HWSW Informatikai Kerekasztal: Külső HDD probléma! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Külső HDD probléma! Külső HDD probléma!!!! Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Balumackoo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 17. 22:53

Hali mindenkinek!
Bocsa ha Láma lennék, már több mint egy órája bújom a hozzászólásokat. Sok esetben találtam olyat, mely az én kérdésem felére is vonatkozna, de teljesen egyezőt még sem. Ha igen, akkor már álmos vagyok és nem értettem mit is láttam. :D
Problémám a következő: Van egy 250 GB-os 2,5" HDD külső, szép kék lemez házban, USB kábellel, melynek az egyik végén két USB csatlakozó van az áram ellátás miatt. Win XP 32 bit SP3 látja amikor csatlakoztatom, de csak egy darabig. Rámásoltam kb. 25 GB adatot, ám visszamásolni nem tudtam. A Win7-s laptop mindenkor minden műveletet sikerrel megold rajta, formázni is ezzel formáztam NTFS-re. Amikor visszamásolnám az adatot, akkor általában megáll pár sec után és nem találja a meghajtót. Utána ha ismét rádugom, akkor látja, de amikor meg elkezdenék rá másolni, akkor pár meg után kiírja, hogy nincs több helye a merevlemezen.
Van a gépemben egy másik SATA 2,5" laptop vinyó, leformázva NTFS-re. Ha ezt beleteszem a külső házba, akkor ez meg sem moccan. Ha a SATA 2,5" HDD-ket rácsatlakoztatom a gépen az alaplapra, SATA csatlakozóval, akkor minden gond nélkül működnek. Viszont úgy tűnik, hogy a külső ház, csak azzal a 250 GB-os HDD-vel kommunikál, amivel vettem. A 60 GB-os HDD-t csak kattogtatja! Mi lehet a probléma? A WIn7 minden gond nélkül kezeli a 250 Gb-os HDD-t külső USB csatlakozón keresztül. Az asztali gép pedig az első 25 Gb-nyi adatmásolás után, nem volt hajlandó kommunikálni vele sem írás, sem olvasás terén, csak ha a SATA csatlakozóval kötöm rá az alaplapra?
Előre is köszönöm a válaszokat!

#182 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 17. 23:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Balumackoo - Dátum: 2013. 01. 17. 22:53

Hali mindenkinek!
Bocsa ha Láma lennék, már több mint egy órája bújom a hozzászólásokat. Sok esetben találtam olyat, mely az én kérdésem felére is vonatkozna, de teljesen egyezőt még sem. Ha igen, akkor már álmos vagyok és nem értettem mit is láttam. :D
Problémám a következő: Van egy 250 GB-os 2,5" HDD külső, szép kék lemez házban, USB kábellel, melynek az egyik végén két USB csatlakozó van az áram ellátás miatt. Win XP 32 bit SP3 látja amikor csatlakoztatom, de csak egy darabig. Rámásoltam kb. 25 GB adatot, ám visszamásolni nem tudtam. A Win7-s laptop mindenkor minden műveletet sikerrel megold rajta, formázni is ezzel formáztam NTFS-re. Amikor visszamásolnám az adatot, akkor általában megáll pár sec után és nem találja a meghajtót. Utána ha ismét rádugom, akkor látja, de amikor meg elkezdenék rá másolni, akkor pár meg után kiírja, hogy nincs több helye a merevlemezen.
Van a gépemben egy másik SATA 2,5" laptop vinyó, leformázva NTFS-re. Ha ezt beleteszem a külső házba, akkor ez meg sem moccan. Ha a SATA 2,5" HDD-ket rácsatlakoztatom a gépen az alaplapra, SATA csatlakozóval, akkor minden gond nélkül működnek. Viszont úgy tűnik, hogy a külső ház, csak azzal a 250 GB-os HDD-vel kommunikál, amivel vettem. A 60 GB-os HDD-t csak kattogtatja! Mi lehet a probléma? A WIn7 minden gond nélkül kezeli a 250 Gb-os HDD-t külső USB csatlakozón keresztül. Az asztali gép pedig az első 25 Gb-nyi adatmásolás után, nem volt hajlandó kommunikálni vele sem írás, sem olvasás terén, csak ha a SATA csatlakozóval kötöm rá az alaplapra?

Na ezt szedd szét és rakd össze újra értelmesen!
(Első blikkre kontakt és tápellátás hibád van valószínűleg.)

Laptop, notebook USB-s tápellátás ökölszabály szerint FOS.
Régi desktop alaplapok régi táppal --- tápellátás USB-n keresztül gyanúsan FOS.

Konfigleírást please.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#183 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 11:58

lehet, h a WD TV-m egyik usb portja rosszalkodik (nem állandóan).
mióta kipróbáltam a portcserét, nem tapasztaltam a fent leírt hibát.
a gond, h a hiba nem reprodukálható szándékosan, így a gariztatást még mellőzöm.

köszi, a segítséget.
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#184 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 25. 12:56

...Win XP 32 bit SP3 látja amikor csatlakoztatom, de csak egy darabig. Rámásoltam kb. 25 GB adatot, ám visszamásolni nem tudtam. A Win7-s laptop mindenkor minden műveletet sikerrel megold rajta, formázni is ezzel formáztam NTFS-re. ...

Szóval nem attól függ, hogy win7 vagy winxp, mivel gondolom a winxp-t asztali géppel gondoltad, bár ilyesmi formán nem részletezted. Ha 2 Usb van rajta, akkor dugd be mindkettőt. A másik vinyó nem működése/kattogása kifejezetten arra utal, hogy az nagyobb áramfelvételt igényel (főleg induláskor), amit a külső usb ház és/vagy a kábel (esetleg a számítógép) nem bír leadni. Ilyen kattogás nálam is előfordult, bizonyos kábellel - ami elég érdekes jelenség egy darab madzag lévén, de lehet, hogy túl vékony erű (?).
Főleg visszaolvasáskor jelentkezik nálam is lefagyás, leállás: maga az usb-s külső vinyó kapcsol ki - biztos nem kap elég delejt. Ez mondjuk érdekes, ha azt vesszük figyelembe, hogy elvileg íráskor igényelne több áramot, akkor viszont nem jelentkezik.
Zsivagoo: Jelen esetben úgy tűnik mégis a laptop tud leadni nagyobb teljesítményt.

Aztán lehet már említettem: barkácsoltam közvetlenül táp kábelről legázást az usb-s külső házhoz, de azzal se lett jobb. Elképzelhető, hogy maga az usb-s ház áramköre a gyenge/felelős, de nyitott kérdés, hogy egyik gépen miért működik mégis hibátlanul, másikon meg nem. Mindenesetre én személy szerint az ilyen 2,5" 5V-os kis külső usb-s vinyókat lehetőleg kerülöm. Akkor már inkább rendes nagy külön tápos (konnektorba dugós) "asztali" külsős vinyó.

...pitttiék nagyon eltűntek viszont... és még sokan mások. Remélem nem újévi fogadalom, hogy kerüljük a fórumot!

Szerk: még 1 gondolat. Előfordulhat, hogy az USB-SATA átalakítás kommunikáció időzítése miatt viselkednek eltérően? Pl egyik gép (alaplapi hardware vagy a driver) gyorsabb, türelmetlenebb, amihez képest elkésik az adat az átalakítás miatt is. Bár ez csak az írás-olvasás műveleteknél okozhat gondot, az induláskori kattogás, nem indulást nem befolyásolja - az táp gond.

Szerkesztette: Samuraj 2013. 01. 25. 13:17 -kor

A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#185 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 16:17

Hali mindenkinek!

Az USB árama nem elég a diszknek.
Ha szerencséd van, akkor jól fog működni, ha a vezeték mindkét csatlakozóját bedugod egy-egy USB dugóba.

Én is jártam így USB-s HDD-vel, a saját gépemben ment, céges gépekben ment, laptopomban nem ment. Ismerősnél meg ment, de menet közben megállt. Mutternál el sem indult, csak kattogott, még ha mindkét dugaszt bedugtam se.
Meg volt egy gép, amin akadozott, lassan ment a másolás, néha nehezen indult be, csak sok kattogás után, aztán egy tápcsere után jó lett ott is.

#186 Felhasználó inaktív   DJM.lists 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 03. 08. 18:30

Udv mindenkinek,

Samsung G3 Station 1 Tb-os külső 3,5"-os hddvel van problémám. A rámásolás tökéletesen sikerül, megfelelő sebességgel, viszont ha róla akarok másolni vissza jellemzően a kisebb fájlok gond nélkül visszamásolhatóak, de a nagyobb, több gigás fájlok pár másodperc után csak extrém lassan másolhatóak vissza (700k és 1500k között ingadozik), volt már, hogy hibával is leállt, ilyenkor újra csatlakozott a hdd a géphez, mintha kihúztam volna áramból és visszadugtam volna. Gondoltam táp probléma, ezért szétszedtem és átraktam egy másik usb3-s dokkolóba, ugyanezt csinálja. leformáztam win alól, majd a samsung(seagate) oldaláról hozzá tartozó progival is, semmi javulás, persze bad sector nincs. Smart szerint, saját diag program szerint rendben van, de extended test nem tudott lefutni rajta, behalt, viszont short test hibátlannak írja. Itt megállt a tudományom, hogy mit lehetne vele kezdeni. Vmi ötlet? Köszönöm.

#187 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 08. 19:31

Ugyanaz (vagy hasonló), mint az eddigiekkel. Lehet a kábel is "vékony". Ez akkor most külső tápos? A vinyó maga milyen? Nyilván SATA, akkor próbáld ki közvetlenül gépre, de biztos nem a vinyóval van gond.
Aztán még mindig nem derült ki, hogy nem-e valami szinkronizálás, USB-ATA hibás konverzió okozza-e ezeket.

Szerkesztette: Samuraj 2013. 03. 08. 19:32 -kor

A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#188 Felhasználó inaktív   DJM.lists 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 03. 12. 10:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2013. 03. 08. 19:31

Ugyanaz (vagy hasonló), mint az eddigiekkel. Lehet a kábel is "vékony". Ez akkor most külső tápos? A vinyó maga milyen? Nyilván SATA, akkor próbáld ki közvetlenül gépre, de biztos nem a vinyóval van gond.
Aztán még mindig nem derült ki, hogy nem-e valami szinkronizálás, USB-ATA hibás konverzió okozza-e ezeket.

Szia,

Kicsit pongyolán fogalmaztam, tehát szétszedtem a külső racket és a benne lévő vinyót (ami várható volt szintén Samsung) átraktam másik dokkolóba és ugyanezt produkálta. Egyébként korábban már túl voltam kábel és táp cserén. Én inkább mégis a vinyóra tippelek, csak smart nem segít és ez zavar.

#189 Felhasználó inaktív   adam10 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 29. 11:45

Sziasztok! Egy külső háttértárat hogy tudok esetleg virusmentesiteni? Mert lehet került rá olyan adat a gépről ami fertőzött volt.

#190 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 29. 12:27

Üzenet megtekintéseIdézet: adam10 - Dátum: 2013. 05. 29. 11:45

Sziasztok! Egy külső háttértárat hogy tudok esetleg virusmentesiteni? Mert lehet került rá olyan adat a gépről ami fertőzött volt.

Gondolom úgy, hogy a gépedre telepítesz egy vírusirtót, frissíted, és átnézed vele a külső meghajtót.
Elég egyszerű nem?
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#191 Felhasználó inaktív   adam10 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 10:53

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 05. 29. 13:27

Gondolom úgy, hogy a gépedre telepítesz egy vírusirtót, frissíted, és átnézed vele a külső meghajtót.
Elég egyszerű nem?

Nagyon szépen köszönöm! Reméltem hogy ilyen egyszerű! :)

#192 Felhasználó inaktív   Jansen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 06. 01. 22:15

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Lehet, hogy az évek során itt a fórumban akadt már hasonló probléma, de nem volt időm az összes hozzászólást végigolvasni.
A számítógépet felhasználó szinten kezelem, ezért az egyszerűségért elnézést kérek.
Szóval akkor a gondom:
Néhány évvel ezelőtt vettem egy 1 terabyte-os winchestert, amit külső HDD-ként akartam használni, így vásároltam hozzá egy külső tárolót (USB 2.0, fekete fémházban). Az évek során mentéseimet raktam (munka, család, filmek stb.) rá, és kifogástalanul működött, utazni utazott táskában, de semmiféle külső sérülés nem érte, próbáltam vigyázni is rá. A notebookomon az Windows XP rendszer megélt egy újratelepítést, és a gépemen lévő adatokat átmentettem a külső hdd-re, felraktam helyette egy win-7-t, és rádugtam a vinyót, felpörög, fel is ismeri, hogy usb lett csatlakoztatva, de nem látja a meghajtót se a sajátgépbe, se a commanderbe, seholse. Lemezkezelőbe megnéztem, ott látja, mondom adok neki új meghajtó jelet és kész, de nekem jobb clickre nem adja fel ezeket az opciókat, sőt tulajdonságon kívül csak a particionálást ajánl fel. A lemezterület 932 GB, nem foglalt ennyit ír ki a winchesterre az ablakra. Rákötöttem az otthoni asztali gépemre is, ott is csak felpörgeti, felismeri és ennyi, kicsit kétségbe vagyok esve, hogy esetleg elszállhatott a winchesterem, vagy esetleg ezen tudtok valamit segíteni, mert a munkáim zöme ezen található.
Köszi szépen előre is!

#193 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 01. 22:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Jansen - Dátum: 2013. 06. 01. 22:15

...kicsit kétségbe vagyok esve, hogy esetleg elszállhatott a winchesterem, vagy esetleg ezen tudtok valamit segíteni, mert a munkáim zöme ezen található.

Van rá segítség, de nem egyszerű a dolog - Hexaeditorral elvileg visszaállítható a partíció. Mivel ez eléggé kockázatos művelet (direktben történik az írás a merevlemezre), a forráslemezt tükrözni kell, és a másolaton végezni a beavatkozást. Hozzáteszem, ez a művelet az átlagos otthoni, vagy „rendszergazdai” ismereteket jócskán meghaladó szaktudást igényel. Viszont ha sikerül, akkor 100%-os biztonsággal minden adat visszajön.

Házilagos megoldás az adatmentő programok használata (Recuva, HandyRecovery), ezek először átvizsgálják a merevlemezt (nem írnak rá!), majd a talált adatokat átmentik egy másik merevlemezre. Hátránya a hosszú idő (akár több tíz óra is lehet), valamint egy legalább akkora másik winchester is szükséges, mint a mentendő adatok mennyisége. Sajnos ez a mentés sohasem 100%-os, ráadásul több programot is érdemes kipróbálni - ugyanis az eltérő elemzési algoritmus miatt a kapott eredmény is eltérő lehet.

Tehát nyugodj meg, amíg nem buzerálod különböző „csoda” javítóprogramokkal, nem írsz semmivel arra a merevlemezre, addig az adataid megvannak!

#194 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 01. 22:52

pitttihez képest laikus faszlámaként azért beböfögném, hogy BÁRMIFÉLE hókuszpókia nélkül röhögve működnie kéne, no issue!

Nekem van egy 250 GB-os SATA laptop-vinyóm egy Coolink-rackben, amit arra használok, hogy e gép (P4 3 GHz XP SP3) és a játékgépem (i5-2500K, Win7 SP1) között hordozgassak holmi adatokat, és minden csont nélkül műxik, mindkét gépemen!

Azt még megjegyzem, hogy a külső HDD-t minden alkalommal a 'USB-HÁTTÉRTÁR ELTÁVOLÍTÁSA' funkcióval választom le, mindkét gépről, ill. oprendszerről! Nem lehet, hogy ez maradhatott el?

Szerkesztette: Macikák 2013. 06. 01. 22:53 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#195 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 02. 12:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 06. 01. 22:52

...hogy BÁRMIFÉLE hókuszpókia nélkül röhögve működnie kéne, no issue!

„A lemezterület 932 GB, nem foglalt ennyit ír ki a winchesterre...”

Megnézném, hogy ez a winchester így, ebben az állapotban bárhol is működne.
Itt már messze nem arról van szó, hogy a partíció megvan, betűjele is van, csak a formátuma lett mondjuk RAW.

Nem lefoglalt, - ez azt jelenti hogy nincs filerendszer, nincs partíció, sőt a lemez sincs inicializálva - ennyi.

#196 Felhasználó inaktív   Jansen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 06. 02. 16:29

Sziasztok!
Köszönöm, hogy írtatok a problémámra, a winchester egy WESTERN DIGITAL 1.0 TB SATA III. (64 MB Cache) - WD Caviar Green, ami egy külső mobilrackbe van Coolink (USB 2.0 External Enclosure), sajna csak usb-ről tudom leellenőrizni egy másik gépen, mivel az asztaliba IDE kábellel csatlakoznak a vinyók, átalakítom meg nincs...az esetek 99%-ban az usb-ről csatlakoztatott eszközöket szabályosan választom le, már arra is gondoltam, hogy megélte az élettartalmát, esetleg ajánlani tudtok, hogy milyet érdemes venni 1 terabyte-os méretben, esetleg olyat ami csak usb-ről megy.

Köszi szépen!

#197 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 02. 17:10

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 06. 02. 14:27

„A lemezterület 932 GB, nem foglalt ennyit ír ki a winchesterre..."

Megnézném, hogy ez a winchester így, ebben az állapotban bárhol is működne.
Itt már messze nem arról van szó, hogy a partíció megvan, betűjele is van, csak a formátuma lett mondjuk RAW.

Nem lefoglalt, - ez azt jelenti hogy nincs filerendszer, nincs partíció, sőt a lemez sincs inicializálva - ennyi.

Világos, pittti. Nem erről a konkrét vinyóról írtam, csak annyit jegyeztem meg, hogy így hordozgatok adatokat a két gépem közt néhány éve, és nálam minden műxik.

@Jansen: Ez esetben meg se szólaltam, mert pitti a guru a témában! Ha normálisan választottad le, akkor ott más gebasz van.

Szerkesztette: Macikák 2013. 06. 02. 17:13 -kor

#198 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 02. 18:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Jansen - Dátum: 2013. 06. 02. 16:29

Sziasztok!
Köszönöm, hogy írtatok a problémámra, a winchester egy WESTERN DIGITAL 1.0 TB SATA III. (64 MB Cache) - WD Caviar Green, ami egy külső mobilrackbe van Coolink (USB 2.0 External Enclosure), sajna csak usb-ről tudom leellenőrizni egy másik gépen, mivel az asztaliba IDE kábellel csatlakoznak a vinyók, átalakítom meg nincs...az esetek 99%-ban az usb-ről csatlakoztatott eszközöket szabályosan választom le, már arra is gondoltam, hogy megélte az élettartalmát, esetleg ajánlani tudtok, hogy milyet érdemes venni 1 terabyte-os méretben, esetleg olyat ami csak usb-ről megy.

Állj. Legelőször azt kellene eldönteni, mi a helyzet a merevlemezeddel. Mindenképpen próbáld meg egy másik gépen is, és ha van rá lehetőség kérd le a S.M.A.R.T. infót, a képernyőfotóját pedig szúrd be ide. HD Sentinel, vagy a HdTune a barátod. Ha a legkisebb rendellenesség van, ne kínozd tovább, hanem juttasd el szakemberhez (lehetőleg ne egy számtek szervizbe, mert ott csak nézegetni tudják!).

Sajnos a lemezeddel kapcsolatban nincsenek túl jó híreim, az ebből a szériából valók közül (Green, Blue, Black Caviar), messze a legtöbb a zöldcimkés Green sorozatból kerül hozzám - a megbízhatóságuk enyhén szólva is kritikán aluli. Persze vastagon ez a legolcsóbb ugye, és hát olcsó húsnak....
Viszont ha azt vesszük figyelembe hogy a másik kettőből együttvéve nem hoznak annyit mentésre, akkor mindjárt más a helyzet.

Hogy milyet vegyél? Tulajdonképpen mindegy - a legfontosabb a minél több garancia (a Black WD-k közül némelyikre 5 évet is adnak). Házad van, tehát azt nem kell venned - így úszod meg a legolcsóbban. A gyári komplett tárolók (WD Mybook, Tank) biztosan szebben néznek ki, ennek fejében pokoli drágák - és hát sajnos ugyanúgy tönkremehetnek.

#199 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 02. 21:15

Egyetértek az előttem szólóval! A 'hordozó' laptop-vinyóm én is úgy raktam össze (jól bele a Coolink házba), és jelentős összeget spóroltam! Ha tudsz bánni a csavarhúzóval tényleg nem ügy, és több pénz marad nálad, mintha beruháznál a flancosabb társaiba, viszont tök ugyanúgy használható, szvsz. Kép Kép

Szerk.: Arról nem beszélve, hogy Te magad tudod cserélni a vinyót benne, ha megmakkan, vagy ha bővíteni akarod. Nekem egy brutál balesetem volt vele. Véletlen beleakadtam a mazzagjába és lezakózott az asztalról, természetesen adatátvitel közben, ahogy kell! Akkorát koppant, mint ide Nagykáta. Már nyitottam a kukát hogy kidobom, mert annyi neki, de csak megnéztem még egyszer és semmi baja nem lett. Se a lemeznek, se az adataimnak. Azóta lábujjhegyen közlekedek, ha használom... Kép

Szerkesztette: Macikák 2013. 06. 02. 21:24 -kor

#200 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 05. 20:28

Erős sanda gyanúm van, hogy a Win7 kuforciolja ám itt el a dolgokat. Már nem ez az első. És gyanúsan frissen telepítettségét követően. Persze tudjuk, nem ésszerű következtetés, elvileg nem lehetne, Maci kollégának is működik már (bejáratott) régóta. Nem-e lehet akármilyen védelmi funkciója (crack védelem, aktiválás körüli mizéria) vagy amögött megbújó bug?
Mindenesetre jó hogy írjátok ezeket, franckarikát fogok én win7-et telepíteni - illetve mostmár nagyon körültekintően. Megaztán nekem olyan volt - és olvastam korábbi újságban is -, hogy őkelme installkor egyszerűen nem szereti felismerni a "renitens" buszra kötött lemezeket, így a satát sem, csak a régi patát. Valami IDE kompatibility-t vagy mit kell neki beállítani a biosban.
A partíció visszaállítás viszonylag nem nagy kunszt, nálam is már rutin művelet, haverom vinyója is (ntfs) eképp gyógyult, semmi tükrözéses trükközés, közvetlen rá oszt hali dos-os norton diskeditorral (ami ráadásul csak az alsó 8gigáig látja, de mivel csak a legelső szektort kellett írni, ezért nem számított). Annyi van tényleg, hogy tudni kell hozzá melyik byte mit jelent és jól kiszámolni, de tapasztalotm szerint nagyon elrontani nem lehet, legfeljebb nem ismeri fel oszt annyi - illetve a windózos automatán induló scandiskes marhaságokkal kellhet vigyázni.

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó