HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4370
  • 4371
  • 4372
  • 4373
  • 4374
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#87421 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 02. 13:59

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2012. 03. 02. 13:45

a bovlibb bringaknak altalaban a kerekei a bovlibbak, legalabbis ami nagyon szembetuno par het hasznalat utan is mar
azzal menj fel jardaszegelyen parszor, aztan "kesz" is van.
vazzal nagyon nem szokott gond lenni amugy

Azt mondjak sulyra duplafalu felni kell. A vaz az trukkos - allitolag az aluminium otvozet vazakban benne marad a sokk.
Aztan egyszer eltornek. Ezt bringasok mondjak.

Teszkos gepekre mindenbol az olcsobbat rakjak.
Asszony egyszer azott meg a biciklijevel es 2 nap mulva rozsdas volt a lanc.
Pedig az is egy 120k-s bicikli. A kormany markolata egyszeruen megfolyosodott. Kenodik a gumi - nyulik mint a ragogumi.

Az enyem meg tavasztol-telig kint van es egy rozsdafolt nincs nemhogy a lancon, de sehol (Igaz, ez 280k volt 2006-ban a nagy 2005 evi modellek learazasa utan). Szoval a jot szerintem meg kell fizetni (egy jo ules sokat szamit)- ha hasznaltan meg lehet csipni egy tobsszazezres gepet olcson, akkor erdemes megvenni.
Ezeket nehez ugy szethajtani, hogy komoly baja legyen. A legtobbunknek ugysem downhill vagy dirt marhasagok kellenek.
Nalam mondjuk az elso az volt hogy lecsereltem a kulsoket varosira. Rucsi minta helyett kb slick guminak nez ki - es meg erositett is, azt hiszem valami kevlar betet van a defekt ellen benne. Na elo is veszem a tarolobol - megerdemli a napozast. Mar most kb 20 fok van.

#87422 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 14:01

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 03. 02. 14:48

Járdaszegélynél szétesik? :think: Akkor ezért megy az összes paraszt az úton a kocsik között... :omg:

Vagy netán azért, mert haladna. A járdán hirtelen irányváltással közlekednek vakon süketen emberek folyamatosan, és zokon vennék a 30-al becsapódó bringásokat. Kilépnek ajtón, kiugranak ablakból, kiszállnak a kocsiból, mert tehetik. Úton ritkábban teszik mindezt, hát ez az egyszerű oka.
Más kérdés, ki milyen utat választ, és mennyivel meg hogy megy rajta. Körúton senkit nem szoktam zavarni az 50-60 közötti utazómmal, ha épp sietek, Andrássy szervizúton meg a sok kocabringást az őrületbe kergetem azzal, hogy minden elsőbbségadós kereszteződésnél ki kell kerüljenek hogy aztán fék és körülnézés nélkül átzúzzanak rajtuk, aztán 2-3 pedálfordulat múlva újra helycsere.
Autós legalább elsőbbséget tartja, viszont ott meg pont ez az apró tolerancia hiányzik, ha lassítani kell és kerülni vagy óvatosan előzni, már ideges.
Gyalogosoknál meg mostanság meg a fehér furgon mögül kiugrálás jött divatba, nem is feltételezem már hogy nem fog kiugrani senki egy út szélén álló furgon mögül.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#87423 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 14:05

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 03. 02. 13:48

Járdaszegélynél szétesik? :think: Akkor ezért megy az összes paraszt az úton a kocsik között... :omg:

amikor nekimesz a kerekkel a szegelykonek, vagy vmi uthibaba, akkor az a bovlimetal felni elgorbul, aztan lesz is fasza 8-s benne
mert fing occcso anyagbol van

olyan mint a 12.9-s csavar, meg az 5.6-s... meretre ugyanolyan csavarnak nez ki mindeketto, de az anyagminoseguk eg es fold, ahol a 5.6-s mar reg megkokadt, lenyalodott, eltort, a 12.9-snek meg semmi baja sincs.

es a bringanak a kerekei kapjak a legjobban az ivet a utfelulettol

Olyasmi, mint az autoknal Alessio felni vs Enkei felni vagy vs OZ felni, az OZ raadasul ugy erosebb, hogy konnyebb is, mert olyan anyagbol van

annak deijen suliban tanultunk ijeneket, hogy az alap A34-s kepest a A40-sbol megcsinalva ugyanazt, ugyanolyan erossegre menyivel kevesebb anyagbol lehet kihozni es kozben a jobb/dragabb anyagot hasznalva lehet meg akar olcsobb is a jobb/dragabb anyagbol keszult db, mert csak 5%-l dragabb de 7%-l kevesebb anyag kell hozza
pl egy tengelynel, 1-2mm diffi is tobb % anyag, de nyilvan igazodni kell a szabvanyos csapagymeretekhez, szoval hiaba jonne ki kisebb atmerore 2mm-l az egesz a jobb/dragabb anyagbol, ami 7%-l kevesebb anyag es csak 5%-l kerul tobbe, ha szabvanyos csapagyatmero abban meretben nincs es azt meg kell hagyni ugyanarra, akkor meg mar nem 7%-l kevesebb csak 4-5-l es mar nem olcsobb semmivel
lefeluletkezelik vmivel es meg nem mondod, hogy mibol van, lehetne pl muanyagbol is akar a bringa kereke

Caroll Shelby cege csinalt a '80-s evek vegen muanyag felniket autokra is

de van ami annyira olcso aluotvozet, hogy azzal nem lehet arban versenyezni

Szerkesztette: hobizoli 2012. 03. 02. 14:10 -kor

Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#87424 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 14:09

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 03. 02. 13:57

Én ilyenekről még életembe nem hallottam, mint probléma. Én versenybringámmal egyszer telibekaptam egy betonfalat merőlegesen, vállal tompítottam az ütközés erejét annyira előrerepültem, de nem tört el a kulccsontom. Bringának se lett baja, minimális 8as lett a kerekébe, de nem vészes.

Jó, de azért vágod, hogy hiába vetted te egy tízesért azt a versenybringát (valószínűleg az eladó sem volt tisztában az árakkal, elég nagy mázli kell egy ilyen bizniszhez), újkorában valószínűleg nem a teszkós húszezres minőségi színvonalat képviselte...

#87425 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 14:17

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2012. 03. 02. 15:05

amikor nekimesz a kerekkel a szegelykonek, vagy vmi uthibaba, akkor az a bovlimetal felni elgorbul, aztan lesz is fasza 8-s benne
mert fing occcso anyagbol van

olyan mint a 12.9-s csavar, meg az 5.6-s... meretre ugyanolyan csavarnak nez ki mindeketto, de az anyagminoseguk eg es fold, ahol a 5.6-s mar reg megkokadt, lenyalodott, eltort, a 12.9-snek meg semmi baja sincs.

es a bringanak a kerekei kapjak a legjobban az ivet a utfelulettol

Olyasmi, mint az autoknal Alessio felni vs Enkei felni vagy vs OZ felni, az OZ raadasul ugy erosebb, hogy konnyebb is, mert olyan anyagbol van

annak deijen suliban tanultunk ijeneket, hogy az alap A34-s kepest a A40-sbol megcsinalva ugyanazt, ugyanolyan erossegre menyivel kevesebb anyagbol lehet kihozni es kozben a jobb/dragabb anyagot hasznalva lehet meg akar olcsobb is a jobb/dragabb anyagbol keszult db, mert csak 5%-l dragabb de 7%-l kevesebb anyag kell hozza
pl egy tengelynel, 1-2mm diffi is tobb % anyag, de nyilvan igazodni kell a szabvanyos csapagymeretekhez, szoval hiaba jonne ki kisebb atmerore 2mm-l az egesz a jobb/dragabb anyagbol, ami 7%-l kevesebb anyag es csak 5%-l kerul tobbe, ha szabvanyos csapagyatmero abban meretben nincs es azt meg kell hagyni ugyanarra, akkor meg mar nem 7%-l kevesebb csak 4-5-l es mar nem olcsobb semmivel
lefeluletkezelik vmivel es meg nem mondod, hogy mibol van, lehetne pl muanyagbol is akar a bringa kereke

Caroll Shelby cege csinalt a '80-s evek vegen muanyag felniket autokra is

de van ami annyira olcso aluotvozet, hogy azzal nem lehet arban versenyezni

Értem én csak leszarom. :Đ Nem volt még a környezetemben, általános használat mellett ilyen baj. Bringával meg szegélyre úgy mész fel, hogy felkapod a kormányt. Szerintem :)
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#87426 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 03. 02. 15:09

Jó, de azért vágod, hogy hiába vetted te egy tízesért azt a versenybringát (valószínűleg az eladó sem volt tisztában az árakkal, elég nagy mázli kell egy ilyen bizniszhez), újkorában valószínűleg nem a teszkós húszezres minőségi színvonalat képviselte...

Fogalmam sincs, hogy milyen márkájú vagy típusú. Ez is sztem kézzel lett fújva, sőt biztos. 4sebességes, meg a kormányon a szivacs el van kopva, szóval lehet nem csak porosodott. Tényleg nemtom, hogy miféle, annó egy tizest megért sztem :)

Viszont linkeltem kapásból 2p kattintással 2db csepel bringát, és a kettő együtt kijönne 60ból,amennyiért a teszkoban kapsz 1db szart.

Szerkesztette: blueboi69 2012. 03. 02. 14:19 -kor

BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#87427 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 14:22

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 03. 02. 13:51

Ott inkább a súly szokott problémás lenni, meg nekem volt már teszkós binyiglim, ami nem igazán zavartatta magát, hogy rozsdamentes acélból van, három év alatt szétrohadt a hegesztéseknél. Én inkább kiadok érte sokszoros pénzt, minthogy egyszer alattam nyíljon szét a váz... Olyanok meg mindennaposak voltak, hogy a kerékagy szart be, vagy a kormányrögzítő csavar repedt el, a felni is ette a gumikat, szóval bele lehet nyúlni nagyon az olcsóságba.

Nekem volt/van ilyen teszkógazdaságos biciklim...
Azzal nem volt kb. semmi baj, csak annyi, hogy olyan 5000 km alatt elhasználódott. Ezt szó szerint kell érteni! A kormánydió lötyög, a lánckerék csúcsai elkoptak, a váltó dobálja a fokozatokat, csapágyak tönkrementek (pedáltengely csapánya maga az öntvény, szóval nem javítható), stb.
Megmutattam egy amatők mountain bike versenyző srácnak, hogy ő mit javasol. A választ az volt, hogy venni kell egy másik teszkógazdaságos biciklit. Annak már annyi, lejárt az élettartama. Na most én azt a távot olyan 4-5 év tettem bele, ha egy fiatal srácnak 4-5 évente kell venni egy kerót 20-30 körül, akkor szerintem az OK. Azzal sem volt baj, hogy nehezebb, mint az átlag, mert nem mentem vele még Balaton körül sem. A leghosszab etap a Fehérvárról Velencei-tó kerülés volt, szerintem még 50 km sincs...

Persze, aki sokat használja, túrázik, annak nem való az ilyen...

(mondjuk az poén volt, hogy a bringás srác mutatta, hogy az övé milyen fasza, egy kézzal nyújtva megtartja az egész kerót. Mutattam neki, hogy én is! Csak akkor már pár éve ment a karate-sok bicikli-kondi kombó. De súlyra szerintem simán volt duplája annak, ami az amatőr versenyző _utcai, szaladgálós_, nem pedig verseny gépe volt!)

#87428 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 14:25

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 03. 02. 14:19

Viszont linkeltem kapásból 2p kattintással 2db csepel bringát, és a kettő együtt kijönne 60ból,amennyiért a teszkoban kapsz 1db szart.

Teszkóban húszért kapsz szart, decathlonban meg ötvenért olyat, amire öt év garancia van, ingyen beállítják neked, és igazoltan normális minőség. Az, hogy Csepel, semmit se jelent, hiába vágják utánad harmincért újszerűen.

#87429 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 14:25

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 03. 02. 14:17

Értem én csak leszarom. :Đ Nem volt még a környezetemben, általános használat mellett ilyen baj. Bringával meg szegélyre úgy mész fel, hogy felkapod a kormányt. Szerintem :)

Felkapni fel lehet, de ettol meg a hatso nalam 160 kilot visz...
Kép

Na itt a vas. Kicsit koszos meg leeresztett a 2 gumi.
De azert delutan mar kiprobalom.

#87430 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 14:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 02. 14:22

Nekem volt/van ilyen teszkógazdaságos biciklim...
Azzal nem volt kb. semmi baj, csak annyi, hogy olyan 5000 km alatt elhasználódott. Ezt szó szerint kell érteni!

Az a vicces, hogy én még csak túrázni se nagyon jártam vele (egyszer-kétszer feltekertünk Mátraházáig, de bicikliúton, aztán aszfalton), csak suliba járáshoz meg városban szaladgáláshoz használtam, három év alatt nullára amortizálódott, de addig is kellett rá költeni nem keveset.

#87431 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 14:28

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 03. 02. 15:25

Felkapni fel lehet, de ettol meg a hatso nalam 160 kilot visz...

Jah,de előre tudsz dőlni miután fenn az első kerék és akkor kevesebb súly jut hátulra.

De basszátok meg, nke-t lebasszátok naponta 5x, hogy ez nem motoros topik, erre itt megy a bringázás egész nap :Đ
BMWパワー
Kép

#87432 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 03. 02. 14:28

De basszátok meg, nke-t lebasszátok naponta 5x, hogy ez nem motoros topik, erre itt megy a bringázás egész nap :Đ

Láttál te már motort bringán? :think: :Đ

#87433 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 14:30

Nekem is van itt a tárolóban egy biciklim meg egy elektromos rollerem is, de csak kerülgetem. Occóé eladó mindkettő :)
Próbáltam biciklivel melóba menni, de nem jött be, pedig akkor még csak 7km-re dolgoztam. Időben nem volt sokkal több a kocsinál, de a laptoptáska alatt nagyon leizzadtam.

#87434 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 14:31

Úgy néz ki találtam felnit. Valakinek kell az enyim? Gömbibá? Lezli?
BMWパワー
Kép

#87435 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 14:32

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 03. 02. 14:17

uhm, es a hatso kereket is felkapod? :blush: