HWSW Informatikai Kerekasztal: HD4850 gondok (Sapphire) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD4850 gondok (Sapphire) :( Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   GerBeGurGya 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 29. 01:37

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 28., szombat - 17:47

:lol: Ezért Nobel díjat kapsz, ha levezeted, feltaláltad az örökmozgót! :D

:nevet2: Wazz, ezt bukmárkolni kell :Đ

Hehe OK amit ertettem az Amper volt es nem teljesitmeny as watt.Remeltem ki lehet talalni de mar keso volt korrigalni.
Lenyeg ami lenyeg a wattokat ell kell felejteni es megnezni az amperokat.

Valaki mutassa mar meg hogy hol fer itt el egy CPU ami huz 100W-ot es egy kartya ami huz 160-250W-ot a 12V-rol.

300 Watt ATX PSU
Voltage Maximum current Maximum wattage
+3.3 volts 20.0 amps 66 watts
+5 volts 30.0 amps 150 watts (180 watts maximum combined +5 and +3.3)
+12 volts 10.0 amps 120 watts
5 volts standby 1.0 amps 5 watts
-5 volts 0.5 amps 2.5 watts
-12 volts 0.8 amps 0.96 watts

Meg egy ujabb es magasabb terhelhetosegu PSU is alig alig adja a megfelelo Amperokat.

480 Watt ATX12V 1.3 PSU
Voltage Maximum current Maximum wattage
+3.3 volts 34.0 amps 112.2 watts
+5 volts 35.0 amps 175 watts (200 watts maximum combined +5 and +3.3)
+12 volts 28.0 amps 336 watts
5 volts standby 2.0 amps 10 watts
-12 volts 1 amps 12 watts

Meg egyszer.Ha tudni akarja valaki mi is a pontos aramfelvetel a gepen tessek megmerni az Ampert minden egyes koron teljes terhelesen majd felszorozni az adott volttal peldaul 12V a videokartyanak.Gondolni valo hogy akik megcsinaltak ezeket a calculatorokat nem csinalnak hulyet magukbol hogy nem merik meg a tenyleges felvetelt az egyes alkatreszeken.Sokkal egyszerubb kitalalni mekkora tapra van szukseg mondjuk ha vegre elhagyjuk a dogmat es elhisszuk azt amit a gyarto mond hogy mi a minimum szukseges watt ami a 4850-nel a  75W amit kernek ami tenyleg nagyon alacsony ha figyelembe vesszuk hogy a 4850 130W-ot huz alapjaraton es 250W-ot terhelve..Na most ha megnezed hogy a the PSU-d hany ampert tud biztositani a 12V-on es latod hogy egy rail van es csak 10A-ra van nevlegesitve akkor ne tegyel mar ra tobbet annal.Megint meg szeretnem emliteni hogy a 30% tartalek mindig jo ha van.Legtobb PSU gyarto a csucs teljesitmenyt adja meg es nem a folyamatos terhelhetoseget.

Gondolom a legnagyobb tevhit itt az az hogy az emberek osszeadjak a wattokat minden alkatresznek aztan megnezik hogy ez bele fer-e amit latnak a PSU oldalan feltuntetve.Ez nem igy mukodik.Szinte latom ahogy valaki meri a falbol felvett wattokat es mondja ez csak 350W es nekem van egy 400W-os szoval en csak jo lehetek.Elfelejti vagy mit mondok sosem tudta hogy a fobb fogyasztok a mai computerekben mind 12V-on vannak szoval abbol a mert 350W-bol ugy 300W a 12V-on van a problema az az hogy a 400W-os PSU nem nagyon tudja ezt a 12V -os vonalon.Ujabb PSU-k mar a 12V-ra koncentralnak de meg igy is oda kell figyelni.Itt van pld ez a gyonyoru PSU by BFG ami 550W csucsra van hirdetve.Ennek mar van 2x12V egyenkent 18A/216W aztan mar a +3.3V es +5v nem nyujt tobbet mint 130W.Mar egy 4870 is megvirnyogott vele tudtam hogy kettot mar nem visz el szoval ahelyett hogy beraktam volna a masodik kartyat elmentem es vettem egy PSU ami birja.Maskulonben most en is itt ulnek olvasgatnam a dogmat hogy annak pedig birnia kell mert ez meg az.

