Környezettudatosság a hétköznapi életben Sokszor csak nem tudjuk mit kéne tenni
Elküldve: 2010. 04. 27. 05:33
http://index.hu/tudo..._vizkeszleteit/
http://www.piacespro...izet_venni.html
http://www.fn.hu//tu...kaert_csak_viz/
http://www.waterfootprint.org/
Az áprilisi National Geographic témája is a víz, megdöbbentő cikkek vannak benne.
Elküldve: 2010. 04. 30. 20:41
Bővebben: Tudatos Vásárlók Egyesülete, Zöld Pók Hálózat.
Olyan csodákat említenek benne mint bórax, mosószóda, szódabikarbóna, citrom, ecet és mosódió.
Szerkesztette: Netmaster 2010. 04. 30. 20:46 -kor
Elküldve: 2010. 04. 30. 20:44
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2010. 05. 23. 14:12
Idézet: Eleanor - Dátum: 2010. 04. 30. 21:44
Van más is, tejről/tehénről, tojásról...
...sonkáról, malacokról.
Elküldve: 2010. 05. 23. 14:52
Idézet
Elküldve: 2010. 05. 27. 03:22
Idézet
Szóval nem véletlen, hogy ma már mind több ország próbálja „jogilag" segíteni a fogyasztókat, hogy az eldobó műanyagszatyrok helyett inkább vászonból vagy más tartós anyagból készült bevásárlótáskát válasszanak. Két éves élettartama alatt egy vászontáska kb. 850 eldobó reklámszatyrot „válthat ki"). A csomagolóipar és a kereskedelem persze ellenáll, de ahol komoly az állami akarat, ott van eredmény is.
Van benne szó a hőn szeretett Ósánunkról is, ami úgy tűnik, lelkesen csal a "környezetbarát" lebomló műanyagszatyorral, és jogosulatlanul bújik ki a termékdíj fizetése alól (amit amúgy lehet ezek után, hála a "kiváló" magyar szabályozásnak).
Elküldve: 2010. 05. 27. 08:03
Idézet: Netmaster - Dátum: 2010. 05. 27. 04:22
Van benne szó a hőn szeretett Ósánunkról is, ami úgy tűnik, lelkesen csal a "környezetbarát" lebomló műanyagszatyorral, és jogosulatlanul bújik ki a termékdíj fizetése alól (amit amúgy lehet ezek után, hála a "kiváló" magyar szabályozásnak).
A szatyrok után meg jöhet a kence, amit az emberek magukra kennek
Én már nagyon régóta úgy csinálom, hogy ilyen 5 cm széles erős átlaátszó ragasztószalaggal a friss nagy szatyrot megerősítem, így akár 30 kg-t is kibír, és kopásálló lesz. Ugyanakkor ugyanannyira összehajtható, kis helyen elfér zsebbe, táskába.
Egy ilyen akár 2 évig is használok. Ekkora ragasztószalagok széle olyan dzuvás lesz, hogy nagyon csúnya.
Nem csak szennyező hatása van a sok zacskónak. Indiában pár évvel ezelőtt katasztrofát okozott azzal, hogy a csatornákat eltömítette, és jöttek a nagy esők...
A megoldás szerintem erős szatrok sokszori használata lenne. Sok embert ismerek, akik képtelenek elérni, hogy induláskor magához vegyen egy szatyrot, táskát, mindig vesz egyet a boltban, otthon meg gyűlik...
Ameddig nem találták fel a műanyagokat, azt a kőlajhulladákot, amiből készül, elégették, vagy elöntötték.
Elküldve: 2010. 05. 27. 08:19
Idézet: hkpk - Dátum: 2010. 05. 27. 09:03
Én már nagyon régóta úgy csinálom, hogy ilyen 5 cm széles erős átlaátszó ragasztószalaggal a friss nagy szatyrot megerősítem, így akár 30 kg-t is kibír, és kopásálló lesz. Ugyanakkor ugyanannyira összehajtható, kis helyen elfér zsebbe, táskába.
Egy ilyen akár 2 évig is használok. Ekkora ragasztószalagok széle olyan dzuvás lesz, hogy nagyon csúnya.
Nem csak szennyező hatása van a sok zacskónak. Indiában pár évvel ezelőtt katasztrofát okozott azzal, hogy a csatornákat eltömítette, és jöttek a nagy esők...
A megoldás szerintem erős szatrok sokszori használata lenne. Sok embert ismerek, akik képtelenek elérni, hogy induláskor magához vegyen egy szatyrot, táskát, mindig vesz egyet a boltban, otthon meg gyűlik...
Ameddig nem találták fel a műanyagokat, azt a kőlajhulladákot, amiből készül, elégették, vagy elöntötték.
én a lidliben vettem kb 2 éve ilyen szövetszatyrokat. Mindig bent vannak a kocsiban, és ha koszos lesz, kimosom.
Elküldve: 2010. 05. 30. 19:12
Idézet: Netmaster - Dátum: 2010. 05. 27. 04:22
A matek nem az erősségük.
Elküldve: 2010. 06. 17. 18:48
Elküldve: 2011. 04. 12. 13:15
Szerkesztette: Dextrose 2011. 04. 12. 13:15 -kor
paranormal.hu
Elküldve: 2011. 05. 08. 22:47
Idézet
Használt háztartási sütőolajat gyűjt a Mol
Idézet
Hozza a használt sütőolajat a MOL benzinkutakra!
Használt sütőolajat átvevő kutak listája
Egyéb átvevőhelyek a Humusz oldalán (többek között Budapesten a hulladékudvarokban)
Elküldve: 2011. 05. 08. 23:35
Ez mondjuk kemény. Én simán elégetném a kertben, de szerintem család tolja a lefolyóba. Még egy komposztálós dobozt kellene összerakni, vagy mi.
Héten pont zöldségesdolgok jártak a fejemben, mikor sok lámpát kompaktra cseréltem. Igaz ez nekem nem volt olcsó.
Elküldve: 2011. 05. 09. 22:07
Idézet: Netmaster - Dátum: 2011. 05. 08. 23:47
Tehát ingyen átveszik, hogy aztán egy egyszerű szűrés után a biodízellel eladják jó pénzért?
Ennél még a tesco is jobban motiválja az embereket az 1Ft-os flakonárral a környezetbarát visekedésre.
Így persze érthető, hogy bőven jut pénz a reklámkampányra is.
Elküldve: 2011. 05. 10. 08:29
Idézet: MisterY - Dátum: 2011. 05. 09. 23:07
Ennél még a tesco is jobban motiválja az embereket az 1Ft-os flakonárral a környezetbarát visekedésre.
Így persze érthető, hogy bőven jut pénz a reklámkampányra is.
szelektív gyűjtés dettó. lerakod a palackot a tárolóba, újrahasznosítják, majd újra megveszed a "műanyagot".
A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]
Elküldve: 2011. 05. 10. 20:17
Idézet: gene - Dátum: 2011. 05. 10. 09:29
Azért nem egészen mindegy, hogy a palack darabján 1-2 forint nagyságrendű a haszon, vagy pedig literenként 2-300Ft.
Azon kívül nem véletlen mondtam a tesco-s példát, ott pénzt adnak a palackért, ha nem is sokat.
De ugyanígy mondhatjuk példának a papírt, az üveget vagy az aludobozokat is, azokat le lehet adni ingyen is, pénzért is.
Ehhez képest a mol itt gy adja el magát, mint ha ő lenne a világ legönzetlenebb megmentője, pedig ezen akár még a benzinnél is többet keres.

Súgó
A téma zárva.