, most zárult le a tárgyalás. Nem volt abs-e, és garantálom, hogy nem kapott volna 5 csillagot a 15 éves autója a gyalogos védelemre.
Biztosító még mindig nem fizetett, pedig megállapították a maradandó egészség károsodást is.
Asztal borogatás lesz hamarosan!!!

Sajnálom. Ettől függetlenül user error, nem az autó hibája.

Szerkesztette: H.Niki 2012. 02. 28. 12:28 -kor

#87143 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 12:30

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2012. 02. 28. 11:58

Végülis a vezérlő jó, azért nincs hibakód, csak egyetlen vele kompatibilis dolog sincs rákötve, amit meg nem ismer, nem nyitja :) Inkább márkaszervizben újíttattam fel csillagászati áron, de működjön.
Hazai franciagyűlölet miatt értelmes fórum kb esélytelen.

Jó, de érted, ha olyan van rákötve, amit nem ismer, akkor ne jelezze már, hogy működőképes. Ez kb. olyan, mintha a fényszóró ellenőrző azt figyelné, hogy a fényszórórelé abban a helyzetben van-e, amiben kell, nem pedig azt, hogy tényleg világít-e a fényszóró...
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#87144 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 12:32

Üzenet megtekintéseIdézet: graffin - Dátum: 2012. 02. 28. 12:18

Én ezt olvastam, amikor R19-em volt: renault club
Nem pörög annyira, de azért vannak hozzáértőek.

Laguna 2-höz szerencsére kialakult egy nagyon jó közösség. :)

Kösz, majd szétnézek. Valahová akartam regisztrálni, azt írta, majd az admin elbírálja a jelentkezésemet és jön email, amikor engedélyezve van, de kb. 2-3 hete nem jött semmi...

#87145 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 12:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 28. 11:35

amúgy nem biztos hogy a te légzsákod ér valamit a tizenéves pugodban, elárulom, semmit, 10 év felett kidobható

Miért, mi romlik meg benne? Szerintem azért adnak meg x évet, mert biztosamibiztos (egyrészt védik a seggüket, másrészt mert gondolom valamilyen szavatossági időt muszáj megadni). A robbanótöltet nem romlik meg, ha a vezérlés meg az elektromos dolgok rendben vannak, akkor működik. A ~70 éve a földben rohadó második világháborús bombák/aknák is képesek felrobbanni.
-ZsOlTi-

#87146 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 12:37

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2012. 02. 28. 10:28

Ha nagyon akarnám most is vissza tudtam volna kérni a kocsi árát, de akkor minimum a 82000-es átírást bukom. A fél év szavatosság a fő alkatrészekre magától értetődik, nem kell leírni, tv van rá.

En meg nem hallottam olyanrol akinek sikerult volna ez alapjan barmit is behajtania az eladon.
Ha nem all kotelnek onkent - kb eselytelen vagy. Az elo szokott fordulni, hogy fifty-fifty alapon javitas.
De az altalad emlitett visszavasarlasi garanciaval Magyarorszagon nem veszel autot. Ex szinte biztos.
Persze ha van idod targyalasra jarni meg van par eved megvarni mire visszakapod a penzed...

En inkabb vennek egy normalis kocsit az adott marka kereskedesebol - ahol tenyleg gari a gari.
Vagyis fuggetlen szerviz altal atnezett, allapot felmert es papiron tanusitott allapotu autot.
Ceget eselyesebb beperelni mint maganszemelyt.
Szerintem.

#87147 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 12:42

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2012. 02. 28. 12:14

Aki elütött a zebrán 4 hónap fogházat kapott, most zárult le a tárgyalás. Nem volt abs-e, és garantálom, hogy nem kapott volna 5 csillagot a 15 éves autója a gyalogos védelemre.
Biztosító még mindig nem fizetett, pedig megállapították a maradandó egészség károsodást is.

Sajnálom. Bár én nem ütöttem el még senkit a zebrán (és máshol sem), meg szándékomban sincs. És abs nélkül is meg tudok állni, úgy közlekedem.
A gyalogosvédelem meg olyan mint a halottnak a csók.
Az asztalborogatásban egyetértek, de nem én tehetek róla, hanem aki elütött téged.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#87148 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 12:44

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2012. 02. 28. 12:35

Miért, mi romlik meg benne? Szerintem azért adnak meg x évet, mert biztosamibiztos (egyrészt védik a seggüket, másrészt mert gondolom valamilyen szavatossági időt muszáj megadni). A robbanótöltet nem romlik meg, ha a vezérlés meg az elektromos dolgok rendben vannak, akkor működik. A ~70 éve a földben rohadó második világháborús bombák/aknák is képesek felrobbanni.

LEHET hogy működik, én viszont semmisnek veszem. Szüleim kocsijában is van elvileg, viszont az övfeszítők meg durrantak, szóval az is kamu, kiütötték gondolom a kódot oszt szevasz.
És 10 év garit olvastam rá, azután cserélni kéne.

#87149 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 12:49

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2012. 02. 28. 10:30

Mindenből van bontott, vagy hasonló. Egy jeladóért nem adnék még 9000-et sem, nemhogy 90-et. Általában a kábel törik meg, az forrasztható. Esetleg minta lapján biztosan lesz bele másik.

Mas meg vegye meg az altalad 'barkacsolt' kocsit. Gratulalok!
Te meg elvarnad, hogy vegyek vissza toled.

Ha genya lennek azt kerdeznem hol elsz te?

#87150 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 12:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 28. 11:35

amúgy nem biztos hogy a te légzsákod ér valamit a tizenéves pugodban, elárulom, semmit, 10 év felett kidobható

Egyrészt lehet, hogy kidobhatóm, lehet, hogy nem, mert 10 évig garantáltan jó!
Másrészt pedig a Citrom megvásárlása óta nem ült egyik gyerek sem a Pugban, a citromnak meg még a 10 garantált évből is van vissza kettő... ;)

#87151 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 12:54

Üzenet megtekintéseIdézet: H.Niki - Dátum: 2012. 02. 28. 09:53

Mi is ilyen backupként hagytuk meg a C5-öst.

Nekem is ezé van ott az Astra. Asszony kocsi nélkül nem tud melóba menni (csak bkv-vonat-volánnal 2-3 óra lenne egy irányban). És én sem igazán tudnék értelmes időben bejutni. Ergo ha vmi van, akkor ott a kocsi. Most 19 volt rá a kötelező, ezenkívül kell évi 1 olajcsere, álló helyzetben be nem xarik, ergo 25k/évet nekem megér az, h ott van, és működik.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#87152 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 12:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 28. 12:52

Egyrészt lehet, hogy kidobhatóm, lehet, hogy nem, mert 10 évig garantáltan jó!
Másrészt pedig a Citrom megvásárlása óta nem ült egyik gyerek sem a Pugban, a citromnak meg még a 10 garantált évből is van vissza kettő... ;)

Ok. Csak többet ne mondj ilyen szöveget, bocsi.

#87153 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 12:57

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2012. 02. 28. 12:14

Hajadra kenheted a zebrát, a vas elé nem kellett volna lelépni. Én legalábbis megvárom, h elmenjen az, akiről látom, h még csak nem is lassít. :) Lehet, hogy nagyobb vagyok, meg erősebb, de csak addíg, amíg el nem ütnek. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#87154 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 13:35

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 28. 12:37

En meg nem hallottam olyanrol akinek sikerult volna ez alapjan barmit is behajtania az eladon.
Ha nem all kotelnek onkent - kb eselytelen vagy. Az elo szokott fordulni, hogy fifty-fifty alapon javitas.
De az altalad emlitett visszavasarlasi garanciaval Magyarorszagon nem veszel autot. Ex szinte biztos.
Persze ha van idod targyalasra jarni meg van par eved megvarni mire visszakapod a penzed...

En inkabb vennek egy normalis kocsit az adott marka kereskedesebol - ahol tenyleg gari a gari.
Vagyis fuggetlen szerviz altal atnezett, allapot felmert es papiron tanusitott allapotu autot.
Ceget eselyesebb beperelni mint maganszemelyt.
Szerintem.

Cég, az autónepper nevén volt a kocsi. Das megcsinál helyetted mindent, egy tárgyalásra se kell elmenned, ha bukod akkor se kerül pénzedbe x összegig. A javításért se fogok fizetni. Ha nem adja ide -ingyen- a szerelő az autót, térítésmentesen kijön a rendőrség és akkor át kell adnia. Szerencsére vannak törvények amik néha neked kedveznek.

#87155 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 13:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 28. 12:42

Sajnálom. Bár én nem ütöttem el még senkit a zebrán (és máshol sem), meg szándékomban sincs. És abs nélkül is meg tudok állni, úgy közlekedem.
A gyalogosvédelem meg olyan mint a halottnak a csók.
Az asztalborogatásban egyetértek, de nem én tehetek róla, hanem aki elütött téged.

Nem is nálatok fogok borogatni, hanem a *ungária legforgalmasabb épületében. 1,5 éve volt a baleset kb. a dokihoz járásomat fizették ki előleg címen. 2 hónapja megvolt az orvosi vizsgálat, hogy maradandó-e a sérülésem, azóta nem lehet őket elérni. Szerintük munkából való kiesésre sem kell fizetni, mert nincs rá garancia hogy el tudtam volna helyezkedni. Amikor vittem papírt, hogy felvettek volna, akkor sokallták az összeget rajta és azért nem fizettek.
Szerencsére nekik is van főnökük: MABISZ.

#87156 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 13:43

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 28. 12:49

Mas meg vegye meg az altalad 'barkacsolt' kocsit. Gratulalok!
Te meg elvarnad, hogy vegyek vissza toled.

Ha genya lennek azt kerdeznem hol elsz te?

Minden autónk motorja és váltója jó volt, kivéve az Opelt, de az nem volt eltitkolva, mert hallatszott a hidrotőkék hangja indításkor. Más ügyben sem reklamáltak, illetve én magánszemély vagyok, és olcsóbban adom a kocsit, mint a kereskedő, gyakran jobb állapotban.
Motoroknál hasonló a helyzet, csak ott kifejezetten profit orientált az eladás.

#87157 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 13:44

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 02. 28. 12:57

Hajadra kenheted a zebrát, a vas elé nem kellett volna lelépni. Én legalábbis megvárom, h elmenjen az, akiről látom, h még csak nem is lassít. :) Lehet, hogy nagyobb vagyok, meg erősebb, de csak addíg, amíg el nem ütnek. :)

Nem én üttöttem el őt, hanem fordítva. Már régen a zebrán voltam, már többször is leírtam hogy történt. A bíróság szerint is 100%-ban ő a hibás.

#87158 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2012. 02. 28. 13:40

Nem is nálatok fogok borogatni, hanem a *ungária legforgalmasabb épületében. 1,5 éve volt a baleset kb. a dokihoz járásomat fizették ki előleg címen. 2 hónapja megvolt az orvosi vizsgálat, hogy maradandó-e a sérülésem, azóta nem lehet őket elérni. Szerintük munkából való kiesésre sem kell fizetni, mert nincs rá garancia hogy el tudtam volna helyezkedni. Amikor vittem papírt, hogy felvettek volna, akkor sokallták az összeget rajta és azért nem fizettek.
Szerencsére nekik is van főnökük: MABISZ.

Én teljesen megértem, gyerekkoromban ütöttek el már zebrán, anyukámmal, egy trabant, szerencsére csak könyebb sérülés volt, de máig emlékszem rá.
Csak én a sofőrt hibáztatom, nem azt hogy volt vagy sem abs a kocsiban.

#87159 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 13:53

Na ha minden igaz, holnap lesz vezérműtengely. 50€+posta :-)

#87160 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 14:00

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 02. 28. 13:53

Na ha minden igaz, holnap lesz vezérműtengely. 50€+posta :-)

Akkor happyend lesz a vege. Legalabb tudod mire szamithatsz.
Mellesleg eleg meglepve lattam, hogy elforgattad hatezerig.
En idosebb kocsit nem mernek igy meghajtani. Max egy alapos szetszedes es atnezes utan amin most esel at.

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4356
  • 4357
  • 4358
  • 4359
  • 4360
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.