HWSW Informatikai Kerekasztal: Az ember növényevő? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Az ember növényevő? Mi az egészséges a számunkra? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára? (160 felhasználó adott le szavazatot)

Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#701 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 27. 19:38

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 20:16

Bar azert a tobbi ceg rudijahoz kepest meg mindig jobb a Pirospottyos. A kremturos rudi mennyire undorito, mar az ize is santit.

azért a danone milkacsokisa sem rossz, a piros pöttyössel a  bevonója a fő problémám :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#702 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 19:41

Kinder kokuszos Pingui a legjobb :)

#703 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 20:01

Idézet: leslie - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 20:37

Én átlag napi 5L vizet iszok. Ha napon melózok itthon, akkor kb duplája.

Attól is függ, mennyit izzadsz/vizelsz mellette. Nemrég sikeresen vízmérgezést kaptam, ki-be szaladgáltunk az irodából, aztán utána döntöttük magunkba a vizeket, izzadni meg nem izzadtunk a légkondi alatt, vécére meg nem mentem, mert több volt bennem, mint ami kifele ment volna. Lett is belőle ronda fejfájás meg hányinger, tisztára mint egy nagy berúgás a jókedv meg a nóta nélkül.

Ilyenkor a sok víz miatt felborul az elektrolitháztartásod, súlyos esetben halálos is lehet.

#704 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 20:02

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 20:38

azért a danone milkacsokisa sem rossz, a piros pöttyössel a  bevonója a fő problémám :)

Étcsokis pöttyös a legjobb, fene a kényes seggedet.  :Đ

#705 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 07. 27. 20:27

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 20:14

Minap meselte egyik szulom, hogy vettek kavet a madaras tescoban, valami kis Jacobs uveggel 8xx forint. WTF! Kivancsi lennek amugy az instant kave keszitesi modjara.

100%-os pörkölt kávéból van kilúgozva és bepárolva. Ha pótkávé kilúgozással van keverve az mindíg rá is van írva. Teljesen megegyezik a főzött kávéval mindent tartalmaz.

#706 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 20:28

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 19:53

Hat hallod azert a reklamban a fel szem eper a kanalon csucsul..na ilyet meg egy joghurtban se talaltam, szoval birsagolhatnak meg oket minden egyes eladott doboz utan.

A Danon a gyori kekszet is megvette. Mindegy, engem nem erdekel ki a tulaj amig a minoseg megmarad :)
Ja, Bakony Camembert rulz, foleg a borsos.

Fűrészpor.

A Danone eladta az összes kekszüzemét a Kraftnak.
Szóval most a Győri az Kraft Food vagy mi a bánat. (Persze lehet, h attól még egy kézben van.)
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#707 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 20:31

Idézet: debaj - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 21:02

Egyértelmű. A többi az humbug. :D
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#708 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 20:31

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 21:27

Teljesen megegyezik a főzött kávéval

...kivéve az ízét. :)

#709 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 27. 20:52

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 15:56

De ha van 5 paprikád, meg 5 paradicsomod összesen egy zsebkendőnyi földben, azzal nem lesz sok munkád.

Megkérdeztem a családot, tesómnál most 150 tő paprika van, azt mondja a gyerekeknek nagyjából elég, családnak ez semmi.

Sógor ha esti műszakos, akkor előtte megy ki a kertbe, ha nem, akkor tesó babrál vele, szabadság meg arról szól, hogy egész nap kapálnak, gazolnak, meg a többi. Permetezni idén csak a krumplit permetezték, mert nem győzték a bogarakat.

Szóval le lehet pattani a témáról. Fa ügyben 5 köbmétert láttam, az 80ezer pénz volt, kb. 3 hónapig bírja, ellenben a 80k az 2 havi gázszámla, szóval gazdaságosabb. Kb. 8 óra meló van a pakolás/vágás/baromkodással, meg "azért nyűgösebb rakni, meg hamuzni, mint a termosztáton tekerni".

De reportolok még, van egy elég nagy uborkaföldjük is, meg sok más, főleg mert nem ehetnek meg akármit, vegyszerbigyót.
Make love not Wor.

#710 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 21:07

Nnna, kérdeztem még. Paprikából tavaly 350 mázsa volt, abból most nem egész 2 zsák a raktárkészlet. Krupmliból kb. 100 bokor, de a sárga nem kelt ki, így majd akkor tud nyilatkozni, ha felszedik.

Mondjuk kisember nem egyszerű, bevágott egy akkora tál levest, hogy nekem is szép lett volna, aztán 5 kisebb szelet sült pulykát 2 sült krumplival. Én meg csak pislogtam.

De azzal az 5 meg pár bokor bigyóval és munka nélküli dologgal elmehettek a fenébe.
Make love not Wor.

#711 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 21:33

De meg van oldva az őrölt paprikás bajom. Van csemege, meg ilyen csípős, meg olyan fajta, meg bigyó  :omg:
Make love not Wor.

#712 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 22:34

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 22:07

Nnna, kérdeztem még. Paprikából tavaly 350 mázsa volt, abból most nem egész 2 zsák a raktárkészlet.

:think:  Tavalyi paprikából van még 2 zsáknyi? :) Nincs szétrohadva véletlenül? :D
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#713 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 22:41

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 23:34

:think:  Tavalyi paprikából van még 2 zsáknyi? :)

Szerintem az ideiből, Google Maps linket ugyan nem kaptunk, de nem nehéz elképzelni, ahogy először a jég verte szét a földet, aztán kiégette a nap, aztán megint szétverte a jég.

#714 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 22:44

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 23:34

:think:  Tavalyi paprikából van még 2 zsáknyi? :) Nincs szétrohadva véletlenül? :D

Áááááá, az krumpli. Kicsit benéztem, sok volt az infó.
Make love not Wor.

#715 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 23:22

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 21:07

Paprikából tavaly 350 mázsa volt

A 150 palántán? Vagy akkor inkább 350 kg, nem mázsa. Vagy nem értem.
Biztos kg, különben napi 1 mázsa paprikát ettek volna.

Krupmliból kb. 100 bokor, de a sárga nem kelt ki, így majd akkor tud nyilatkozni, ha felszedik.

Krumpliból a 100 bokor nem sok ... nálunk nem tudom mennyi szokott lenni, kb. a fél kert, az többszáz bokor. (Mondjuk fajtától is függ, mert van amelyik alatt sok van, van amelyik alatt kevés)

De azzal az 5 meg pár bokor bigyóval és munka nélküli dologgal elmehettek a fenébe.

Nálunk sose szokott 20 paradicsom + 20 paprikánál több lenni. És elég szokott lenni. Néha lecsóba, néha eszembe jut és eszegetek róla. Idén is annyi van, és már ettem belőle.
Jó, ha minden nap megennék 1 kg paprikát egész évben még télen is, akkor tényleg kéne száz palánta. De azért ez nem az átlagos emberre jellemző mennyiség.
Nem tudom, hány kg-t eszek belőle, de ugye van sok más is, uborkától kezdve a hagymáig, cékláig, nem csak paprikát eszik az ember minden nap, sőt sokszor mást eszik akár több napig is. Télen meg főképp nem eszek minden nap. Pár üveggel el szoktunk tenni paprikát is savanyúságnak, de nálunk az eltevés inkább a befőttekre, lekvárokra koncentrálódik.

Persze, ha mindent akarsz, meg egész évben legyen a családnak, akkor lesz vele munka. Nem is arra mondtam, azt gondolhatod :)
De ha csak pár paprikát, paradicsomot ültetsz, azzal nem lesz dolgod semmi szinte. Esetleg egy kis hagyma, meg amit még szeretsz 1-2 fajta növény, hogy van ilyened is. Az egész elfér 2 négyzetméteren, bekapálod 10 perc alatt. A permetezés,ha kell, ahhoz is elég volna egy kézi viráglocsoló spriccelő, aztán csá. De ha nem permetezed, szerencsés esetben lehet, hogy akkor akkor se lesz baja.

De mondom, fater művelt egymaga több évig 1200 négyszögölt (két fél teleknyi kert (300 * 2) + 1 egész (600) ), az 3/4 kataszteri hold. Volt rajta vagy 30 gyümölcsfa is a veteményen kívül. Meló mellett csinálta. Mondjuk sok ideje ráment, azt nem mondom, hogy nem. De akkoriban kézzel csinált mindent.
Nem tudom, mekkora földje van az ismerősödnek, hogy az egész család folyton azt műveli. Ráadásul ma már van kapagép, azzal sokkal gyorsabb. Persze ahhoz úgy kell veteményezni, hogy elférjen közte, meg azért kell kézzel is kapálni, de akkor is gyorsabb.

Persze nem akarlak rábeszélni semmire, nem azért mondom!
:)

Szerkesztette: Sparow2 2009. 07. 27. 23:40 -kor

#716 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 00:21

Idézet: debaj - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 21:02

persze, jó az, csak ne találkoztam volna a milkással :D most felváltva veszem a kettőt. mondjuk ez legutóbb egy hónapja volt :omg:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#717 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 11:17

Idézet: debaj - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 20:31

...kivéve az ízét. :)

Jah :Đ Én is végigkóstoltam az összes instant kávét, hátha valamelyik csak megközelíti a legszarabb főzött presszó ízét, de még a legdrágábbaknak is brutálrossz íze van...  :mad:

Aki tényleg nagy kávérajongó az meg nem bírja inni az instantot, max ha pl egy kempingben mindenképpen kell valami az ébredéshez. Bár én ilyenkor is inkább elsétálok valami kávézóba...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#718 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 11:58

Idézet: Zsul - Dátum: 2009. júl. 29., szerda - 12:17

Jah :Đ Én is végigkóstoltam az összes instant kávét, hátha valamelyik csak megközelíti a legszarabb főzött presszó ízét, de még a legdrágábbaknak is brutálrossz íze van...  :mad:

Az a baj, hogy a kávé ízének nagy részét illóolajok adják, amik a legkíméletesebb "instantizálás" során is elpárolognak.

Mellesleg nem tudom, hogy ki hogy van a növényevéssel, most marha jól esett az a rántottás szendvics, amit még reggelire rendeltem, de közben el kellett rohanni az irodából :)

#719 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 19:54

Idézet: Zsul - Dátum: 2009. júl. 29., szerda - 12:17

Én is végigkóstoltam az összes instant kávét, hátha valamelyik csak megközelíti a legszarabb főzött presszó ízét, de még a legdrágábbaknak is brutálrossz íze van...  :mad:

Aki tényleg nagy kávérajongó az meg nem bírja inni az instantot

Ez így van a nem rajongóknál is. Utálom a kávét és az ízét is. Kv ízű édességet sem eszem. De van, hogy néha vendégségbe megyek, fáradt vagyok és nincs teájuk (amit mutterom egyszerűen babapisiltetőknek titulál, hallanák ezt az angolok  :Đ ) és ott elfogadom, ami van. Na, szóval, ha nem köpöm ki, hanem megiszom (ilyen évente max 1x van), az oltári elismerés egy kávénak. Az már überminőség. Ha csak normál kávé, akkor köpöm ki sugárban. Az instant xarok meg egyszerűen ihatatlanok, mintha a zaccot kereszteznék a műkátránnyal. Nem tudom, az illóolajok miatt van-e, de ihatatlan borzalom. Nem is érdekel mitől.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#720 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 30. 08:37

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 18:53

Hat hallod azert a reklamban a fel szem eper a kanalon csucsul..na ilyet meg egy joghurtban se talaltam, szoval birsagolhatnak meg oket minden egyes eladott doboz utan.

A Danon a gyori kekszet is megvette. Mindegy, engem nem erdekel ki a tulaj amig a minoseg megmarad :)
Ja, Bakony Camembert rulz, foleg a borsos.

Csücsülhet benne, úgy rakják bele a joghurtba utólag adagológéppel pl a fél meg egész áfonyákat is. Importban jön, mirelit. Maga a joghurt meg úgy készül, hogy....nem akarod tudni. A szegedi paprika is. A tejgyár is katasztrófa. A húsüzem is. És van 2 édesipari technikus haverom, meg egy böllér aki vágóhidon dolgozik, meg egy borász is. Szóval, nem. Nem akarod tudni.

Amugy, egészséges élet, az a jó ezekben, hogy van, aki igy lehúzza az életét, ötvenévesen meg felborul infarktussal. Van aki végigblázolja az egészet, és 80 évesen egy kubai szivarral a szájában hal meg egy 16 éves rafiaszoknyás vietnami prositituálton. Sosem tudhatod. Persze, a sorsot nem kell kihivni magad ellen, de vannak dolgok, amiket még az oszlopszár tetején bendzsózó sivatagi remete sem tud kiküszöbölni.

Apropó, viz. Hát, nálam lement oda, hogy most iszok napi max 2 litereket, nem számolom mennyit a csapból mint az állatok, meg mennyit este, amig hazajártam, addig egy másfélliterest elnyalogattam este a tévé előtt, most meg ahogy jön. Pedig kellene, mert vesés a család, amikor meg érzem picit, hogy mintha lenne valami, leguritok gyorsban fél litert :D
Ellenben, zabálás, tök kiszámithatlan, van hogy 2 szendvics egész nap, van hogy este valami laza, vagy nagy zabálás, evvan. Nem vagyok izomkolosszus, nem emelem ki a súlyom dupláját, de rakodtam már egész nap vályogtéglát épitkezésen úgy, hogy a 190es konditerembérletes izomhegy 2 óra múlva összesett mint egy colstok. Igaz én meg este, mikor éhgyomorral bevertem egy stellát :Đ

Téma megosztása:

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.