HWSW Informatikai Kerekasztal: Elmegy a net :( - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Elmegy a net :( De semmibaja :(

#1 Felhasználó inaktív   netware :< 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 08. 23. 12:39

Sziasztok!
Alig egy hónapja kötöttem be a netet (Invitel ADSL / 1 megabit)

A nettel semmi baj, de valami nem stimmel a hálózati részlegemnél...  :(

Csatlakozok a netre (jelszóval és felhasználónévvel) majd elkezdek szépen netezni, és egyszer (semmi pontos idő szerint csak úgy) elmegy a net , de felhívtam az Invitel hibabejelentőt semmi szakadást nem vettek észre mióta megvan a net... Szóval vmi ziccer van a géppel....

Mikor "elmegy a net" akkor a tálca meghülyül mert a normálisról ami most is van erre megváltozik  :confused: Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
  vagyis nemváltozik meg csak beugrik és aztén vissza, de tudom, hogyha ezt csinálja akkor már nincs net :(

Nemtudom a csatlakoásnál jobb klikk ->tulajdonságok És ott elbasztam vmit esetleg? :(

Ujraindítom a gépet ujracsatlakozok és megy  :mad:  De nemfogok mindig ujracsatlakozni ,meg az Invitel szerint megse szakadtam még :o

Szóval aki naggyából érti ezt a hülye kérdést az ha tud segítsen, előre is köszönöm a válaszokat  :respect:

Szerkesztette: netware :< 2009. 08. 23. 12:40 -kor

#2 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 23. 12:45

Nálam is ezt csinálja hónapok ta, 3 féle modemmel, 2 féle splitter-rel próbáltam, naponta 1-2-3 alkalommal eldobja a netet, elhal a kapcsolat, aztán pár perc után meg is szakad-független időtől, forgalomtól. A telefonban ilyenkor modemes időket idéző hangokat lehet hallani. Majd megkergetem én is őket, engem nem szoktak lerázni :D .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3 Felhasználó inaktív   netware :< 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 12:47

Akkor aztmondod mégis a nettel an gond? :o
Vagy vmi a gépen szar?
De ez nemjó hát mikor pl játszok egy játékkal és csak egyszer pff elment a net :s

Aztmondta  a hibabejelentőben a koma, hogy mikor elmegy akkor csatlakozzak és várjak dehát várhatok napokat nemtörténik semmi csakha ujraindítom a gépet :(

De kössz, hogy ítál :D

#4 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 24. 19:25

Üdv!

Nálam is valami gond van.
Tegnap vasárnap kezdődött. Nagyon rejtélyes.
Én azt vettem észre, hogyha elkezdek letölteni, akkor egyszer csak van egy egységugrás, amikor a sebesség nullára lemegy, és onnantól semmilyen netelérés nincs, se webes semmi. pingelni se lehet, hostnevet se oldja föl.
Maga a PPPOE kapcsolat az fönn van látszólag, csak éppen semmit se tud feloldani.
Ha újracsatlakozok, nem oldja meg.
Gondoltam hogy esetleg a szolgáltató (Digi) switch-e beragad vagy valami. Utána lekorlátoztam a sebességet, a hiba akkor is előjött. Csináltam olyat is hogy a hálókábelt kihúztam 20 percre, hogy esetleg a switch oldalon hátha hatással van valamire, de ez nem oldja meg a gondot.
Úgy tűnik, hogy nálam is csak a gép újraindítás oldja meg.
WinXP SP3 Hun.
Asus P5Q-E alaplap integrált LAN kártyájáról van szó.

Nekem úgy tűnik hogy a géppel van a baj, nem a szolgáltatóval. De mi?
A meleg miatt bekrepált az alaplap LAN kártyája? Vagy nem bírja a meleget? De akkor az újraindítás miért segít? Vagy valami XP bug, ami augusztus 20 után jön elő, vagy netán valami vírus? Avast 4 Home legfrissebb van fönn, meg Sunbelt Kerio Personal Firewall.
Vagy LAN kártya driver? De szerintem ez se lehet mert eddig ment.

Én a taskbar-ral nem tapasztalok hibát, illetve amikor a Sunbelt Personal Firewall óra melletti ikonjára kattintok, akkor csak kb 10 másodperc után jön fel az ablak. Lehet mégis ugyanaz a jelenség?

Szerkesztette: batagy 2009. 08. 24. 19:33 -kor

Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#5 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 19:46

Idézet: batagy - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 20:25

Úgy tűnik, hogy nálam is csak a gép újraindítás oldja meg.

Van egy tippem. Ha legközelebb így nem megy, akkor a hálókártyának simán csak nyomj egy jobb gomb, javítást. Bár kihúz/bedug ezen is segítene, de sosem tudni, nézzük meg.
Make love not Wor.

#6 Felhasználó inaktív   netware :< 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 01:42

Jahno ezt a job killkkes dolgot hol tudom megcsinálni?

Szerkesztette: netware :< 2009. 08. 25. 01:42 -kor

#7 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 06:27

Idézet: batagy - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 19:25

Ha az en gepem lenne hasonlo helyzetben, engem kulonosebben nem erdekelne, hogy _mi_ a hiba, engem csak az erdekelne, hogy _biztosan_ a gepemmel van _valamilyen_ hiba.  Ennek a kideritesere meg livecd, mert a leiras alapjan sw bugnak tunik ami gyakorlatilag barmi lehet.  A hw hibat a halokartyaval kapcsolatban kitesztelheted internet nelkul, masik geppel keresztbekotve.  Forgalmazz mint az allat.  Ha birja, nem hw hiba.

#8 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 08:48

Idézet: netware :< - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 2:42

Jahno ezt a job killkkes dolgot hol tudom megcsinálni?

Hálózat ikonján.

Amúgy írták már, live cd.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#9 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 27. 22:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 19:46

Van egy tippem. Ha legközelebb így nem megy, akkor a hálókártyának simán csak nyomj egy jobb gomb, javítást. Bár kihúz/bedug ezen is segítene, de sosem tudni, nézzük meg.

Most újra reprodukáltam.
Nálam nem lehetett javítást nyomni mert a hálókártyán le van tilva a TCP/IP. A PPPOE kapcsolaton van TCP/IP de ott meg nincs Javítás.

Ahogy kísérletezgettem, hogy engedélyeztem a TCP/IP-t illetve a DNS service-t, közben az svchost.exe 50% procit használt sokáig, amikor ez van, akkor a Sunbelt Personal Firewall ablakja se jön föl.

Még azt fogom csekkolni hogy amikor a hiba jön, akkor az svchost.exe proci használata felmegy-e.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#10 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 27. 22:43

Ja és még annyi hogy most legutóbb amikor reprodukálódott a hiba, néztem a tűzfal logot és "DOS Teardrop attack" volt, Medium priority, Denied.

A Wikipedia ezt írja:

Idézet

A Teardrop attack involves sending mangled IP fragments with overlapping, over-sized, payloads to the target machine. This can crash various operating systems due to a bug in their TCP/IP fragmentation re-assembly code.[4] Windows 3.1x, Windows 95, and Windows NT operating systems, as well as versions of Linux prior to versions 2.0.32 and 2.1.63 are vulnerable to this attack.

#11 Felhasználó inaktív   netware :< 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 19:08

Probléma megoldva :

nincs nod a gépemen, nincs ugrálás és szakadás, van nod a gépen van ugrálás, holnap re windows szóval már mind1...

Szerkesztette: netware :< 2009. 08. 28. 19:09 -kor

#12 Felhasználó inaktív   Ventris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 29. 13:53

Senkinek sem tűnt fel, h napokba mindenkinek ezt csinálja? Legalább is a T-szarosoknak, ez nem állapot, ha nagyobb adatforgalmú dolgot csinálok, mint pl cod, Ventri/Ts ről nem is beszélve, egy idő után lekacsol a net, mint ha megtelne vmi virtuális memória, és ko. Nem tudom, h országos-e a probléma, aki sim,án böngészésre használja a netet, annak lehet nem tűnik fel.

#13 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 29. 14:13

Idézet: Ventris - Dátum: 2009. aug. 29., szombat - 14:53

Senkinek sem tűnt fel, h napokba mindenkinek ezt csinálja?
Legalább is a T-szarosoknak, ez nem állapot, ha nagyobb adatforgalmú dolgot csinálok, mint pl cod, Ventri/Ts ről nem is beszélve, egy idő után lekacsol a net, mint ha megtelne vmi virtuális memória, és ko. Nem tudom, h országos-e a probléma, aki sim,án böngészésre használja a netet, annak lehet nem tűnik fel.

COD meg Ventrilo az nem éppen a nagyobb adatforgalom. Torrent kihajtva, meg ilyenek már inkább az. Ennél azért bonyolultabb az élet, de első körben akár a gépedben is keresheted a hibát.
Make love not Wor.

