Idézet: Carmaged - Dátum: 2012. 02. 29. 14:45
Az akkori A8-ban kizárólag dízelen volt turbo. Nézz utána pls.

En is ezt mondom. Nem kell turbo!
Nekem nem kell a gyorsulas - 530d is elmegy alattam 7 literrel.
A kenyelem az fontos. Jo ules es eleg hely az nem art. Sima autoba en nem ferek be (4 ajtos).
Magas is vagyok es nagydarab is.
Hogy ertsetek: az asszony kap egy uj Zafirat (minden valoszinuseg szerint).
Az lesz a csaladi auto a hosszabb utazasokra is.
Nekem kell egy nagyobb auto ami azert megy is ha kell (a Suzuki helyett).
Sokat tanakodtam - dizel kizarva az uzemanyag rendszer es a kettos tomegu lofaszok miatt.
Fogyasztas nem donto szempont - de azert 4.2 V8 nem kell.
Inkabb egy viszonylag nagyobb benzines (ami szigoruan turbo mentes) - nekem nem driftelesre kell, igy nem gaz ha raadasul quattro.
A legjobb egy A8 kombi lenne - abba a biciklim is beferne - ilyen sajnos nem letzik. Amikor kedvem van biciklivel jonnek haza - ha meg nem, akkor elvan az autoban.
A8 azert tetszik, mert legalabb egy gond kihuzva (rozsda). A nagy motorok siman elmennek 300-500e KM-t.
Nem tudom mennyi elektromos gaz van a kisebb benzinesekkel - a 4.2 verzioval azert a tiptronic meg egyeb dolgok halodnak.
Akar az is megoldhato, hogy veszek egy torottet tartaleknak - vagy netan ilyen aron megegyet. Nem gond.
A meret tetszik, a motor kb orok elet meg egy nap. A tobbi javithato/cserelheto. A fenntartasra is futja.
Gondolkodtam kisebb kupekban - azok olyan tiz eves koruk korul mar rozsdalnak. Fene tudja. Megnezem, aztan meglatjuk.
Az audik altalaban tetszenek - meg egy Allroad Quattro amit elfoganek, esetleg S4 vagy S6 de az ritka...