HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 18. 09:57

Idézet: luckystar - Dátum: 2010. jan. 18., hétfő - 3:31

Gondolom akkor a gyerekeid semmilyen oltást nem kapnak, még a kötelezőeket sem, mert ez is csak gyógyszergyár biznisz! 

Gratulálok, jó kis hasonlat a TBC-t, kolerát hasonlítani az influenziához. Neked való a h1n1 szuri.  :up:
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1062 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 18. 12:04

Idézet: luckystar - Dátum: 2010. jan. 18., hétfő - 3:39

Ennyi erővel ki ne menj az utcára mert fejedre esik egy tégla vagy a műtétet sem szabad engedélyezned, mert mennyi emberben hagytak már ollót, gézt és elfertőződött a műtét helye. (Bele is haltak.)

Tavaly én nem hallottam ennyi kismama halálozásról, biztos csak "véletlen", hogy H1N1 fertőzött volt szinte mindegyik.

Képzeld, az legnagyobb "járvány"-ban jöttem-mentem az országban, vasutas ismerős komplett Kárpát medencét bejárta, és nem hogy beteg nem lett ő se, én se, de nem is találkoztunk azzal a fene nagy járvánnyal. 2008-ban a debreceni iskolák csökkentett idővel működtek, meg szünetet rendeltek el, mert a sima infulenza annyira megtizedelte a tanári- és gyerekállományt. Most, amikor a csapból is a H1N1 folyt/folyik SEMMI! Értsd, 1-2 hiányzó gyerek és kész. Oltva meg senki sem. Akkor ez hogy is van? Ja persze, marha veszélyes a H1N1 a fiatalokra. Aha. Akkor miért csak 1-2 iskola zárt be itt-ott?

Hogy tavaly hány kismama halt meg azt meg nem tudjuk, utánna kell keresni. Mert tudod, csak úgy valamit nem fújnak fel. Itt komoly érdek van az egész mögött. Fentebb is belinkeltem, hogy az állam elismeri, hogy a vakcinával plusz bevételt szerzett. Áh, nem, ez nem érdek, kicsit sem.

Meg persze utánna kéne nézni korábbi évek infleunza szezonjainak a halálos áldozati számának. Mert ez így marha jól néz ki, hogy 70 halott a H1N1 miatt, de azért apró betűs részben ott van, hogy egyik rákos volt, mások súlyos cukorbeteg stb. Meg mihez hasonlítjuk a 70-et? Mennyi volt 2008-ban?

(Az első részt meg isten igazából nem is értem. Hol írtam olyat, hogy félek kimenni?)

Szerkesztette: Daihelyon 2010. 01. 18. 12:09 -kor

Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#1063 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 18. 12:08

Tavaly én nem hallottam ennyi kismama halálozásról, biztos csak "véletlen", hogy H1N1 fertőzött volt szinte mindegyik.

A kézivezérelt csatlósmédia korában ez a kijelentés szimplán komolytalan. Legalább valami félig-meddig hiteles statisztikát linkelj plíz.

#1064 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 18. 20:19

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2010. jan. 18., hétfő - 12:08

A kézivezérelt csatlósmédia korában ez a kijelentés szimplán komolytalan. Legalább valami félig-meddig hiteles statisztikát linkelj plíz.

Csatlós pl.: Echo TV, HÍR TV, M1 Ma Reggel adására gondolsz vagy csak májusban válnak csatlós médiává?  :omg:

Szerkesztette: luckystar 2010. 01. 18. 20:24 -kor

#1065 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 18. 21:10

Ennyi erővel ki ne menj az utcára mert fejedre esik egy tégla vagy a műtétet sem szabad engedélyezned, mert mennyi emberben hagytak már ollót, gézt és elfertőződött a műtét helye. (Bele is haltak.)

Magyarországon 19 percenként hal meg valaki a dohányzás mellékhatása miatt....Ezt vajon miért nem nyomják? Jahogy jövedéki adó stb...
Tegyük hozzá, hogy most már hozzáteszik a H1n1 halálozáshoz, hogy általában komoly krónikus betegségeik voltak!
Lányomék osztályában a 26 gyerekből 2-en kértek oltást, fiaméknál az oviban 5-en! 
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#1066 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 18. 21:59

Idézet: luckystar - Dátum: 2010. jan. 18., hétfő - 21:19

Csatlós pl.: Echo TV, HÍR TV, M1 Ma Reggel adására gondolsz vagy csak májusban válnak csatlós médiává?  :omg:

Hiába akarod minden erőddel idekeverni a politikát, ne is fáraszd magad. A csatlós média a TV2-től RTL Klubon át, M1-en át, mindegyikre kiterjed. Nem tudsz olyan adót mondani, ami nem lenne az. (Najó, talán a Filmmúzeum.)
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#1067 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 18. 22:53

OEK 2009/2010

Érdekes olvasmányok vannak itt.

Idézet

A 52. héten az ÁNTSZ 7 influenza A(H1N1)v fertőzött haláláról értesült. Közülük
hat személy - négy fő a 30-64 éves, két fő 65 éven felüli - egy vagy több krónikus alapbetegsége,
egy pedig túlsúlya miatt az influenza szempontjából a fokozottan veszélyeztettek csoportjába
tartozott.
7-ből 7. Nem semmi. Idáig ezt találtam 100%-osnak. A 53.-on 5-ből 3. 51-en 9-ből 4. Tovább nincs kedvem keresgélni.

Már csak a halálozási statisztikát kéne megkeresni (hagyományos influenza vs. H1N1).
Lehet én vagyok ügyetlen, de nem találok olyan szép szezonális összefoglalókat, amiket könnyebben át lehetne tekinteni. Így egyesével kell minden hetet nézni.

Szerk.:
Nézegetve a 2007/2008-as adatokat is, azt lehet mondani, hogy a hagyományos influenzához képest a H1N1-nek a fiatalokat nézve nem veszélyesebb, ahány tájékoztatót nézek a fiatalok aránya mind két esetben ugyan annyi.

Szerkesztette: Daihelyon 2010. 01. 18. 23:00 -kor

Csak azért is.

#1068 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 18. 22:58

Idézet: luckystar - Dátum: 2010. jan. 17., vasárnap - 2:08

Ki vállalja a felelősséget az állapotos nők haláláért, akik azért nem oltatták be magukat, mert a "mindentudók" szerint, nem biztonságos az oltás, nincs is járvány és nem veszélyes a H1N1 vírus csak a gyógyszergyárak akarnak nagyobb hasznot beseperni?

Látom újabb önjelölt van Ottokar után.
Csak nem fogytok el.  :D  :D  :D
RDaneel_hu

#1069 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 18. 23:07

Idézet: luckystar - Dátum: 2010. jan. 17., vasárnap - 2:08

Ki vállalja a felelősséget az állapotos nők haláláért, akik azért nem oltatták be magukat, mert a "mindentudók" szerint, nem biztonságos az oltás, nincs is járvány és nem veszélyes a H1N1 vírus csak a gyógyszergyárak akarnak nagyobb hasznot beseperni?

Senki. Mindenkinek saját magának kell mérlegelnie, hogy beadatja-e.

#1070 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 18. 23:11

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2010. jan. 18., hétfő - 23:58

Látom újabb önjelölt van Ottokar után.
Csak nem fogytok el.  :D  :D  :D

Ottocar az EU H1N1 vizsgálóbizottsági meghallgatáson van...  :Đ  De a biznisznek mennie kell.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#1071 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 19. 11:26

Idézet: Ndrew - Dátum: 2010. jan. 16., szombat - 17:08

...
De a reklám lehet ettől független lobbi is.

:offtopic: Jaja, úgyis jönnek a választások... :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1072 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 19. 11:46

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2010. jan. 17., vasárnap - 13:55

... És ami kegyetlenül felboszant, hogy ebbe is sikerült mindenkinek bele keverni a politikát. Aki nem oltatja magát az csak is Fideszes lehet. Azt hittem felrobbanok pl a Heti hetes ajánlóján, mikor ezt így kimondták.

Nem vagy egyedül. Nekem is megfordul a gyomrom, amikor meghallom a tévében, hogy xy akármilyen szakember, aki mellesleg z pártnak a tagja... :(

Sajnos a politika mindenütt jelen van, ebben a formában. Nincs menekvés. :(
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1073 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 19. 13:05

...

Abba haltak bele? Szerintem a válasz simán lehet az, hogy "igen, véletlen volt, hogy h1n1 fertőzöttek". Nem több, mint egy egyszerű rizikó-faktor. Mint az infarktus esetében. Ugyan nem lehet egyértelműen megmondani, mi miatt indult el az a folyamat, ami végső soron a halálukhoz vezetett, mégis mindegyik szerepet játszott benne. De ez csak ennyi, nem több.

Tudni róluk, hogy egyéb, súlyos, krónikus betegségeik voltak. Ebben az esetben nem lehet a h1n1 egyértelműen a "hunyó", hisz rengeteg faktor játszik.
Az infarktushoz vezető út is sokoldalú: dohányzás, stressz, táplálkozás, hajlam, egyéb életmód (testmozgás). Ezekből hatalmas mennyiségű rizikó-faktor létezik, az emberre együtt hat mind! Ugyanúgy, mint az immunrendszerre pl.

Előfordulhat, hogy valaki olyan súlyos beteg, hogy a h1n1 a halálát okozza. De akkor bele kell gondolni, hogy mi más okozhatja még a halálát. A végén kiderül, hogy az illető messze nem egészséges. Ebben az esetben egy "gyenge" vírus is halált okozhat. Hát ezek nulla információk, valahogy annyi, amennyit a tévéből megtudunk. Csak azt nyomatják, hogy "megint meghalt valaki". Ez alapján nagyon nem szabadna következtetéseket levonni. Legalábbis utánajárás nélkül. Az utánajárás pedig nem feltétlen jelenti azt, hogy átkapcsolunk egy másik csatornára... :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2010. 01. 19. 13:16 -kor

#1074 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 19. 13:39

Idézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2010. jan. 18., hétfő - 21:10

Lányomék osztályában a 26 gyerekből 2-en kértek oltást, fiaméknál az oviban 5-en! 

Mondjuk kedvesem öccse egyedül maradt ki az oltásból az osztályában (tojásérzékeny), el is kapta úgy, hogy egy hétig még játszani se volt kedve, pedig nála a gépmegvonás a legsúlyosabb büntetés  :Đ

#1075 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 19. 13:49

Idézet: Warrior - Dátum: 2010. jan. 19., kedd - 11:46

Sajnos a politika mindenütt jelen van, ebben a formában. Nincs menekvés. :(

A BKV sztrájkkal ugyanez a helyzet. A legdoktorabbakban fel se merül, hogy a sztrájkolók indították az egészet, mert elégedetlenek voltak, hanem már azt számolgatják, hogy melyik pártnak állt érdekében a dolog, és miért.

Szerintem itthon ugyanez lenne akkor is, ha kisbolygó csapódna be az Alföldbe, biztos meglenne hamarosan az elmélet, hogy az elpusztított falu rosszabbikos képviselője akarta ezzel kiütni a nyeregből az öregszélsőközepes polgármestert vagy a szomszéd falu szabadelvűhedonistapárti tápkeverő-vezérigazgatójának a szervezett akciója volt, a mérsékelt szindikalista miniszterelnök meg tétlenül nézte, amikor csinálhatott is volna valamit, de ő jobban el volt foglalva az ÉN ADÓFORINTOM ellopásával.  :Đ

#1076 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 19. 14:28

Idézet: debaj - Dátum: 2010. jan. 19., kedd - 14:39

Mondjuk kedvesem öccse egyedül maradt ki az oltásból az osztályában (tojásérzékeny), el is kapta úgy, hogy egy hétig még játszani se volt kedve, pedig nála a gépmegvonás a legsúlyosabb büntetés  :Đ

...és?? Rajtunk is végigment, a fiam 1,5 hétig nem volt oviban! Lassan eljutunk oda, hogy a gyerek egyet tüsszent, nem zsepiért nyúlunk hanem a hűtőbe injekciós tűért...
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#1077 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 19. 14:34

Idézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2010. jan. 19., kedd - 14:28

...és??

Semmi, csak egy megjegyzés. Üvölthetsz, de minek?

#1078 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 19. 14:36

Idézet: debaj - Dátum: 2010. jan. 19., kedd - 15:34

Semmi, csak egy megjegyzés. Üvölthetsz, de minek?

Úgy hallottad?

#1079 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 19. 14:39

Úgy. :)

#1080 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 19. 14:41

Idézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2010. jan. 19., kedd - 15:28

Lassan eljutunk oda, hogy a gyerek egyet tüsszent, nem zsepiért nyúlunk hanem a hűtőbe injekciós tűért...

Ehhez tüsszenteni sem kell, elég gyúrni járni. :)

Amúgy egyetértek, immunrendszernek erősödni köll.
Az nevet utoljára, aki először üt.

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.