HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3038
  • 3039
  • 3040
  • 3041
  • 3042
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#60781 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 29. 11:41

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 04. 29. 12:35

Mi a diffi? Az egy bazi nagy kombi. :)

Más a funkciója. A bele sokkal család barátabbra van kialakítva (mozgatható ülések, hogy ha sok a cucc, de kis gyerek van hátul, akkor nagyobb legyen a csomagtér, sok tárolórekesz), sokkal magasabb az egész kocsi, vezetői pozíció is magasabban van, de a teteje főleg.

#60782 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 29. 11:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 04. 29. 12:41

Más a funkciója. A bele sokkal család barátabbra van kialakítva (mozgatható ülések, hogy ha sok a cucc, de kis gyerek van hátul, akkor nagyobb legyen a csomagtér, sok tárolórekesz), sokkal magasabb az egész kocsi, vezetői pozíció is magasabban van, de a teteje főleg.

Egy jó kombi is családbarát. Nekem felnőtt méretre szabott hátsó ülésekkel is elegendő méretű a csomagtér (ablak aljáig pakolva 600 liter).

#60783 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 29. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2011. 04. 27. 09:37

Sűrűn kellene kopácsolni :) Reggel indítok, rámérek, szépen ott van a 14V. Pont generátoroshoz vezetett volna az utam, hogy nézze meg, mondjon valamit. Mondom fasza, lehet önjavító a rönó? :Đ Aztán 2-3 sarokkal arrébb már elkezdte a pittyegést (szerencsére?), mester is megállapította, hogy ez bizony nem tölt. Meséltem a tüneteket, azt mondta kvázi normális, hogy 100e km felett elkezd elfogyni a szénkefe vagy a csúszógyűrű. Délután leveszik a generátort (nem ők, hanem autószerelő, szerencsére van egy a közelükben), ők felújítják, aztán holnap délre vissza is kerül a javított generátor.

22-25k-t mondtak a felújításra, ha nem a forgórésszel van valami (ha azzal, az +10k), meg gondolom az autószerelő is mondjuk egy 10-est el fog kérni a generátor levétel/visszarakásért.

Szénkefe 2-5,000Ft :blink: BONTOTT GENERÁTOR IS MEGÁLLNA 15-BŐL.

#60784 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 29. 12:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 04. 27. 10:58

Lassan nézegetünk családi autókat a coupé helyett...
Szerintem kellene majd egy családi autó, amivel az asszony el tudja vinni a lurkó(ka)t ahova kell, meg kell egy munkába járós kocsi nekem. Előbbi legyen tágas (3 gyereket tervezünk), utóbbi egyen keveset és bírja az autópálya tempót tartósan is...
Mondtam neki, hogy pl egy 407 SW, vagy Mégane GrandTour lehetne a családi kocsi. Nem jó egyik sem, mert nagyok és nehéz vele parkolni. Megnéztem a Mégane kombi 7 centivel rövidebb, mint a Peugeot, amivel most könnyű parkolni, a 407 SW meg asszem 12 centivel hosszabb, de abban lesz parkoló radar elől-hátul... :D Vannak még ötleteitek ilyen kategóriás kocsira, hogy mi legyen a családi vas? Elvárás, hogy legalább 110-120 lovas dízel motor legyen benne, meg xenon lámpa, illetve, hogy a 3 gyerekülés elférjen hátul...

Mazda6 tudja ezeket. A kombiban teljesen síkba hajthatók az ülés támlák is.

#60785 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 29. 12:16

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 04. 29. 11:45

Amúgy meg majd az asszony megmondja, h mit akarj. :Đ

:laugh:
RDaneel_hu

#60786 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 29. 12:26

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2011. 04. 29. 13:12

Szénkefe 2-5,000Ft :blink: BONTOTT GENERÁTOR IS MEGÁLLNA 15-BŐL.

Csapágyakat, kefét, csúszógyűrűt is cserélték többek között. Nem tudom mennyi lenne ez elemenként, de a munkadíj is rájön ügye erre (3-4 órát dolgoztak rajta). Bontott generátor meg ki tudja mennyit ment és milyen állapotban van. Ez meg most 25-ért pöpec, újszerű. Ezeket elvileg végigcsinálták rajta: http://www.oninditog...ndex.php?menu=3

#60787 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 29. 12:31

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2011. 04. 27. 13:28

Nem azert mondom, de meg mindig nem ertem miert akartok feltetlenul szopni a sok km-s hasznalt "modern" dizelekkel.
3M korul megkapod 120-150k km-l az orajaban, 200k km-l a beleben, amikor mar siman jonnek konyekig zsebbenyulos szopofaktorhegyek veluk, garinak reg vege van eddigre km futasa es a kora miatt is.

LPG-t bele es maris occsoban eljarsz egy km-t vele, mint a dizellel tenned.
Olcsobb az LPG-t berakatni utolag is, mint kifizetni a dizel modell felarat.
Ha meg ujan igy veszed at, akkor a mas regado kategoriaja miatt meg lehet olcsobb is az auto vegara ezzel egyutt is, mint a sima benzinesen lenne. Annal meg a dizel csak dragabb szokott lenni. Foleg ha vmi nagyobb ccm-s mocc van benne eri meg, mert ott a regado is joval nagyobb, az LPG kit meg annyival messze nem dragul.

Komolyan nem ertem ezt a dizel maniat, amikor 385 a benzin, 375 a gazolaj es csak 200 az LPG.
Szamold ki 100km futas uzemanyag koltseget

Ami 6.5-t eszik benzinbol, az 8 LPG-bol. Ugyanekkora dizel motoros vas elmegy 5-l

6.5x385=2502
5x375=1875
8x200=1600

Ez mellett a dizel karabantartsa es szervizelese is a legdragabb.

Nekünk eddig szerencsénk volt a dízelekkel, de arra mindig figyeltünk, hogy inkább esztétikai hibás legyen az ótó, de a motorja legyen jó. Régen gázos kocsink lenne, ha lehetne vele mélygarázsban parkolni, illetve a tartály nem foglalna el sok helyet. A pótkerék tartállyal naponta tankolhatnánk. Az LPG-snek is több a karbantartása, mint a benzinesnek. 2-300K körül szerelik be, kvázi sok év, mire megtérül. Egyébként gyengébben is megy vele, néhány kocsiba (pl. Yaris) nem is szeretik beépíteni a műanyag szívócső, és s kényes szelepek miatt. Öreg kocsiknak a hengerfejét is meg tudja enni. Van azért hátránya is.

#60788 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 29. 12:50

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 04. 28. 09:47

fentebb linkeltem, ezen csak egy sebesség van. ez még analóg tekknika :Đ de azt mondta a néni a rendőrségi telefon túloldalán, hogy tegyek észrevételt (ami illetékmentes), hogy ott nem is annyi a sebességkorlát.

amúgy hülyék, mert ha a (képen tőlem hátrébb levő) kereszteződés másik oldalán mérnék az ellenkező irányba menőket, ott nagyobbat kaszálnának, mert az ötvenes szakasz, és oda még lendületből szoktak érkezni a hetvenes részről

Nekünk is így volt, aztán kértek még 5000-es illetéket is, hogy mégis fizessünk. Megkapták, azóta kuss van!

#60789 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 29. 13:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2011. 04. 29. 13:26

Csapágyakat, kefét, csúszógyűrűt is cserélték többek között. Nem tudom mennyi lenne ez elemenként, de a munkadíj is rájön ügye erre (3-4 órát dolgoztak rajta). Bontott generátor meg ki tudja mennyit ment és milyen állapotban van. Ez meg most 25-ért pöpec, újszerű. Ezeket elvileg végigcsinálták rajta: http://www.oninditog...ndex.php?menu=3

Csapágy szintén 1-2,000Ft, max kettő kell bele (az utcánkban van a boltja). Mindegy ódiban ha baja lesz 2 óra alatt megcsinálom. Opel kapott bontottat, nem került 10-be sem.
Egyébként újabb opeleknél 75,000-nél is el tud szállni a generátor, a 100k km már ettől legalább jobb.

#60790 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 29. 13:22

Tegnap láttam CIVIC CRZ hybrid-et. Olyan, mitha összekeresztezték volna az első crx-et és az ufo civic-et. Pofás, de semmi hangja nem volt, hátul nevetségesen kicsi. A műszerfal nagyon modern. Ha nem cuccolnánk sokat jó lenne fele annyiért.

