HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13227
  • 13228
  • 13229
  • 13230
  • 13231
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#264561 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 11. 23. 08:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 11. 22. 23:37

Na majd mikor nem érdekli, hogy mit válaszolsz, de naponta kérdezget, akkor meg az lesz a sok. Hozzánk 2 hét múlva jön valami infrastructure operator. Egyik cégtől nekem olyan levelem is van, amit már tényleg nem merek betenni, de szerintem Dudunak meg ide-oda elküldöm, kíváncsi lennék rá, hogy üzemeltetői ésvagy júzer szemmel mire gondolnának, hogy pontosan mi is történik. Végén még rajtam keresztül visszakeresnék az elkövetőt és az nem lenne jó (:-

Ha jól értem az eddigi írásokat, meg amiket mesélsz, akkor a szitu az, hogy a cég döglik meg, mert tele van inkomptetns barommal, tolják Rád a melót, főleg olyat amit kvázi lehetetlen megreszelni rendesen, de azt hiszik, hogy nem csinálsz semmit.

Na vagy gyorsan le kell lépni szerintem, vagy megmutatni neki, hogy mi van, ha tényleg nem csinálod.

#264562 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 08:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 11. 23. 00:37

Na majd mikor nem érdekli, hogy mit válaszolsz, de naponta kérdezget, akkor meg az lesz a sok. Hozzánk 2 hét múlva jön valami infrastructure operator. Egyik cégtől nekem olyan levelem is van, amit már tényleg nem merek betenni, de szerintem Dudunak meg ide-oda elküldöm, kíváncsi lennék rá, hogy üzemeltetői ésvagy júzer szemmel mire gondolnának, hogy pontosan mi is történik. Végén még rajtam keresztül visszakeresnék az elkövetőt és az nem lenne jó (:-

Ez nekem is jöhet :)
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#264563 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2015. 11. 23. 01:09

Ezt az ismerős ismerősét el lehet valahogy érni? Ha hajlandó egy telefonos vagy személyes beszélgetésre időt szánni, akkor küldenék valakit.
Tudom, hogy nem ő felvételiztet, viszont neki van a legtöbb infója a tennivalókról. Egy 5-10perces beszélgetés meg segítene eldönteni, hogy érdemes-e nekiugrani a többkörös felvételi procedúrának. Ha esetleg van szava a kiválasztásban, akkor ez neki is jó. Meg egyébként is, akár előszűrésnek is felfoghatja.

El lehet érni elvileg, megkérdezem. Viszont vannak negatívumok is. Rákérdezek.
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#264564 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2015. 11. 23. 07:17

Irreális ezért 600k-t kérni.

annyi meloval ami ott van?
Menjel es csinald meg olcsobbanb :)

#264565 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 08:46

Üzenet megtekintéseIdézet: e-lias - Dátum: 2015. 11. 23. 08:34

Azt de szerettem. Elenben a mostani legújabbat, a JAVA-t annyira nem szeressem. Valahogy nem áll kézre.

Nekem meg mindig van egy VM a Rad Studio nevu verziojaval...

#264566 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 11. 23. 08:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2015. 11. 23. 06:39

Ne vicceljunk mar, szerinted lesz tobb? Ugy ertem lenyegesen tobb?

Ezek mellé a +1 is lényegesen több.
Make love not Wor.

#264567 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 08:53

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 11. 23. 07:44

Gyere haza Te! :)
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam.
Vannak gyümölcsbor receptek normál (bóti sör (candida albicans)) élesztővel.

#264568 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 08:56

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 11. 22. 23:18

meg ezt a kettot osszehazasitani az Azure Ad-val kb. maga a melytorokkal egyenlo... :)
Lehet ezert dolgozott ennyit az elod.

Ugyebar a startupnal boldog-boldogtalan nyomja a meket, de ezt nem konnyu osszehozni egy vallalati domainnnal.
Nem lehetetlen, de sokszor verhugyozas van.

Persze en is csak elmondasbol tudom az ilyesmit - sosem csinaltam es gatolom is a MAC terjedeset a ceges infrastrukturaban ahogy csak birom.
Ipad es iPhone az mehet - de meken AD-ban dolgozni nem jarja...

Nem feltétlen szar, egyik közeli ügyfelünknél is ez van. Van lokális DC is, de az accountokat szinkronizálja a felhővel is.

Meket én sem szeressem, régi helyemen volt egy lapkiadó cégünk, ott a grafikusok azon nyomták. Teljesen tökegyforma gépek voltak, egyszerre vették, ugyanolyan beállításokkal. Az egyiken be lehetett állítani, hogy egy windows-os smb share-t lásson, a másiknál nem. Hálózaton nem látta, ha beírtuk kézzel, akkor jelszót nem fogadta el.
Felhívtunk valami mac supportvonalat itthon, aszondja a faszi, vegyem meg a legújabb oprendszert, azzal lehet jó lesz. :omg: mivaaaan? :eek: mondtam neki, hogy oké, de itt kb 15gépről van szó, vegyem meg mindegyikre? Oké, és garantálja, hogy azzal menni fog? Csakmert a 15 gép közül 3-on nem ment az smb a maradék 12-n meg igyen, ugyanazzal az oprendszerrel, ugyanúgy a legújabb frissítésekkel... Hát nem garantálta, nyilván, de eddig jutott a szakértelme.

Másik ügyfélnél is a vezérigazgatóúrnak macintosha volt, mert az jó. Mellette ott volt a PC-n az XP is, ha dolgozni akart, nem csak villogni az üzlettársai előtt :Đ azzal is szoptunk kicsit, azt már tapasztalatból nem is akartuk a win AD-val integrálni.
BMWパワー
Kép

#264569 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 09:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 11. 22. 23:25

Viszont valamerre mozdulni kellene, de a fizetési sáv nagyon nem esik egybe a kiírással. Vagy HRnek megszaladt a keze. Opció, hogy megyek valamerre, ahol éppen szóbaállnak velem és ha nem testzik, akkor se vegyék észre, majd keresgetek mást. Ellenben szopás interjúra járni, még ha valemennyire igazodnak is az emberhez meg a munkaidőhöz. Vagy itt szétverik az IT-t és mégjobban dől a cég, addig is legalább kapunk fizut. Vagy még előtte kibasznak, mielőtt bármerre mennék, az viszont szopó.

Ekkora ársávval reális lenne a dolog? Amúgy most amerre voltam ott is hasonló a dolog, startup meg minden, fizikai szervert nem is terveztek, minden felhőben, ADstól, mindenestől. Nagy virtualizációs izé vagyok, de elmegy a net egy kicsit, vagy bármi, azért helyi dénes/file/DC legyen már na, és a DHCP is, akkor legalább nyomtatni tudnak meg wikire dokumentálni :-)

Aszondja, hogy ott a csákó a kis havi 700nettójával keresi a legkevesebbet.
Végülis most kaptak 2.5 millió dollárnyi befektetést. Friss cég, kb 1-1.5 éves, önjáró autók programozásával foglalkoznak.

http://startupcafe.h...tt-az-adasworks

Ígéretes, viszont kitudja mi lesz ebből. Egyelőre dől a lóvé, sok a meló, passz. Srác aki ott eddig betöltötte ezt a melót, igazából csak a pénz miatt volt ott :/
Viszont az nagyon jó zseton, én meg ha egyszer elmegyek a mostani helyemről az csak a pénz miatt lesz, mert amúgy szeretek itt dolgozni, viszont a szeretetből nagyon nehéz félretenni havonta egy kecóra. Havi 7kilóval nem kéne évekig kuporgatni.
BMWパワー
Kép

#264570 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 09:01

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 11. 22. 23:45

Valoszinu az elod rajott, hogy az o szopasai nem normalisak, a ceg novekedese miatt kinottek az o tudasat. Hat feljebb lepett es kellene maga ala jomunkasember.
Erre osszeirtak minden jovobeli cuccot (Azure Ad, stb) amit kb hasznalhatonak tartanak.

Ketlem, hogy sok ceg lenne aki az azure ad-t melyebben hasznalja - tavaly nalunk volt az europai bemutatoja a MS reszerol.
Ezek alapjan inkabb egy szeles latokoru megoldoembert keresnek - Jahno pont jo lenne.

Igen, értsen mindenhez, mert szopni kell. Cserébe megfizetik. Azért javasoltam Jahnonak, mert ha már legalább szopnia kell, ahogy most is, legalább fizessék meg.
BMWパワー
Kép

#264571 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 09:04

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 11. 23. 09:00

Aszondja, hogy ott a csákó a kis havi 700nettójával keresi a legkevesebbet.
Végülis most kaptak 2.5 millió dollárnyi befektetést. Friss cég, kb 1-1.5 éves, önjáró autók programozásával foglalkoznak.

http://startupcafe.h...tt-az-adasworks

Ígéretes, viszont kitudja mi lesz ebből. Egyelőre dől a lóvé, sok a meló, passz. Srác aki ott eddig betöltötte ezt a melót, igazából csak a pénz miatt volt ott :/
Viszont az nagyon jó zseton, én meg ha egyszer elmegyek a mostani helyemről az csak a pénz miatt lesz, mert amúgy szeretek itt dolgozni, viszont a szeretetből nagyon nehéz félretenni havonta egy kecóra. Havi 7kilóval nem kéne évekig kuporgatni.

De :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#264572 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 09:13

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 11. 23. 08:44

Fizunál a túlmunkában nem szoktak megállapodni.
Make love not Wor.

#264573 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 09:16

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 11. 23. 09:01

Igen, értsen mindenhez, mert szopni kell. Cserébe megfizetik. Azért javasoltam Jahnonak, mert ha már legalább szopnia kell, ahogy most is, legalább fizessék meg.

Innen azért hazajárok. Hétvégi meló minimális volt. Estiket meg addig szerveztük, míg elmaradtak. Startupos bohócságnál bármi lehet. Bár mosz beszéltem haverral, Ő pont a külföldies multis izékben hisz. Én meg már pont nem :-)
Make love not Wor.

#264574 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 09:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 11. 22. 23:56

Ha mellettem ülő hasonló korú PC üzemeltető nem tudja mi az a Clipper, akkor jogosan húzom fel a szemöldököm? Ügyfelénél van "valami DOSos cucc, azt kellene lecserélni". Erre kérdeztem vissza.

Hát nekem is rá kellett keresnem mi az :)
BMWパワー
Kép

#264575 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 09:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2015. 11. 23. 08:53

Nem a penz miatt elek kulfoldon.

#264576 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 09:38

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 11. 23. 08:56

Nem feltétlen szar, egyik közeli ügyfelünknél is ez van. Van lokális DC is, de az accountokat szinkronizálja a felhővel is.

Meket én sem szeressem, régi helyemen volt egy lapkiadó cégünk, ott a grafikusok azon nyomták. Teljesen tökegyforma gépek voltak, egyszerre vették, ugyanolyan beállításokkal. Az egyiken be lehetett állítani, hogy egy windows-os smb share-t lásson, a másiknál nem. Hálózaton nem látta, ha beírtuk kézzel, akkor jelszót nem fogadta el.
Felhívtunk valami mac supportvonalat itthon, aszondja a faszi, vegyem meg a legújabb oprendszert, azzal lehet jó lesz. :omg: mivaaaan? :eek: mondtam neki, hogy oké, de itt kb 15gépről van szó, vegyem meg mindegyikre? Oké, és garantálja, hogy azzal menni fog? Csakmert a 15 gép közül 3-on nem ment az smb a maradék 12-n meg igyen, ugyanazzal az oprendszerrel, ugyanúgy a legújabb frissítésekkel... Hát nem garantálta, nyilván, de eddig jutott a szakértelme.

Másik ügyfélnél is a vezérigazgatóúrnak macintosha volt, mert az jó. Mellette ott volt a PC-n az XP is, ha dolgozni akart, nem csak villogni az üzlettársai előtt :Đ azzal is szoptunk kicsit, azt már tapasztalatból nem is akartuk a win AD-val integrálni.

Senki nem mondta, hogy szar az Azure Ad. Csak meg nem annyira elterjedt. Kell egy lokalis cache szerver - kulonben 'markolos Jozsiba' kabelszaggatasa miatt lehetne nagy szivas az ugyfeleknek.

Meknel meg a business support hianya a gond. Azaz szep es jo, de ha valami nem megy akkor ne varj supportot - tapasztaltad is.
Grafikusoknak meg kiadvany szerkesztoknek azonban kb alap a Mac - azt az iparagat pont nem ismerem.
Arra azonban erosen kivancsi lennek, hogy olyan kornyezetben mit muvelnek.
Van-e AD, ha nincs akkor valami linuxos/mekes (ugye a szerver platformjukat is szamoljak fel) SMB/NFS megoldassal operalnak?
Vagy egyebbel?

#264577 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 09:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 11. 23. 09:16

Innen azért hazajárok. Hétvégi meló minimális volt. Estiket meg addig szerveztük, míg elmaradtak. Startupos bohócságnál bármi lehet. Bár mosz beszéltem haverral, Ő pont a külföldies multis izékben hisz. Én meg már pont nem :-)

Ja, nekem is volt olyan startup anno, ahol már az elején közölték, h a családtagokról legyen nálunk fotó, mert az első fél év kemény lesz, sokat nem megyünk haza. Hát én rögtön hazamentem, sok munkával a hülye is tud sok pénzt keresni, nem ez volt a célom már anno sem. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#264578 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 09:41

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 11. 23. 09:04

De :)

Degecen teccett szuletni :)

#264579 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 09:42

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 11. 23. 09:38

Senki nem mondta, hogy szar az Azure Ad. Csak meg nem annyira elterjedt. Kell egy lokalis cache szerver - kulonben 'markolos Jozsiba' kabelszaggatasa miatt lehetne nagy szivas az ugyfeleknek.

Meknel meg a business support hianya a gond. Azaz szep es jo, de ha valami nem megy akkor ne varj supportot - tapasztaltad is.
Grafikusoknak meg kiadvany szerkesztoknek azonban kb alap a Mac - azt az iparagat pont nem ismerem.
Arra azonban erosen kivancsi lennek, hogy olyan kornyezetben mit muvelnek.
Van-e AD, ha nincs akkor valami linuxos/mekes (ugye a szerver platformjukat is szamoljak fel) SMB/NFS megoldassal operalnak?
Vagy egyebbel?

Nem feltétlenül. Napilapok zöme is PC-n készül. Inkább kisebb-közepes stúdiókban jellemző a Mac.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#264580 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 09:43

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 11. 23. 09:41

Degecen teccett szuletni :)

7 kilóból is évekig tart összerakni. Pláne, hogy a nagyobb bevétel mellé az igények is nőni szoktak.

Idézet

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13227
  • 13228
  • 13229
  • 13230
  • 13231
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.