HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC Fiber Power - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (60 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC Fiber Power AZ új generációs net Értékeld a témát: ***-- 2 szavazás

Szavazás: Kellene neked 120 megabites internet? (434 felhasználó adott le szavazatot)

Kellene neked 120 megabites internet?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#841 Felhasználó inaktív   kioto 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 03. 00:16

Szevasztok!!

Megrendeltem ezt csodálatos fájber páör 120 at!!!!!Rendeltem még linksys 320 gigabites cuccot,meg Cat6 kábelt!!Régen volt chello 20 as om megszeretném kérdeni töletek ez a fiber cucc mivel különbözik a régi chellotól sztem ugyanaz nem ??csak a neve mááás ugyanugy tv kábel be megy a modembe azt ennyi ha jól gondolom!!!

Ha megérkezik minden cucc amit megrendeltem akkor mi a teendöm?A szerelő gondolom beszereli a modemet,, nekem meg be kell dugnom cat6 kábelel a gigbit routerembe majd onan egy másik cat6-al a gépem hálókártyájába ha jol gondolom ugye????Illetven gondolom kell még vennem a gépembe egy gigabites hálokártyát nem??,mert az alaplapi az nem viszi a kellő sebességet(abit ip35 alaplap)!!Tud nekem valaki vmi olcsó nagyon megbizható gigabites hálokártyát ajánlani a gépembe???Remélem jól gondolom a dolgokat!!!

Nagyon köszi!!! :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:

Kioto

#842 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 03. 00:40

Idézet: kioto - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 0:16

Régen volt chello 20 as om megszeretném kérdeni töletek ez a fiber cucc mivel különbözik a régi chellotól sztem ugyanaz nem ??csak a neve mááás ugyanugy tv kábel be megy a modembe azt ennyi ha jól gondolom!!!

Ugyanaz, csak más a csomag neve, bejön kábelen, gyorsabb, ennyi.
Make love not Wor.

#843 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 03. 05:07

Idézet: kioto - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 1:16

Szevasztok!!

Megrendeltem ezt csodálatos fájber páör 120 at!!!!!Rendeltem még linksys 320 gigabites cuccot,meg Cat6 kábelt!!Régen volt chello 20 as om megszeretném kérdeni töletek ez a fiber cucc mivel különbözik a régi chellotól sztem ugyanaz nem ??csak a neve mááás ugyanugy tv kábel be megy a modembe azt ennyi ha jól gondolom!!!

Ha megérkezik minden cucc amit megrendeltem akkor mi a teendöm?A szerelő gondolom beszereli a modemet,, nekem meg be kell dugnom cat6 kábelel a gigbit routerembe majd onan egy másik cat6-al a gépem hálókártyájába ha jol gondolom ugye????Illetven gondolom kell még vennem a gépembe egy gigabites hálokártyát nem??,mert az alaplapi az nem viszi a kellő sebességet(abit ip35 alaplap)!!Tud nekem valaki vmi olcsó nagyon megbizható gigabites hálokártyát ajánlani a gépembe???Remélem jól gondolom a dolgokat!!!

Nagyon köszi!!! :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:

Kioto

Ugyan az mint korábban a Chello, csak a név változott a tartalom nem.
Modemből kábel a routerbe és onnan egy újabb kábel a gépbe és megy is a net.
Ha jól olvastam a Abit IP35 alaplapban már gigabites a hálókártya így nem kell újabbat venned.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#844 Felhasználó inaktív   kioto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 03. 12:48

Köszi Gubek a segitséget!!Nem is vágtam hogy ip 35 gigabites de meg néztem igen!!!!!Megsporoltam egy kis pénzt!!Elég sokba lesz igy is a fájber páör!!! :)  :)

Kioto

:respect:  :respect:  :respect:  :respect:

#845 Felhasználó inaktív   Visszagera 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 03. 16:29

