HWSW Informatikai Kerekasztal: eMule és eDonkey - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eMule és eDonkey

#201 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 23. 20:06

Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 19:49

Egy másik, régebbi kérdésem: van egy xy user, aki állandóan üzenni akar nekem. Nem tudom, miért de már vagy egy hónapja minden nap jön vagy fél tucat üzenet, amiben mindig csak a saját nickjét küldi középre igazítva, majd megszakad a kapcsolat. Próbáltam már válaszolni is, de sosem jutott el hozzá a válaszom. Ez valami bugware, ami emule-ban terjed, vagy csak valami őrült, aki reklámozni akar(na) így, vagy efféle?

Nekem is jön. Még mindig jobb, mint akik mindig leidiótáznak. Ne foglalkozz velük.
 aláírás
Spoiler

#202 Felhasználó inaktív   pryde 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 27. 19:56

Hali!

Egy kis segítséget szeretnék kérni, előre is bocsi, ha már volt szó róla, de most nincs türelmem végigolvasni az egész fórumot...

A 0.46c verziós sima emuléban hol tudom beállítani a tőlem letőltők számát? Vagyis hogy tudom meghatározni, hogy hányan tölthetnek le tőlem?

Előre is köszi a segítséget.

#203 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 21:29

Szerintem csak a fölmenő sávszélességet tudod beállítani, mást nem.

#204 Felhasználó inaktív   pryde 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 05:31

Na ja, de akkor hogy tudom elérni, hogy sokan töltsenek tőlem....mert ugye nekem az a jó, mert akkor jön nekem is a cucc gyorsan...

#205 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 07:41

A sávszéllel. Ami neked jó, az az, hogy semmit nem osztasz meg, csak az éppen letöltés alatt lévő fájlt (a rendszer automatikusan megosztja), mert akkor azoknál kapod a kreditet gyorsan, akitől te is letöltesz.

#206 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 29. 11:04

Érdekes probléma:
Feltettem egy fájlt ami csak nekem volt meg, és megkértem egy barátomat hogy keressen rá. Semmi eredmény. Átnevezetem. Semmi. Majd felraktam egy két hülye kis txt-t ellenőrzésképpen, azokat meg egyből meglátta. Ez mitől lehet?
A fájl amúgy egy nagy hangfájl volt mp3ban.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#207 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 09:26

Gurgula problémájához hasonló lehet szerintem az is, ha van egy több cd-s progi, és érdekes módon, egyes cd-k esetében nagyságrendileg több/kevesebb találatot hoz a gép. Avagy pl. egy bin/cue páros, ahol az egyikből sokkal több van, mint a másikból.

Volt mostanság igen sok újraindulásom/lefagyásom, de már megvan a hiba oka (sőt, még az emule is sokkal jobban tölt, és a dc is tökéletesen működik már, nem lép állandóan ki). A probléma viszont, hogy keletkezett pár érvénytelen part.met verzió.... hiba. Ha jól néztem, ez felel a letöltéseimért, mármint ebben vannak az infók, hogy mely fájl, mennyi lett letöltve belőle, stb. Megnéztem a .bak-ját, az is ugyanilyen hosszú. Ilyenkor mi történik? Annak a fájlnak a letöltése többé sosem folytatódik? Vagy netán el is tűnik a listából, legfejebb egyszer majd én kezdem keresni, hogy miért nincs meg valamihez az egyik fájlja?
A win. újratelepítés után úgy döntöttem, hogy teljesen tiszta lappal indítom az emule-t, ezért újra raktam, beállítottam mindent, a rész-letöltéseket pedig importáltam a temp-jéből egy másik helyre. Ekkor megoldódott a part.met probléma, ellenben azt is észrevettem, hogy volt olyan fájl, ami eltűnt a letöltések közül. Az eltűnés azért volt, mert nem tudta importálni, vagy már elötte történt, amikor meghibásodott a .met fájlja?

Több embernél láttam egyes fájlokhoz a slot exchange megjegyzést. Ezt a slotcserét hogy lehet megoldani? Van valahol egy kapcsoló hozzá, vagy egyszerűen csak hozzáadom a csávót a barátaimhoz, és biztosítok neki extra slotot, annak a reményében, hogy hátha ő is megteszi ezt viszontban.... Bár ez utóbbi módszer eléggé hülyén hangzik, mivel egyrészt, honnét értesül ő róla, hogy azért tud tölteni tőlem, mert engedélyeztem ezt neki, és nem azért, mert sorrakerült nálam. Valamint, ha több ember is beállítja ugyanúgy emberünket, hogy slot cserét hajtsanak végre, akkor is, a célpont csak egyetlen embernek tudja viszontba beállítani, tehát, a többiek kvázi "át lettek verve" a slotcserével.

#208 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 17:49

Apropó, az üzenetekre visszatérve: worx írta, hogy ne foglalkozzak velük. Ellenben, kíváncsi lennék rá, hogy más is szokott-e kapni egy olyan üzenetet, ami annyiból áll, hogy középre igazítva megjelenik a zambor vagy zambor 2 felirat. Ezt általában egy ugyanilyen, vagy hasonló nevű user küldi (mindenesetre, sok különböző usertől kaptam már ezt meg, és minden egyes alkalommal csak és kizárólag ennyit. Azóta az újratelepítésnél szerintem új user hash értéket kaptam, tehát szerintem nem specifikusan nekem küldik. Más is szoktott ilyet kapni? Nem tudja valaki az értelmét?

#209 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 18:12

Én ilyen üzenetet soha nem kaptam.

#210 Felhasználó inaktív   ERROR 404 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 19:21

Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 17:49

...Ellenben, kíváncsi lennék rá, hogy más is szokott-e kapni egy olyan üzenetet, ami annyiból áll, hogy középre igazítva megjelenik a zambor vagy zambor 2 felirat. Ezt általában egy ugyanilyen, vagy hasonló nevű user küldi (mindenesetre, sok különböző usertől kaptam már ezt meg, és minden egyes alkalommal csak és kizárólag ennyit...

Érdekes ez a "ZAMBOR" meg "ZAMBOR 2" -jelenség, ha ennyire tanácstalan vagy vele kapcsolatban, ijessz rá a küldöjére, pl. "zgbrtgksdrbsdfhzz!!!" vagy valami hasonlóan tartalmas és kifejezö kijelentéssel!  :D  ;)
Vagy csak irj neki vissza spontán egy "ROMBAZ"-t, amire ha megkérdezné, hogy: "mi ez?" nyugodtan válaszolhatnád, hogy a "ZAMBOR" visszafelé.  :D  :D  :D

Viccet félretéve én sem tudom, hogy mi a szentszar lehet ez, de ha átállitod a klienst, hogy csak "barátoktól" fogadjon üzeneteket, akkor talán nyugtod lesz az ilyen rémségektöl.

Idézet

...ha van egy több cd-s progi, és érdekes módon, egyes cd-k esetében nagyságrendileg több/kevesebb találatot hoz a gép. Avagy pl. egy bin/cue páros, ahol az egyikbol sokkal több van, mint a másikból.

Nincs ebben semmi ördöngösség, nem ugyanannyi User ossza meg (továbbra is) a "sallangot", mint amennyiért sorbanáll.
Persze a keresömotor sem talál meg mindent elsöre, söt, néha sokadjára sem, de ez egyrészt attól is függ, hogy hol van a keresett cucc, meg attól is, hogy honnét keresünk.
Ez nem elvileg, hanem gyakorlatilag van igy (tapasztalat).  :rolleyes:

Idézet

A probléma viszont, hogy keletkezett pár érvénytelen part.met verzió.... hiba. Ha jól néztem, ez felel a letöltéseimért, mármint ebben vannak az infók, hogy mely fájl, mennyi lett letöltve belole, stb. Megnéztem a .bak-ját, az is ugyanilyen hosszú. Ilyenkor mi történik? Annak a fájlnak a letöltése többé sosem folytatódik? Vagy netán el is tunik a listából, legfejebb egyszer majd én kezdem keresni, hogy miért nincs meg valamihez az egyik fájlja?

Part.met-böl nincsennek különbözö verziók, vagy ép (a .part-fájllal együtt) és akkor használható, vagy sérült és akkor gáz van.
A valami.part.met tartalmazza a letöltés alatt lévö fájlod paramétereit ezt adatvétel végeztével ill. kilépéskor irja a kliens.
Ha sérült vagy hiányzik, akkor a valami.part.met.bak fájlt veszi elö(?), ami a másolatot (BAKupot) jelöli.
Ha eMule-inditás elött úgy tünik, hogy nem stimmel a .met-fájl, a hozzá tartozó .met.bak-ból fájlnév-átirással manuálisan is lehet a hibás met helyett érvényest gyártani.
Ha a kliens indulásakor tehát nincs használható .part + .part.met  -páros, akkor annak a letöltésednek búcsút inthetsz, mivel be sem teszi a kliens a letöltés alatt állókhoz.

#211 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 21:32

Az üzenetről: bocsi, tévedtem, csak zambor 2 üzenetet kapok mindig, simán zambor-t nem. De rendszerint más-más felhasználóktól származik. Most legutoljára a felhasználó is zambor 2, mindenesetre, ő küldi a legtöbb ilyet. Nem azért, mintha olyan komoly problémát jelentene, inkább a kíváncsiságom a fő gond  :D
Mellesleg, nem tudok válaszolni ilyenre, már próbáltam. A küldőnél is mindig azt írja, hogy connected..., majd végül nincs kapcsolat, amikor válaszolok, akkor ugyanez történik. Egyébként, hogyan lehet csak a barátoktól engedélyezni az üzenetküldést? Véletlenül nem a beállítások/csevegés/egyéb lehetéségek/csak barátoktól? Mivel ez be van jelölve, a barát listám pedig üres, mégis jönnek ezek a dolgok.

Nekem a ...part.met fájlok esetében a probléma az, hogy a jelenlegi hibás fájloknál .bak fájl is ugyanolyan hibás, mint az eredeti, így annak már valószínűleg búcsút is mondhatok, viszont ezen hibás fájlok ott is maradnak, így akárhányszor indítom, minden alkalommal azt közli, hogy ez hibás.
Egyébként, a letöltés állapota is ebben a fájlban tárolódik? Mármint, ha egy backup progival időnként lementetném a ...part.met fájlokat, és azt visszarakva ugyanonnan folytatódik, ahol félbemardt? Az a fura, hogy nagyon sűrűn történik ilyen típusú adatvesztés, pedig ntfs partícióm van. A dc-nél fat32 esetén mindig kellett backupolni, mert ha lefagyott a gép, akkor volt kb 30% esélye, hogy a downloads.xml félbeszakad, ellenben ntfs-nél még nem tapasztaltam hasonló meghibásodást.

#212 Felhasználó inaktív   ERROR 404 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 22:56

Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 21:32

...csak zambor 2 üzenetet kapok mindig, simán zambor-t nem. De rendszerint más-más felhasználóktól származik. Most legutoljára a felhasználó is zambor 2, mindenesetre, ő küldi a legtöbb ilyet...

Nekem a ...part.met fájlok esetében a probléma az, hogy a jelenlegi hibás fájloknál .bak fájl is ugyanolyan hibás, mint az eredeti...

Na annyi kiderült erröl a jámbor ZÁMBOR-ról, hogy ez valami Spam, szóval semmi köze sincs az aktuális letöltéseidhez, számodra nem fontos üzenet más partnertöl.

Annyit azonnal megtehetsz, hogy a kliensedben a Beállitások->Biztonsági részben beirod azt a szót/szavakat, amikre szürjön a rendszer ha az üzenet ilyesmit tartalmazna.
Ugyanitt állithatod azt is, hogy kiktöl fogadhatsz üzeneteket.

A .met és .met.bak fájok együttes hibájánál az van, amit fentebb irtam.  :o
Ha elmentenéd (máshová) az adott akármi.part és akármi.part.met fájlokat kilépés elött, akkor van rá esélyed, hogy következö inditási alkalommal ne szembesülj adatvesztéssel, ha pl. másnap a géped indulásakor konstatálnád, hogy nem stimmel a .met fájl, akkor ide a korrektet visszamásolva gond néélkül indithatnád az eMule-t és folytathatnád a letöltéseket.
Ha valamilyen szabálytalan müvelet folytán bedöglik az eMule, akkor következö inditáskor szinte 100%, hogy ujra kell Hash-elni a letöltésben lévöket.
Ha nincs fájlsérülés, akkor igen valószinü, hogy mind jó lesz és mehet tovább onnét, ahol abbahagyta.
Még akkor is, ha épp töltöttél valamit és akkor omlott maga alá a rendszer (vagy ment el áramszünettel).
Nálad viszont az a gáz, hogy leáll gondolom korrektül az egész, viszont legközelebb még kliens-inditás elött már sérültek a féjlok.
Egyet tegyél még meg, hogy a kliens Beállitás->Speciális -szekcióban a "Biztonságos .met/dat irás" MINDIG -állásban legyen.

#213 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 07:58

Üdv!

Én az üzeneteket teljesen kikapcsolom. Az emule - a DC-től eltérően ;) - nem chat-szoba. :)

Az emuleplus-ban van egy olyan funkció, hogy "automatic backup", abban be lehet állítani, hogy a mentés során mely fájlokat rakja el (külön lehet part, met, txsrc, meg az efféle fájlokra belőni), és hogy milyen feltételek esetén (x óránként, indításkor, kilépéskor, stb.). Szerintem a komplett part fájlok mentése felesleges, elég csak a met fájlokat menteni (nálam kilépéskori auto-backup van). Ha a part fájl sérül, a met-ben tárolt infók alapján 99%, hogy helyre tudja állítani, de minimum ki tudja szűrni azokat a hibás 10 megás darabokat, amelyeket újra le kell szedni.
Ha egy .met hibás lesz (ami előfordulhat, ha pl. az emule lezárásakor valami késleltetett írás történik; bár nekem ntfs alatt igen-igen ritkán fordul ez elő), akkor a .met-ből képez egy .bad fájlt is. A következő újraindításkor amelyiknek van .bad fájlja, azzal nem fog foglalkozni. Ha volt mentés, akkor a met fájlt visszamásolva elég valószínű, hogy működni fog a dolog (akkor is, ha az aktuális part fájl már nagyobb, bővebb, mint a mentett met fájl idején volt, mert a kliens újrahash-eli a part-ot és update-eli a met-et).

Idézet

Egyébként, a letöltés állapota is ebben a [met] fájlban tárolódik?

Igen. A kliens ebből olvassa fel a 10 megás darabok egyenkénti hash értékét, a teljes fájl hash értékét, a letöltés egyéb adatait (a fájl neve, ed2k linkje, dátumai, az utolsó huszonegynéhány forrás adatai, stb.), valamint működés közben időnként update-eli is ezeket a fájlokat, illetve a kliens lezárásakor mindegyiket frissíti.

Ha letöltés közben elfogy a hely (0 bájt), akkor a kliens megakasztja azokat, amelyek túlnyúlnának, de a többit addig tudja folytatni. A gond az, hogy a kliens lezárásakor ilyen esetben nem fogja tudni frissíteni a met fájlokat, azaz a következő újraindításkor majd' mindegyik hibás lesz (lehet, hogy nálad is ez van?). Ebben az esetben két megoldás lehetséges:
-Ha a kliens támogatja, akkor be kell állítani azt a minimum free limitet, ami alá nem eshet a szabad bájtok száma (az alap kliens tudja, de pl. az emuleplus - még - nem, mert az képes akármennyi temp folder-t használni).
-Ha nincs ilyen, vagy már megtörtént a baj, akkor választani kell egy viszonylag kis méretű (pár megás), nem fontos fájlt, megnézni a sorszámát, és a hozzá tartozó fájlokat átpakolni egy másik, ideiglenes könyvtárba (mozgatás), hogy legyen hely. Ehhez a letöltést stopped állapotba kell tenni. Lehetséges (kliensfüggő), hogy még így sem lehet átmozgatni, mert a kliens fájlszinten továbbra is lefogja. Ilyenkor nincs más lehetőség, cancel-lálni kell a letöltést, hogy felszabaduljon a hely, lezárni a klienst (hogy biztonságosan frissítse a met fájlokat), mentést készíteni a met fájlokról, és lehet folytani a munkát. Közben persze továbbra is figyelni kell a szabad helyre.
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#214 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 22:46

Egy rossz hír: a DonkeyFakes a jogi fenyegetések hatására beszüntette a működését, így a fakes.dat update-ek is bizonytalanná váltak, valamint az emuleplus "check/report fake" funkciói is használhatatlanok lettek. Viszont jó pont a részükről, hogy nem töröltek semmit, az oldalukról (még) elérhető a teljes adatbázis sql dump, ha valaki máshol, más néven újra akarná indítani. :)
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#215 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 10:16

Azt nem tudod, hogy ki volt az, akinek szúrta a szemét a donkey fakes működése? Kíváncsi lennék rá. Szerintem vagy az edonkey-val kapcsolatos valamelyik jogtulajnak, mondván, hogy általuk nem engedélyezett módon használja a rendszert, vagy valami olyan szervezetnek, ami a kamu szeméttel árasztja el a megosztókat. Végülis ez utóbbi is már egy iparág lett, így akarják az embereket inkább vásárlásra kényszeríteni, hogy a fájlmegosztókon ne találják meg a nekik kellő adatokat. Mondjuk, akik az ilyenben legaktívabbak, azoknak a termékei általában alig magasabb szintűek, mint az a szemét, amit helyettük terjeszt.

#216 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 07:26

Hát, mivel nemrég az edonkey is bezárta kapuit, nem fejlesztik tovább a klienst (az emule az opensource, azzal egy jó darabig nemigen lesz gond), így különösebb jogaik sem lehetnek, amelyekkel élni kívánnának. Nem mintha eddig is bármiféle jogokkal éltek volna... Tehát szabad a gazda, kinek szúrta a szemét. :)

#217 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 19:51

"Tehát szabad a gazda, kinek szúrta a szemét. smile2.gif"
Öööö, a nehézgép-lakatosok szakszervezete?  :D

Komolyra fordítva: Eléggé furcsállok egyes dolgokat. Van pl. egy fájl, ami jövöget le lassan de biztosan, bár főként lassan. A források 559/600(2). Nem tudom, miért van, de sok-sok fájl sokkal gyorsabban jött le, mint ez, amikor csak negyede-ötöde annyi forrása van. Tudom, lehet véletlen is, de már többször is tapasztaltam, hogy a kevés forrású sokkal jobban jött, mint a sok...
Egyébként, egy kis infót tudnátok adni a túl sok forrás üzenetről, amiért nem lép kapcsolatba a rendszer másokkal? Egy egy olyan limit, hogy egyszerre a kliensem összesen x emberrel lehet kapcsolatban, vagy pedig percenként lehet x új kapcsolatot létesíteni? Hol lehet ezen a mennyiségen változtatni, és megéri-e? Mit terhel jobban le ennek a változtatása? Proci? Hálózat? Memória? Utóbbiból van elég, úgyhogy az nem jelentene problémát.

#218 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 17:59

Halihó!
Egy esetleges win- reinstall előtt mely file-okról csináljak mentést, ha azt akarom, hogy a beállítások, ill. a folyamatban lévő letöltések mind-mind megmaradjanak?
eMule v0.405b pHoeniX mod-ot használok.Az ideiglenes file-ok pedig egy másik partición leledzenek, azok nem lesznek bántva... :)
Köszi!

#219 Felhasználó inaktív   ERROR 404 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 20:33

Idézet: olaj - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 17:59

...mely file-okról csináljak mentést, ha azt akarom, hogy a beállítások, ill. a folyamatban lévő letöltések mind-mind megmaradjanak?

Pintyó oldaláról beollózva:

- clients.met
- preferences.dat
- cryptkey.dat
- emfriends.met (ha meg akarjuk tartani a barátok listát)
- known.met (ha nem tartod meg, az emule újrahash-eli a megosztott fileokat)
- preferences.ini (a preferences beállításai)
- server.met (a szerverek listája)

Az első 3 file feltétlenül szükséges ahhoz, hogy az azonosítás sikeres legyen és a kreditek megmaradjanak.

kieg: A "server.met"-et tulajdonképp akkor érdemes megtartani, ha összeállitottunk egy "biztonságos" listát.

#220 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 30. 20:57

Idézet: ERROR 404 - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 20:33

Pintyó oldaláról beollózva:

- clients.met
- preferences.dat
- cryptkey.dat
- emfriends.met (ha meg akarjuk tartani a barátok listát)
- known.met (ha nem tartod meg, az emule újrahash-eli a megosztott fileokat)
- preferences.ini (a preferences beállításai)
- server.met (a szerverek listája)

Az első 3 file feltétlenül szükséges ahhoz, hogy az azonosítás sikeres legyen és a kreditek megmaradjanak.

kieg: A "server.met"-et tulajdonképp akkor érdemes megtartani, ha összeállitottunk egy "biztonságos" listát.

Köszi!!! :up:

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.