.
Asus Rampage4 Gene,i7 3930K@4.8Ghz,Kollance-CPU-370 water block,custom water cooling, 4x4GB G.Skill (PC3-17000),, Koolance MSI HD7970@1275/6804,2xSAMSUNG 840 EVO 120GB on Raid-0.,Cougar GX1050W,Samsung SyncMaster 2493HM,Creative 7.1 surround,R.A.T.9
My Baby

#22 Felhasználó inaktív   GerBeGurGya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 02:04

Hat itt az latszik hogy a 12V-on van 15A/180W es kesz meg ha ez nem is pont ugyanaz a tap de kozel kell lennie ugyhogy nem hiszem hogy kellene tovabb keresni a problema okat.

Kép
Asus Rampage4 Gene,i7 3930K@4.8Ghz,Kollance-CPU-370 water block,custom water cooling, 4x4GB G.Skill (PC3-17000),, Koolance MSI HD7970@1275/6804,2xSAMSUNG 840 EVO 120GB on Raid-0.,Cougar GX1050W,Samsung SyncMaster 2493HM,Creative 7.1 surround,R.A.T.9
My Baby

#23 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 29. 08:24

Idézet: GerBeGurGya - Dátum: 2009. nov. 29., vasárnap - 1:37

Hehe OK amit ertettem az Amper volt es nem teljesitmeny as watt.Remeltem ki lehet talalni de mar keso volt korrigalni.
Lenyeg ami lenyeg a wattokat ell kell felejteni es megnezni az amperokat.

Valaki mutassa mar meg hogy hol fer itt el egy CPU ami huz 100W-ot es egy kartya ami huz 160-250W-ot a 12V-rol.

300 Watt ATX PSU
Voltage     Maximum current     Maximum wattage
+3.3 volts     20.0 amps     66 watts
+5 volts     30.0 amps     150 watts (180 watts maximum combined +5 and +3.3)
+12 volts     10.0 amps     120 watts
5 volts standby     1.0 amps     5 watts
-5 volts     0.5 amps     2.5 watts
-12 volts     0.8 amps     0.96 watts

Meg egy ujabb es magasabb terhelhetosegu PSU is alig alig adja a megfelelo Amperokat.

480 Watt ATX12V 1.3 PSU
Voltage     Maximum current     Maximum wattage
+3.3 volts     34.0 amps     112.2 watts
+5 volts     35.0 amps     175 watts (200 watts maximum combined +5 and +3.3)
+12 volts     28.0 amps     336 watts
5 volts standby     2.0 amps     10 watts
-12 volts     1 amps     12 watts

Meg egyszer.Ha tudni akarja valaki mi is a pontos aramfelvetel a gepen tessek megmerni az Ampert minden egyes koron teljes terhelesen majd felszorozni az adott volttal peldaul 12V a videokartyanak.Gondolni valo hogy akik megcsinaltak ezeket a calculatorokat nem csinalnak hulyet magukbol hogy nem merik meg a tenyleges felvetelt az egyes alkatreszeken.Sokkal egyszerubb kitalalni mekkora tapra van szukseg mondjuk ha vegre elhagyjuk a dogmat es elhisszuk azt amit a gyarto mond hogy mi a minimum szukseges watt ami a 4850-nel a  75W amit kernek ami tenyleg nagyon alacsony ha figyelembe vesszuk hogy a 4850 130W-ot huz alapjaraton es 250W-ot terhelve..Na most ha megnezed hogy a the PSU-d hany ampert tud biztositani a 12V-on es latod hogy egy rail van es csak 10A-ra van nevlegesitve akkor ne tegyel mar ra tobbet annal.Megint meg szeretnem emliteni hogy a 30% tartalek mindig jo ha van.Legtobb PSU gyarto a csucs teljesitmenyt adja meg es nem a folyamatos terhelhetoseget.

Gondolom a legnagyobb tevhit itt az az hogy az emberek osszeadjak a wattokat minden alkatresznek aztan megnezik hogy ez bele fer-e amit latnak a PSU oldalan feltuntetve.Ez nem igy mukodik.Szinte latom ahogy valaki meri a falbol felvett wattokat es mondja ez csak 350W es nekem van egy 400W-os szoval en csak jo lehetek.Elfelejti vagy mit mondok sosem tudta hogy a fobb fogyasztok a mai computerekben mind 12V-on vannak szoval abbol a mert 350W-bol ugy 300W a 12V-on van a problema az az hogy a 400W-os PSU nem nagyon tudja ezt a 12V -os vonalon.Ujabb PSU-k mar a 12V-ra koncentralnak de meg igy is oda kell figyelni.Itt van pld ez a gyonyoru PSU by BFG ami 550W csucsra van hirdetve.Ennek mar van 2x12V egyenkent 18A/216W aztan mar a +3.3V es +5v nem nyujt tobbet mint 130W.Mar egy 4870 is megvirnyogott vele tudtam hogy kettot mar nem visz el szoval ahelyett hogy beraktam volna a masodik kartyat elmentem es vettem egy PSU ami birja.Maskulonben most en is itt ulnek olvasgatnam a dogmat hogy annak pedig birnia kell mert ez meg az.

.

Najó,  megpróbálok komoly lenni.
Nézzük először a felvett teljesítményt. A konnektorból felvett teljesítmény sosem lehet alacsonyabb a leadottnál, ha ez így lenne, energiát termelne a táp. Ehhez a felvett teljesítményhez hozzáadódik a hatásfok miatti többlet. Tehát ha a kolléga a konnektorból a gépére méri a leírt teljesítményt egy erre alkalmas műszerrel, akkor az tetszik, nem tetszik, annyi lesz. Abból lejön a hatásfok 20% körüli része, a maradék osztozik el áganként. A gép komplett fogyasztása pedig ezalapján jól látható, sokszor teljesen belefér akár a 12V-os ág terhelhetőségébe is, de erről majd később.
Áramerősségből kiindulni primer (hálózati) és szekunder (törpefesz) oldalon összehasonlításkor komplett marhaság, erről nem akarok beszélni, olyan, mintha azt mondanád, hogy a gát egyik oldalán magas a víz, a másikon alacsony, pedig a vízhozam ugyanakkora..
Teljesítmények: Na itt van némi keveredés. Első körben szögezzük le, hogy amit a gyártó közöl, az baromság, ebben a formájában jól félreértelmezhető adat, amit a saját marketingeseik is jól félreértelmeznek. Amit a PSU-kalkulátor oldalakon feltüntetnek, az is baromság. Hogy miért? Mérd le a géped fogyasztását és rájössz. És hogy mi az oka? Egy PC-ben szolgálatot teljesítő eszköznek sosem állandó a fogyasztása, amikor csúcsra van járatva, akkor sem. Az áramgörbét megnézve első körben igazából tök hülyeség Ampermérővel mérni, mert az csak egy átlagolt értéket közöl, a csúcsok sokkal nagyobbak annál, de második körben nagyonis korrekt az eredmény, mert a tápegység, köszönhetően a benne lévő kapacitásoknak, azok minél alacsonyabb ESR/ESL értékeinek, képes kiszolgálni ezeket a csúcsokat, mondhatni a vezérlés is csak kvázi átlagot lát. De valódi áramfelvételt oszcilloszkóppal lehet megmutatni, és az időben minél szélesebb ábra görbe alatti területének integrálásával számolni. A PSU kalkulátorok itt cseszik el, azok ezeket az elméleti, soha el nem ért értékeket adják meg. Irreális. Egy USB-kártya a büdős életben nem fog 20W-ot megközelíteni sem, maga az interfész vezérlő jó, ha 1W-ot eldisszipál, a négy port-on összesen 2A folyhat el, ha valaki olyan szerencsétlenül használja, hogy minden porton kávéfőzőt használ (=állandó maximális áram, egy pendrive ennek töredéke, egy mobilvinyó néha eléri), ez akkoris csak 10W. Javaslom, hasonló szkeptikussággal eljárni a többi érték hitelét illetően is. Az adatlapomon lévő munkavasra az ilyen kalkulátorok 360-460W közötti értéket írnak. 300W-os Enermax alatt, az UPS mérője szerint a 400VA küszöböt 50-60%-ban használja ki tökighajtva klf módon. Ez a PF7->1 miatt durván 240W, hatásfokot levonva belőle, 200W szekunder oldalon kivett teljesítmény. Van itthon egy core2duo e4300, 3GHz-en, mellette egy 6600GT. 350W-ot ajánlanak hozzá.. Legmarhább játékok közben 140W körül állt meg, lejön a hatásfok, marad kb. 110W. A régi teszttápom egy Emke 135W-os csoda, ezen a tápon lógott már tesztelés gyanánt Barton+6800GT, akkoriban nem mértem még sűrűn, de gondja nem volt vele. összegezve: Igazad van, nagyonis igaz, hogy a teljes tápra adott teljesítménnyel számolni mennyire marhaság, a gyártók részéről..
Ágankénti áramok. Nagyon helyes, ezekből kell kiindulni, a példa is jó, csak nem életszerű adatokkal helyettesítesz be. A HD4850 bőven kiszolgálható erről a tápról egy tökösebb CPU mellett is, ha a kondik rendben vannak benne. Ez egy igen jól összerakott táp, jól ismert és bevált konstrukció. Mellesleg a megvirnyogott az mit jelent, az valami dokumentált jelensége, szól, hogy sok? :D Csak mert ez a Seasonic bél hajlamos hangoskodni klf terhelési viszonyok hatására, ismert púpja. Terhelhetőség: Korrekt gyártók korrekt termékei folyamatos terhelhetőséget tüntetnek fel a címkén. Tartalék kell, az van is az olyan tápban. Túlméretezni kell, ez is igaz. Ésszel. Nem úgy, ahogy a gyártó akarja, mert neki az az érdeke az iparág többi szereplőjével, hogy vásárolj. Évek óta ATX2.03-as tápokkal dobálózunk, ahol a 12V terhelhetősége 80%-át minimum adja az összesnek, kvázi okafogyottá téve az ágankénti számolgatást, de mégsem bízhatunk meg ebben, mert tele az ipar hihetetlen átverés hulladékokkal, nagy márkanevek alatt futó szarokkal és szemfényvesztő címkékkel.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#24 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 15:41

Probald ki esetleg, hogy nem-e egy agon (kabelen) van a video kartyad, meg a hdd meg nem tudom en meg mi. Mert az egy agon leadando feszultseg is keves lehet. Szoval szedd szet ha nem igy lenne.

Es nem erdekel mennyit fogyaszt a gepe. Nem az ossz teljesitmeny a lenyeg. Hanem az agankenti max leadando aramerosseg. 500W-os tap persze nem kell, de most minek venne 400w-ost, ha az elbirja, berak meg egy hdd-t vagy valami nagyobb fogyasztot es maris keves lesz. 500-al meg meg el lehet lenni.

En a tapra szavazok, hogy keves. Pont.

#25 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 18:46

Idézet: Laca - Dátum: 2009. nov. 29., vasárnap - 15:41

Probald ki esetleg, hogy nem-e egy agon (kabelen) van a video kartyad, meg a hdd meg nem tudom en meg mi. Mert az egy agon leadando feszultseg is keves lehet. Szoval szedd szet ha nem igy lenne.

Es nem erdekel mennyit fogyaszt a gepe. Nem az ossz teljesitmeny a lenyeg. Hanem az agankenti max leadando aramerosseg. 500W-os tap persze nem kell, de most minek venne 400w-ost, ha az elbirja, berak meg egy hdd-t vagy valami nagyobb fogyasztot es maris keves lesz. 500-al meg meg el lehet lenni.

En a tapra szavazok, hogy keves. Pont.

Egy mai 400-as táp 80-90%-át képes nyújtani 12V-on össz terhelhetőségének, amióta ATX2.03 van a polcon. Egy 200W-ot sem fogyasztó géphez pontosan bőven elég tartalékkal bír későbbi fejlesztéshez is egy mai 400W-os táp, ami olcsóbb, kisebb terhelésen jobb hatásfokú, és normálisabban szerelhető, csendesebb..
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#26 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 19:03

kezd szektásodni a téma...  :Đ 
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#27 Felhasználó inaktív   attila0123 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 29. 19:19

Csáó!Örülök hogy ennyien írtok most XP(x64)alatt 3napja megy folyamatosan probléma mentesen kikapcsolás nélkül!:)egyedül egy 160Gbos Hdd megy gépbe!Dvd meghajtó csak akkor van bedugva ha OS-t telepítek4

#28 Felhasználó inaktív   attila0123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 19:36

És napközben egésznap játszok letöltés mellett is!:)

#29 Felhasználó inaktív   attila0123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 30. 11:41

4 napig bírta sajnos most ismét jelentkeztek a tünetek!de elég vicces hogy játék alatt soha nem csinál ilyet csak amikor filmet nézek vagy épp semmit nem csinálok a géppel!ilyenkor vissza veszi az órajelt 160/250MHzre a videókártya szóval szerintem ilyenkor nem lehet olyan nagy fogyasztása hogy ne bírná a táp !meg 3-4napig bírja a táp utánna meg nem?!nade lehet megpróbálok kölcsön kérni egy nagyobb tápot megnézem azzal mi a helyzet aztán spórolok egy tápra !:(

#30 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 30. 15:24

Ez a zafír kártya milyen hűtéssel bír, egy foglalatot elfoglalós kivitel, vagy kétfoglalatos? Mert azok jellemzően megszaladnak nyugalmi állapotban is, melegre..

#31 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 30. 17:20

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 30., hétfő - 15:24

Ez a zafír kártya milyen hűtéssel bír, egy foglalatot elfoglalós kivitel, vagy kétfoglalatos? Mert azok jellemzően megszaladnak nyugalmi állapotban is, melegre..

két éve nekem is ehhez hasonló a problémám volt a sapphire 2600pro-val (filmlejátszás alatt fagyott) és nem hűtési gond volt, hanem nem bírta(ja) a kártya a 2d profilban talalálható órajelen, de legvalószínűbb hogy az alacsony magfeszültségen való működést. (nekem egy zalman vf700 hűti a magot, ami bőven sok is erre a kártyára)

probléma megszünt, amint átírtam a vgabios 2d profiljának értékeit az alacsony 3d terhelés profilban találhatóakra (300/400 1,25V) 
(nem szórakoztam a gariztatással, amúgy azóta nincs vele gond)
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#32 Felhasználó inaktív   attila0123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 30. 22:11

http://www.elitebastards.com/hanners/sapph...pr/4850-new.jpg

nem értem milyen foglalatra gondolsz de ez az a kivitel:)
4 foglalattal van rögzítva a hűtés!:)

#33 Felhasználó inaktív   attila0123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 30. 22:13

ehhez újra kéne flashelnem a biost?:D mert ehhez nagyon nem értek illetve még nem csináltam ilyet! :s:D

#34 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 30. 22:39

Idézet: attila0123 - Dátum: 2009. nov. 30., hétfő - 23:11

http://www.elitebastards.com/hanners/sapph...pr/4850-new.jpg

nem értem milyen foglalatra gondolsz de ez az a kivitel:)
4 foglalattal van rögzítva a hűtés!:)

Nekem is teljesen ugyanez a hűtés van a HD 4830-as kártyámon. Csinálj az ATI Tray Tools-al órajel profilokat 2D-be és 3D-be. Feszültséget, ventilátor fordulat számot, stb... mindent lehet vele állítani.
Nekem abszolút nem melegszik ezzel a hűtővel a 4830, pedig 3D-ben tuningolva használom 650Mhz-en. A gyári az 575Mhz. Játékok alatt max 53-54 fok volt, 2D-ben pedig 33-34 fok. Volt pár eset amikor 30 fok alá is ment (ilyenkor lekapcsol a venti, nem kell megilyedni !).
2D-ben 100/240MHz-en használom allul feszelve: 0.968V
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#35 Felhasználó inaktív   attila0123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 30. 22:44

köszi megpróbálom!:)

#36 Felhasználó inaktív   duke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 19:28

Egy 4850-es gigabyte-al van gondom.Az alap windows kep alatt 2d-ben kockasodik,szetesik  a kep,majd az egesz kikapcsol,utana par masodperc utan visszajon.Es a kovetkezoket irja.
"VPU recover alaphelyzetbe allitotta a grafikus gyorsitot,mivel az nem valaszolt a grafikus illesztoprogram parancsaira"
Ilyenkor mar jo a kep,de ha elkezdek matatni a kepernyo beallitasok kozott akkor ismetlodik.
uj  kartya,a windows xp frissen instalalva,semmi  nincs font  csak a videokartya drivere.
Mi lehet a gond hardveres hiba lehet,vagy driver hiba ?

#37 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 19:47

Idézet: duke - Dátum: 2009. dec. 2., szerda - 20:28

uj  kartya,a windows xp frissen instalalva,semmi  nincs font  csak a videokartya drivere.

Az alaplapi chipset drivert sem ártana feltenni. Windows Xp vagy XP Sp3 van feltelepítve ? Melyik driverrel próbáltad a videokártyát ?
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#38 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 21:02

Idézet: duke - Dátum: 2009. dec. 2., szerda - 19:28

Egy 4850-es gigabyte-al van gondom.Az alap windows kep alatt 2d-ben kockasodik,szetesik  a kep,majd az egesz kikapcsol,utana par masodperc utan visszajon.Es a kovetkezoket irja.
"VPU recover alaphelyzetbe allitotta a grafikus gyorsitot,mivel az nem valaszolt a grafikus illesztoprogram parancsaira"
Ilyenkor mar jo a kep,de ha elkezdek matatni a kepernyo beallitasok kozott akkor ismetlodik.

3D alatt mi a helyzet? TÁp miféle, mennyi idős?

#39 Felhasználó inaktív   duke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 23:23

"Az alaplapi chipset drivert sem ártana feltenni. Windows Xp vagy XP Sp3 van feltelepítve ? Melyik driverrel próbáltad a videokártyát ? "
Sp2-es xp-t telepitettem fol.
Mostmar foltettem az alaplapi drivereket is,sajnos nem segitett.
A 8.5 ati drivert tettem fol ez van a hozzaadott lemezen.
Driver nelkul nem jelentkezik a problema.

"3D alatt mi a helyzet? TÁp miféle, mennyi idős?"
3d-ig meg elsem jutottam.A tap egy vadi uj 450-es corsair,jonak mondjak.i5 core proci, gigabyte alaplappal.
Gigabyte alaplap,gigabyte kartya,remelhetoleg kompatibilitasi hiba kizarhato.

#40 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 23:35

Próbáltad már frissebb vga driverrel?

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3