HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4366
  • 4367
  • 4368
  • 4369
  • 4370
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#87341 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 01. 17:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2012. 03. 01. 16:46

Ha Legacy, akkor szigorúan Twin Turbo GT-t belőle :happy: vagy ha kombi kell akkor GT-B :rolleyes:

-C0pp3rM!n3-

A turbot azt hanyagolnam. De ez az en hulyesegem.

#87342 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 01. 17:11

Üzenet megtekintéseIdézet: keton - Dátum: 2012. 03. 01. 07:51

Ilyen "idióta középkonzolos" autót vezettetek már amúgy? :) Lehet, hogy én vagyok anatómiailag furcsa alkat, de lenyomtam több mint tízezer km-t egy C30-asban és egy V70-esben is, és egyikben sem zavart a lebegő konzol, pedig hosszúak a lábaim (194cm vagyok). Mindig olvasom a cikkekben is, hogy vágja a lábat, meg ilyeneket, de az enyémet valahogy sose. Vagy ennyire márkabuzi vagyok, hogy észre se veszem a folyamatos kék-zöld foltokat a lábamon? :D

Vezettem C30-at, V50-et, S60, V60, V70, XC70 modelleket. Az éles konzol engem zavar, mert alapból széttárt lábbal vezetek és nekitámasztom a középkonzolnak. Nem nyomom erőből persze, de neki van támasztva. Én csak 190 centi vagyok, de zavaró. A V50-ben tapasztaltam még egy érdekes dolgot: a lebegő konzol mögött van ugye valami tároló, ami gyűjti a port. Aztán alul a padlóból kinő egy "pukli", ami normálisan folytatódna a középkonzolban. Ez a bokámat simogatta, az is furcsa ergonómiai melléfogás szerintem.

Egyébként kedvelem a márkát, a V70 eszményi családi autó szerintem.

Üdv!
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#87343 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 01. 17:44

Kép
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#87344 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 01. 18:01

Üzenet megtekintéseIdézet: FõDudu - Dátum: 2012. 03. 01. 09:50

A dizel nekem budos.
Talan ha lenne adblue verzio szemelyautoban.... Az itteni buszok peldaul egyaltalan nem budosek, de az uj 530d igen. Valamit megis tud az adblue...

Utaztam valami merci taxiban, ami AdBlue-s volt. Pontos típust nem figyeltem, de valahol a csomagtartóban ott volt a felirat, hogy AdBlue only. Valami kombi volt, talán E osztály, de igazából nem ismerem a merciket, csak valami olyasmi lehetett.

Itt van egy merci "terepjáró" AdBlue tartállyal:

Szerkesztette: potyo 2012. 03. 01. 18:08 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#87345 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 01. 18:02

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 03. 01. 17:03

A turbot azt hanyagolnam. De ez az en hulyesegem.

akko' jó lesz neked a szívódezső :Đ

-C0pp3rM!n3-

#87346 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 01. 18:08

Na ilyen volt a műszerfala, akkor jól tippeltem:

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#87347 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 01. 18:48

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 03. 01. 18:01

Utaztam valami merci taxiban, ami AdBlue-s volt. Pontos típust nem figyeltem, de valahol a csomagtartóban ott volt a felirat, hogy AdBlue only. Valami kombi volt, talán E osztály, de igazából nem ismerem a merciket, csak valami olyasmi lehetett.

Itt van egy merci "terepjáró" AdBlue tartállyal:

DEF, avagy Diesel Exhaust Fluid. Az AdBlue márkanév, az USA területén nem is így hívják. A lényeg az, hogy a motorban eltolják az emissziót olyan irányba, hogy sok NOx-ot nyomjon a motor. Ezt pedig a vizelethez hasonló folyadékkal visszatolják az SCR-on belül a megcélzott NOx emisszióra. A részecskéket megpróbálja megfogni a DPF. Annyira nem jó móka egyébként ez a folyadék. Rettenetesen büdös (mint a vizelet), nagyon korrozív. Ezen kívül a 85 fok feletti hőmérsékletet nem kedveli, de túlságosan hideg sem lehet, ezért fűteni is kell. Igazából orbitális szopás. Elég kevés fogy belőle az üzemanyaghoz képest, viszont ha kifogyasztja a sofőr teljesen (figyelmeztet a rendszer előtte időben), akkor az elektronika leveszi a nyomatékot rendesen.

#87348 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 01. 19:00

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2012. 03. 01. 12:39

Részben igazat kell adjak a várostervezésnek is, elvégre a Dunapart nem egy zajos büdös forgalmas ipartelepnek kéne kinézzen, sokkal inkább parkosított turistavonzó szabadidős valaminek, ha már jutott ide látványosság. Bécs sem a belvárosi széles átfolyó utairól híres, Londonban sincs folyóparti áthúzó út, sőt ott különösen nagy szívás autózni. Csak ezt nehéz olyankor hihetően jól lekommunikálni, amikor épp lehal az egész alól a használhatóság alsó határán működő tömegközlekedés, és már a függőleges felületeken is próbálnak parkolni, mert más nem maradt.

És akkor kell zölddé tenni ezeket a területeket, amikor a valóban zöld területek rendben vannak, szépek, és annyira zsúfoltak, hogy már alig fér oda az ember. Amíg a jelenlegi nagyobb zöldterületek (Városliget, Népliget, Margitsziget) ilyen állapotban vannak, mint most, addig nem kell máshova zöldet rakni. Ezeket kell olyanná tenni, hogy tényleg szívesen menjen ki az ember.

#87349 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 01. 19:11

Kép
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#87350 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 01. 19:27

Sose értettem mi a fasznak ilyen parkosítás. Az akkoris egy zsúfult szarlevegős zajos belváros lesz. Ráadásul körbenézel és ugyanúgy épületeket látsz. Bőven elég ami van fa az épületek között. Egy városnak a vérkeringését a közlekedés adja, ezt kellene fejleszteni. Aki meg zöldbe vágyik, az kimegy a városból úgyis.
BMWパワー
Kép

#87351 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 01. 20:03

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 03. 01. 19:27

Sose értettem mi a fasznak ilyen parkosítás. Az akkoris egy zsúfult szarlevegős zajos belváros lesz. Ráadásul körbenézel és ugyanúgy épületeket látsz. Bőven elég ami van fa az épületek között. Egy városnak a vérkeringését a közlekedés adja, ezt kellene fejleszteni. Aki meg zöldbe vágyik, az kimegy a városból úgyis.

fanatikus biciklisek kozott ezt ne nagyon emlegesd...

#87352 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 01. 20:21

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 03. 01. 21:03

fanatikus biciklisek kozott ezt ne nagyon emlegesd...

Azokat rühellem a legjobban. Motoros legalább leelőz aztán jobb esetben nem látom többet, max az árokban, de az nemérdekel. De, hogy a biciklisek borsónyi agyát mi motiválja arra, hogy az autókat feltartsák azt nemtom. Egyszer komolyan addig ütném az összeset amíg meg nem térnek és nem közlekednek a járdán. Nem elég, hogy kielőzi őket 8-10autó, lámpánál nekik előre kell menni, hogy kezdődjön ismét a feltartás. :omg:
BMWパワー
Kép

#87353 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 01. 20:23

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 03. 01. 20:21

Azokat rühellem a legjobban. Motoros legalább leelőz aztán jobb esetben nem látom többet, max az árokban, de az nemérdekel. De, hogy a biciklisek borsónyi agyát mi motiválja arra, hogy az autókat feltartsák azt nemtom. Egyszer komolyan addig ütném az összeset amíg meg nem térnek és nem közlekednek a járdán. Nem elég, hogy kielőzi őket 8-10autó, lámpánál nekik előre kell menni, hogy kezdődjön ismét a feltartás. :omg:

