HWSW Informatikai Kerekasztal: Az ember növényevő? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Az ember növényevő? Mi az egészséges a számunkra? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára? (160 felhasználó adott le szavazatot)

Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#981 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 15. 16:26

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 17:21

10 év múlva tudod mi lenne az 1 milka dollárból? :eek:

Én tudom, de ha te nem, akkor neked jobb, ha nincs.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#982 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 16:29

A legtobb lotto nyertes par even belul lejebb csuszik mint ahol volt a lotto fonyeremenye elott. Igaz, a cikk ahol ilyesmikrol olvastam amerikai lottorol szolt... de gondolom sok helyen megallja a helyet.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#983 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 16:40

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 17:14

//Már írtam valahol, volt valaha egy haverom, aki még a DOS-os időkben 20e Ft-ért hozott össze egy véletlenül törölt CONFIG.SYS-t. (akkor nekem 12e volt a havi bérem). Na, ilyemihez nekem valóban nincs gyomrom. Ez lenne a szerencse, amit kovácsolnom kellene?//

Ha valakinek megér kéthavi fizetést, hogy újra működjön a gépe, miért ne? Persze megvan annak a veszélye, hogy fizetnek, aztán legközelebb nem téged hívnak, úgyhogy valami ésszerű, de neked még megfelelő összeget kell kisakkozni. De az semmiképpen sem jó hozzáállás, hogy felajánlanak x összeget, aztán te visszautasítod, mert nincs pofád annyit elkérni a munkáért. Mondj egy valamivel alacsonyabb összeget, és akkor még te leszel a jó fej, még akkor is, ha kis utánajárással feleannyiért is megcsinálná más a melót. Ha nekik inkább megéri kifizetni téged, mint megkeresni az olcsóbb konkurenciát, akkor ne problémázzál rajta, mert különben jobban is jársz, ha nincs gyomrod, mert legalább nem kell megtöltened.

Olyan ez, mint amikor pizzát rendeltem ahelyett, hogy magam főztem volna vacsorát. Önmagában egymás mellé írva valóban olcsóbb a főzött kaja, viszont az is árnyalja a képet, hogy a szaladgálásra, bevásárlásra és a kotyvasztásra fordított idő alatt megkerestem a pizza árának a dupláját, miközben ugyanannyira laktam jól azzal a pizzával, mint amennyire a főtt kajával tettem volna. :)

#984 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 16:49

Idézet: Boba - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 16:29

A legtobb lotto nyertes par even belul lejebb csuszik mint ahol volt a lotto fonyeremenye elott. Igaz, a cikk ahol ilyesmikrol olvastam amerikai lottorol szolt... de gondolom sok helyen megallja a helyet.

Nem arra gondoltam, hanem:
Mikor volt 3,60 az egy kg kenyér? Most mennyi is? Durván hány év kellett ehhez? És a kenyér az valamennyire támogatott.
10 év óta ha félretettem volna havi keresetem felét -amire esély nincs-, most a havi keresetem hány százaléka lenne a megtakarított pénz? Vagy itt csak ennyire fiatalok vannak, akik erre nem emlékeznek?

Valaha nagyon régen kerestem én is sok pénzt. De tényleg. Az akkori szakmunkás bérének a 10-20 szorosát. Felét simán elvitte az albérlet, mert közel a melóhoz ennyibe került. A maradék harmadát / felét elvitte a saját magam kondicióban tartása. Mivel gyakorlatilag napi 10-12 óra melóról volt szó, balesetveszélyes gépekkel, hétvége nélkül. Mosatás a patyolatban (csak aludni volt energiám), kész kaja, gyorsbüfé, éjelnappali bolt, rengeteg tisztálkodó szer....
Amit megtakarítottam, 6-8 hónap ment el, amikor becsődölt a jól fizető munkahely...

Ha elmennék NewYorkba évi 1 millát keresni, mennyit vinne el ebből a lakbér? Az élet egyéb költségei?
De ha mindet meg is tudnám takarítani, ha hazahoznám, akkor 10 év múlva az mennyit is érne?
Mondjuk még egy-két ilyen mondvacsinált válság, és akkor 10 év sem kell hozzá...

#985 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 17:33

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 17:49

Ha elmennék NewYorkba évi 1 millát keresni, mennyit vinne el ebből a lakbér? Az élet egyéb költségei?
De ha mindet meg is tudnám takarítani, ha hazahoznám, akkor 10 év múlva az mennyit is érne?
Mondjuk még egy-két ilyen mondvacsinált válság, és akkor 10 év sem kell hozzá...

Ezt most komolyan gondolod? Nem értelek...
Szerinted hány amerikai keres évi 1 milliót, vagy akár csak 100K-t? Elég kevesen, mégis megélnek, és félre is tudnak rakni. Ennyiből bőven marad akkor is ha kifizetsz minden költséget.
Nem az egy éven kell lovagolni. Költözzetek ki és kész, meg van oldava még az ükunokád élete is. Ha meg nem akarsz, akkor elég 4-5 év, megkeresed a milliárdocskádat és kész. Az 10 év múlva is rengeteg pénz lesz, évi 100 millió kamatot kapsz rá.
Ne haragudj, de évi 12000 dollár helyett kereshetnél évi 1 milliót, és csak a kifogásokat keresed, hogy miért nem lenne az jó.
Most is sok megy el "lakbérre" és az életre, csak 12K-ból megy el, nem 1 millióból. :)

Szerkesztette: Lipton 2009. 09. 15. 17:34 -kor

#986 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 17:52

...Ha elmennék NewYorkba évi 1 millát keresni...

:offtopic:

Megbocs', de valamit nagyon nem jól csinálsz az életben (gyanítom, a két következő közül az elsőt). Vagy iszonyatosan rosszul méred fel a lehetőségeket vagy iszonyatos rossz helyen élsz. Én alapvetően itthonmaradós típus lennék, de évente 200+ millió forintos fizetésért holnap indulnék New Yorkba.

#987 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 18:12

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 12:40

Teknoc meg elefant

Tiszta Terry Pretchett discworld vilaga... Hogfather meg The Colour of the magic? Valaki? :Đ
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#988 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 15. 18:18

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 18:52

Megbocs', de valamit nagyon nem jól csinálsz az életben (gyanítom, a két következő közül az elsőt). Vagy iszonyatosan rosszul méred fel a lehetőségeket vagy iszonyatos rossz helyen élsz. Én alapvetően itthonmaradós típus lennék, de évente 200+ millió forintos fizetésért holnap indulnék New Yorkba.

Évi 20 milliósért is, de nem várnék holnapig, hátha lecsúszok, hanem most azonnyomban.
Make love not Wor.

#989 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 18:20

1. valuta mindig sokat
2. mi a fenének hazahozni? Majd onnan kapod a nyugdíjad, vagy élsz a kamatokból idehaza a telken, oszt csak szlopálod a kannásbort és szarsz a világra.
Make love not Wor.

#990 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 18:23

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 17:40

De az semmiképpen sem jó hozzáállás, hogy felajánlanak x összeget, aztán te visszautasítod, mert nincs pofád annyit elkérni a munkáért.

Lásd reboot után a cmos visszaállítódik 1980-ra, oszt céges komplett lannak megbolondul a számlázása. Mondjuk napi több 10 ezer bizonylat jönne ki 1980-as dátummal, oszt lehet mesélni APEH és belső nyilvántartás felé. Itt egy CR2032 elem csere zéró határidővel egy nagyvasban, garanciával az biza 200ezres tétel. Ellenben ha a nagyvasnak más baja akad utána, oszt borul a bili, akkor kaloda...
Make love not Wor.

#991 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 18:45

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 18:52

Annyiért, én már tegnap ott lettem volna  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#992 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 19:39

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 17:52

A 200 millió most hogy jön ide?

#993 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 19:39

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 20:39

A 200 millió most hogy jön ide?

1 milla dolláros éves fizu :cool:

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#994 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 19:47

Idézet: Lipton - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 17:33

[...]
1. Ha meg nem akarsz, akkor elég 4-5 év, megkeresed a milliárdocskádat és kész. Az 10 év múlva is rengeteg pénz lesz, évi 100 millió kamatot kapsz rá.

2.Most is sok megy el "lakbérre" és az életre, csak 12K-ból megy el, nem 1 millióból. :)

1. Hol adnak ennyit? De tényleg! Csak mert a CIB euró "értékörre" 4 %-ot ígértek, amikor a suskát odaadtam nekik, oszt árfolyamveszteség címen kb. 12%-ot kurtítottak rajta. Tudsz valami jobb helyet a kis tőkémnek?

2. Lakbérre már nem megy el, az életre annál több, de ezt nem vihetem magammal, ugyebár, ha kimegyek.. Meg aztán ki garantálja hogy kapok munkát, főleg ha híre megy a M$ és Larry Ellisonal szemben tanúsított álláspontomat  :rolleyes:

#995 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 19:49

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 19:39

1 milla dolláros éves fizu :cool:

Ja, értem.
Azt írtam valahol, hogy biztosított nekem ott a meló? Mert nem, csak tudok pár valakit, akik kb. annyit teljesítenek / ezzel foglalkoznak, oszt annyit keresnek, és aszt állítják ez szokványos.

#996 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 19:51

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 20:49

Ja, értem.
Azt írtam valahol, hogy biztosított nekem ott a meló? Mert nem, csak tudok pár valakit, akik kb. annyit teljesítenek / ezzel foglalkoznak, oszt annyit keresnek, és aszt állítják ez szokványos.

Messziről msn-ező ember azt ír, amit akar  :)

Idézet

#997 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 19:57

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 19:51

Messziről msn-ező ember azt ír, amit akar  :)

Skype volt, msn nálam tiltott dolog  ;)
De nem hiszem, hogy hamuka, mert szaklapok által alá volt támasztva rendesen, azokban éppen olyan cikk volt, amiben a fizukat taglalták (odaát ez nem annyira titkolt dolog)...

#998 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 20:14

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 20:57

Skype volt, msn nálam tiltott dolog  ;)
De nem hiszem, hogy hamuka, mert szaklapok által alá volt támasztva rendesen, azokban éppen olyan cikk volt, amiben a fizukat taglalták (odaát ez nem annyira titkolt dolog)...

Azért azt nem nagyon hiszem, hogy egy egyszeri rendszergizda (Have you tried turning it off, and on again? ) 1 milláért dolgozna egy évet. Pláne nem nettóban. Az egy komoly sebész éves fizuja. :cool:

Idézet

#999 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 21:09

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 20:49

Ja, értem.

Mi az a különleges tudás, amivel te rendelkezel, más nem?

#1000 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 21:10

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 20:47

1. Hol adnak ennyit? De tényleg! Csak mert a CIB euró "értékörre" 4 %-ot ígértek, amikor a suskát odaadtam nekik, oszt árfolyamveszteség címen kb. 12%-ot kurtítottak rajta. Tudsz valami jobb helyet a kis tőkémnek?

2. Lakbérre már nem megy el, az életre annál több, de ezt nem vihetem magammal, ugyebár, ha kimegyek.. Meg aztán ki garantálja hogy kapok munkát, főleg ha híre megy a M$ és Larry Ellisonal szemben tanúsított álláspontomat  :rolleyes:

1. Sima hazai forintbetétek még mindig 10-11% körül vannak.

2. Keresel munkát előre.

Téma megosztása:

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.