HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4377
  • 4378
  • 4379
  • 4380
  • 4381
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#87561 Felhasználó inaktív   Ivan Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 05. 16:52

Idézet: Coppermine - Dátum: 2012. 03. 05. 09:37

teljesen másképp épül fel a motor karakterisztikája. teljesen hülyeség itt hasonlítgatni lóerő meg nyútonmétereket, bár tény, hogy az STi is 2.5T, de a bömös meg a 30d és 35d-t hozza - 1.0 szuszkát se hasonlítgatjuk az 1.9pdtdi-hez.

3.5 bar.. fasza :) tartós lehet.
Akkora töltőnyomáson megnéznék egy 2.5 literes bengásat. :)

Példaképpen 88-ban lett asszem az f1-ben 2.5 bar a szabály, az 1.5-ösök mégis 700Le felett maradtak.

3 bar és 1.8 benga, 2.1 baron szerény 850Le, nyomatékszegény benzines

#87562 Felhasználó inaktív   Ivan Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 16:57

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 03. 05. 15:30

ahham, és ringen az nagyon számít ám, nem ám a kanyarsebesség, meg a súly :D Kicsit költői túlzás volt amit írtam, de azért van benne igazság

Aki nem akarja érteni az úgysem tudja. Ha kijön a kocsi 20-al többel a kanyarból, hiába 2x olyan erős a lasabb kanyarsebességű, mire kigyorsít a másik már a következő kanyar bejáratánál van és a motorerőt a hajára kenheti. :)

#87563 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 17:10

Idézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 05. 16:26

Ezzel egyetértek, de azért írtam, hogy akkor legyen csak 550d azt csókolom. De nem szabad M-ezni! Nézzük már meg, hova jutott a BMW az M1 óta! X5M banyek, az ám a sportosság! :omg:

Mindegy, nekem mondjuk full mindegy, hogy 550d-nek hívják, vagy M5d-nek, se így, se úgy nem kellene (max. az ára)...

Te se láttad akkor a videót, ahol pályán x5m lenyomja az aktuális m3-ast kanyarban :laugh:

csámcsogni:
http://www.autonavig...t=an_friss_cikk

#87564 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 17:15

Visszacseréltük az autókat. Szóval eladó a gázos L300, vagy fiatalabb japán csere érdekel. Fel van polírozva, szépen ki van takarítva, tank tele. Jó vétel.99-es évjárat, 600,000Ft körül elvihető.

#87565 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 18:51

Idézet: Ivan Drago - Dátum: 2012. 03. 05. 16:57

Aki nem akarja érteni az úgysem tudja. Ha kijön a kocsi 20-al többel a kanyarból, hiába 2x olyan erős a lasabb kanyarsebességű, mire kigyorsít a másik már a következő kanyar bejáratánál van és a motorerőt a hajára kenheti. :)

Hol is van az a video, amiben egy trabi szopat egy m3-ast? Nem a ló számít, hanem a súly.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#87566 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 19:24

Gondolom gyari a trabi... amugy meg a sokak altal istenitett nissan GTR is tobb mint 1.7 tonna, es meg totalcar cikk is volt rola, hogy nem a sulyt hanem a tapadast es az ero jo leadasat helyeztek eloterbe, es milyen jol tettek...
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#87567 Felhasználó inaktív   Ivan Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 19:30

Idézet: leslie - Dátum: 2012. 03. 05. 18:51

Hol is van az a video, amiben egy trabi szopat egy m3-ast? Nem a ló számít, hanem a súly.

Meg egy jó gumi, futómű, ami gyorsan dolgozik (ezalatt nem az ültetett, kemény szarokat értem, ami nem dolgozik semennyit, mert annál a leglágyabb gyári is jobb tapadást ad).

Trabant 601 @ Hockenheimring

#87568 Felhasználó inaktív   Ivan Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 19:33

Idézet: Boba - Dátum: 2012. 03. 05. 19:24

Gondolom gyari a trabi... amugy meg a sokak altal istenitett nissan GTR is tobb mint 1.7 tonna, es meg totalcar cikk is volt rola, hogy nem a sulyt hanem a tapadast es az ero jo leadasat helyeztek eloterbe, es milyen jol tettek...

A trabant éppen annyira trabant, mint amikor a sima csokira ráírják, hogy mogyorót is tartalmazhat, abból kb annyi a trabant. De ez éppen így van a Nissan GTR-el is amivel versenypályán mennek, meg egy akár ferrari challengében is. Kívülről hasonló, belül meg egy egyedi építésű autó, ami nyomokban nissan, trabant, ferrari elemeket tartalmazhat.
Max akkor 1.7 tonna egy japó bajnokságban a gtr, ha ki van kötve a szabályokba, hogy széria kocsival kell indulni. Speciál kategóriábak kb meg lehet a fele súlyhatárral ballanszolva :)

Kb úgy működhet, hogy ha szabályok engedik és van pénz, hogy a gyári váltót kidobják a kukába vagy eladják valakinek, aztán az xtractól már rendelik is az újat aminek a háza nem menzakanál aluból van, hanem széria kocsikban ismeretlen magnéziumból :)

Szerkesztette: Ivan Drago 2012. 03. 05. 19:36 -kor

#87569 Felhasználó inaktív   Ivan Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 19:43

Ha már erőátvitel, na ilyen egy f1-es váltó. A hátsó nagyfogaskerék, aminek a belében van több is, az a difimű, amúgy egy szimpla 7 gangos "motorváltó", 1 kukactengellyel, léptetővillákkal, meg egy simson méretű asszem 4 lamellás szárazkuplunggal. A kukactengelyt éppen úgy csillagkerék pozicionálja, mint a motoroknál, csak hidraulikus forgatása van, meg a difit is hidróval variálják. Aztán csumi.
De pl a ferrarié két kukactengelyes, pontosabban két szénnéfurkált kukactengelyes. :) De ugyanígy két szerelőlemezen van, csapokkal összekötve. Meg persze köré egy magnézium, kompozit burkolat és kész. :)Kép

Ha meg már kuplung, na ennek tuti kicsi az inerciája és 400Nm-t stabilan átvisz, váltóban xtrac, kuplungban sachs az ász:

Kép

Szerkesztette: Ivan Drago 2012. 03. 05. 19:46 -kor

#87570 Felhasználó inaktív   Tessadar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 19:45

5. csukló sem volt jó. :grrr:
Végül vettem bontóban egy komplett féltengelyt, ezzel egyenlőre nincs gond. :kma:

#87571 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 21:50

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 03. 05. 17:50

Juteszembe. Monnyátok már el ezt a apeh norma szerinti üzemanyagtérítést amiről itt nagyon volt szó múlthéten. Szóltam főnökömnek, beszélt a könyvelőjével és arra jutottak, hogy nincs más megoldás, nem tudják ilyen norma szerint levonni mint költség. Én beadom a benyaszámláim amiket cégnévre kérek,de az nem változtat semmit, azt csak kiadásként lehet elkönyvelni, semmiféle apeh norma nincs a képletben.

Valaki? :think:
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#87572 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 21:50

F1 kuplung nagysága zoral :)
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#87573 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 22:07

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 03. 05. 21:50

Valaki? :think:

http://nav.gov.hu/ma...ak/gjnorma.html
http://www.apeh.hu/d...55/8._fuzet.pdf

Szerkesztette: fram 2012. 03. 05. 22:10 -kor

Ciciman is on borda

#87574 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 22:16

Idézet: fram - Dátum: 2012. 03. 05. 23:07

Ezt én végig nem olvasom most az biztos. Röviden mi a lényege? Én a 8.füzetben azt látom csak, hogy személyi jövedelemadóról ír, de itt céges akármiről van szó.
BMWパワー
Kép

#87575 Felhasználó inaktív   Ivan Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 22:23

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 03. 05. 21:50

F1 kuplung nagysága zoral :)

Hála az égnek ha nem is pont ezeket, de más hasonló színvonalú alaktrészeket volt szerencsém látni közelebbről. Emelni őket elég nagy show. Könnyűre számítassz, de annak is csak a töredéke. :)
Ezekről van egy elég jó és bő galériám, amikben hozzáértő szemek látják is a tutit, mi miért és hogy van. Akár csak egy szívócsatornáról is. Akármennyire hülyék is a szabályok eléggé szenzációs a színvonal :) :)

De hogy on legyek.
Kérdés, titeket mennyire frusztrál az a dolog, hogy mittomén lowcost járműveknél olyan szinten megy a spórolás, hogy mittomén egy c3 vagy egy swift 2 nem látható részein csak alapozó van? Oké, nem látni, de az ilyen dolgok engem taccsra tesznek. Ez mennyire lett standard mára? Mert nekem sem első, hogy felszedem a kárpitot.. de azért értitek, mikor felnyitod egy c3 motorháztetejét és a belseje nincs kifújva színre az szerintem kurvagáz :)
Mondjuk ma már mindegyik gyártónál szívás van.. így átrozsdásodási garancia, úgy átrozsdásodási.. aztán egy hatos mazda kerékdobja mégis rohad mint az állat sérülés nélkül. Elég súlyos a helyzet...

#87576 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 22:32

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 03. 05. 22:16

Ezt én végig nem olvasom most az biztos. Röviden mi a lényege? Én a 8.füzetben azt látom csak, hogy személyi jövedelemadóról ír, de itt céges akármiről van szó.

Idézet

I.1. A magánszemély saját tulajdonában lévő járművek
A magánszemély a saját tulajdonában lévő személygépkocsi6 hivatalos (üzleti)
célú használatáért alapvetően kétféle formában kaphat költségtérítést.

a) A költségtérítés egyik módja az, amikor útnyilvántartás alapján a ténylegesen
megtett utak figyelembevételével, vagy átalány alapján
részesül
költségtérítésben a magánszemély. Erre legtöbbször akkor kerül sor, amikor a
saját személygépkocsiját rendszeresen használja hivatalos célra. A költségtérítés
címén kapott összeg ekkor adóköteles bevételnek számít, amellyel szemben a
felmerült költségek az üzleti (hivatali) utakra (futásteljesítmény) elszámolhatók.
A bevétellel szemben a költségek elszámolása – a magánszemély választásától
függően – kétféle módszerrel történhet.
aa) Költségelszámolás történhet az alábbiak szerint:
- üzemanyagköltség címén a kormányrendeletben meghatározott
fogyasztási norma szerinti üzemanyag-mennyiség és az APEH által
közzétett ár szorzataként meghatározott összeg, vagy a számlával
(számlákkal) igazolt üzemanyag-vásárlás
vehető figyelembe azzal, hogy a
számla alapján figyelembe vett üzemanyag-mennyiség nem lehet több
mint az üzemi használatra az üzemanyag-fogyasztási normával számított
mennyiség, továbbá - a számlával (bizonylattal) igazolt fenntartási,
javítási és felújítási költségek számolhatók el a hivatali célú használat
arányában.

a lényeget kiemeltem
Ciciman is on borda

#87577 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 22:34

Idézet: Ivan Drago - Dátum: 2012. 03. 05. 22:23

De hogy on legyek.
Kérdés, titeket mennyire frusztrál az a dolog, hogy mittomén lowcost járműveknél olyan szinten megy a spórolás, hogy mittomén egy c3 vagy egy swift 2 nem látható részein csak alapozó van? Oké, nem látni, de az ilyen dolgok engem taccsra tesznek. Ez mennyire lett standard mára? Mert nekem sem első, hogy felszedem a kárpitot.. de azért értitek, mikor felnyitod egy c3 motorháztetejét és a belseje nincs kifújva színre az szerintem kurvagáz :)
Mondjuk ma már mindegyik gyártónál szívás van.. így átrozsdásodási garancia, úgy átrozsdásodási.. aztán egy hatos mazda kerékdobja mégis rohad mint az állat sérülés nélkül. Elég súlyos a helyzet...

Konkrétan magas ívből nem érdekel. :-)

Ha rozsdás, vissza kell vinni, vállat vonni, sanyi.

#87578 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 22:38

Idézet: Carmaged - Dátum: 2012. 03. 05. 22:34

Konkrétan magas ívből nem érdekel. :-)

Ha rozsdás, vissza kell vinni, vállat vonni, sanyi.

Mazda 6.
2005 decemberi.
329e km.
Es latszolag tiptop.

Mondjuk rendesen szervizeltek. De meg nem is kopott a belseje sem...

Ma lattam auto keresgeles kozben.

#87579 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 22:39

Idézet: fram - Dátum: 2012. 03. 05. 23:32

a lényeget kiemeltem

Köszi. Már csak az a kérdésem, hogy ilyenkor a számlát azt a saját nevemre kell kérni? Útnyilvántartást ki hitelesíti? Vagy azt beadom, hogy ennyit mentem ide és ide, tessék itt van számla havi 100ezer huf benzinről és azt levonják az adómból? Vagy ezt hogy kell érteni?
BMWパワー
Kép

#87580 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 22:42

Na, találtam egy nyári képet.
Ami a kanapén van, meg előtte szatyrok, táska, kádrács, az mind a csomagtartóban volt. A Pugban...

Csatolt fájl  WP_000128.jpg (194,53K)
Letöltések:: 49

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4377
  • 4378
  • 4379
  • 4380
  • 4381
  • Utolsó »