Szerintem azonnal menj fel a Kerékagyra és írd meg nekik a panaszaidat. Imádni fogják, szükségük van minden építő kritikára, hogy még jobban beilleszkedjenek a város közlekedésébe. Hálásak lesznek, figyeld meg :)

#87354 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 01. 20:31

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 03. 01. 21:23

Szerintem azonnal menj fel a Kerékagyra és írd meg nekik a panaszaidat. Imádni fogják, szükségük van minden építő kritikára, hogy még jobban beilleszkedjenek a város közlekedésébe. Hálásak lesznek, figyeld meg :)

És utána másoljam ide a köszönő írásokat? :Đ
BMWパワー
Kép

#87355 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 01. 20:35

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 03. 01. 18:48

DEF, avagy Diesel Exhaust Fluid. Az AdBlue márkanév, az USA területén nem is így hívják. A lényeg az, hogy a motorban eltolják az emissziót olyan irányba, hogy sok NOx-ot nyomjon a motor. Ezt pedig a vizelethez hasonló folyadékkal visszatolják az SCR-on belül a megcélzott NOx emisszióra. A részecskéket megpróbálja megfogni a DPF. Annyira nem jó móka egyébként ez a folyadék. Rettenetesen büdös (mint a vizelet), nagyon korrozív. Ezen kívül a 85 fok feletti hőmérsékletet nem kedveli, de túlságosan hideg sem lehet, ezért fűteni is kell. Igazából orbitális szopás. Elég kevés fogy belőle az üzemanyaghoz képest, viszont ha kifogyasztja a sofőr teljesen (figyelmeztet a rendszer előtte időben), akkor az elektronika leveszi a nyomatékot rendesen.

Mindegy minek nevezik - itt nalunk ezek a Powered by Kutsenits buszok nagyon durvak. Ott megy elottem a lampanal es semmi szaga nincs.
Pedig regebben meg belso keringetesre raktam az autot - most mar tudom, hogy felesleges.
Lattam a nagy adblue-s kannakat a busz vegallomason.

Nem tudom a dizel fustjeben mi a budos (reszecskek vagy a nitrogen oxidok) - eddig kb mindegyik budos volt nekem. Kiveve ezeket a buszokat.

Nagyobb hidegben beinditottam a bombit egy kicsit melegedni. A lakasbol kilepve erezhetoen budos dizel szag volt az ajto elott. Jo, tudom egy fecske nem csinal nyarat - mert kb minden sporolos preferalja a dizel autokat - de nekem akkor is budos :)

Szerkesztette: FőDudu 2012. 03. 01. 20:39 -kor

#87356 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 01. 20:37

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 03. 01. 20:31

És utána másoljam ide a köszönő írásokat? :Đ

Ha megteszed, akkor örömmel csemegézünk. Pár kommentre szerintem még csettintünk is a nyelvünkkel, mert nagy mókamesterek vannak ám a Kerékagyon... :)

#87357 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 01. 20:40

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 03. 01. 20:35

Mindegy minek nevezik - itt nalunk ezek a Powered by Kutsenits buszok nagyon durvak. Ott megy elottem a lampanal es semmi szaga nincs.
Pedig regebben meg belso keringetesre raktam az autot - most mar tudom, hogy felesleges.
Lattam a nagy adblue-s kannakat a busz vegallomason.

Nem tudom a dizel fustjeben mi a budos (reszecskek vagy a nitrogen oxidok) - eddig kb mindegyik budos volt nekem. Kiveve ezeket a buszokat.

Nagyobb hidegben beinditottam a bombit egy kicsit melegedni. A lakasbol kilepve erezhetoen budos dizel szag volt az ajto elott. Jo, tudom egy fecske nem csinal nyarat - mert kb minden sporolos preferalja a dizel autokat - de nekem akkor is budos :)

Vannak LPG es CNG uzemu buszok is am. :blush: