HWSW Informatikai Kerekasztal: ATi Radeon 5800 series - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (59 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATi Radeon 5800 series RV870 Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#281 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 28. 14:09

Nu, pöhö! bazárban már 90k-ért hajigálják az xfx-et meg az asust :D
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#282 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 14:22

Lesz ebből 5850-es karácsonyra 50e alatt.  :cool:
Plusz a táp.  :D

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#283 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 09. 28. 14:50

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
:hungry:

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#284 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 15:01

Idézet: FragMaster - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 15:09

Nu, pöhö! bazárban már 90k-ért hajigálják az xfx-et meg az asust :D

Azért a 40k alatti (lehet már 35?) GTX260-ak mellett nem rohannék még érte.

#285 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 15:07

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 16:01

Azért a 40k alatti (lehet már 35?) GTX260-ak mellett nem rohannék még érte.

Jó hát a gtx260 se volt a megjelenés utáni napokban még best buy :D
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#286 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 09. 28. 15:13

Kis nyálcsorgatós videó ;) Radeon HD 5870 - Quick unboxing

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#287 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 15:20

Szétnéztem énis itt ott... tényleg bruttó 90k körül van az ára... kicsit kevesebb.
Aki ennél többért adja az nyerészkedik... de megteheti hisz hiány van mint atom... kereslet meg 1000. :D

#288 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 15:39

Idézet: LiGhTSaBeR - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 12:01

ott a pont!

Még egy kérdés, ami a review-kból nem derül ki.
Több monitor használata esetén normálisan működik már a 2D/3D órajel állítás?

Ez egyik gyártónál sem volt jó az előző generációnál... és ugye a nagy munka árán spórolt wattok elszállnak.

#289 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 15:48

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 16:39

Még egy kérdés, ami a review-kból nem derül ki.
Több monitor használata esetén normálisan működik már a 2D/3D órajel állítás?

Ez egyik gyártónál sem volt jó az előző generációnál... és ugye a nagy munka árán spórolt wattok elszállnak.

Amúgy mi értelme volt úgy egyébként állítgatni?

Me ha spórolsz vele napi 5Ft-ot lehet sokat mondtam. :D
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#290 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 06:44

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 16:48

Me ha spórolsz vele napi 5Ft-ot lehet sokat mondtam. :D

Hogy ne is fűccsön? Vagy az jó, hasznos?
Mármint ha mondjuk 3D órajelen és feszen marad...

Mert ati-nál más volt a bibi: ott ész nélkül állítgatta magát oda-vissza. És ugye azt meg nem sikerült megoldani, hogy ne ugorjon egyet a kép, ha mem órajelet állít. Így mintha Parkinson kórban szenvedett volna a monitor.

Ennyi elég gondolom...

De ha nem akkor még anniyt hozzáteszek, hogy elvről van szó nem 5Ft-ról. Ha kijön valami és arra verik, hogy húde energiatakarékos és fasza és idle mennyit eszik akkor a fenti problémák több, mint kínosak. ;)

Ja és mondjuk 20-30W különbség, napi 3 óra idle futás: havonta 2.25KWh, ~kb. 100Ft.... és akkor még keveset írtam időre, ha letöltés fut, stb...
Plusz az elv. Ha ugyanezt leszarom a procinál - mer' miért ne szarnád le, ha ennél is, stb...
Elsősorban engem mondjuk nem a pénz érdekel, mert ebből megélni nem lehet, de ha ennyit megtehetek kis odafigyeléssel akkor megteszem.
Egyéb kérdés?

Szerkesztette: vipisrac 2009. 09. 29. 06:50 -kor

#291 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 09. 29. 07:09

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 7:44

Hogy ne is fűccsön? Vagy az jó, hasznos?
Mármint ha mondjuk 3D órajelen és feszen marad...

Mert ati-nál más volt a bibi: ott ész nélkül állítgatta magát oda-vissza. És ugye azt meg nem sikerült megoldani, hogy ne ugorjon egyet a kép, ha mem órajelet állít. Így mintha Parkinson kórban szenvedett volna a monitor.

...

Ez ATT-vel volt 4850-en?
amúgy igen sztem is sokat számít hogy mennyire fűt. Nálam is a vga a legmelegebb cuccos a gépben.

Kép

#292 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 07:26

A kérdés az volt hogyha villogott a másodlagoson a kép ha a memória órajelet állította, és téged ez zavart valamint nem érdekel a  havi 100Ft, akkor miért matattál vele? :)

Értem én hogy neked passzívan kellemes pozitív csakrát sugároz az hogy 5 fokkal hűvösebb így idleben a VGA, de cserébe aktívan kapsz agyhugykövet mert a másodlagos kijelződ pislog minden órajel állításért cserébe a'la stroboszkóp.

Ha annyira érdekel hogy mi mennyit fogyaszt, akkor ott vannak az EEE PC szerü kis mini-ITX alapú rendszerek netezni meg letöltögetni, azt ha kell több kakaó akkor fellövöd a hőerőművet.  :Đ
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
Twittegylet

#293 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 07:46

Radeon HD 5850 X2
>> képek <<
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#294 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 08:53

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 8:26

A kérdés az volt hogyha villogott a másodlagoson a kép ha a memória órajelet állította, és téged ez zavart valamint nem érdekel a  havi 100Ft, akkor miért matattál vele? :)

Értem én hogy neked passzívan kellemes pozitív csakrát sugároz az hogy 5 fokkal hűvösebb így idleben a VGA, de cserébe aktívan kapsz agyhugykövet mert a másodlagos kijelződ pislog minden órajel állításért cserébe a'la stroboszkóp.

Ha annyira érdekel hogy mi mennyit fogyaszt, akkor ott vannak az EEE PC szerü kis mini-ITX alapú rendszerek netezni meg letöltögetni, azt ha kell több kakaó akkor fellövöd a hőerőművet.  :Đ

Nézd sutyi, hiába bizonygatod az ellenkezőjét, ha:
1. úgy van megépítve, hogy idle kevesebbet fogyasszon, de ezt nem teszi meg, akkor ez ROSSZ működés. elbaszták! Kár szépíteni.
2. ha váltogat, de villog akkor azt is elbaszták.
3. ha kevesebbet fogyaszt, akár 100Ft-tal akkor az jó... nem biztos, hogy csak nekem és számomra mérhető összegben, de az biztos, hogy NEM ROSSZ.
4. ha nem fűt annyit az is csak jó... lásd fentebb

Ennyit erről. Aki az ellenkezőjét mondja az hülye, bátran állítom! Aki nem az ellenkezőjét mondja, csak azt, hogy ezek kis dolgok, abban még van ráció, de sajnos ez ellen is van bizonyíték.

És nem, NEM ÉRDEKEL annyira a téma, hogy EE PC-t vegyek... vagy esetleg ne használjak PC-t... vagy járjak gyalog és ne vegyek a boltban semmit, amit műanyagba csomagolnak. Ezek nélkül ma nem lehet élni, és nem is kell. De ha esetleg nem az otthon megtermesztett biorépámon élek a nádkunyhómban, gyertya mellett, hanem "fogyasztó" vagyok, a rossz értelemben sajnos... DE legalább a keretek között megpróbálok tudatosan kevesebbet fogyasztani és megtenni, ami nem esik nehezemre, de mégis jobb lesz tőle egy kicsit, akkor az mi a f*szért baj??? Mitől vagyok én hülye?

ps: Mellesleg nem kaptam agyhúgykövet a villogó monitortól, mert megoldottam szépen a dolgot. Csak mondjuk nem kellett volna trükköznöm, ha az AMD megcsinálja és nem egy szart tesz elém.
Most gondold végig hány vérpistike csinálta ezt meg magának rajtam kívül... te megcsináltad? Akkor most szorozgasd be a +20-30W-okat az idle órák számán felül még pár 100e felhasználóval is...  :rolleyes:

Szerkesztette: vipisrac 2009. 09. 29. 08:57 -kor

#295 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 09:11

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 9:53

Nézd sutyi, hiába bizonygatod az ellenkezőjét, ha:
1. úgy van megépítve, hogy idle kevesebbet fogyasszon, de ezt nem teszi meg, akkor ez ROSSZ működés. elbaszták! Kár szépíteni.
2. ha váltogat, de villog akkor azt is elbaszták.
3. ha kevesebbet fogyaszt, akár 100Ft-tal akkor az jó... nem biztos, hogy csak nekem és számomra mérhető összegben, de az biztos, hogy NEM ROSSZ.
4. ha nem fűt annyit az is csak jó... lásd fentebb

Ennyit erről. Aki az ellenkezőjét mondja az hülye, bátran állítom! Aki nem az ellenkezőjét mondja, csak azt, hogy ezek kis dolgok, abban még van ráció, de sajnos ez ellen is van bizonyíték.

És nem, NEM ÉRDEKEL annyira a téma, hogy EE PC-t vegyek... vagy esetleg ne használjak PC-t... vagy járjak gyalog és ne vegyek a boltban semmit, amit műanyagba csomagolnak. Ezek nélkül ma nem lehet élni, és nem is kell. De ha esetleg nem az otthon megtermesztett biorépámon élek a nádkunyhómban, gyertya mellett, hanem "fogyasztó" vagyok, a rossz értelemben sajnos... DE legalább a keretek között megpróbálok tudatosan kevesebbet fogyasztani és megtenni, ami nem esik nehezemre, de mégis jobb lesz tőle egy kicsit, akkor az mi a f*szért baj??? Mitől vagyok én hülye?

ps: Mellesleg nem kaptam agyhúgykövet a villogó monitortól, mert megoldottam szépen a dolgot. Csak mondjuk nem kellett volna trükköznöm, ha az AMD megcsinálja és nem egy szart tesz elém.
Most gondold végig hány vérpistike csinálta ezt meg magának rajtam kívül... te megcsináltad? Akkor most szorozgasd be a +20-30W-okat az idle órák számán felül még pár 100e felhasználóval is...  :rolleyes:

Minek bizonygatom az ellenkezőjét meg miért lenne baj ha alulfeszelsz meg lejjebb tornázod az idle órajeleket? Igen jobb ha kevesebbet fogyaszt, igen jobb a ha hűvösebb, igen jobb ha kevesebb a villanyszámla. A kérdés pedig az volt hogy melyik a rosszabb, az hogy 20W-al többet fogyaszt meg 5°C-al melegebb a kártya, vagy hogy a memória órajel állítgatás miatt pislog a secondary. Gyárilag nem állít memória órajelet, így nincs gond.

Téged pedig senki nem hülyézett itt le legjobb tudomásom szerint, én lennék a legutolsó aki téged hülyének néz. Nem tudom személyesnek vetted-e amit írtam, nem sértő szándékkal szoktam írni. Ha úgy érzed megbántottalak akkor bocs.
Twittegylet

#296 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 09:19

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 10:11

Minek bizonygatom az ellenkezőjét meg miért lenne baj ha alulfeszelsz meg lejjebb tornázod az idle órajeleket? Igen jobb ha kevesebbet fogyaszt, igen jobb a ha hűvösebb, igen jobb ha kevesebb a villanyszámla. A kérdés pedig az volt hogy melyik a rosszabb, az hogy 20W-al többet fogyaszt meg 5°C-al melegebb a kártya, vagy hogy a memória órajel állítgatás miatt pislog a secondary. Gyárilag nem állít memória órajelet, így nincs gond.

Téged pedig senki nem hülyézett itt le legjobb tudomásom szerint, én lennék a legutolsó aki téged hülyének néz. Nem tudom személyesnek vetted-e amit írtam, nem sértő szándékkal szoktam írni. Ha úgy érzed megbántottalak akkor bocs.

Azért mert annak hangzott. Ugyanis a téma egyáltalán nem a desktop villogással indult, hanem ezzel:

Idézet

Me ha spórolsz vele napi 5Ft-ot lehet sokat mondtam.

Nem az 5Ft-ért csinálom meg nem is a 100-ért, de ha elérhetem, hogy kevesebbet melegít (mondjuk nyáron), esetleg halkabb és még olcsóbb is akkor megteszem amit tudok... amit tudok, nem fogok bele barkácsba, vagy ami 5x több problémát jelent, mint amennyit hoz. De ha globál nézem a több júzernél akkor bizony a 100Ft-okért is megérné... ill. jó lenne ha a gyártó jól megcsinálná.

Abban igazad van, hogy gyárilag nincs mem órajel állítás, így gond sem. De akkor meg nincs is jó fogyasztás, amiről meg az előző szériánál is beszéltek azért. Nem viccből tettek bele Powerplayt.

szerk: Amúgy 4890-en már van mem órajel állítás is, nem? Az nem villog több kijelzőnél? :think:

Szerkesztette: vipisrac 2009. 09. 29. 09:22 -kor

#297 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 09:27

Ha jól tudom még te kérdezted Lightsabertől hogy HD5k-n probléma mentes-e az órajel profil váltás több kijelzős használat mellett, mert hogy HD4k-n gondjaid voltak vele. Én erre reagáltam. :)

HD4890-et passzolom. Arn?  :Đ
Twittegylet

#298 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 09:29

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 8:46

Radeon HD 5850 X2
>> képek <<

Csak egy kis ON :D :
Mennyivel biztatóbbak az 5850x2-n azok a nagy lamellás nagyobb ventik.

#299 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 09:31

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 10:27

Ha jól tudom még te kérdezted Lightsabertől hogy HD5k-n probléma mentes-e az órajel profil váltás több kijelzős használat mellett, mert hogy HD4k-n gondjaid voltak vele. Én erre reagáltam. :)

Arn-t hagyjátok.... nyaral :)
Akkor lesz majd cudar idő ha visszajön és beleköt a legkisebb kondiba is, hogy miért olyen a szine. :D
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#300 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 09:38

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 10:27

Igen én, de abban nem csak a villogás volt benne, hanem úgy összességében. Pl. ha az 58xx nem villogna akkor sem szeretném, ha egy ablakmozgatásnál 8x váltana fel-le órajelet/feszt.

Ha már Rodrigez07 is megjelent és OFF vonalon vagyunk. :D
Azt hiszem itt volt téma a GTX260 fogyasztása. Méregettem kicsit azt is, este beírom mire jutottam. :)

Téma megosztása:

• (59 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.