HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3077
  • 3078
  • 3079
  • 3080
  • 3081
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#61561 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 17. 11:06

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 05. 16. 21:14

Legalább soké?

Nemtom'.

#61562 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 17. 11:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2011. 05. 17. 11:35

Én most már technikai dokumentációval megyek a szerelőhöz, neked megvan a magyar nyelvű szerviz manuál ? Az 55A fejezetben van az első lökhárító szakszerű szerelése, a generátor leszerelése is megvan.

Nagyon szerencsés vagyok akkor a szerelőmmel, mert jobban ismeri az autót, mint a dokumentáció, nagyon lelkiismeretes, nem tör el semmit, viszont kérés nélkül is észrevesz apróságokat, amiket ingyen (!) meg is csinál (pl. kicserél egy kiégett égőt, beállítja az ablaktörlőt). És lehet hozzá 7-re is menni. :)

#61563 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 17. 11:12

Üzenet megtekintéseIdézet: keton - Dátum: 2011. 05. 17. 12:07

Nagyon szerencsés vagyok akkor a szerelőmmel, mert jobban ismeri az autót, mint a dokumentáció, nagyon lelkiismeretes, nem tör el semmit, viszont kérés nélkül is észrevesz apróságokat, amiket ingyen (!) meg is csinál (pl. kicserél egy kiégett égőt, beállítja az ablaktörlőt). És lehet hozzá 7-re is menni. :)

Ennyi pozitívum mellé biztos van negítvum is. Mennyiért dolgozik? :)

#61564 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 17. 11:23

Detto. En is ugy vagyok vele, hogy inkabb fizetek kicsivel tobbet, de legyen tuti a szerelom.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#61565 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 17. 11:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2011. 05. 17. 12:12

Ennyi pozitívum mellé biztos van negítvum is. Mennyiért dolgozik? :)

Viszonylag olcsón, a múltkor itt a topikban a beárazáson elég sokan fölé tippeltek a végeredménynek. :) Amire most konkrétan emlékszem, pár hónapja cseréltem elöl mind a két fényszórót, meg akkor már az indexeket is (autópályán kavics betörte), ezért 5 ezer forint munkadíjat fizettem, és a helyszínen megvártam, mert nem szenvedett vele egy napig. Kb. másfél óra volt az egész, de abban benne volt az autó általános átnézése is, mert anélkül nem enged ki kocsit a műhelyből. Negatívumként talán azt tudom említeni, hogy sokszor egy hétre előre van már csak időpont, ráadásul a város másik végébe kell vinni a kocsit. :)

#61566 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 17. 11:38

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 05. 17. 12:00

Pedig így ránézésre kevésnek tűnik, bár asszem havernak is 8x lovas volt és nem panaszkodott rá. Az meg tuti, hogy alig evett.
Meg egy kicsit kicsinek is tűnik... de végül is annyira az elején vagyok a keresgélésnek, hogy egy opciónak jó.
Széthullani nem szoktak? Mondjuk ilyen szempontból renyókkal kapcsolatban inkább egy elfogulatlan véleményt várnék. :Đ :Đ

Ki kell prószálni, de szerintem clioba nem kevés a 86 paci.
Majdnem megane méretű, előző cliohoz képest eléggé megnőtt ez a clio III. Széthullás szempontjából sincsenek vele különösebb gondok, strapabíró, jól összerakott kis járgány.

Ez mind elfogulatlan vélemény volt :Đ :D

#61567 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 17. 11:47

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 05. 17. 10:40

Sziasztok!

Kéne valami "átlagos" gép általános használatra. Város, némi "rövid" hosszútáv. :)
Két embernél több is férjen be adott esetben.

Átlagos nálam:
- méretre vmi Focus nagyságrend
- hatchback előnyben
- 3 ajtónál több
- 100 ló legyen meg, ha több az se biztos, hogy árt (klíma is kell)
- inkább a dízel felé húznék fogyasztásügyileg

Árban szűk 2M-es határig gondoltam, de várok más ajánlatokat is, ill. egyéb felvilágosítást, hátha nem tudom mire van szükségem vagy mivel járnék jobban. Méretben, korban, árkategóriában, stb...
Nyilván az lenne még lényeges, hogy motorikusan, futóműre... ami számít, ne rohadjon le azonnal, mondjuk 1-2 éven belül. Persze nyilván ez példányfüggő is erősen, de most a típus- és évjárat- (ár-) függő problémákra gondolok elsősorban.

Toyota Corolla E12 HB 1.4 d4d :lollypop:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#61568 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 17. 12:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2011. 05. 17. 12:38

Ki kell prószálni, de szerintem clioba nem kevés a 86 paci.
Majdnem megane méretű, előző cliohoz képest eléggé megnőtt ez a clio III. Széthullás szempontjából sincsenek vele különösebb gondok, strapabíró, jól összerakott kis járgány.

Ez mind elfogulatlan vélemény volt :Đ :D

Azért tegyük hozzá, hogy 4-5 évesen (főleg a 2006-osak) már tipikusan Rönós ez is ugyanúgy, itt-ott zireg-zörög, nyöszög, főleg dízelnél, futómű és a motor felfogatási pontjai sem a világ legjobbjai közé tartoznak.

#61569 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 17. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2011. 05. 17. 13:44

Azért tegyük hozzá, hogy 4-5 évesen (főleg a 2006-osak) már tipikusan Rönós ez is ugyanúgy, itt-ott zireg-zörög, nyöszög, főleg dízelnél, futómű és a motor felfogatási pontjai sem a világ legjobbjai közé tartoznak.

Ezért kerülnek ennyibe. 2M körül aránylag keveset futott fiatal dízel alsóközepest nem olyan egyszerű találni. Inkább cserélek bakokat meg 1-2 gömbfejet, mint mondjuk megvenni egy céges isten tudja mennyit futott és hogy használt fókát és abban belefutni valami dízeles "olcsóságba". Ennyiért nem olyan egyszerű találni jófélét. Valamilyen kompromisszumot muszály lesz kötni.

#61570 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 17. 13:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2011. 05. 17. 14:05

Ezért kerülnek ennyibe. 2M körül aránylag keveset futott fiatal dízel alsóközepest nem olyan egyszerű találni. Inkább cserélek bakokat meg 1-2 gömbfejet, mint mondjuk megvenni egy céges isten tudja mennyit futott és hogy használt fókát és abban belefutni valami dízeles "olcsóságba". Ennyiért nem olyan egyszerű találni jófélét. Valamilyen kompromisszumot muszály lesz kötni.

Nem mondom, hogy a Clio III rossz lenne a kategória társai között, de nem is a legjobb. Persze, kompromisszumot kell kötni.

#61571 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 17. 13:43

Üzenet megtekintéseIdézet: MarKinG - Dátum: 2011. 05. 17. 12:47

Toyota Corolla E12 HB 1.4 d4d :lollypop:

Városba nincs is jobb, mint egy kis dízel, hogy sose melegedjen be...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#61572 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 17. 15:36

Na ma volt a Partner 40k km-es szervizen. 62ezer Ft. Olaj, olajszűrő, gázolajszűrő meg a kellékek, kedvezményes (!!!) 8K-s óradíjjal.

Amiről régebben írtam, hogy valami kotyog a fütőműben, kiderült, hogy tényleg. Valami egymásban lévő 2 alkatrésznél a méret nem stimmel és így lötyögnek egymásban. Külön kérvényezni kell, hogy így garanciaidőn túl megszervizeljék ingyen ( == egy lemezdarabbal kitömik a rést :laugh: ).

Van még 1 kellemes ritmusos cicegő hang, ami a bordásszíj/vezérlés irányából jön. Szintén külön kérvényes a teljes vezérléscsere garanciában.

#61573 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 17. 15:53

Nekem van egy autóvillamosságis ismerősöm, jófej, ő szerelte a riasztómat, meg egyébként máshoz is hozzá tud nyúlni -van aknája stb, olajat is cserélt már nekem-, vele szoktunk bartelezni, én meghegesztem a számítógépes nyűgjeiket, cserébe ő meg ránéz a kocsira ha kell valami. De szép lassan elérte, hogy nem szívesen megyek hozzá, max akkor, ha végig ott állok mellette, mert hiába végzi jól a munkát, egyébként meg kurva figyelmetlen. Értsd: velem nem fog kezet, mert "bocs, csupa olaj vagyok, msot raktam össze egy akármit", de ugyanezzel a lendülettel behuppan a kocsiba és összetapiz mindent, úgy kell rászólni, hogy "megértem én, hogy nem öltözöl át sterilbe a kedvemért, de legalább egy kézmosás, hogy ne legyen olajos a plüss kárpit meg a kormány"? Meg nekiáll forrasztani a vadiúj szőnyeg felett úgy, hogy egy kibaszott újságpapírt nem rak alá, hogy ha lecsöppen a cucc, akkor ne a szőnyeget égesse ki.
-ZsOlTi-

#61574 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 17. 16:27

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 05. 17. 14:43

Városba nincs is jobb, mint egy kis dízel, hogy sose melegedjen be...

ő akar dieselt. Akkor ott van a 2.0 d4d ha ez kicsi :)
Nem írta hány km-t megy a városban...
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#61575 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 05. 17. 16:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 05. 17. 10:31

A legtöbb 9 előtt nem akar fogadni, de 4kor bezárnak... Szombaton persze nem dolgozik egyik sem...

Mert 9 előtt akkor még tud melózni, és 16h után kicsit dolgozgatni, ügyfélfogadás meg nincs. Szombat meg olyan, ha valaki megteheti, akkor irigykedjünk rá.
Make love not Wor.

#61576 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 05. 17. 16:32

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 05. 17. 16:53

Meg nekiáll forrasztani a vadiúj szőnyeg felett úgy, hogy egy kibaszott újságpapírt nem rak alá, hogy ha lecsöppen a cucc, akkor ne a szőnyeget égesse ki.

Nekem meg hiába holt mocsok a kocsi, és alapban ha tiszta az ember keze, akkor gumicserénél is úgy veszi át, hogy a kormányt betekerik védőfóliával, meg a vezető oldali ülést és váltót, ilyesmit. Mondjuk fórumon meg is köpködték, hogy köcsög drága lehúzós :-) Sógor autószerelő, oda direkt nem megyek, és pont ezért nem szopok a gépeivel sem. Kölykökét egy időben hegesztettem, mert család, de cégesre szánjon, költsön rá, írok számlát, jó idő.
Make love not Wor.

#61577 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 17. 17:06

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 05. 17. 16:53

Meg nekiáll forrasztani a vadiúj szőnyeg felett úgy, hogy egy kibaszott újságpapírt nem rak alá, hogy ha lecsöppen a cucc, akkor ne a szőnyeget égesse ki.

Nylonfóliából van a szőnyeg? Mert mást nem nagyon tud kiégetni. :-)

#61578 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 17. 17:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2011. 05. 17. 14:05

Valamilyen kompromisszumot muszályj lesz kötni.

:p

-C0pp3rM!n3-

#61579 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 17. 18:19

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2011. 05. 17. 18:06

Nylonfóliából van a szőnyeg? Mert mást nem nagyon tud kiégetni. :-)

Az esetleg lecseppenő forrasztóón azért elég forró, fene se tudja kárt tesz-e abban, amire rácsöppen (a szőnyeg valami plüss szerűség, de lehet műszálas). Bár sokszor már a levegőben megköt, meg aki profin forraszt az nem is nagyon csöpögteti, de na, azért az a minimum, hogy ha valamin dolgozok -pláne ha másé-, akkor vigyázok rá.
-ZsOlTi-

#61580 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 17. 18:21

En is azt hittem... aztan egyszer beadtam teljes kulso belso tisztitasra a verdamat es a csomagtartot meghuztak a bor kormanyt pedig felsertettek.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3077
  • 3078
  • 3079
  • 3080
  • 3081
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.