HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Kinyírja az Internet Explorer 6-ot a Google - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Kinyírja az Internet Explorer 6-ot a Google Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 01. 13:51

"nem csak"! olyanra kell atirni, ami _nem_csak_ ie6 alatt mukodik, hanem ujabb alatt is. mert az eddigi _csak_ ie6 alatt mukodott.

avman: a kettonk altal is adott valasz miben nem megfelelo? (termeszetesen nem az explorer koltsegere gondoltunk.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#22 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 02. 01. 13:54

Idézet: bogdan - Dátum: 2010. febr. 1., hétfő - 13:51

avman: a kettonk altal is adott valasz miben nem megfelelo? (termeszetesen nem az explorer koltsegere gondoltunk.)

úgy kaptam választ, h nem kérdeztem, így megfelelőségét sem tudom eldönteni.
a kin múljon részemről azt takarta, amennyiben le lehet cserélni, csak rajta múlik.
álláspontom ugyanaz, szerintem sok helyen nem a pénzen múlik, vagy jájj, háddenemfutajám a csak ie6 alatt. szerintem.

Szerkesztette: avman 2010. 02. 01. 13:55 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#23 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 01. 13:56

nhm: sajnos en nem tudok ilyet mutatni, mert en a kozszferaban dolgozom. :p komoly ipari vallalatoknal vannak allitolag ilyenek, de ezekrol irodtak (akar itt is) cikkek, szulettek hozzaszolasok.

az, ha support nincs hozza -- es olyan is lehet --, az az igazan gaz. de ha van hozza support, az sem a szep ket szemedert irja at, hanem egy igen csinos osszegert. na EZ az atallas koltsege.

egyebkent meg nem ertelek titeket: mondjuk en egy vallalat vagyok, megiratok egy komoly software-t, es azt hasznalom. meg vagyok vele elegedve. a legmodernebb modszertannal, a legmodernebb technologiaval lett megirva. jol mukodik, meg vagyok vele elegedve. miert is kene lecserelnem csak azert, mert az ujabb explorer mar nem tamogatja???

a support kerdese egyebkent meg problematikusabb, ha onnan nezzuk, hogy egy komoly software gyakorlatilag atirhatatlan, ujat tervezni meg minimum 30%, hogy nem fog eleg jol mukodni. a vegen meg a hatekonysagot is lerontja...
a forum ma:

#24 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 01. 13:57

Idézet: nhw - Dátum: 2010. febr. 1., hétfő - 13:49

@debaj: Ami nem csak? vagy csak? oO

Nem csak. Az IE6-hoz nem kell olyan szoftver, ami más böngésző alatt is működik, más böngészőhöz viszont nem árt :)

#25 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 01. 13:58

avman: ez egy nyitott kerdes. en ugy erzem, hogy valojaban ahol at lehet allni, ott tobbnyire at is allnak. szerintem kicsi az a reteg, aki atallhatna (kis koltseggel), de nem teszi.
a forum ma:

#26 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 02. 01. 14:05

Idézet: bogdan - Dátum: 2010. febr. 1., hétfő - 13:58

avman: ez egy nyitott kerdes. en ugy erzem, hogy valojaban ahol at lehet allni, ott tobbnyire at is allnak. szerintem kicsi az a reteg, aki atallhatna (kis koltseggel), de nem teszi.

számtekről van szó, meg emberekről. meg munkáról. meg otthoni felhasználásról. így szerintem 50%.  :Đ

Szerkesztette: avman 2010. 02. 01. 14:05 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#27 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 01. 14:11

otthoni felhasznalasrol? nem nagyon hiszem, hogy merheto lenne azon otthoni felhasznalok szamaranya, akik nem valtottak. de azok eseteben jogos a tiltas: csereljek le valami ertelmesebbre!
a forum ma:

#28 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 01. 14:39

@bogdan: Számomra még mindig komolytalan az a cég, aki nem követi a verziótrendeket. Többször hangsúlyoztad hogy KOMOLY szoftver. Ha komoly akkor fejlesztik folyamatosan, ha fejlesztik akkor minimális elvárás hogy ne ragadjanak le 1 böngészőnek 1 verziójánál.
Ez inkább ilyen sufnyi cég szagú aki egyszer jól megszedte magát, eszetlenül fejlesztett, és nem akarózik neki tovább lépni.

Ismerek ilyen céget szabolcs megyében aki DOS-ra fejleszt mai napig, könyvelő bérszámfejtő programot. És csodálkozik hogy csökkennek az eladásai.

Állításuk szerint: "A dos-os programok a mai napig gyorsabbak mint a windowsosok" én erre annyit válaszoltam: És bizonyára az adatlapokat, űrlapokat csodálatosan exportálja XLS-be és PDF-be.

Az általad és az általam említett említett cégeknél is elvárható lenne hogy igenis fejlesszenek, és a frissítéseket bocsássák rendelkezésre. (Nem akarok reklámot, de egy általunk használt számlázó progihoz például díjmentes a frissítés, windows 2000 óta használjuk, azóta ugye már 7-nél járunk, és a folyamatos, DÍJMENTES supportnak köszönhetően mai napig fut és korszerű.)
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#29 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 01. 14:50

egyaltalan nem trivialis egy teljesen mas technologiara attenni egy kifejlesztett programot! es termeszetesen nem sufnicegekrol beszelek. a folyamatos fejlesztes nem ugyanaz, mint nullarol ujrairni egy software-t. a kulonbseg, ha jol sejtem, akkora lehet, mintha egy windows-os programot hirtelen linuxra kene atultetni.

(xls-be -- helyett css-be; pdf-be nem is olyan ordongosseg exportalni meg dos alatt sem.. de ez csak off.)
a forum ma:

#30 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 01. 15:16

@bogdan: Reméljük ezek a cégek akik mégsem váltanak nem fognak internetezni is a böngészővel, és akkor megspórolnak nekünk, sitebuildereknek egy rakás időt. Kép
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#31 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 01. 15:25

@nhw: Mondok neked konkrét példát. Én magam dolgoztam olyan nagyvállalatnál, ahol ketten voltunk belsős fejlesztők. Elsősorban az ügyviteli rendszerhez írtunk és tartottunk karban kiegészítő alkalmazást, ami elég sok mindent tudott, de a végén már csak a díjkalkuláció modulja kellett. Viszonylag egyszerű szolgáltatást nyújtott, az alapadatok ismeretében bárki bármilyen fejlesztői környezet alatt újra le tudta volna programozni. Ennek fényében később egy fullos dokumentációt hátrahagyva én is és a kollégám is elhagytuk a céget. Volt mindez 2006 elején. A kérdéses cég a MAI NAPIG használja ezt a támogatás nélküli, egyébként minden tekintetben elavult szoftvert. Pedig anyagi keret és akarat volna egy új kifejlesztésére, mi több, többször meg is próbálták, de egyszerűen nem bírják összehozni az átállást, mindig valamin elvérzik a dolog. Sajnos a nagy cégeknél rendszeresen be tudnak ütni ilyenek.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#32 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 01. 15:31

Idézet: bogdan - Dátum: 2010. febr. 1., hétfő - 13:56

az, ha support nincs hozza -- es olyan is lehet --, az az igazan gaz. de ha van hozza support, az sem a szep ket szemedert irja at, hanem egy igen csinos osszegert. na EZ az atallas koltsege.

De miért kéne átírni? Tartsa fent az ie6-ot, és ha fel akar menni netre akkor tegyen fel mellé egy másik böngészőt ilyen egyszerű.

#33 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 01. 15:53

Én meg mehetek jópár helyre felimádkozni az xp-t aztán a crome böngészőt mer még az ugy ahogy elmegy ilyen p2-3 nyavajákon.Nagy sok isminél akik egyik napról a másikra élnek van még ilyen régi gép alapvető netezésre a legolcsó csomaggal hogy már az általános iskolába lévő gyerek is az előírt dolgait megtudja csinálni rajta ,vagy utána tudjanak nézni vele ha nemtud valamit. Cégek oldják meg azt lesz rom ott van pénz...
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#34 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 01. 16:18

Idézet: Mumia - Dátum: 2010. febr. 1., hétfő - 15:31

De miért kéne átírni? Tartsa fent az ie6-ot, és ha fel akar menni netre akkor tegyen fel mellé egy másik böngészőt ilyen egyszerű.