Csak tudnám, hogy itt mindenki miért beszéli rá a "kevésbé hozzáértő" FI-ket a méregdrága routerekre csak azért, hogy legyen internet mindegyik gépen és a gépek közt lehessen adatot cserélni!? Persze az más tészta, ha valaki Wifi-t is akar.  Aki egy kicsit is jártas a számítógépes hálózatok építésében akkor az előbb gondolkodik és csak utána cselekszik, vagy nem szól semmit. Köztudott ugyanis, hogy több számítógép kapcsolatához (hogy egymást lássák, pl. fájlmegosztás céljából) nincs szükség másra csak egy közös DHCP kiszolgálóra (ami ugye ebben az esetben nem a modem, hanem az UPC Hollandiai szervere) és egy közös munkacsoportnévre. Teljesen mindegy, hogy mi az IP-cím és mi az alhálózati cím. Elég egy Gigabites Switch és kész. Lassan három hónapja működik nálam így egy 8EFt-os  D-LINK DGS-1005D switchen keresztül 2db asztali, 1db noti (mind a 3 gépen van net és mind a 3 gép látja egymást). Aki nem hiszi, próbálja ki. Utólagosan is elnézést szeretnék kérni, ha ezen hozzászólásommal bárkit megbántottam, de már nem bírtam magamban tartani.

#846 Felhasználó inaktív   Bobber76 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 03. 16:49

Idézet: Visszagera - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 16:29

Csak tudnám, hogy itt mindenki miért beszéli rá a "kevésbé hozzáértő" FI-ket a méregdrága routerekre csak azért, hogy legyen internet mindegyik gépen és a gépek közt lehessen adatot cserélni!? Persze az más tészta, ha valaki Wifi-t is akar.  Aki egy kicsit is jártas a számítógépes hálózatok építésében akkor az előbb gondolkodik és csak utána cselekszik, vagy nem szól semmit. Köztudott ugyanis, hogy több számítógép kapcsolatához (hogy egymást lássák, pl. fájlmegosztás céljából) nincs szükség másra csak egy közös DHCP kiszolgálóra (ami ugye ebben az esetben nem a modem, hanem az UPC Hollandiai szervere) és egy közös munkacsoportnévre. Teljesen mindegy, hogy mi az IP-cím és mi az alhálózati cím. Elég egy Gigabites Switch és kész. Lassan három hónapja működik nálam így egy 8EFt-os  D-LINK DGS-1005D switchen keresztül 2db asztali, 1db noti (mind a 3 gépen van net és mind a 3 gép látja egymást). Aki nem hiszi, próbálja ki. Utólagosan is elnézést szeretnék kérni, ha ezen hozzászólásommal bárkit megbántottam, de már nem bírtam magamban tartani.

Ne haragudj, de az elméleted azonnal megdől tudomásom szerint, amikor majd nem egy subnetről kapod a 3 ip címedet... márpedig az UPC nem garantálja! Másik kérdés, hogy milyen biztonságtechnikai kérdéseket vet fel a megoldásod. Legyen inkább drága router, jó? Annyival is kevesebb gép lesz zombihálózatok tagja... (legalábbis nehezebben lesz az)

#847 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 03. 16:57

Idézet: Visszagera - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 16:29

Csak tudnám, hogy itt mindenki miért beszéli rá a "kevésbé hozzáértő" FI-ket a méregdrága routerekre csak azért, hogy legyen internet mindegyik gépen és a gépek közt lehessen adatot cserélni!?

7k méregdrága? No meg következő kérdése az lesz, hogy miképpen lehet a kettő közt lant csinálni, de amúgy sem nagyon kellene egy első sarki wint csak úgy kilógatni a netre.

Az, hogy teljesen mindegy mi a cím az baromság, főleg ha UPCnél a broadcast, meg netbios az ki van csapva a forgalomból, így nyilván switchen belül lehet megoldani. Aztán mikor a 2 vasad 2 külön alhálón lesz, akkor leshetsz, mert Winnél vagy DHCPvel kapsz, vagy mellé beraksz akárhány fix IP-t a lannak. Egy sarki switch meg már abszolút nem olcsóbb, mint a router, a wifi részéről nem is beszélve, mert úgyis jön holnap a rokon a laptoppal, hogy jajj a hova dugjam. Sehova, mert van wifi.
Make love not Wor.

#848 Felhasználó inaktív   Visszagera 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 03. 17:50

Ebbe most nem bonyolódok bele, hogy hogyan működhet, meg hogyan nem, és miért. Napokig mesélhetnék róla, de addig is egy kis olvasmány. Ebben benne van a miért. Hálózati rendszermérnökként nem értem egy router hogy adhat bármilyen biztonságosabb védelmet, főleg hogy egyesek szét portforwardolják, hogy tudjanak rendesen torrentezni? De majd egy nálam tapasztaltabb úgy is elmondja nekem, remélem. :)

#849 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 03. 18:33

Idézet: Visszagera - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 17:50

Hálózati rendszermérnökként nem értem egy router hogy adhat bármilyen biztonságosabb védelmet, főleg hogy egyesek szét portforwardolják, hogy tudjanak rendesen torrentezni? De majd egy nálam tapasztaltabb úgy is elmondja nekem, remélem. :)

Éppen elég, hogy NAT van, és nem éred el a gépen futó össze smindenséget közvetlenül. Ugye aklasszikus 135-ös Blaster/sasser az meg van?
Make love not Wor.

#850 Felhasználó inaktív   Visszagera 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 03. 19:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 18:33

Éppen elég, hogy NAT van, és nem éred el a gépen futó össze smindenséget közvetlenül. Ugye aklasszikus 135-ös Blaster/sasser az meg van?

Hidd el, ezeken a mezei ABC-ben megvásárolható routerek csak az nem megy át ami nem akar. Ha valaki komolyan próbálkozik az benéz.  135, 139, 445, TCP/UPD port alap, de egy jó tűzfal többet ér. Az adatok védelmére számos dolog van, csak egy példa: "Megosztás jelszavas védelemmel".

#851 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 03. 19:17

Idézet: Visszagera - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 19:13

Hidd el, ezeken a mezei ABC-ben megvásárolható routerek csak az nem megy át ami nem akar. Ha valaki komolyan próbálkozik az benéz.  135, 139, 445, TCP/UPD port alap, de egy jó tűzfal többet ér. Az adatok védelmére számos dolog van, csak egy példa: "Megosztás jelszavas védelemmel".

Most ne a webes exploitokról beszélj, meg az applliance alapú dolgokról, hanem azzal, hogy NAT mögé közvetlenül nem lehet bemenni, és ennyi. Ezt én még tűzfalnak sem hívom, sőr, gagyi routerekben ki is kapcsolon. Ellenben a fentebb említett közvetlen címzéses dolgok, mint jó 10 éve a POD volt, most meg csupa netbios, rpc, satöbbi hívás, vagy csak egy klasszikus fake hálózatos üzenet, ami "vírusírtó" telepítésére hívja fel a népet, ez mind szépen fent akad egy sima NATon. De ami fent akad, azt kb. reggelig sorolhatnám, de úgy nagyjából a sokezer fenyegeztés jó része.
Make love not Wor.

#852 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 01. 03. 20:50

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 19:17

Most ne a webes exploitokról beszélj, meg az applliance alapú dolgokról, hanem azzal, hogy NAT mögé közvetlenül nem lehet bemenni, és ennyi. Ezt én még tűzfalnak sem hívom, sőr, gagyi routerekben ki is kapcsolon. Ellenben a fentebb említett közvetlen címzéses dolgok, mint jó 10 éve a POD volt, most meg csupa netbios, rpc, satöbbi hívás, vagy csak egy klasszikus fake hálózatos üzenet, ami "vírusírtó" telepítésére hívja fel a népet, ez mind szépen fent akad egy sima NATon. De ami fent akad, azt kb. reggelig sorolhatnám, de úgy nagyjából a sokezer fenyegeztés jó része.

rencermérnök-e vagy?  :Đ
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#853 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 03. 21:04

Idézet: avman - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 20:50

rencermérnök-e vagy?  :Đ

Szerencsére nem. De most ez van, olyanok jönnek ki papírral verve a nyálukat, hogy a bokám lefosom. Oszt csodálkozik, mikor UTP kábelt válogatni veszik fel, mert többre nem képes, de az arca legalább nagy  :(

NAT kell és kész. Nyilván a mérnökúr bonyolíthatja Juniperrel, az már legyen más baja.
Make love not Wor.

#854 Felhasználó inaktív   Visszagera 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 10:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 19:17

hanem azzal, hogy NAT mögé közvetlenül nem lehet bemenni, és ennyi.

Hummm, közvetlenül nem, de ha akarnám, vagy valaki más akarná, akkor egy egyszerű szkripttel parancssorból a routert a  WAN portján keresztül managelve, könnyedén hozzáférhetővé lehet tenni bármit a mi a router mögött van, de ez már kimeríti a személyes adatok védelméről szóló törvényt, így nem is írok róla többet.  Viszot az igaz, hogy router nélkül mindez egyszerűbb. Részemről Stand By!  ;)

Szerkesztette: Visszagera 2010. 01. 04. 10:05 -kor

#855 Felhasználó inaktív   Zoli12345 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 11:17

kell a router, pont.

Szerkesztette: Zoli12345 2010. 01. 04. 11:19 -kor

UPCDigitalGold+MediacardHD+HboMaxPak+Európa+SamsungUe27D5000+Lg42LW4500,FiberPower120

#856 Felhasználó inaktív   Visszagera 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 17:14

Idézet: Zoli12345 - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 11:17

kell a router, pont.

Ok! Ha kell, hát kell.  ;)

Más. Tapasztalt valaki az elmúlt 2 órában valamilyen rendellenességet? Értem ezalatt elérhetetlen webhelyek, stb. ? :think:

#857 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 17:59

Budapest XVII. ker
Minden rendben.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#858 Felhasználó inaktív   rage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 18:15

Kb 20 perce kapcsoltam be a gépet, akkor szinte semmilyen weboldal nem volt elérhető.
Pingelve is csomag fele elveszett.
Közben meg a víruskereső mégis tudta magát frissíteni, tehát net volt.

Most sok oldal nem jön be, vagy baromi nehezen. (Pl index.hu)
Az msn-re nem lehet csatlakozni.

#859 Felhasználó inaktív   Zoli12345 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 18:29

Idézet: rage - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 18:15

Kb 20 perce kapcsoltam be a gépet, akkor szinte semmilyen weboldal nem volt elérhető.
Pingelve is csomag fele elveszett.
Közben meg a víruskereső mégis tudta magát frissíteni, tehát net volt.

Most sok oldal nem jön be, vagy baromi nehezen. (Pl index.hu)
Az msn-re nem lehet csatlakozni.

Egész nap gép előtt vagyok, nem vettem észre semmit. Itt tökéletes, sebesség meg van fel-le, minden oldal bejön amit nézni szoktam. Msn be van jelentkezve nem lépeget ki-be. XIII. kerület

http://www.pingtest....ult/6990643.png

Szerkesztette: Zoli12345 2010. 01. 04. 18:31 -kor

UPCDigitalGold+MediacardHD+HboMaxPak+Európa+SamsungUe27D5000+Lg42LW4500,FiberPower120

#860 Felhasználó inaktív   rage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 18:32

Index, iwiw, NLC, Gamestar.hu - néhány oldal, ami szinte egyáltalán nem jön be.
MSN továbbra sem megy, Skype igen -s mint ahogy néztem, a külföldi oldalak is mennek, szinte mindegyik. ( XI. kerület)

Téma megosztása:

• (60 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.