HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13225
  • 13226
  • 13227
  • 13228
  • 13229
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#264521 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 11. 22. 22:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 11. 22. 23:22

És hiába volt rá MS Office, már az Outlook is szopó volt a megszokások miatt.

Nálunk külön vicc, hogy az Apple Mail hibátlanul stabilan kezeli a céges exchanget, az Outlook meg win alatt is rendszeresen leszakad, autentikációt kér, nem kap levelet.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#264522 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 11. 22. 23:01

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2015. 11. 22. 22:59

Nálunk külön vicc, hogy az Apple Mail hibátlanul stabilan kezeli a céges exchanget, az Outlook meg win alatt is rendszeresen leszakad, autentikációt kér, nem kap levelet.

Megszereljük?
Make love not Wor.

#264523 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 22. 23:04

Gmail fiokjaimat merjem ala rakni? Jelenleg 2 bongeszoben eleg jol elvagyok a Gmail online verziojaval.
Csak azert kerdem, mert egyik kolleganknak mar volt olyan, hogy az iphone a teljes IMAP postafiokjat kiuritette.
Meg jo, hogy volt google vault a fiokjan, igy hamar visszaallitottak.

A magan fiokom osszes levelet nem szivesen veszitenem el ilyen miatt.

#264524 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 22. 23:06

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 11. 22. 23:55

Van itt a forumon Delphi programozo is aki kulfoldon nyomja. Pedig Delphi sem epp mai (gyakori) programnyelv.
Meg nem halott. :)

Hát, lassan C++ pozíciókra is lehetetlen embert találni. Mondjuk a nyelvhez kötött programozó fura állatfaj, én azért értek mellette C#, Obj-C, Swift, Node.js, meg egyéb nyelvül is, mert érdekel, csak épp a C++ fizet jobban.
...

#264525 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 22. 23:08

Amugy erdekes modon a Parallelst talalom gyorsabbnak, holott ez pont a Fusiont hozza ki gyoztesnek.
Igaz en csak VM sebessegre (erzetre) alapozom - nem mertem.

Szerkesztette: FőDudu 2015. 11. 22. 23:10 -kor

#264526 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 22. 23:15

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 11. 23. 00:04

Gmail fiokjaimat merjem ala rakni? Jelenleg 2 bongeszoben eleg jol elvagyok a Gmail online verziojaval.
Csak azert kerdem, mert egyik kolleganknak mar volt olyan, hogy az iphone a teljes IMAP postafiokjat kiuritette.
Meg jo, hogy volt google vault a fiokjan, igy hamar visszaallitottak.

A magan fiokom osszes levelet nem szivesen veszitenem el ilyen miatt.

A Gmail vagy Inbox online felületét kár egy sokkal butábbra cserélni, ha nem kell offline kereshető adatbázis. Imap bug egyszer volt pár napig iOS alatt, azóta odafigyelnek rá, még egy ilyet megérezne a platform.
...

#264527 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 22. 23:20

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 11. 23. 00:08

Amugy erdekes modon a Parallelst talalom gyorsabbnak, holott ez pont a Fusiont hozza ki gyoztesnek.
Igaz en csak VM sebessegre (erzetre) alapozom - nem mertem.

A Parallels sokáig jobb volt, aztán már csak a GPU támogatása, aztán behozta a VMWare azt is. 1-2% eltérés semmi, használd azt, amelyiknek szimpatikusabb a kezelőfelülete.
...

#264528 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 22. 23:21

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2015. 11. 22. 23:15

A Gmail vagy Inbox online felületét kár egy sokkal butábbra cserélni, ha nem kell offline kereshető adatbázis. Imap bug egyszer volt pár napig iOS alatt, azóta odafigyelnek rá, még egy ilyet megérezne a platform.

Le is vettem a dock-rol :)

#264529 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 22. 23:30

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 11. 22. 21:46

Jah hát gondolom csak a papíron a főnököd :Đ

Jah, nekem egy pakisztáni a valódi főnököm. Teljesen jó, 3 hónap alatt többször kérdezte meg, hogy mi újság velem, rendben van-e minden, mint előtte 10 év alatt eddig.

#264530 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 22. 23:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2015. 11. 22. 23:30

Jah, nekem egy pakisztáni a valódi főnököm. Teljesen jó, 3 hónap alatt többször kérdezte meg, hogy mi újság velem, rendben van-e minden, mint előtte 10 év alatt eddig.

Na majd mikor nem érdekli, hogy mit válaszolsz, de naponta kérdezget, akkor meg az lesz a sok. Hozzánk 2 hét múlva jön valami infrastructure operator. Egyik cégtől nekem olyan levelem is van, amit már tényleg nem merek betenni, de szerintem Dudunak meg ide-oda elküldöm, kíváncsi lennék rá, hogy üzemeltetői ésvagy júzer szemmel mire gondolnának, hogy pontosan mi is történik. Végén még rajtam keresztül visszakeresnék az elkövetőt és az nem lenne jó (:-
Make love not Wor.

#264531 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 22. 23:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2015. 11. 22. 23:30

Na jó, de 3 hónappal ezelőtt még nem is ismert. Akkor hogyan (és minek) kérdezgetett volna?
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#264532 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 00:09

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 11. 22. 22:06

Egyik ismerős ismerőse dolgozik ott (onnan jött az info), ő lépett elő kisfőnöknek, helyére keresnek embert. Ő maga töltötte be eddig ezt a melót havi 700-750 nettoért. Mondjuk sok lazaság nem volt, sokszor kellett hétvégén is dolgoznia meg nem egyszer volt olyan, hogy bement dolgozni reggel és másnap este ment haza...
Asszony mesélte, mondom nincs olyan, hogy egy átlag rendszergazdának ennyit fizetnének, aztán rákérdezett.

Ezt az ismerős ismerősét el lehet valahogy érni? Ha hajlandó egy telefonos vagy személyes beszélgetésre időt szánni, akkor küldenék valakit.
Tudom, hogy nem ő felvételiztet, viszont neki van a legtöbb infója a tennivalókról. Egy 5-10perces beszélgetés meg segítene eldönteni, hogy érdemes-e nekiugrani a többkörös felvételi procedúrának. Ha esetleg van szava a kiválasztásban, akkor ez neki is jó. Meg egyébként is, akár előszűrésnek is felfoghatja.

Szerkesztette: Iguana 2015. 11. 23. 00:10 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#264533 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 00:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2015. 11. 23. 00:09

Ezt az ismerős ismerősét el lehet valahogy érni? Ha hajlandó egy telefonos vagy személyes beszélgetésre időt szánni, akkor küldenék valakit.

Kűggyé az engem :-) Bár ha sok kör, bláááá. Érdekesek a céges is, igazából legtöbb helyen akár az IT manager is effektív melózik, néha nem is keveset. És mindenhez szakért, ezt egy idő után nem nagyon lehet, így kell ember az üzemeltetésre. Nálunk most utoljára a manager effektív konfigolós/tervezős/szerveres vagy hasonló operatív meló tnem csinált, ahogy sok más helyen is csak Ő a rendező és rendezkedik.

Az is fura volt, hogy egyszerű niggernek mentem volna most valamerre, de CTO/CEO szintig el kellett menni az interjúval, mert mert csak. Annál sem tudom eldönteni, hogy kihagytam-e valami hasznosat, vagy csak a szokásos startupos szopástól mentettem meg magam, mert aki bigdatában utazik, az ne kezdjen LinkSys gagyisággal, vagy mondjam azt, hogy LinkSyshez még értek is és ki lehet dobni olyanra, amihez szintén értek. Igaz manapság már egy csicsó sem nagy kaland a webes felületével.
Make love not Wor.

#264534 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 01:04

Oroszok már nem csak az utakon:

http://www.independe...f-a6744161.html
Make love not Wor.

#264535 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 01:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 11. 21. 17:00

Itt legmeredekebb az volt, hogy egyik munkakör igényelné a gépet, másik nem és amíg "ideieglenes" emberhiány van, addig egyik kiscsaj délelőtt itt dolgozna, délután ott és cserélgessük a cuccait meg költöztesgessük ide-oda. Én akkor csendben maradtam, mert akinek hasonlók megszületnek az elméjében, azt úgysem lehet észérvekkel jobb belátásra bírni. Haversrác ugrált pár napig, hogy ne hülyéskedjünk már :-D

Ebben az előttem lévő vonalnál is lenne mit megfejteni, virtuálisnál ha kicsit matekozik a gép, akkor szívbaj nélkül kiresetelik alóla, aztán persze a belépés lassabb lesz, mert kirakja a profilt, visszamásolja a profilt, lefutnak a szabályok, satöbbi, de "lassú szar az egész" és akkor szidja a rendszert, vagy letörli a gépet... Júzer profilja meg valahol ide-oda a vasak közt, de várni azt nem bírnak. Mindez általában olyankor, mikor az Outlook új gépre 50-150 gigányi levelet szedni le és az is szar, biztos ami tuti kirúgják alóla a gépet és az OST-t is.

Vagy ilyennél júzer felhívja, hümmög, hogy nemmegyanemmegy, benyögi, hogy asztali gép előtt ül. ezek megijednek, szétbarmolják a profilt, nekilátnak összerakni, természetesen fele nem sikerül, szólnak, aztán mondom he, ez mióta asztali vasas? Jaaaa, izéééé, úgy 2 perce mert megtetszett az ablak melletti hely, gép is volt, odaült míg kolléga szabadságon van :-D Napasztmek...

Szóval ilyen szinten is keresztbeszopatjuk egymást, aminek nagy része az, hogy nem ártana kicsit képzettebb embereket odatolni, vagy csak azt csinálja, amit értene is, vagy ha négyszer beszopja ugyanazt, akkor ha nem is 2. alkalommal, de tanulja már meg a módszertant.

Az már nem is lenne lényeges, hogy ha valaki kér valamit, akkor senkinek nem tiszta mi a különbség a telepítés, hozzáférés, egyéb jogosultságok közt, legfeljebb az lehet az anyázásom tárgya, hogy mellettem lévő ugyanennyiért melózónak sincs róla halványlila gőze és csak mantrázza, hogy "telepítsünk Xnek WinSCP-t". Ami minden gépen alapban fent van, ahogy a többi apróbb util is. Amúgy sem kell telepíteni, egy szem .exe. Úgy a 200. izénél teljesen unalmas ugyanannak ugyanaz6t elmesélni, hogy nem kell telepíteni, ott van, mi a kérdés?

Ezek innentől már a céggel járnak, egyik azért áll hozzá szarul, mert "szar az egész", másik szerint meg szar az egész mert ilyen a hozzáállás. Van aki szerint a főnökökön kellene kalapálni, nekem meg pont elég lenne, ha lennének szabályok és betarthatnánk. És be is tartanák. Ez sem mellékes. HR osztály a kiskirály, azon változtatni nem nagyon lehet, de ha már végigkúszok az asztalok alatt, kibogozom a kábeleket, rendet teszek, akkor ne basszák szét. Ne kúrják szét a tárgyalókat se. Tavaly nyáron megpróbáltunk eszköznyilvántartást csinálni, most megint előhozták. Lebasztam csávó elé nyomtatva a céget és közöltem, hogy csinálhatod, mi ezt végignyaltuk, csak a húzer nincs rákényszerítve a rendes viselkedésre, nincs szoftver rá, ne bohóckodjunk. Én megcsinálhatom, megint, de nem lesz jó, 2 nap múlva nem érvényes éa akkor anyázik, hogy ez miért tartott ennyi ideig.

meg nem nevezett tiszaújvárosi elektronikai bérgyártó cégnél kellett valami videó a valahonnan, aztán néztem, hogy öt percig tartott a win login, néztem kérdőn. mondták, hogy ez szokásos, amerikában kezdődik a munkanap :omg:

viszont vegyetek már fel engem is oda, lehet kisétálnék pár eszközzel, úgyse fogja senki tudni, kin kell keresni :Đ
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#264536 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 01:29

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2015. 11. 23. 01:25

meg nem nevezett tiszaújvárosi elektronikai bérgyártó cégnél kellett valami videó a valahonnan, aztán néztem, hogy öt percig tartott a win login, néztem kérdőn. mondták, hogy ez szokásos, amerikában kezdődik a munkanap :omg:

viszont vegyetek már fel engem is oda, lehet kisétálnék pár eszközzel, úgyse fogja senki tudni, kin kell keresni :Đ

Na látod? Szokásos és legalább tudja miért van. Itt 2 éve nem minden helpdeskes jegyzi meg, hogy ilyenkor ne reseteljük a gépet "mert szar", hanem várjuk ki a végét... Értelmessel lehet nem tudnál kisétálni, de sosem tudni. Nagy pakkra figyel a portás is, laptopot meg nem kapsz, mert a végén még rendesen dolgoznál vele :-)
Make love not Wor.

#264537 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 01:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 11. 21. 23:48

Ahamm, nagyon is. Eddig ugye Sanyo/Eneloop volt, aztán most a Panasonic bevásárolta magát. Én Kínából lőttem valami GP-t, aztán kiderül. AAA akkum kb. sosem volt, most 1-2 baszba az kell. És akkor már zseblámpás valamik miatt összeálltam haversráccal, 100as csomag gombelemet adtak kb. 1ezer pénz körül. Nekem jó eséllyel erre az életre már elég lehet.

létezik még fujitsu eneloop is, állítólag most övék a név, de csak japánban brandelik így. vagy valami izé, én már nem bírom követni.

#264538 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 02:03

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2015. 11. 23. 01:50

létezik még fujitsu eneloop is, állítólag most övék a név, de csak japánban brandelik így. vagy valami izé, én már nem bírom követni.

Professionbazmeg...

Bepipálom, hogy 4,6,8 órás állás is érdekel, vagy egyéb részmunkaidő. Erre rinyál, hogy adjak meg minimum nettó fizetési igényt. És akkor ezt melyikhez? Írjam alacsonyra, hogy mindeki betaláljon és csak nyolcadik körben derüljön ki, vagy magasra, amiért a napi 6 órás már nem adna annyit?

Aztán képzettség. Kitöltögetem, érettségei itt meg itt. Most éppen ahhoz ragaszkodik, hogy be KELL írni a VÁRHATÓ befejezési időt.
Make love not Wor.

#264539 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 02:15

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 11. 22. 22:07

Szerintem Jahnonak nem tudnak annyit fizetni, hogy meg egy LMI-t a nyakaba vegyen :)

szerintem tudnának.

#264540 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 02:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 11. 23. 01:29

Na látod? Szokásos és legalább tudja miért van. Itt 2 éve nem minden helpdeskes jegyzi meg, hogy ilyenkor ne reseteljük a gépet "mert szar", hanem várjuk ki a végét... Értelmessel lehet nem tudnál kisétálni, de sosem tudni. Nagy pakkra figyel a portás is, laptopot meg nem kapsz, mert a végén még rendesen dolgoznál vele :-)

a profil kérdése megvolt, de aztán láttam, mit összeszenvednek a gmail alapú levelezésbe belépéssel...

a projektor nem nagy, a laptopot meg úgyiscsak köpködném, ha nem thinkpad. mondjuk a 30-as (és főleg a 40-es) széria óta azt is.

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13225
  • 13226
  • 13227
  • 13228
  • 13229
  • Utolsó »