Anno nálunk tilos volt böngészőt telepíteni az IE6 mellé.

#35 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 01. 16:53

@debaj: vagy egyáltalán bármiféle programot... mi anno azért voltunk (csak!!) a saját gépünkön rendszergazdai joggal mert az IT részlegben voltunk (de nem rendszergazdák hanem más).

#36 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 01. 21:10

az, hogy en milyen gepet mire tartok alkalmasnak, es mi a velemenyem az allitolagos fejlodesrol hogy jon ide?

amit felvetettem az egy kokemeny uzletpolitikai hatterproblema, es abszolute fuggetlen attol, hogy nekem speciel mi a velemenyem. persze lehet hinni, hogy felrakom az ie8-at, es minden menni fog, de ez csak azt mutatja, hogy az illeto nem hallott meg komolyabb rendszerekrol.

persze mondhatom azt, hogy amig Ti igy alltok hozza, addig csak a szokasos rendszergazda "Pistike" lesztek, es csak az erdeketekben remelem, hogy nem kerultok komolyabb helyzetbe, ahol az ilyen felfogas komoly karokat is okozhat. en meg majd zsebelem a szakertoi penzeket a komoly rendszereknel, ahol ugyan felesleges aggodas 10-bol 9 forint, de az a maradek egy, az szazszorosan megterul.. ;)
a forum ma:

#37 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 01. 21:13

En pont egy olyan cegnel dolgozok ahol az egesz iranyitasi rendszer IE6 alatt fut. Errol mar volt korabban szo egyebkent.
Par beepulo activeY miatt nem lehet feljebb lepni IE tekinteteben. Van 1 regisztracios modul, 1 printer modul es valami harmadik, most nem emlekszem. Harom oka van, amiert nem lehet atterni.
1) Alapbol nem fut IE6+ alatt, buheralni kell
2) Van ujabb verzio, de az upgrade 80.000dollar.
3) 24/7-es rendszer, a migralas hosszutavu dontes, nem csak dobjuk fel oszt kesz tipusu.

Visszaterve az 1) pontra. Pont en vagyok a felelos a Vistara/7-re valo atteresert es tesztelem a benti alkalmazasainkat, hogy mennek-e az uj rendszereken. Es igen, mindent meg lehet oldani buhernyakkal, de 150+ gepnel ez nem ugy mukodik, hogy toljuk le wsus-sal oszt hajraKép

#38 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 01. 21:31

Hm... az ilyen  IE6 alatt futó rendszereket nem lehetne mshta.exe-vel használni? Ugyanis ha jól tudom, az majdnem ugyanaz mint az ie, csak az direkt ilyenekre van kitalálva elvileg, hogy scriptek, active-x, stb. Még netezni is lehet vele, csak mondjuk abban pont hianyoznak a biztonsági dolgok, amik pl az ie-ben megvannak. de persze nyilván nem is netezésre van az kitalálva, hanem pont ilyen html application dolgokra.

"bogdan már topikokon keresztül térít mindenkit, hogy hülye, aki korszerű gépet és új verziójú sw-eket használ, mert felesleges"
Eh.. akkor ezek szerint bogdan-t a cimborámnak tekinthetem. :) Bár én nem térítek, de hasonlóan gondolom én is.

Szerkesztette: des 2010. 02. 01. 21:35 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#39 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 01. 21:44

Idézet: debaj - Dátum: 2010. febr. 1., hétfő - 13:35

Nem volt pár hónapja egy ugyanilyen hír? :)

De, csak akkor nem Google volt a változó értéke, hanem a jutúb. A képre én is emlékszem...

#40 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 01. 21:48

Idézet: avman - Dátum: 2010. febr. 1., hétfő - 13:48

xp és környékén milyen anyagi vonzata van? tudtommal le kell tölteni, telepíteni, oszt jóvan.

Ehhez rendszergarázda jogosultság kell. A cégeknél általában drágán mérik azt is, ha rendszergazdinek fel kell keresni júzer gépét. Ezen felül szintén rendszergarázda jogosultság kell a JAVA RTM-hez, az Acrobat Readerhez, meg sok egyéb hasonlóan kritikus alkalmazás frissitéséhez.

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó