HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4360
  • 4361
  • 4362
  • 4363
  • 4364
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#87221 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 29. 14:36

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 29. 14:29

Az adatok szerint kb 10 literrel eljar. Az meg kb egy 2 literes motor fogyasztasa.
Nem tunik durvanak.

:nevet:
Az én autómra is azt mondták, hogy 8 literrel eljár, télen mégis 11,5 a budapesti fogyi. És ez csak 1500 kg (sofőrrel együtt) és csak 132 ló... Az inkább 15 liter lesz, de ha játszósban hajtod, akkor inkább 25... ;)

#87222 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 14:37

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 29. 14:35

Játszós autó.
Hobbi, szenvedély. Horgászni is lehet csak úgy, engedély ára és minimális ráköltés. Vagy lehet vagyont beleölni. Bélbojra felnézek, mert egy hobbi, egy álom neki az amire költ. Plusz a saját keze munkája van benne. Ezt ne hasonlítsuk egy szalonból kihozott autóval össze. Bogár fanok, trabi, mini, stb? És akkor nem is említettem a veterán autósokat, többszörösét költik a gépre mintha vennének egy újat.

ezt értem, nem is azzal van a gondom, és is bütykölgetem az enyémet (bár mivel nem hajlandó elromlani, így inkább lökhárítót cserélek, meg kormányt, meg extrákat teszek bele:D)
hanem hogy egy a8 hogy lehet játszósautó :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#87223 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 14:37

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 02. 29. 14:35

Mármint arra a 10 kilóméter munkábajárásra? Mert a Zafira szerintem simán jó utazóautónak, főleg ha dízel lesz.

Nemtudom, te pénzed, meg persze én is tudom, hogy milyen az, amikor kell valami, de nincs észérv rá, hogy miért :-) De én előbb vennék valami sportosabb járgányt, mint egy ilyen bálnát.

A sportosabb kb mind turbo - olyan auto nekem nem kell.
Nagykobcentis lehet, turbos nem.

#87224 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 14:40

Megvan a vezérműtengely, le is adtam szerelőnek. Úgytűnik, többet futott, mint az enyém, de a bütykök nincsenek megkopva (ez valami görgős holmin keresztül nyomja a szelepeket, szóval kb. nemis kopik), csapágyfelületek nem vészesek, egyedül a szemmeringnél van kicsit megkopva, lehet, hogy kicsit szivárogni fog ott az olaj. De 150€-nyi olajat, mint amivel többért az újat ajánlották (volt aki 550€-ért mondott újat, hogy annyiért van), nem fog ott sosem elfolyatni, úgyhogy teszek rá.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#87225 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 14:43

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 29. 14:25

Az ara kb nevetseges, kevesebb mint 2e Euro. Ez meg nem az agyon elektronikazott szeria, ez az elso A8 szeria.

De, ez is agyon van elektronikázva, ráadásul pl. egy klímapanel sok százezerbe kerül.

Hosszú távú utazásra jó lehet, mondjuk kérdés, hogy a 10 alá autópályán sem vihető fogyi meg a sok nem feltétlen megbízható elektronika miatt érdemes-e egy ilyennel egy kisgyerekkel hosszú utakra menni. Pláne, hogy ebben az összeállításban elég ritka még a maga nemében is.

#87226 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 14:45

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 29. 14:37

A sportosabb kb mind turbo - olyan auto nekem nem kell.
Nagykobcentis lehet, turbos nem.

Az akkori A8-ban kizárólag dízelen volt turbo. Nézz utána pls. ;-)

#87227 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 14:46

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 29. 13:58

Lattam egy tok jo jatszos autot (weben).
Audi A8 2.8 V6 quattro. 194 paci, kezi valto. Aluminium kasztni. (1997-es).
Az elado szerint nincs hibaja (haha).

Megnezem - aztan ha tenyleg jo akkor annit meger. Van rajta egy ev muszaki, a kezi valtos eleg megbizhato (legalabb nem tiptronic), az alu kasztni nem fog rohadni, a 2.8 V6 ugyanaz a motor mint a nagy A6-ban. Hatha megtetszik.

Ugyis szabin vagyok, belefer a megnezes. A terv ugyis az, hogy venni egy nagyobb autot, rakolteni megegyszer az arat es total rendbe rakni.
Ezeknek kb az aluminium lengokar a betegseguk, de van egy ficko aki a lengokart atalakitja es igy csak a gombfej cseres - kb 1000Ft egy szett.
(ezt a neten olvastam, nem tudom mennyire igaz) (lehet, hogy elotte azert utana olvasok a motornak - erdekel, hogy szijas/lancos-e, tipikus hibak, stb)(talan erdemes elotte Bardinal vagy mashol utana nezni az alkatreszek arainak). Velemenyem szerint eleg kellemes utazo autot lehetne belole csinalni....

Velemeny? Ellenvelemeny?

Játszós autó szerintem:
- könnyű (max. 1200-1400 kg)
- erős (max. 8 kg/LE)
- esetleg hátsókerekes.

Ez a se nem erős, se nem gyors Audi egy kompromisszum! Ilyet ne vegyél, vagy ha igen, akkor az nem játszós autó lesz!
Mire kell? Hány emberrel?
Ha megveszed a családi batárt (amit nem úszol meg úgysem), akkor nem kell már a hátsó ajtó sem! Meg a hátsó ülés is mindegy, mekkora...

Ezek inkább játszós autók:
- MX-5
- MR-2
- Barchetta
- 325i

Ami pedig igazán játszós:
- Roadsport 120
- Már a regadója sem sok, csak rossz oldalon van a kormány...

#87228 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 14:46

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 02. 29. 14:35

Mármint arra a 10 kilóméter munkábajárásra? Mert a Zafira szerintem simán jó utazóautónak, főleg ha dízel lesz.

Nemtudom, te pénzed, meg persze én is tudom, hogy milyen az, amikor kell valami, de nincs észérv rá, hogy miért :-) De én előbb vennék valami sportosabb járgányt, mint egy ilyen bálnát.

Jaja, jó eséllyel a Zafira talán még kényelmesebb is az üléspozíció miatt 600km-re.

#87229 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 14:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 02. 29. 14:46

Jaja, jó eséllyel a Zafira talán még kényelmesebb is az üléspozíció miatt 600km-re.

A kényelem még akár jó is lehet, ha nincs szétülve az A8, de egy _játszós_ autóban sok minden számít szerintem, de kényelem nincs a listán...

#87230 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 14:59

A kékben egy óvodás is átrakja a kormányt bal oldalra.
Hosszú útra nem jó a nyitott kocsi, lehet az Audi megér ennyit, de 10 fölött fog enni. Nekünk a 2,5-es dízel 6-7 között elvolt, másnál ugyanez a motor megeszi a 8-at az A8-tól kisebb bódéban. A benzines ennek a másfélszeresét bekajálja. Gázzal jó vétel is lehet. Legfeljebb ha elromlik a klíma lehúzod az ablakot. :laugh:
Inkább az lesz a baj, hogy utána nem fogsz szeretni beűlni a műanyag belsős zafirába, vagy kicsi de zajos stiftbe. A4 után elég sok kocsi idegesítő volt, a passat tűrhető, csak a motorja zajosabb és egyenetlenebbül jár.

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 29. 14:46

Játszós autó szerintem:
- erős (max. 8 kg/LE)
- esetleg hátsókerekes.

Ez a se nem erős, se nem gyors Audi egy kompromisszum! Ilyet ne vegyél, vagy ha igen, akkor az nem játszós autó lesz!
Mire kell? Hány emberrel?
Ha megveszed a családi batárt (amit nem úszol meg úgysem), akkor nem kell már a hátsó ajtó sem! Meg a hátsó ülés is mindegy, mekkora...

Ezek inkább játszós autók:
- MX-5
- MR-2
- Barchetta
- 325i

Ami pedig igazán játszós:
- Roadsport 120
- Már a regadója sem sok, csak rossz oldalon van a kormány...

#87231 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 15:00

kékfiúnak mert a barna csajokra bukik:
http://frmpic.sportm.../p/306/471202/2

A8 helyett:
http://www.hasznalta...t_liter-5296704

Szerkesztette: nke 2012. 02. 29. 15:04 -kor

#87232 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 15:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 02. 29. 14:45

Az akkori A8-ban kizárólag dízelen volt turbo. Nézz utána pls. ;-)

En is ezt mondom. Nem kell turbo!

Nekem nem kell a gyorsulas - 530d is elmegy alattam 7 literrel.
A kenyelem az fontos. Jo ules es eleg hely az nem art. Sima autoba en nem ferek be (4 ajtos).
Magas is vagyok es nagydarab is.

Hogy ertsetek: az asszony kap egy uj Zafirat (minden valoszinuseg szerint).
Az lesz a csaladi auto a hosszabb utazasokra is.

Nekem kell egy nagyobb auto ami azert megy is ha kell (a Suzuki helyett).
Sokat tanakodtam - dizel kizarva az uzemanyag rendszer es a kettos tomegu lofaszok miatt.
Fogyasztas nem donto szempont - de azert 4.2 V8 nem kell.
Inkabb egy viszonylag nagyobb benzines (ami szigoruan turbo mentes) - nekem nem driftelesre kell, igy nem gaz ha raadasul quattro.
A legjobb egy A8 kombi lenne - abba a biciklim is beferne - ilyen sajnos nem letzik. Amikor kedvem van biciklivel jonnek haza - ha meg nem, akkor elvan az autoban.

A8 azert tetszik, mert legalabb egy gond kihuzva (rozsda). A nagy motorok siman elmennek 300-500e KM-t.
Nem tudom mennyi elektromos gaz van a kisebb benzinesekkel - a 4.2 verzioval azert a tiptronic meg egyeb dolgok halodnak.
Akar az is megoldhato, hogy veszek egy torottet tartaleknak - vagy netan ilyen aron megegyet. Nem gond.
A meret tetszik, a motor kb orok elet meg egy nap. A tobbi javithato/cserelheto. A fenntartasra is futja.

Gondolkodtam kisebb kupekban - azok olyan tiz eves koruk korul mar rozsdalnak. Fene tudja. Megnezem, aztan meglatjuk.
Az audik altalaban tetszenek - meg egy Allroad Quattro amit elfoganek, esetleg S4 vagy S6 de az ritka...

#87233 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 15:16

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2012. 02. 29. 15:00

A8 helyett:
http://www.hasznalta...t_liter-5296704

signumokat én is szoktam nézegetni :)

#87234 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 15:17

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 29. 15:06

A kenyelem az fontos. Jo ules es eleg hely az nem art. Sima autoba en nem ferek be (4 ajtos).

Sokat tanakodtam - dizel kizarva az uzemanyag rendszer es a kettos tomegu lofaszok miatt.
Inkabb egy viszonylag nagyobb benzines (ami szigoruan turbo mentes) - nekem nem driftelesre kell, igy nem gaz ha raadasul quattro.
A legjobb egy A8 kombi lenne - abba a biciklim is beferne - ilyen sajnos nem letzik. Amikor kedvem van biciklivel jonnek haza - ha meg nem, akkor elvan az autoban.

A8 azert tetszik, mert legalabb egy gond kihuzva (rozsda). A nagy motorok siman elmennek 300-500e KM-t.
Nem tudom mennyi elektromos gaz van a kisebb benzinesekkel - a 4.2 verzioval azert a tiptronic meg egyeb dolgok halodnak.
Akar az is megoldhato, hogy veszek egy torottet tartaleknak - vagy netan ilyen aron megegyet. Nem gond.
A meret tetszik, a motor kb orok elet meg egy nap. A tobbi javithato/cserelheto. A fenntartasra is futja.

Gondolkodtam kisebb kupekban - azok olyan tiz eves koruk korul mar rozsdalnak. Fene tudja. Megnezem, aztan meglatjuk.
Az audik altalaban tetszenek - meg egy Allroad Quattro amit elfoganek, esetleg S4 vagy S6 de az ritka...

97-es
szerinted hányszor volt törve? és akkor már lesz rozsda
a motorral nincs is gond, de az elektronika símán párszázezres javításokat igényelhet

#87235 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 15:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 29. 15:46

Játszós autó szerintem:
- erős (max. 8 kg/LE)
- esetleg hátsókerekes.

Megsütött a nap? :omg: a könnyáű az 1tonna alatt van. Ami fölötte, az már mind nehéz.
Háccsókerék az musthave, nem esetleg. :Đ
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#87236 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 15:35

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2012. 02. 29. 16:00

annyira nem nyerő, de én nem csak a barnákra bukom
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#87237 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 15:40

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 29. 15:06

Pontokba szedve:
-az 530d kereken 15 évvel fiatalabb konstrukció, mint ez és ugyanolyan nehéz. Ergo ha az 7-tel megy, ez 10-12 altt nem áll meg pályán. Ha nem ez az utazóautó, hanem 10km-ekre mész vele, akkor 15 fölött lesz az összkerékhajtással
-nem kell az erős motor vs. zavar, ha kicsit visszalassulsz 5-ben autópályán emelkedőn (egyébként merrefelé van ilyen, amit az újabb fajta, 90 lovas Swift nem bír? én Szlovéniában nem emlékszem ennyire durvákra)? Plusz ha nem akarsz sietni, miért baj, ha kicsit visszalassul? vs. S4-S6 vs. utazónak ott a másik, minek még egy
-nem(csak) a motor van agyonelektronizálva (ezt már leírtam), hanem az összes többi cucc benne

#87238 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 15:56

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 02. 29. 15:34

Megsütött a nap? :omg: a könnyáű az 1tonna alatt van. Ami fölötte, az már mind nehéz.
Háccsókerék az musthave, nem esetleg. :Đ

Azért elég kevés autó van manapság 1000 kg alatt (és 20 év alatt :p)...

#87239 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 15:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 02. 29. 15:40

Pontokba szedve:
-az 530d kereken 15 évvel fiatalabb konstrukció, mint ez és ugyanolyan nehéz. Ergo ha az 7-tel megy, ez 10-12 altt nem áll meg pályán. Ha nem ez az utazóautó, hanem 10km-ekre mész vele, akkor 15 fölött lesz az összkerékhajtással

Kiegeszitve azzal, hogy 300 kiloval nehezebb egy A8 es vagy 20%al gyengebb is a 2.8benzines.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#87240 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 16:01

Ha én ilyen helyzetben lennék [van céges kényelmes kocsi, van egy swift és lesz egy új családi autó, amivel lehet utazni is], azaz magamnak keresnék melóbajárós-játszós autót, tuti valami sportkocsit vennék. Pl. egy porsche-t, akár valami klasszikert.

úgyis az a bajom, hogy mire oda jutok, hogy megengedhetek egy porsche-t, addigra már hülyén fogok kinézni benne. :Đ
Egy kedves ismerősöm bioboltja: Panakeia

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4360
  • 4361
  • 4362
  • 4363
  • 4364
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.