#14 Felhasználó inaktív   Ventris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 29. 22:42

megnéztem mindent, lövésem sincs, rakat vírusirtót végignéztem, az összes beállítást

#15 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 30. 00:09

Idézet: batagy - Dátum: 2009. aug. 27., csütörtök - 23:39

Ahogy kísérletezgettem, hogy engedélyeztem a TCP/IP-t illetve a DNS service-t, közben az svchost.exe 50% procit használt sokáig, amikor ez van, akkor a Sunbelt Personal Firewall ablakja se jön föl.

Túzfal és vírusölő, hogy basszátok már meg a hozzá nem értéses szolgáltatófikázós faszomkat baze.
Make love not Wor.

#16 Felhasználó inaktív   Ventris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 30. 00:14

Exception: A létező kapcsolatot a távoli állomás kényszerítetten bezárta
Exception  Called by: ATI.ACE.CLI.Foundation.Clients.ComponentsC::UnregisterCastes                                  processID:02820 threadID:(CLIWizard    ) domainName:(cli.exe                    ) assemblyName:(CLI.Foundation.Clients, Version=1.2.2474.28232, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
************************************************************************************************************************

Exception: A létező kapcsolatot a távoli állomás kényszerítetten bezárta
Exception  Called by: ATI.ACE.CLI.Component.Systemtray.Systemtray::Run                                              processID:02468 threadID:(CLISystemtray ) domainName:(cli.exe                    ) assemblyName:(CLI.Component.Systemtray, Version=1.2.2545.38851, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
************************************************************************************************************************

Az eseményazonosító ( 35 ) leírása a forrásban ( ccSvcHst ) nem található. A helyi számítógép nem rendelkezhet a szükséges rendszerleíró információkkal vagy az üzenet DLL fájljaival ahhoz, hogy távoli számítógépekről kapott üzeneteket tudjanak megjeleníteni. Az /AUXSOURCE= flag paraméter használatával megjelenítheti a leírást, a részleteket a súgó tartalmazza. A következő információ az esemény része: ccAppPlgMgr_736.

nem tudom ATI mit  keres a logba, amikor nincs is oylan cucc elvileg a gépembe, v mit tudom én, túlkomplikálom a neszakadást, de sehol se kapok értelmes választ, a szolgáltató 1x "javította" de továbbra is rossz, most várok a következő válaszukra, de itt csak az fog segíteni, mint az összes szolgáltatónál, h valakivel ordítani kell -.-.......

#17 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 30. 00:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. aug. 30., vasárnap - 0:09

Túzfal és vírusölő, hogy basszátok már meg a hozzá nem értéses szolgáltatófikázós faszomkat baze.

Vazze,

Én nem fikáztam a szolgáltatót egyszer se!
Épp azt mondtam hogy a géppel van baj.

#18 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 30. 07:51

Torrent közben nekem is elment a net néha látszólagosan működő hálózat mellett. Először a routerre gyanakodtam, hogy elhasal, de modemet cseréltem (dialcom -->360t) és folytás nélkül megszűnt a jelenség. Vagy nagyon ritkult, még nem tudom. Az msn viszont még random lehajigál pár óránként. :think:
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#19 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 30. 08:30

Nekem az itthoni hálózaton már május óta hasonló gondom van. Több gép is lóg a neten, egy Draytek Vigor 2104p osztja nekik az észt. És rendszertelen időközönként az összes éppen fent levő gép egyszerre veszíti el a netkapcsolatot. Ilyenkor az én gépemen a WinXP még üzenget is, hogy "Egy hálózati kábel nincs bedugva". A jelenség pillanatszerű, utána idővel automatikusan újra felépülnek a net felé a kapcsolatok (pl. a torrentkliens forgalmazása idővel újraindul). Azt hittem, a melegtől van, és a routerre gyanakodtam, hogy nem bírják már a kondijai - nem egy új darab már. De most...nekem is téhómos ADSL-em van (egyelőre). Ezekszerint az ADSL-központ vagy a telefonvonal a hunyó?
... a trip back in time is all I need ...

#20 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 30. 09:30

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. aug. 30., vasárnap - 8:30

WinXP még üzenget is, hogy "Egy hálózati kábel nincs bedugva". A jelenség pillanatszerű, utána idővel automatikusan újra felépülnek a net felé a kapcsolatok

Szerinted?

Próbaképpen kapcsold ki a routert, és nézd meg, mit ír ki az XP.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó