H1N1, avagy sertés influenza
Elküldve: 2009. 11. 03. 14:47
Más kérdés, hogy egy egészséges szervezet (immunrendszer)-nek meg sem kottyan egy influenza.
#142 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2009. 11. 03. 14:48
Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 15:24
Kis hőemelkedés első nap, csaj magyarázta, hogy neki ugyan nagyon erős szervezete van, símán bírni fogja a pár kellemetlen mellékhatást.
Nah aztán második nap már nem jött dolgozni.
Geci jó vakcina, mondhatom.
Jah a többiek meg elvannak mint befőtt.
Ez bizony bizonyíték! Csak egy hibája van! Elfelejted a sokszáz embert akinek semmi észlelhető irritációja nincs. Mert amit leírtál az irritáció, tünet ebből azt levonni hogy a vakcina rossz hát! Nekem semilyen tünet nem volt pedig én hetvenéves vagyok maholnap, a szomszédaszonyom több mint 80 és három hete kapta semmi! Mi is van akkor? Az orvos meg szokta kérdezni van e gyógyszerérzékenysége van e fehérjeérzékenysége mert akkor nem adja be. Ez is az oltóanyag hibája? Aki lisztet nem ehet az a liszt hibája?
#143 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2009. 11. 03. 14:55
Idézet: Warrior - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 15:47
Más kérdés, hogy egy egészséges szervezet (immunrendszer)-nek meg sem kottyan egy influenza.
Amúgy észrevetted hogy a halálos áldozatok 30-40 év körüliek? Én 70 vagyok, igaz hogy nekem van krónikus betegségem amit kordában kell tartani. Szerinted alapból kinek kell erősebb immunitással rendelkeznie? A 30 vagy a 70 évesnek? Nos? Az hogy kap e felülfertőzést (szövődményt valaki csak a véletlenen múlik és egy legyengült szervezetnél az sokkal nagyobb valószínűségű.
Elküldve: 2009. 11. 03. 15:00
Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 14:37
Na látod ez az egyik baj! Én tudom hogy ugyanaz évekig foglalkoztam gyógyszervegyészettel, aki meg terjeszti, hát inkább nem mondok semmit. Különben itt a topicban van valahol hivatalos kiadvány idézete ahol egyértelmű.
És ha én is orvostól hallottam? Most kiaf-nak higgyem el?
Ő meg esetleg azt mondja, hogy: "Na látod, ez a baj, hogy terjesztik, hogy..."
#145 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2009. 11. 03. 15:07
Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 15:28
1 nap otthon volt a meló, pár nap köhögés.
Aztán lementem a szokásos vasárnapi focira, nah azóta már köhögés sincs.
Asszonyt nem fertőztem meg, mert azóta sincs baja.
Lehet h1n1 volt... de nem is érdekel.
Továbbra is fenntartom, hogy egy átlagos influenzát egy erős szervezetnek kutya kötelessége átvészelni.
Amúgy hallottál a himlő elleni védőoltásról? Tudod e azt hogy aki ezt megkapta azon ez élete vágéig látható? Mégse jutott 60-70 évvel ezelött senkinek eszébe megkérdőjelezni a szükségességét? Be is bizonyosodott. Most felbukkannak olyan betegségek amelyek az elmúlt 60 évben nem észleltek. Lementél a szokásos focira és megfertőztél mást? Gratula!
Elküldve: 2009. 11. 03. 15:13
Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 13:35
Miért ellenzem?
- Mert nem ismerjük az összetételét, miközben néhány nap múlva el kellene kezdeni a vakcinációt"
Ime! Mikor egy orvos ostobaságot mond! Elképesztő hozzá nem értésről tesz tanúbizonyságot! Ennyit se tud hogy az új oltás teljesen azonos összetételű mint a régóta használt és jól bevált influenza elleni oltás? Tavaly már vírustörzset cseréltek benne mert attól volt várható az aktívitás. Mondja ezt egy magyar "orvos"? Nem tudja hogy magyarország oltóanyag előállításban a világ közvetlen élvonalában van? Hol tanult ez, és mit? Ezt még Timbuktuban is tudják!
Mellesleg az hogy Hg van az oltóanyagban az is félrevezetés ugyanis szerves higanyvegyület van benne ami komplexen, gyorsan kiürül a szervezetből. Ezt nem szórakozásból hanem csíramentesítés céljából teszik bele. Az nem mindegy hogy megeszek 1g nátriumot vagy 1g nátriumkloridot!
A H1N1 adaptálódott emberre ami annyit tesz hogy nőtt a ragályozó képessége de patogenitása és letalitása jelentősen lecsökkent, vagyis enyhe tüntetekkel átvészelhető. Szerves higany vegyületek súlyos idegrost elfajulást okozhatnak a központi idegrendszerben. Az oltóanyag nem az adaptálódott vírusból készült, akkor meg nem véd az adatálódottól.
Lássuk üzleti oldalát. Gyógyszertárak nem a nagykertől rendelhetik meg hanem közvetlenül a gyártótól és csak 20-s csomagokban. Előfinanszírozni kell, a vakcina meg jön amikor jön, vissza semmit nem vesznek. JQABSZ.
Én biztos nem oltatom be magam.
Szerkesztette: Pitbull 2009. 11. 03. 15:15 -kor
Elküldve: 2009. 11. 03. 15:14
Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:07
Mit kelted te is itt a pánikot?
Azt akarod mondani, hogy aki köhög egyet vagy folyik az orra, az még véletlenül se menjen ki az utcára, hanem rohadjon otthon amíg el nem múlik (persze előtte rohanjon el h1n1 elleni vakcináért minél előbb)?
Elküldve: 2009. 11. 03. 15:17
Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 15:55
Egyéni érzékenység, de ezek akár a vakcinációba is belehalhattak volna. Átlagos magyaroszági járványban jóval magasabbak a letalitási arányok.
Szerkesztette: Pitbull 2009. 11. 03. 15:22 -kor
#149 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2009. 11. 03. 15:19
Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:00
Ő meg esetleg azt mondja, hogy: "Na látod, ez a baj, hogy terjesztik, hogy..."
De leírtam hogy az orvosok egy része ugyanolyan gyenge a szakmájában mint ahogy a világon bármely szakmában. Alább idéztem egy állítólagos gyermekorvost aki nem tudja a vakcina összetételét, pedig az pontosan rajta van a dobozon. Mit lehet az ilyentől várni, őszintén?
Nekem volt egy szintész vegyész végzettségű helyettesem aki miatt meghalt egy ember míg én Leverkusenben jártam tanulmányúton, mert olyan utasítást adott szerencsétlen gyógyszergyártónak ami miatt robbanás következettt be. Mondjam azt hogy papírja volt, semmi több?
Elküldve: 2009. 11. 03. 15:21
Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 15:48
Fekete himlő vírusa elég stabil antigénszerkezettel bír az influenza meg hiperváltozékony képes a járvány közben többször mutálódni és a védoltás ekkor már nem ér semmit. A tőgyhimlő azaz vaccinia vírus olyan szintü keresztantigenitást mutat a fekete himlővel, hogy a tőgyhimlőt elkapó fejőlányokat megvédte a fekete himlőtől. Innen származik a vacinázás mint fogalom, mert először élő tőgyhimlőt használtak védotásként.
#151 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2009. 11. 03. 15:32
Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:13
Lássuk üzleti oldalát. Gyógyszertárak nem a nagykertől rendelhetik meg hanem közvetlenül a gyártótól és csak 20-s csomagokban. Előfinanszírozni kell, a vakcina meg jön amikor jön, vissza semmit nem vesznek. JQABSZ.
Én biztos nem oltatom be magam.
Tudod hogy mindenki aki ismeri a szerves higanyvegyületeket tudja hogy gyorsan kiürülnek a szervezetből? Miért állítasz mást mint a köztudott? Tudod egyáltalán mi a szerves és a szervetlen Hg vegyületek között a különbség?
Tudod a gyártótól miért lehet rendelni közvetlen? Nem tudod ? Látod ez a baj!
Ilyen képtelenséget hogy nem az adott vírusból készült az oltóanyag miért állítasz?
Tudod ha egy ember saját magával szemben ha felelőtlen az mással szemben is az.
Elküldve: 2009. 11. 03. 15:33
Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 15:22
Anno ilyen volt a veszettség elleni védőoltás, Abban idegsejt maradványok voltak és bizony okoztak autoimmun demielinizációt néhány esetben.
Influenzát csirkeembrión tenyésztik, az meg picit fajideg sejtekből áll. Az hogy nem tisztitották meg eléggé csak egyet jelent a profit mindenek felett.
Elküldve: 2009. 11. 03. 15:36
Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:32
Tudod a gyártótól miért lehet rendelni közvetlen? Nem tudod ? Látod ez a baj!
Ilyen képtelenséget hogy nem az adott vírusból készült az oltóanyag miért állítasz?
Tudod ha egy ember saját magával szemben ha felelőtlen az mással szemben is az.
A szent profit érdekében. Több orvos panaszolta hogy se lejárati idő se OGYI engedély szám nem volt az ampullákon, ha meg volt is rajta akkor a madárinfluenza OGYI engedély száma.
"Véletlenül" ugyanaz a cég kapta a megrendelést ami anno a madárinfluenza vakcina esetén, ráadásúl egy cipruson bejegyzett offshore cég hogy utána se lehessen nyúlni.
Toxikológiából tanulnom kellett a szerves higanyvegyületek hatását. Japánban a tengeri herkentyűkben felhalmozódott higany az szusi fogyasztókban okozott idegrendszeri elfajulást.
Szerkesztette: Pitbull 2009. 11. 03. 15:39 -kor
Elküldve: 2009. 11. 03. 15:37
Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 15:07
Így van... de ugye nem baj ha lélegzetet mertem venni az amúgy szépen beborított műfüves pályán?
Szerk... mit is mondtál? Gyógyszerész vagy?
A betegség vége felé, mennyire van valós fertőzésveszély?
Szerkesztette: RDaneel_hu 2009. 11. 03. 15:38 -kor
#155 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2009. 11. 03. 15:38
Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:21
És akkor az a megoldás hogy nem csinálunk oltást? A himlővírus pont azért nem tudott mutálódni mert majdnem teljesen kiírtották! Ahhoz hogy mutáció legyen kell egyedszám! Másként kicsi a valószínűség! Jenner Jenner, gondoltad volna?
Elküldve: 2009. 11. 03. 15:41
Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 14:48
39 fokos láza volt 2 napig.
Az aztán az irritáció.
Elküldve: 2009. 11. 03. 15:41
Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 14:28
"Kifutja" magát a H1N1, akkor lesz értelme beszélni róla, hogy érdemes volt-e beadatni a védőoltást. Amíg az egész országban nagyságrendileg 20 beteg van, várhatóan nem kapod meg, nem számít, hogy be vagy-e oltva.
Elküldve: 2009. 11. 03. 15:44
Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 15:41
Szerintem ez már két hónap múlva elfeledett lesz.
Csak most hajtja a gyártókat a profit, és nehéz visszahozni a belefektetett zsetont mert a kutyának sem kell a sok károgás ellenére sem.
Szerkesztette: RDaneel_hu 2009. 11. 03. 15:44 -kor
Elküldve: 2009. 11. 03. 15:45
Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:38
Lóbránert. A POX duplaszállú DNS vírus, rendkivül stabil genommal, a hibás vírusok nem tudnak megtapadni a gazdasejten és így fertőzni és replikálódni se. A POX genuszon belül olyan szintü az antigén rokonság hogy más faj vírusa is képes védelmet nyújtani a emberi POX ellen.
Influenza Ortomyxo vírus genusz. Szimpla szálús RNS vírus, rendkívül változékony, antigenitást a burokfehérjék adnak de azok a marker HxNy tól függetlenül mutálódnak. Ezért egy adott HxNy képes annyira megváltozni a járvány közben hogy a vakcina abszolút hatástalanná válik. Raádásúl együtt fertőzéskor nagy a rekombináció így teljesen új vírusok jöhetnek létre. HxNy maraker teljesen független a ragályozó és a patogén képességtől.
Szerkesztette: Pitbull 2009. 11. 03. 15:47 -kor
#160 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2009. 11. 03. 15:47
A gyors és komplex kiürülésről nem hallottál? Ne keverjük a fémhiganyt a vegyületeivel, pláne a szervesekkel! A gyomorba kerülő fémhigany kloriddá alakul és azt tudod hogy klorid és klorid között mekkora különbség van? Tudod hogy van HgI klorid és HgII klorid és a mérgező hatást ha zongorázni tudnám Liszt Ferencnek hívnának?

Súgó
A téma zárva.