HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Cudar a linuxos oktatás helyzete itthon - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Cudar a linuxos oktatás helyzete itthon Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 15. 01:04

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 7:54

Az "eredeti" disztribúciókkal jobban járni, bár meg lehet mindent hegeszteni. Attól függ, mire van mikorra mennyiért szükség.

Nekem szoftverem volt, amihez oda kellett írni, hogy "fut Linux alatt". Akkor jöttek az ilyen sehol nem hallott disztribúciók, aztán verték a nyálukat, hogy "denemmegykapjadbe". Oszt röviden ennyi. Egyszerűen ennyi verziót _lehetetlen_ volt követni, vagy olyan erőforrásigényes, ami sehol nem térül meg, minden verzióra több 10 embert felvenni eszméletlen, aki néha kiköpi a belét, de van mikor nem lehet ellátni melóval. Most éppen nem tudom mi a felettem lévő indok és döntés, egy ideje nem követem, meg nem is kötik az orrunkra, de pár éve még ez volt.
Make love not Wor.

#22 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 15. 07:36

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 7:45

A programozókat pedig, akikre nagy szükség volna most, pár évvel ezelőtt szépen elküldözgették. Most külsősök csinálják sokkal rosszabb szinten sok-sok millióért azt, amit mi, belsősök is meg tudtunk volna oldani olcsón, hatékonyabban. Még most, utólag sem értik ezt. :(

Nagyon is értik ezt. A külsős melót le lehet zsírozni, főnöknek vissza lehet osztani zsebre. Belső ellenőrzés (magánban a felügyelőbizottság) vagy maga is meg van korrumpálva, vagy nem veszi észre, mert az összegek stimmelnek, vagyonnyilatkozatokban pedig nem köszön vissza, ha jól csinálják.

Ha ezeket a munkákat ti belsős proletárok oldanátok meg, akkor a sovány bérből nem lehetne korrumpálni, meg is kéne titeket becsülni, másrészt a munkátokkal nem lenne annyi probléma. Nem lehetne supportra külsősnek újabb összegeket túlszámlázni. A főnök magánzsebének ez igenis költséghatékony. Az senkit nem érdekel, hogy a cégnek, vagy nektek nem az.

Így meg a főnök titeket is nélkülözni tud. Majd a te munkádat is kiadja külsősbe, ha kellő bizniszt lát benne. Főleg, ha ilyen külső betöréses teszteket ígérgetsz. Ilyen biztonsági tesztajánlatból már nekem is volt bajom. Jóindulattal, segítő szándékkal felajánlottam, baráti alapon. Sőt, tettem javaslatokat az óvintézkedésekre is. Le se szarták, de legalább burkolt fenyegetésnek vették, és mikor dőlt a vár, jó gyorsan letiltották idő előtt minden hozzáférésem, még belülről is. Rohadtul lefosták tőle a bokájukat.

Ami a linux oktatást illeti: hanyagolják, de aki meg akarja tanulni, azt nem tartja vissza senki. A mai szélessáv és virtuális gépek korában ingyen próbálkozhat, kezébe vesz egy unix-os könyvet, vagy manualt és elsajátítja a gyakorlatot maga. Nem kell hozzá überoktatás. Csak egy kis áldozat a szabadidőből.

Jahno: a disztribúciók közötti különbségek könnyen kiküszöbölhetők újrafordítással és egységes library-k, API használatával. Azt már inkább elhiszem, hogy az erőforrást nem éri meg. Multiplatformos programot csak komoly programozók vállalnak. Nem VB Matyik és M$ vérpistik, akik gyorsan összetákolnak valamit occsóér' okosba'.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó