Értem én, de melyik játék volt ez. Mi volt a 100% és hány darabbal. Az adott játék mely életciklusában???
Nagyon nem mindegy.
Más ha ez egy drága listaárú közepesen jó játék volt és más ha egy sikerjáték. Ha tippelnem kell akkor valószínűleg nem az utóbbi volt.
Hogy mondjak egy példát:
Lehet hogy ez a játék pl egy CoH Tales Of Valor kiegészítő volt. Teljes árat kértek érte, pl 49 USD.
Páran megvették újonnan, de közel sem volt siker vagy valami nagy volumen. Sokaknak megvolt az eredeti játék és hálózaton játszottak főleg, nem érte meg nekik megvenni ennyiért.
Aztán elkezdték csökkenteni az árat... és átlépett egy küszöböt (75% - ~12 USD), és azok is elkezdték venni akiknek már megvolt mert azt mondták ennyit már megér ez a kieg egy pár új single player mókáért, meg az új multi lehetőségekért. És rábeszélték pár haverjukat is a vételre, hisz ennyiért a "hülyének is megéri" játszhatnak együtt.

(Korábban említett ár érték probléma. Ezen segíthet csak egy ilyen akció. Szarból nem lesz vár ügye.)
Ellenpélda meg az lenne, mondjuk egy CoD4.
Teljes áron is veszik mint a cukrot, milliók fanatikusan (mondjuk 1 millió).
Hiába vinnék le az árát, nem vennék kétszer annyian (2 millióan, nem hogy 15 millióan... akkora eleve nincs a játékpiac

) a már eleve meglévő bázison felül... ergo inkább buknának a lehetséges maximális bevételből, mint nyernének. Főleg megjelenéskori láz miatt.
Szerintem érthető mit akarok mondani. Legalábbis remélem.
Ez nem ilyen egyszerű és így működik, hogy valamiből 15x annyit adok el csak mert olcsóbb.
Lehet megjelenés után fél-1 évvel. Mikor az eladások már töredékét teszik ki egy jó játéknál a kezdetek után, akkor egy ilyen akcióval a töredéket meg lehet 15x -özni. Ez rendben van, de kizártnak tartom a megjelenéskorit egy sikeres játéknál.
Sikertelennél meg már írtam előtte is, hogy bevett szokás a menteni a menthetőt. Sok nagy címnek várt bukásnál van erre példa, hogy kijött 12-9k körül és 1-2 hónap alatt lement felére, negyedére az ára, hogy legalább valamennyi fogyjon belőle.
Szerkesztette: ThomasS31 2009. 07. 23. 13:32 -kor