HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9622
  • 9623
  • 9624
  • 9625
  • 9626
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#192461 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 09. 10. 09:54

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2014. 09. 10. 10:48

Ez csak egy volt a sok közül, nyilván utána kell számolni. Mindenhol azt írják, hogy sokkal jobban lehet kalkulálni a költségekkel mint tégla esetén ahol felmerülhet sokminden. Én csak tájékozódom, de azért elég sokan laknak ilyenben, annyira nem zsákutcaa dolog, nekem meg szimpatikus a technológia.

Eleve nem értem minek összehasonlítani egy ilyen ajánlatot egy valós elkészült projekttel. Brukolóanyagok közt is hatalmas eltérések lehetnek. Ablakokra anno mi is kaptunk 800ezertől 1.5millióig ajánlatot...

Hogy miért kell összehasonlítani egy elkészült projekttel? Mert én _tény_ számokat tudok mondani, amik már fixek, nem derül ki semmi utólag.

A lényeg pedig az volt, hogy én írtam, hogy én írtam, hogy 250 ezerrel számolhatsz, Te láttál egy számot, hogy 138.500+ÁFA és levezettem neked, hogy az - a mi háztervünk alapján - valójában 293 ezer! Ez a lényeg. Hogy az a ház, aminek csak a _tervezett_ költségét látod, drágább, mint a miénk, ami már megvalósult, jobb műszaki tartalommal. Ez alapján én nem látom, hogy a könnyűszerkezet miért lenne olcsóbb... :think:

#192462 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Mondjuk a bankkártyakiváltó cuccuk az lényegesen előrébb van, mint a sima nfc-s bankkártyával összekötős megoldás. A többiben csak a szokásos élvonal, ami bőven elegendő, csak a túlzott elvárások miatt levitálnia kéne, és hologramot vetítenie, hogy ne fikázzák.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#192463 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2014. 09. 10. 10:50

Sajnos amihez kell engedély azt nem lehet megkerülni...

jah. Epp ezert a villamos es futestervezot sem lehet kihagyni.
Ok vallaljak a felelosseget az altalad takolt rendszerert.
Es ketlem, hogy brahibol bevallalnanak egy szar rendszert mert te sporolsz...

Regen is ugy volt, hogy lakohazban futes csere (olajosrol gazra).
Apammal mindent megcsinaltunk (gepeszmernok, lakatos, meg meg ki tudja milyen szakmai vannak a turbos kazanfuton at...), de a hegeszteseket a gazcsovezesen minositett hegeszto csinalta.

Biztonsagi rendszert csak olyan csinalhat aki minositve van rola.

#192464 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 10. 09:55

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2014. 09. 10. 10:42

Így van, de még nem tartok ott sajnos. Mire ezzel befutnék, asszony tervei szerint már 5-8évesek lesznek a porontyok :omg:

Nézd, én nem vagyok ennyire szar helyzetben, de valamennyire hasonló.
Most pénteken vettem át a lakást, van két gyerek, asszony. Kész a lakás, ilyenek vannak, hogy festés, redőny, közművek átjelentése, kéne egy kapu, kis konyhabútor fejlesztés, net. A héten minden nap 18-19ig dolgoztam, a hétvégén gyorsan kifestettem a lakótereket, de sem a lépcsőházra, sem a fürdőre nem maradt időm, pedig csak egy rétegben kell, mert tavaly készült el, 1 évet laktak benne, de nagyon vigyáztak mindenre. Ki kéne pakolni a pincét, kitakarítani, kis gipszkarton a falra, de arra sincs időm, hogy a szobákba a helyére toljam a bútort, és akkor még ki kell pakolni a dobozokat, stb.
Hazaérek 7re, és inkább vagyok a két lurkóval, meg fürdetés, 9 után meg már olyan vagyok, mint a mosottrongy, ráadásul hangos dolgokat amúgy sem tudnék csinálni, mert alsó szomszédnál kisgyerek van, meg 8 után amúgy sem illik. És nekem a sarkon van a bölcsi-ovi, asszony viszi őket, vagy anyós, asszony még nem dolgozik.
Neked ennél jóval többet kéne tenned úgy, hogy a 7-8 éves gyerekeket iskolába, szakkörre, úszni, meg mindenhova vinni, közben dolgozni, hogy telljen gipszkartonra meg gyapotra, és akkor asszonyhoz egy szót sem szóltál még. Nem lehetetlen, csak kurva nehéz.

Ráadásul, ha olyan helyen építkezel, drágább lesz a bekerülés, mint az ingatlan értéke. Kolléga 3 éve fejezte be a nagy, kétszintes kecót Kókán, nagy kert, ráadásul a telek ingyen volt. Sok mindent csináltak maguk (villany, alap, mittomén), kb. 18 millióban van neki. A piacon meg ér 15 körül. Jó, nem eladásra építette.

A jelenlegi ingatlanpiacon, ha nincs megbízható rokonság, haver, olcsó munkaerő vagy kurva sok időd, szerintem inkább venni érdemes. Persze kérdés, van-e az igényednek megfelelő. De szerintem a tiédnek van.
KomposztWC

#192465 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Bujdy - Dátum: 2014. 09. 10. 10:51

Mert nem tudtam pontosan, hogy mit akarok. Persze, jól esik, hogy én csináltam a térkövet, de azt pl. azért, mert dühös lettem a szakira, hogy nem jön. Az nem volt olyan jó móka. És két helyen meg is van süllyedve, mert már siettem... Szóval a minőség sem az igazi.

A kisház az önmegvalósítás volt, nem szükség! Jól esett, hogy csináltam valamit, most vasárnap is jól esett, hogy megcsináltam a satupadot, de pl. a vezetékelést már hozzáértő fogja csinálni (apám), én csak adogatom a szerszámokat...

Én is így vagyok, hogy teng bennem az építési vágy. De komolyan. Bárcsak már tudnám csinálni...
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#192466 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: FőDudu - Dátum: 2014. 09. 10. 10:51

Inkabb lenne az, hogy epitkezes, koltsegek (vagy ertek) 80%-rol szamla kell.
Kulonben nuku hasznalatba veteli. Milyen egyszeru lenne kifeheriteni az pitoipart....
Meg jo hogy nem en hozom a torvenyeket :)

Van ilyen is! Bármilyen állami támogatáshoz (pl. szocpol) kell pontosan 80% számla arány. Amit lehet valamennyivel (asszem 20, vagy 30%-kal) csökkenteni ha a felelős műszaki vezető lenyilatkozza, hogy x értékű bontott dolgot épített be...

#192467 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 10. 09:56

Idézet: potyo - Dátum: 2014. 09. 10. 10:52

Kicsit meseszagú. Tégla esetén nemnagyon értem, hogy mi merülhet fel menet közben? Maximum a talajvizsgálat alapján az alapozás tér el, de utána felfelé már elég stabilan tervezhető a dolog véleményem szerint :think:

De a talaj ugyanúgy lutri, függetlenül, hogy mi épül rá...

#192468 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 10. 09:59

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2014. 09. 10. 10:55

Én is így vagyok, hogy teng bennem az építési vágy. De komolyan. Bárcsak már tudnám csinálni...

Bennem is tengett. Fel is épült a faház szűk fél év alatt. 8,64 m2. Semmi burkolás, csak a szerkezet, alappal. Szerinted mennyi idő lett volna a rendes ház?

Apámék annak idején kalákában építkeztek, 6-14h között dolgozott, 14:20-ra otthon volt és dolgoztak a házon. 2,5 év után költöztünk be, 4 év után lett lakható, még nincs teljesen kész. 1979-ben kezdték...

#192469 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 10. 09:59

Idézet: Grillo - Dátum: 2014. 09. 10. 10:55

Most pénteken vettem át a lakást, van két gyerek, asszony. Kész a lakás, ilyenek vannak, hogy festés, redőny, közművek átjelentése, kéne egy kapu, kis konyhabútor fejlesztés, net. A héten minden nap 18-19ig dolgoztam, a hétvégén gyorsan kifestettem a lakótereket, de sem a lépcsőházra, sem a fürdőre nem maradt időm, pedig csak egy rétegben kell, mert tavaly készült el, 1 évet laktak benne, de nagyon vigyáztak mindenre. Ki kéne pakolni a pincét, kitakarítani, kis gipszkarton a falra, de arra sincs időm, hogy a szobákba a helyére toljam a bútort, és akkor még ki kell pakolni a dobozokat, stb.
Hazaérek 7re, és inkább vagyok a két lurkóval, meg fürdetés, 9 után meg már olyan vagyok, mint a mosottrongy, ráadásul hangos dolgokat amúgy sem tudnék csinálni, mert alsó szomszédnál kisgyerek van, meg 8 után amúgy sem illik. És nekem a sarkon van a bölcsi-ovi, asszony viszi őket, vagy anyós, asszony még nem dolgozik.
Neked ennél jóval többet kéne tenned úgy, hogy a 7-8 éves gyerekeket iskolába, szakkörre, úszni, meg mindenhova vinni, közben dolgozni, hogy telljen gipszkartonra meg gyapotra, és akkor asszonyhoz egy szót sem szóltál még. Nem lehetetlen, csak kurva nehéz.

Ráadásul, ha olyan helyen építkezel, drágább lesz a bekerülés, mint az ingatlan értéke. Kolléga 3 éve fejezte be a nagy, kétszintes kecót Kókán, nagy kert, ráadásul a telek ingyen volt. Sok mindent csináltak maguk (villany, alap, mittomén), kb. 18 millióban van neki. A piacon meg ér 15 körül. Jó, nem eladásra építette.

A jelenlegi ingatlanpiacon, ha nincs megbízható rokonság, haver, olcsó munkaerő vagy kurva sok időd, szerintem inkább venni érdemes. Persze kérdés, van-e az igényednek megfelelő. De szerintem a tiédnek van.

Köszi a véleményt :up:
Azért ha napi 18tól 19ig dolgozol akkor mire nincs időd? :) de gondolom elírás.
Azért is lenne jó megoldani az építkezés dolgot még a gyerekek előtt, nem pedig most spórolni rá. Ha már van hol lakni,akkor nem kell albérletre fizetni a sok pénzt, mehetne minden a sajátba. Ingatlant eladni később mindenképp szívás és veszteség. Én olyat szeretnék amin nem változtatnék már többet.

Ingyen telek jó buli, én sem eladásra csinálnám. Piroskánál is pontosan tudom, hogy ha el akarnám adni, akkor a befektetett pénz fele sem jönne vissza.
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#192470 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 10. 10:03

Idézet: Bujdy - Dátum: 2014. 09. 10. 10:59

Bennem is tengett. Fel is épült a faház szűk fél év alatt. 8,64 m2. Semmi burkolás, csak a szerkezet, alappal. Szerinted mennyi idő lett volna a rendes ház?

Apámék annak idején kalákában építkeztek, 6-14h között dolgozott, 14:20-ra otthon volt és dolgoztak a házon. 2,5 év után költöztünk be, 4 év után lett lakható, még nincs teljesen kész. 1979-ben kezdték...

Mondtam én, hogy könnyű lesz? :)
BMWパワー
Kép

#192471 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 10. 10:11

Juteszembe ha mar epitkezunk, megcsinaltuk a tetot, 800e lett a vege (csereplec, folia, cserep + munka).

KépKép

Samott

Szerkesztette: Samott 2014. 09. 10. 10:12 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#192472 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 10. 10:12

Idézet: Samott - Dátum: 2014. 09. 10. 11:11

Juteszembe ha mar epitkezunk, megcsinaltuk a tetot, 800e lett a vege (csereplec, folia, cserep + munka).

KépKép

Samott

De szép ház :)
BMWパワー
Kép

#192473 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 10. 10:18

Idézet: Grillo - Dátum: 2014. 09. 10. 10:55

Egyetértek! Ha én kötök egy kis kompromisszumot az ingatlannal kapcsolatban és nem építünk egy kvázi nekünk tökéletest, hanem veszünk, akkor szűk 20 (húsz) millióval beljebb lennénk...

Blubi, hogy Te is értsd: az egy új M3-as BMW ára... ;)

#192474 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 10. 10:27

Ha a mostanit becsült árában adnánk el, és nem annyiért, amennyiért vettük, akkor is bő 20 millióval beljebb lennénk :)
Meg a másik, hogy a kisgyereknek szülő kell, nem ház. Inkább egy 8 milliós panelből kell indulni, és pár évente váltani nagyobbra, amit még megengedhetsz magadnak, de közben sok időt tölteni a családdal.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#192475 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 10. 10:34

Idézet: Bujdy - Dátum: 2014. 09. 10. 10:59

Mit takar az, hogy nincs teljesen kész? Mi hiányzik? Azt mondják, hogy egy ház az SOHA nincs kész igazából...
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#192476 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 10. 10:35

Idézet: Bujdy - Dátum: 2014. 09. 10. 09:22

De két év alatt nem is süllyedt semmit! :up:

Majd térjünk vissza rá akkor, ha lesz egy alkalommal magas talajvíz - már persze attól függ, milyen mélyen van úgy alapesetben a talajvíz arrafelé. Nekünk is a ház nem süllyedt semmit 15 év alatt, aztán amikor a kétezres évek elején addig nem tapasztalt szintre feljött a talajvíz, akkor süllyedt egy picit az egész, fél-egy centiméternyit. Nagymamámék háza hatvanas években épült, ugyanekkor süllyedt nagyjából ugyanennyit. Pedig a miénkből nem lett kispórolva az alapozás, pince is van, és még jóval az alá mentek, sokan azt is mondták akkoriban, hogy minek ennyi téglát elásni... Szerencsére egyben süllyedt az egész, így csak abból lehetett látni, hogy a járda picit feljebb került a falhoz képest.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#192477 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 10. 10:37

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2014. 09. 10. 10:03

Ez van, mindigis ez volt. Ha nincs pénz, akkor meg a pénzkeresésre megy rá az életem és nem is biztos, hogy találok. Én sokkal jobban értékelem azt, ha valamit én csinálok, mintha kifizettem volna az egészet. Meghát az is jó, ha majd anya mondja a gyereknek, hogy láááátooood ezt mind apa csinálta és nem holmi cigó munkások apa pénzéből.
Minél többet én csinálok annál könnyebben fogom tudni később is javítani ha kell és nme fogok fejvakarva ott ülni, hogy izé a vizes valahogy bekötötte,de hogy most hol kell elzárni, mert csöpög.....

az első házadat az ellenségednek csinálod... :blink:

#192478 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 10. 10:38

Idézet: potyo - Dátum: 2014. 09. 10. 11:34

Mit takar az, hogy nincs teljesen kész? Mi hiányzik? Azt mondják, hogy egy ház az SOHA nincs kész igazából...

Padlástérben egy szoba, fürdőszoba, előtető a terasz fölé, stb. De a padlás már sosem fog elkészülni, mert elég a nappali+étkező+konyha+4 szoba anyáméknak, két főre...

Már egyik nagyszülőm sem él, tesóméknak van háza, nekünk is van házunk, sokan már nem fognak abban a nagy házban lakni...

#192479 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 10. 10:39

Idézet: FőDudu - Dátum: 2014. 09. 10. 10:20

30 eve az atkosban meg mukodott a kalakaban meg csaladilag epitkezes...
Ma mar ez nem hiszem, hogy jelentos lenne.
Ha meg mindent maga akar csinalni, akkor boritekolom a valast meg a haz elkeszulte elott...

hivatalosan nem is építhetsz magadnak, csak kivitelező céggel :excl:

#192480 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 10. 10:40

Idézet: potyo - Dátum: 2014. 09. 10. 11:35

Majd térjünk vissza rá akkor, ha lesz egy alkalommal magas talajvíz - már persze attól függ, milyen mélyen van úgy alapesetben a talajvíz arrafelé. Nekünk is a ház nem süllyedt semmit 15 év alatt, aztán amikor a kétezres évek elején addig nem tapasztalt szintre feljött a talajvíz, akkor süllyedt egy picit az egész, fél-egy centiméternyit. Nagymamámék háza hatvanas években épült, ugyanekkor süllyedt nagyjából ugyanennyit. Pedig a miénkből nem lett kispórolva az alapozás, pince is van, és még jóval az alá mentek, sokan azt is mondták akkoriban, hogy minek ennyi téglát elásni... Szerencsére egyben süllyedt az egész, így csak abból lehetett látni, hogy a járda picit feljebb került a falhoz képest.

Mit jelent a magas talajvíz? ;)
Nekünk a kútban 2 méteren van a víz, ha kiveszünk percenként 40 litert, akkor is csak 7 méteren.

De amúgy az alap lement az elvileg vízzáró agyagig, szóval nem kellene süllyednie.

Kivitelező is azt mondta, mikor ásták ki az alapot, hogy ne álljunk meg a terv szerinti mélységben, mert nem az a plusz 3-5 m3 beton fog csődbe vinni. Egyetértettünk! :cool:

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9622
  • 9623
  • 9624
  • 9625
  • 9626
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.