Bocsa ha Láma lennék, már több mint egy órája bújom a hozzászólásokat. Sok esetben találtam olyat, mely az én kérdésem felére is vonatkozna, de teljesen egyezőt még sem. Ha igen, akkor már álmos vagyok és nem értettem mit is láttam.

Problémám a következő: Van egy 250 GB-os 2,5" HDD külső, szép kék lemez házban, USB kábellel, melynek az egyik végén két USB csatlakozó van az áram ellátás miatt. Win XP 32 bit SP3 látja amikor csatlakoztatom, de csak egy darabig. Rámásoltam kb. 25 GB adatot, ám visszamásolni nem tudtam. A Win7-s laptop mindenkor minden műveletet sikerrel megold rajta, formázni is ezzel formáztam NTFS-re. Amikor visszamásolnám az adatot, akkor általában megáll pár sec után és nem találja a meghajtót. Utána ha ismét rádugom, akkor látja, de amikor meg elkezdenék rá másolni, akkor pár meg után kiírja, hogy nincs több helye a merevlemezen.
Van a gépemben egy másik SATA 2,5" laptop vinyó, leformázva NTFS-re. Ha ezt beleteszem a külső házba, akkor ez meg sem moccan. Ha a SATA 2,5" HDD-ket rácsatlakoztatom a gépen az alaplapra, SATA csatlakozóval, akkor minden gond nélkül működnek. Viszont úgy tűnik, hogy a külső ház, csak azzal a 250 GB-os HDD-vel kommunikál, amivel vettem. A 60 GB-os HDD-t csak kattogtatja! Mi lehet a probléma? A WIn7 minden gond nélkül kezeli a 250 Gb-os HDD-t külső USB csatlakozón keresztül. Az asztali gép pedig az első 25 Gb-nyi adatmásolás után, nem volt hajlandó kommunikálni vele sem írás, sem olvasás terén, csak ha a SATA csatlakozóval kötöm rá az alaplapra?
Előre is köszönöm a válaszokat!