HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4529
  • 4530
  • 4531
  • 4532
  • 4533
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#90601 Felhasználó inaktív   Ivan Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:30

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 04. 12. 10:22

Faluba beérkezős téma az pont azt mondom, hogy jogos, azzal nincs baj, nem erről beszélek.

Közúti ellenőrzéskor meg akinek ilyen motorcseréje volt az ne ugráljon. Van amikor lehúzásra mennek,de sztem csak akkor akrnak az út szélén zsanettozni, ha vmi nagyon tajparaszt embert fognak ki. Ha normálisan állsz hozzájuk akkor rendesek. Én még egy bmw-stől sem hallottam azt, hogy fúúú a köcsög megbaszott a 2x akkora motor miatt. Legtöbbször az van, hogy normális volt és vállalható összegért cserébe elengedte. Mondjuk tudni kell, hogy ránézésre mindegyik gép normális állapotnak örvend, nem egy szétrohadó szar.

Nézd, valahol meg kell húzni a határt a szabályozásban. A magyar azt gondolja a másfélszerese még belefér, a duplája meg már szerinte is kicsit necces. De a valóság nem ez.
Ha autót épít vigye pályára.

Idézet

De pl a fólia az már más kérdés. Akinek van, az azt mondja, hogy hülyeség ez az egész szabályzás, rendőr meg némi delláért elenged vele. Nekem spec csak egyszer kellett érte elintézni másképp és nem köpködtem őket.
Nagyon sokat számít a köpködésben az,hogy az igazoltató rendőrnek milyen a hozzáállása. Van amelyiknek olyan bicskanyitogató stílusa van, hogy jaj. Ha nem lenne egyenruhában akkor pedig meg sem merne szólalni.

Pont ez a baj, én lekaparnám a műszakit róla és útvonalengedéllyel engedném tovább miután lehúzta a fóliát. És tudod miért? mert másból úgy sem ért, nem tanul, mert buta mint a f*sz és egy hét múlva ugyanúgy a KÖCSÖG ellenőr megállítja a fólia miatt.

#90602 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2012. 04. 12. 11:25

Ezt tovabbfejlesztenem retina leovasoval zebrakhoz.
Aztan kiderulne, hogy a gyalogok egy fore vetitve 2n+1x tobbet szabalytalankodnak, mint az autosok, legalbbis a buntetesei bevetelek szerint.

Mondjuk az elso 1-2 hetben a IX-XIX Hatar uton a buszemegallobol/ba a 3 savon csorda alakzatban atdzsesszelok 10 percentkent 3-4M-s bevetelt okoznanak csak ott.

Az semmi tegnapi bringás történet. Megyek utcába, utca végén jön keresztbe a nő a bringával. Jobbról járdáról le, balra járdára fel. Ez volt neki kb 20-30sec, úgy hogy nem szállt le a bringáról és el sem nézett semerre sem! Láttam amikor kijött a takarásból az épület oldalából, és végig lefelé nézett előre, gyökketővel. Az utca közepén volt mire odaértem hozzá,persze már messziről lassítottam, azt hittem nem kell így megállnom hanem mögötte átmehetek, de nem. És egyszerűen baszki nem nézett el semerre sem, úgy ment át az úton :omg:
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#90603 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 04. 12. 10:47

Van amikor tenyleg lehuzasra mennek. Van-e nalad kukas melleny meg utasterben van-e meg ilyenek.
Regebben hallottam olyat, hogy EU dobozban kell lennie ollonak - aztan regebbiekben nem volt. Ilyenert is megbasztak valakit. Persze ettol meg lehet hogy nem kotelezo az ollo.

Manapsag a trafi a legegyszerubb. Elbujnak egy jo kis eldugott harmincas tablanal vagy lako/piheno ovezetben.
Ki a tokom megy husszal (vagy mennyi ott a hatar)? Szinte senki.

Mondjuk az igaz, hogy a fixen telepitett sebesseg merok aranya nem eleg magas mondjuk ha az osztrakkal vetjuk ossze.
Nem hatrany az ha a kozlekedesi kultura kicsit javul. Minden hatso szandek nelkul mondom - csak ugye a sok kulfoldi utazasom soran latom mennyire lehet mas a kozlekedes.

Kukásmellény utastérben szerintem csak Ausztriában kötelező, persze attól még nekem is van mindkét ajtózsebben, elfér.
EU dobozom is tökéletes.
Nem olyan kurva kivitelezhetetlen dolgok ezek.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#90604 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Ivan Drago - Dátum: 2012. 04. 12. 11:16

Értem, szóval kényszerítenek rá! :D

Próbáltam körülírni a mondandómat, hogy érthető legyek. Ott is be kell tartani a szabályokat. Mint bárhol. Az sem mondtam soha, hogy köcsög rendőr, az a dolga, hogy ellenőrizzen betartassa a törvényeket. De miért ilyen helyeken mérnek csak jellemzően? ha a valóban balasetveszélyes helyeken IS(!!!!!) látnám őket nap mint nap, akkor azt mondanám, hogy nem a pénzbeszedés a fő cél. A rendőrséget elvileg az adónkból fizetjük, nem egy termelő, profitérdekelt cég. Nem eltartania kell magát. Ha hirtelen mindenki becsületes lenne és minden előírást betartana, akkor is szükség lenne rájuk. Ha hibázok, lebukok, fizetek. Ezzel nincs is problémám.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#90605 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 04. 12. 11:29

Eltekintve attól, hogy te tényleg valami elhagyatott helyen mentél azt mondod, azért a 30 helyett 50 egy lakóövezetben igenis kurva veszélyes .

Ki beszél itt lakóövezetről? Az oké, ahol mondjuk szűk utcák vannak meg játszó gyerekek, ott megértem, semmi gond. Sok a fa, tereptárgy, bármi lehet azt mondom oké. Csak láttál te már lakó-pihenő övezetben trafizni? Nem. A reptéri gyorsforgalmin ahol meg egy bedrogozott gyalogos se jár meg 2*2 néha 2*3 sáv van, ott meg bezzeg fotóznak... és akkor nem a lehúzásra mennek, ugye?
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#90606 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:34

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 04. 12. 11:30

Az semmi tegnapi bringás történet. Megyek utcába, utca végén jön keresztbe a nő a bringával. Jobbról járdáról le, balra járdára fel. Ez volt neki kb 20-30sec, úgy hogy nem szállt le a bringáról és el sem nézett semerre sem! Láttam amikor kijött a takarásból az épület oldalából, és végig lefelé nézett előre, gyökketővel. Az utca közepén volt mire odaértem hozzá,persze már messziről lassítottam, azt hittem nem kell így megállnom hanem mögötte átmehetek, de nem. És egyszerűen baszki nem nézett el semerre sem, úgy ment át az úton :omg:

Velem tegnap egyirányúban jött szembe, teljes lelki nyugalommal. Nem, nem volt engedélyezve a szembe behajtás nekik sem.
Csak valami fasz a médiában elhíresztelte hogy mostantól szabad, csak azt nem fejtette ki, csak akkor ha tábla is van.

#90607 Felhasználó inaktív   Ivan Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 04. 12. 10:26

Áhhh... haggyukmá ezt. Van aki élvezi is a vezetést és akarva akaratlanul is gyorsabban megy, csak azért mert úgy adja ki a kanyar, a lendület a tempo és urambocsá 50 helyett 70el megy, mert nincs beverve a szög a kmórába.

A versenypálya az, ahol ezt szabadon lehet csinálni, ha nincs rá pénz , akkor gyüjtögess. Vagy menj el gokartozni. :)
Persze ez úgy szokott lenni, hogy egy gokart az biztos édeskevés, az kevés a mucsácsó képességeihez mérten, szóval az szar, olyan szarral ő nem megy, mert gyenge, nem tudja megmutatni, hogy mit is tud. Bár az az igazság, hogy egy forma1-es hrt is kevés lenne az ő képességeihez mérten, csak egy mclaren v red bull felelne meg.

#90608 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 04. 12. 11:33

Ki beszél itt lakóövezetről? Az oké, ahol mondjuk szűk utcák vannak meg játszó gyerekek, ott megértem, semmi gond. Sok a fa, tereptárgy, bármi lehet azt mondom oké. Csak láttál te már lakó-pihenő övezetben trafizni? Nem. A reptéri gyorsforgalmin ahol meg egy bedrogozott gyalogos se jár meg 2*2 néha 2*3 sáv van, ott meg bezzeg fotóznak... és akkor nem a lehúzásra mennek, ugye?

ezt mondtam, hogy nem a te példádat véve

#90609 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 04. 12. 11:33

Nem. :laugh: :cool2:
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#90610 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 04. 12. 11:30

Kukásmellény utastérben szerintem csak Ausztriában kötelező, persze attól még nekem is van mindkét ajtózsebben, elfér.
EU dobozom is tökéletes.

Persze, egyszerű, nem is drága dolog ez, sőt, ha belegondolsz akkor a biztonságodat szolgálja.
De amikor a mentődoboz szavatossági idejéért büntetnek az már nonszensz szerintem.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#90611 Felhasználó inaktív   Ivan Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 04. 12. 10:30

EU dobozom is tökéletes.

Nem érted, ez indokolatlan ellenőrzés a köcsög rendőrők részéről.
Csak ajánlani tudom azt, hogy éjszaka cseréljenek a mellény nélkül járók is kereket az útfelöli oldalon. Nem vagyok fosós, de... kellett az útra kirakni villogót, haver lámpával jelezni, amúgy elgyúrtak volna, mint a szart :). A ford kereke kiesett, úgyhogy ott a helyén ,se előre, se hátra.. Nem hülyeség a mellény.
Kötszer sem egy akkora tétel, amit ne lehetne kibírni.

#90612 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Ivan Drago - Dátum: 2012. 04. 12. 11:30

Pont ez a baj, én lekaparnám a műszakit róla és útvonalengedéllyel engedném tovább miután lehúzta a fóliát. És tudod miért? mert másból úgy sem ért, nem tanul, mert buta mint a f*sz és egy hét múlva ugyanúgy a KÖCSÖG ellenőr megállítja a fólia miatt.

Mi a fasz bajod van a fóliával? Egyik legjobb dolog a világon. És most nem arra gondolok, hogy rajul néz ki.
BMWパワー
Kép

#90613 Felhasználó inaktív   Ivan Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:38

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 04. 12. 10:35

Persze, egyszerű, nem is drága dolog ez, sőt, ha belegondolsz akkor a biztonságodat szolgálja.
De amikor a mentődoboz szavatossági idejéért büntetnek az már nonszensz szerintem.

Nem tudom, hogy az anyagoknak milyen a lejárati ideje, de azért ha romlott kaját adnak az étteremben, azt visszaküldeted nem?
És talán még a szakácsot is pofánvágnád, hogy ha azt mondja "nonszensz hogy ezért szólsz" neki :D

Előző kényszerítőset meg nyilván poénból írtam. :)
Vágd végig fóliát óvatosan sniccerrel, aztán csúsztass be alá egy nyomtatott szavatossági papírt a régi helyett...

Szerkesztette: Ivan Drago 2012. 04. 12. 10:42 -kor

#90614 Felhasználó inaktív   Ivan Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:40

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 04. 12. 10:37

Mi a fasz bajod van a fóliával? Egyik legjobb dolog a világon. És most nem arra gondolok, hogy rajul néz ki.

Esőben este jó, bár igazán még napszemdzsó is kell mellé. Persze nyilván, hogy akinek van az ugyanúgy lát fóliával is a röntgen szemeivel. Én sajnos a hozzám hasonló olajfaszú átlagdroidokra gondolok és én nem látok rajta keresztül ugyanúgy, ahogy ismerőseim sem. De lehet a mi szemünkkel, de akár az elmeállapotunkkal is gond lehet.
A tiszta üveg éppen határ felett van fényátengedésre (mérve).
Ami érdemi sötétítés az már csúnyán elbukik.

#90615 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:42

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2012. 04. 12. 11:08

És ez vonatkozik az összes "fehérfurgon"ra is.

mármint arra a részére, ami nem háromféltonnára van vizsgáztatva. merugye a hosszított-magasított-duplakerekes-erősítettrugós-stb gép is csak a valóságban visz el hat tonna cuccot :-D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#90616 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Ivan Drago - Dátum: 2012. 04. 12. 11:37

Nem érted, ez indokolatlan ellenőrzés a köcsög rendőrők részéről.
Csak ajánlani tudom azt, hogy éjszaka cseréljenek a mellény nélkül járók is kereket az útfelöli oldalon. Nem vagyok fosós, de... kellett az útra kirakni villogót, haver lámpával jelezni, amúgy elgyúrtak volna, mint a szart :). A ford kereke kiesett, úgyhogy ott a helyén ,se előre, se hátra.. Nem hülyeség a mellény.
Kötszer sem egy akkora tétel, amit ne lehetne kibírni.

Jah, csak vmiert odaig sosem jutnak el ugyanezen rend eber orei, hogy a bringasokat is elovegyek pont tok ugyanezert, ha nincs prizma kereken, meg elol-hatul rendesen megvilagitva, meg rajtuk a kukasmelleny (es nem a csomagtertoba odagyurve, hogy jojaz' he). Aztan jon veled szemben es akkor veszed eszre, amikor bekerul a lampaid fenycsovajaba. De o teged faszan jol lat, mert Te vilagitasz, a csökött nukuikú agyaba csak az nem fer bele, hogy ot meg azert nam latjak, mert ugy kozelkedik kozuton, mint aki lopni megy eppen.