HWSW Informatikai Kerekasztal: Direct2Drive online játékbolt - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Direct2Drive online játékbolt http://www.direct2drive.co.uk/

#81 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2009. 07. 23. 11:02

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 11:45

Ez hülyeség, mármint ez a szeretetcsomagosdi meg az illegalitás.

Vannak cégek ahol már patch vagy bármi más hivatalos terjesztésére is használják. :)

Szeretet csomagot meg kaphatsz ftp, web... vagy bárhonnan ha nem figyelsz. :D

Ha a kiadó/fejlesztő/jogutód, stb hozzájárul akkor nem az, vagy például GPL license-el rendelkező alkotások esetében, mint például a linux. Viszont a nagy online áruházak sem használják ezt a fajta technológiát. Biztos nem véletlen.

http://webisztan.blog.hu/2007/11/08/osszeh...agyar_p2p_k_ell

A nagy lefoglalások magyarországon is joggal történtek. Ha nem lett volna illegális, akkor hogyan foglalhatták volna őket ?

#82 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 23. 11:40

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 12:02

Ha a kiadó/fejlesztő/jogutód, stb hozzájárul akkor nem az, vagy például GPL license-el rendelkező alkotások esetében, mint például a linux.

Nyilván ők teszik fel, tehát hozzájárultak. :)

#83 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 11:48

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 11:54

A magyar jog szerint feltölteni illegális. Súlyos szerzői jogsértés ugyanis, hidd el a §-terén ritkán tévedek :D

Igen? Osztán akkor minden internetelőfizetés illegális? Tudtommal feltöltést is adnak melléjük, elég vastagon...

A torrent meg nem illegális, a torrenten terjesztett anyagok egy része illegális.

#84 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 11:51

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 11:26

Játékokat , audio vizuális műveket stb tilos torrenten terjeszteni.

Akkor hogy egy ismert peldat mondjak, ajanlom figyelmedbe a World of Warcraft teljes kliensenek letolteset a Blizzard honlapjarol ami bizony csakis torrenten keresztul mukodik. Meghozza pont azert mert a jatekosok visszafele is toltik a cuccost igy nincs savszelesseghez kotve a szolgaltatas. De mint a tobbiek is mondtak, szinte mindent talalhatsz hivatalos, torrent formaban - koztuk jatekokat es zenet is.
Az egvilagon semmi illegalis nincs benne, szimplan egy alternativa a mar megszokott hostolt/FTP letoltesek mellett.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#85 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 12:28

Igazán nem akarok beleszólni, de az illegális-nem illegális kérdésnek van külön topikja, ahol kb. 5000 hozzászóláson keresztül sem sikerült egységes álláspontot kialakítani :)

És a témához: én is jobban örülök, ha tudom, hogy a megvásárolt anyagot a cég szerveréről bármikor direktbe tudom tölteni - stabil sávszélesség, vírusmentes, stb., arról nem is szólva, hogy nem tudom, hogy pl. a Steam-en működő autopatch rendszert hogy lehetne így megoldani.

Még valamit írni akartam, de elefelejtettem... :) Ja, igen. Fentebb kérdezte valaki, hogy hol a cikk a digitális leárazások pozitív hatásairól az eladási számokra - Gabe Newell ezévi DICE-os előadása volt az, itt egy transscript: KATT

Idézet

During the Holiday sales:

* 10% sale = 35% increase in sales (real dollars, not units shipped)
    * 25% sale = 245% increase in sales
    * 50% sale = 320% increase in sales
    * 75% sale = 1470% increase in sales

At 75% off, they are making 15% more money than they were at full price.

Szerkesztette: HaZeX 2009. 07. 23. 12:31 -kor

#86 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 12:44

Idézet: HaZeX - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 12:28

...

Ez az, erre gondoltam! És kitűnően látszik, hogy bizony ha olcsóbb volna, több pénz lenne benne (75% kedvezmény = 15x annyi lóvé). Viszont akkor is ennyien "tolonganának" az adott cuccért, ha kapásból ennyiért jön ki, és nem írják rá, hogy most 75%-kal olcsóbb?  :think: Sokan szoktak ilyen "akcióhősök" lenni...  :D

Szerkesztette: Sityi 2009. 07. 23. 12:47 -kor

#87 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 13:23

Értem én, de melyik játék volt ez. Mi volt a 100% és hány darabbal. Az adott játék mely életciklusában???
Nagyon nem mindegy.

Más ha ez egy drága listaárú közepesen jó játék volt és más ha egy sikerjáték. Ha tippelnem kell akkor valószínűleg nem az utóbbi volt. :)

Hogy mondjak egy példát:
Lehet hogy ez a játék pl egy CoH Tales Of Valor kiegészítő volt. Teljes árat kértek érte, pl 49 USD.
Páran megvették újonnan, de közel sem volt siker vagy valami nagy volumen. Sokaknak megvolt az eredeti játék és hálózaton játszottak főleg, nem érte meg nekik megvenni ennyiért.
Aztán elkezdték csökkenteni az árat... és átlépett egy küszöböt (75% - ~12 USD), és azok is elkezdték venni akiknek már megvolt mert azt mondták ennyit már megér ez a kieg egy pár új single player mókáért, meg az új multi lehetőségekért. És rábeszélték pár haverjukat is a vételre, hisz ennyiért a "hülyének is megéri" játszhatnak együtt. :)
(Korábban említett ár érték probléma. Ezen segíthet csak egy ilyen akció. Szarból nem lesz vár ügye.)

Ellenpélda meg az lenne, mondjuk egy CoD4.
Teljes áron is veszik mint a cukrot, milliók fanatikusan (mondjuk 1 millió).
Hiába vinnék le az árát, nem vennék kétszer annyian (2 millióan, nem hogy 15 millióan... akkora eleve nincs a játékpiac :D) a már eleve meglévő bázison felül... ergo inkább buknának a lehetséges maximális bevételből, mint nyernének. Főleg megjelenéskori láz miatt.

Szerintem érthető mit akarok mondani. Legalábbis remélem.
Ez nem ilyen egyszerű és így működik, hogy valamiből 15x annyit adok el csak mert olcsóbb. :)

Lehet megjelenés után fél-1 évvel. Mikor az eladások már töredékét teszik ki egy jó játéknál a kezdetek után, akkor egy ilyen akcióval a töredéket meg lehet 15x -özni. Ez rendben van, de kizártnak tartom a megjelenéskorit egy sikeres játéknál.
Sikertelennél meg már írtam előtte is, hogy bevett szokás a menteni a menthetőt. Sok nagy címnek várt bukásnál van erre példa, hogy kijött 12-9k körül és 1-2 hónap alatt lement felére, negyedére az ára, hogy legalább valamennyi fogyjon belőle. :)

Szerkesztette: ThomasS31 2009. 07. 23. 13:32 -kor

#88 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 13:42

Annak lenne értelme számomra, vagy szerintem, (amire a digitális terjesztés nagyonis alkalmas lenne a költségszerkezete miatt) ha az egyes országok árait vásárlóerő szinten kiigazítanák. Vagyis legyen amerikában, angliában és magyarországon más ára a dolgoknak (legyenek vásárlóerő arányosak, adott ország átlagfizetéséből ugyanannyi játékot vehessek).

De ez csak egy álom... :D

Szerkesztette: ThomasS31 2009. 07. 23. 13:45 -kor

#89 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 14:05

Igaz külföldi statisztikákat nem olvastam de hazaiban mindenütt az a végeredmény ha a pl 10K-s árkategória helyett 5K ért adnák a játékot sokkal többen vennék meg.

Amit te írsz az még mind a begyepesedett agyú közgazdászok álma, mára jócskán megfordult a világ.

Azért valld be te is szívesebben vennél meg egy AAA kategóriás játékot megjelenésekor egyből ha nem csillagászati ára lenne.
Ja meg azt hozzá kell tenni hogy manapság érzik a emberek hogy nem érnek már annyit a játékok mint egykoron. Értemén ezalatt azt hogy nincs bennük annyi tartalom hogy ennyiért lehessen adni.
Régeben amikor hasonló árban voltak a játékok csak akkor még többet is ért a pénz 2 de nem ritkán 3x annyi játékidő volt 1 játékban mint manapság, minőség csökken ár nő.

Ezeket a dolgokat nem kell arra fogni hogy csak kelet az árérzékeny, a nyugatiak se adják ki rá a pénzt ha nincs benne a minőség elég ha csak a szomszéd pisitke megveszi és lehúzza akkor a jocóka már nem kér anyucitól pénzt hogy megvegye hanem lezúzza torrenten és kész.
Nem mellesleg zsákbamacskát árulnak a kiadók mert egy büdös nyamvadt demót nem bírnak összehozni, de így kipróbálom végig játszom 3 nap alatt aztán visszaviszem mert jogom van hozzá mivel ez is csak árú és nem vagyok megelégedve vele (főleg ha neten rendeled)

#90 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 14:21

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 15:05

Igaz külföldi statisztikákat nem olvastam de hazaiban mindenütt az a végeredmény ha a pl 10K-s árkategória helyett 5K ért adnák a játékot sokkal többen vennék meg.

Amit te írsz az még mind a begyepesedett agyú közgazdászok álma, mára jócskán megfordult a világ.

Azért valld be te is szívesebben vennél meg egy AAA kategóriás játékot megjelenésekor egyből ha nem csillagászati ára lenne.
Ja meg azt hozzá kell tenni hogy manapság érzik a emberek hogy nem érnek már annyit a játékok mint egykoron. Értemén ezalatt azt hogy nincs bennük annyi tartalom hogy ennyiért lehessen adni.
Régeben amikor hasonló árban voltak a játékok csak akkor még többet is ért a pénz 2 de nem ritkán 3x annyi játékidő volt 1 játékban mint manapság, minőség csökken ár nő.

Ezeket a dolgokat nem kell arra fogni hogy csak kelet az árérzékeny, a nyugatiak se adják ki rá a pénzt ha nincs benne a minőség elég ha csak a szomszéd pisitke megveszi és lehúzza akkor a jocóka már nem kér anyucitól pénzt hogy megvegye hanem lezúzza torrenten és kész.
Nem mellesleg zsákbamacskát árulnak a kiadók mert egy büdös nyamvadt demót nem bírnak összehozni, de így kipróbálom végig játszom 3 nap alatt aztán visszaviszem mert jogom van hozzá mivel ez is csak árú és nem vagyok megelégedve vele (főleg ha neten rendeled)

Igen. Ezt írtam előbb, hogy ennek lenne értelme (de csak itt szegényebb régiókban).

Amcsiban mondjuk 2-2.5k az átlagfizu. abból 40-50 játékot vehetsz 50 dollárért max.
Itt meg mondjuk 200k, abból akkor vehetnél ennyit, ha 4-5k lenne egy játék.
Ezt írtam, hogy ennek lenne értelme. És persze hogy többen vennék, mert más lenne az ár-érték arány. Ma ennyit simán elnyomnak a gyerekek egy hétvégén, ergo lenne pénz játszani is. :)

És a kelet igenis árérzékeny ebből a szempontból, mivel más fontosabb dolgokra is kell a pénz a legtöbb ember mérlegel súlyosan kiadjon e ennyit vagy sem (vagy vár arra leessen félárúra, nem csak játék, bármi).
Fele áron sokkal kevésbé vacilálna. Vagyis nálunk számít, nyugaton nem annyira.
De sem ott sem itt nem lehet szart eladni persze... :D

Nyugaton pl nincs olyan hiszti, hogy féláron van a sajt akkor megrohanják a boltot. Ott a legtöbb ember eleve megteheti, hogy vehet sajtot ergo nem izgatja annyira az ár. Max örül a kasszánál, hogy jé olcsóbb. Nálunk meg... :)
Ugyanez van játékoknál is.

Szerkesztette: ThomasS31 2009. 07. 23. 14:27 -kor

#91 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 14:59

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 15:21

Amcsiban mondjuk 2-2.5k az átlagfizu. abból 40-50 játékot vehetsz 50 dollárért max.

És akkor nem ettél, nem ittál, nem laktál, satöbbi. :) Nem ilyen egyszerű az egyenlet.

Idézet: Sityi

Viszont akkor is ennyien "tolonganának" az adott cuccért, ha kapásból ennyiért jön ki, és nem írják rá, hogy most 75%-kal olcsóbb?

Szerintem akkor is sokan tolonganának, ha ugyanannyiért adnák, csak ráraknák a 75% kedvezmány matricát. :) x forint az x forint, önmagában nincs is igazán értéke (lásd "megnézed-e a filmet" sztori*), de 75% az valaminek a negyede, hülye lennék otthagyni. :Đ

* Van 2000 forintod, és ezer forint a jegy.
a.) Mész a moziba, és a kétezer forintból elveszítesz egy ezrest. Megnézed-e a filmet? Az emberek nagy része erre azt válaszolja, hogy naná, hiszen moziba indult, és még pont van elég pénze.
b.) Már előre megvetted a jegyet, tehát van egy ezresed és az 1000 Ft értékú jegyed. Útközben a jegyet veszíted el. Ebben az esetben az emberek nagy része nem nézi meg a filmet, hiszen elhagyta a jegyet, amit már kifizetett. Pedig anyagilag ugyanott vagyunk, mint az első esetben.

#92 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 16:21

JA igen.... nem árérzékeny a Nyugat.... már hogy a tökömbe ne lenne?
Vegyük példának az olcsósított iPhone-t.
Elég sokan tolongtak érte a nyugaton főleg azok akiknek még nem volt és azért nem volt mert drágának tartották.

#93 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 17:02

Kicsit off, de erről eszembe jutott a "Mi kerül ezen a fotelon 7200 Ft-ba?!?!" című örökzöld bohózat...  :D

Szóval: Mi kerül az új játékokon 50 €-ba?  :reklamacio: :think:

#94 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 18:35

Idézet: Sityi - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 17:02

Mi kerül az új játékokon 50 €-ba?

A 3x50%-os haszon amit a fejleszto, a nagyker meg a viszonteladó rátesz.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#95 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 20:37

Idézet: Sityi - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 16:02

Szóval: Mi kerül az új játékokon 50 €-ba?

Áfa, kisker árrés, nagyker árrés, importőr árrés, kiadói költségei, fejlesztés költségei, profit.
Kép
(Arstechica.com)

Szerkesztette: HaZeX 2009. 07. 23. 20:41 -kor

#96 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 21:18

Ez az ami nem igaz :p 50%-ot tesz rá a viszonteladó és 50%-ot a nagyker (igen, néztem én is nagyokat mikor láttam a számlákat). A fejlesztoben nem vagyok biztos mivel odáig azért nem értek el a forrásaim de gondolom az is 50% korul lehet ha már a tobbiek is ennyit kanyarítanak ki belole :Đ De az elso ketto holtbiztos mert a saját bőrömön tapasztaltam.

(ezt egy DVD árára értettem)

#97 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 07. 23. 21:27

Pár post kiszedve.

#98 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 21:28

Idézet: HaZeX - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 21:37

Áfa, kisker árrés, nagyker árrés, importőr árrés, kiadói költségei, fejlesztés költségei, profit.

"Console owner fee"? azmiaz? Amúgy a torta hülyeség, mert egy olcsóbb játéknak is lehet kisebb a marketingje és vica versa. Corporate costs 0.3%, hiszi a píszí. Ez valami nagyon sarkított átlag lehet - jó is lenne, ha a játék költségének a negyede az artra menne, mert egyáltalán nem látszik meg a mai játékokon. De a vitát tegyük át a játékmagazinos-vitásba, mert oda való.

Szerkesztette: spidey 2009. 07. 23. 21:31 -kor

#99 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 07:04

A fő csapásirányra visszakanyarodva:
Kép
14,95-ért vihető.

Szerk: UK only, szóval tárgytalan. Hacsak nem N.M.I.-n keresztül veszi meg valaki.

Szerkesztette: Sityi 2009. 07. 24. 07:06 -kor

#100 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 07:27

PLAY-en meg 10 font (ez lenne a DVD-s verzio).

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.