#60791 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 29. 13:33

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 04. 29. 08:37

Egyébként lovaskocsit is le lehet vinni Kecskemtére ;) Csak az megdobja a kőccségeket, de hátha asszonyod akarja a nagypolszki helyett, mégiscsak romantikusabb, klasszikusabb, tisztább szárazabb érzés. Igérem nem driftelünk vele :Đ

http://auto.indavide...vaskocsi_drift/
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#60792 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 29. 13:37

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 04. 29. 07:08

Ennyi idő után meg minek? Mi változik tőle?

Amúgy már értem, miért vagy olyan feszült a gugatopikban. :Đ

Most érett meg a dolog, nem tudom jobban leírni :D Semmi nem változik, de szeretném, oszt megkértem a kezét. Mittudomén :D

(a gugatopicban nem feszült vagyok, csak elegem van a guga hazugságaiból, megpróbáltam az ő stílusában válaszolni, ennyi)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#60793 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 29. 13:38

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 04. 29. 07:10

Marharépa. Kutyában az a poén, h viheted magaddal. :)

Nem szeretnék egy nagy németjuhász lihegését hallgatni több órán keresztül a nyakamban :D
Ilyen öleb-féle meg nem kell :D

#60794 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 29. 13:38

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 04. 29. 12:35

Mi a diffi? Az egy bazi nagy kombi. :)

A kombit "normál" autóból csinálják, az egyterűt meg így építik rögtön --> a kombiban sokkal lentebb ülsz, az egyterűben meg mintha buszon ülnél --> rövidebb helyet foglalsz, de magasabban ülsz --> nagyobb csomagtér azonos hosszból, de magasabb lesz a vas.

#60795 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 29. 13:43

Üzenet megtekintéseIdézet: H.Niki - Dátum: 2011. 04. 29. 09:25

Evangélikusoknál (reformátusoknál) is, nagyjából, talán kötetlenebb és közvetlenebb.
Itt egy rövid videó az esküvőnkről:

Milyen fiatalok vagytok :D
Na igen, az ilyen templombelső jobban tetszik mint a csicsás.

#60796 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 29. 13:44

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 04. 29. 09:37

Nekem erről mindig vmi Hitman-es lövöldözés jut eszembe. Faszomba, hogy egyre több az esküvő az ismerettségi körben. Télleg Gömbibá, ha nemjó a lovaskocsi, akkor ott van szibi rajmercije, az télleg zoral, abba én elutaznék a világ végére is olyan kényelmes, ha nem kéne bele tankolni :Đ
Egyébként lovaskocsit is le lehet vinni Kecskemtére ;) Csak az megdobja a kőccségeket, de hátha asszonyod akarja a nagypolszki helyett, mégiscsak romantikusabb, klasszikusabb, tisztább szárazabb érzés. Igérem nem driftelünk vele :Đ

Nagypolszkival lehet driftelni :) Háccsókerék, 75 ló, 4 tárcsafék
Nekem az kell, asszony meg nem ért a kocsikhoz :)
Havernak van egy OT-s Taunusa, még ő is játszhat.

#60797 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 29. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 04. 29. 14:38

A kombit "normál" autóból csinálják, az egyterűt meg így építik rögtön --> a kombiban sokkal lentebb ülsz, az egyterűben meg mintha buszon ülnél --> rövidebb helyet foglalsz, de magasabban ülsz --> nagyobb csomagtér azonos hosszból, de magasabb lesz a vas.

Illetve inkább 3 gyermeknél tud hálás lenni a 3 külön ülés. Kombikban kínkeservesen vagy nem fér be a 3 gyerekülés..Nameg kurva jól lehet variálni az üléseket külön-külön.
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#60798 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 29. 15:57

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 04. 29. 11:16

M5 Touring :) Belefér a kiskád, kismotor, pelenka, és még megyeget is :)

:up:
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#60799 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 29. 18:05

http://www.a5.hu/cikkek/1/47096.shtml

#60800 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 29. 18:39

Ódiban lett ablaktörlő cserélve. -5000Ft. Olajcsere tervezettebb volt, az -10k.
Szerencsére a 6-6,4-es átlaggal jól keres.
A Dunlop sportmax gumi szárazon király.

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3038
  • 3039
  • 3040
  • 3041
  • 3042
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.